|
![]() |
#16021 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
M'da, treba bit ono, raw, da krv šiklja dok jedeš, zapravo da se još miče ![]() Najfinija, slana , ukusna, nešto predobro. I sve se to tamno, može sastrugati, pa bude onak tamno žuta, al to mi nepada napamet, to je samo sol sa masti što je izašla kroz kožu dok se pekla I Onako se... samo BTW i reže... bar kod normalnih ljudi, po dužini. Da svega ostane podjednako i kad se dođe do kraja pečenke. ![]()
![]() |
#16022 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Upravo sflajšal još tri kile mesa, puna mi je kita više blagdana... Ali-za večeru pada sarma ![]()
![]() |
#16024 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
S frendom sam dogovaral danas kak će mo dočekat novu godinu. Fešta bude kod mene, a on je odgovoran za tekuća pitanja. Uglavnom kolača ima još od božića kao i odojka. Žena bude napravila još francusku salatu. Kao predjelo bude srneći paprikaš sa njokima, širokim rezancima i kuhanim krumpirom pa tko voli kakvu kombinaciju. Već smo rekli da odojak i francuska budu stalno na stolu kao čipi-čips. Za glavno jelo Samoborski kotleti od fino pisane vratine s krumpačem. Ovak nešto: http://files.myopera.com/Amdejac/alb...orski%2001.jpg samo malo više safta. Za desert (ujutro oko 2) bučnica. http://files.myopera.com/Amdejac/alb...41/Bucnica.jpg Zaboravil sam reći da bude i hladno predjelo. Malo narezanog špeka, kobasa i suhog mesa.
![]() |
#16025 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
ja slavim kod kolege s faksa,uglavnom vec su me obavijestili da je moja sveta duznost pripalit rostilj oko 10-11 i primit se termicke obrade mesa,da svi mozemo imat snicl pri ruci u ponoc ![]() EDIT:nisam siguran kak ce to tocno izgledat s obzirom da se nalazimo u 4 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16026 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
bucmasta bagica je nedavno se raspitivala za čvarke, pa samo da podijelim sa pučanstvom tužnu hrvacku stvarnost da na dolcu kila košta 120kn... 120KN FFS!!!!! kupila stara vrećicu za 20kn i sad svaki dan obilato maznem po 3 komada "sa nogu" i nisam zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16027 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#16029 |
herr Flick
|
![]() |
#16032 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16034 |
Moderator
|
Bu ti Masni mast vadio. ![]() Pripreme za doček su već počele: PAPRIKAŠ OD SRNETINE Sastojci: Srnetina (od buta i rebrica) 10 dkg nasjeckane slanine 3 glavica luka 2 češnja češnjaka 1 goveđa kocka 2 – 3 mrkvice grinceg 1 ljuti feferon mljevene paprike (crvene i ljute, chili) papar vegeta sol lovorov list 2-3 žlice rajčice-koncentrata 25 dkg vrganja ili drugih gljiva malo svinjske masti 2-3 dcl crnog vina Priprema: Srnetinu isjeći na male komade i dan do dva držati je u marinadi. U posudi zagrijati malo svinjske masti, prepržiti slaninu. Izvaditi ju pa staviti sjeckan luk i prepržiti ga, a potom vratiti slaninu i zajedno ju dinstati sa lukom, pa kad luk požuti, dodati češnjak, goveđu kocku, žličicu mljevene paprike, mrkvu, feferon, grinceg, lovorov list, pa zatim dodati meso. Propržiti ga i zaliti sa malo vode i dinstati ga dok ne omekša. Povremeno dolijevati vruće vode po potrebi. Pred kraj dodati vegete i soli, zalijati sa 2 dcl vina. Potom dodati gljive, koncentrat rajčice i kuhati dok se ne zgusne, a onda još podlijati sa 0,5 do 1 dcl vina. U gotov paprikaš ako je prerijedak umutiti malo gustina ili brašna. MARINADA ZA DIVLJAČ Sastojci: 2 l vode 3 dl crnog vina 2-3 lovorova lista 10-15 zrna papra 5-10 zrna klekovih bobica 1-2 srednje glavice luka 1-3 režnja češnjaka peršinov korijen lišće celera i peršina (može kadulja, list vegete, goruščoca i dr.) 1-3 mrkve 1 žlica vegete Priprema: Luk isjecite na kolutiće, mrkvu i peršin naribajte i stavite u posudu s vodom, octom, crnim vinom i ostalim začinima. Prokuhajte, skinite s vatre i ohladite. Pripremljenom marinadom prelijte meso divljači i ostavite da odstoji, povremeno meso okrenite.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 30.12.2008. u 15:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16035 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
E..... nema šanse... ili vam se to što Žderete ne ljepi , ili ga kenjate opako ![]() Po postovima dosad , pojedinci (AMD,Jelc,Hamm...i još par njih),trebali bi imat BAREM 160 Kg.... a......da o bagici ne pričam..... Ždere ko Žderonja ,, (gdje ima dobrih čvaraka za kupit? ![]() ![]() A ja ,, roknem dvije koljenice i malčice (par porcija) odojčeta,, i odmah ....ŠLAUF....
