Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.12.2008., 18:32   #61
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor rivaldo10 Pregled postova
on ti radi za vojsku i glavni je za vladu na kompovima i dobil je takvu sličnu pilu u afganistanu
Za koju vojsku?

Ni americka ni hrvatska to ne koriste.

A ne mogu nikog normalnog zamisliti koji bi dao te pare za takav slab stroj za te pare.
Staro 28.12.2008., 19:14   #62
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
čini mi se da je ovo Mac za neki Ajpelov showoff, da se DFP ekipa napali na mac
tech je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2008., 20:10   #63
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
ja bi kupio to kuciste u kojemu se nalazi mac
I ja bi, moram ga uskoro nabavit
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
čini mi se da je ovo Mac za neki Ajpelov showoff, da se DFP ekipa napali na mac
Pa Apple je uvjek imao konja za trku, koji je bio glava linije i cjenom je bio ispred drugih.

Da se mogao sastaviti isti stroj za manje para, mogao je, ali ipak oni su htjeli da odabir stroja bude takav da neki mogu svršavat. Isto tako kao što je SU rekao ima ljudi koji će ga otplatit za jedan posao.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2008., 20:34   #64
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
100000kn je kod nas..a u US?
Znam da je prije bilo oko 6000$=6000€=897987678687267kn
Staro 28.12.2008., 23:12   #65
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Fora review

Al', zanima me kolko bi realno dosao jedan takav PC sa 2x30" LCD monitorima? Ono, top of the line komponente, napajanje od 1K watta...

Bilo bi cool slozit 2 iste kante po tech-specsima, jedna u Appleovoj reziji (ova iz reviewa) i jedna u DIY home varijanti, pa usporedit performanse u adobe aplikacijama, cijenu i slicno.
Staro 28.12.2008., 23:24   #66
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Bilo bi cool slozit 2 iste kante po tech-specsima, jedna u Appleovoj reziji (ova iz reviewa) i jedna u DIY home varijanti, pa usporedit performanse u adobe aplikacijama, cijenu i slicno.
Na Windowsima ili OSXu?
Citiraj:
Al', zanima me kolko bi realno dosao jedan takav PC sa 2x30" LCD monitorima? Ono, top of the line komponente, napajanje od 1K watta...
Pa složi po nekom cjeniku ili nabavi, Skulltrail.