![]() |
#16036 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ja sam maloprije došao s posla pa sad papam friško pečeni domaći kruh (još je topli) sa kulenom, adidasom i prezvuštom uz dodatak luka. Možda još popravim sa odojkom i malo francuske. ![]() A našao sam i pola litre Prima pive. Edit: Bučnica je gotova i stoji na hladnome da ju navečer ubacimo samo u rol. Srneći se lagano krčka, tj. došli smo do dijela kad se ubacuje ljuti feferon. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 31.12.2008. u 12:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16037 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Rizle imam ![]() zippo-mrzim sve delat u zadnju minutu...ove godine me je zapalo trčanje i vozikanje svaki dan pa mi je prisjelo. Tek sam prije vuru došel doma. Uglavnom bude klasika-juha, mali sacpra, francuska....žena napravila nekakav ogroman kolač (bijeli i tamni biskvit, želatina, voće) sarma...
![]() |
![]() |
#16039 |
herr Flick
|
@Jeltz Stari moj mene to zapada svaku godinu - trci sim, trci tam. Uz to ostao sam i bez plina ![]() Popodne idem u Rijeku pa na docek- kljasicna terevenka u dobrom drustvu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16040 |
Super Moderators
|
A, ja sam odpilio sve...uvalil bum se doma i užival ![]() Možda samo zbanam Fleksa (čisto zbog tradicije ![]() ![]()
![]() |
#16042 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
evo mene isto neka boleština pokušala shrvati ali nedam se ja ![]() narokao sam se caja, lupoceta i medicinskog ugljena (imao sam malo trovanje ocito..ne znam cim..ali sam imao).... sada idem ubiti malo pohane govedine i goveđe juhice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16043 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#16044 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
sarma . . sarma i pire . . sarma . . odojak, peceni kumpir, francuska... . . juhica ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#16045 |
Super Moderators
|
Ja mrknul dvije sarme pred popodnevno spavanje ![]() Poslje napadam odojak i francusku...
![]() |
#16047 |
Super Moderators
|
Jebo me pes ak si za sljedeću Novu ne složim nekaj drugo za poŽderati...dopizdilo mi više sacpra i francuska ![]() Sarma nije ![]()
![]() |
#16049 |
Super Moderators
|
Danas bum prerezal odojak, francusku i sarmu sa-juhom ![]() Našel sam u škrinji cijela pureća leđa, sitniš (isto pura-jetra, srce, krila i vrat), hitil unutra malo papra u zrnu, komad celera, korjen peršina, svinjsku i vulgaris mrkvu, jednu papriku, jednu rajčicu...mmmm... ![]()
![]() |
#16050 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
jučer tokom dana: - sarmetina - hladetina (ali pro, ne neka tamo ne-procijeđena sa kostima/koščicama, dlačicama i glupostima) - pan ladni snack: - buđola dimljena, kulen domaći - kiseli slatki feferoni sweet: - ledene kocke sa -4 (žuto-bijele sa mokrim biskvitom) - majetić graševina... nice, nemam pritužbi |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|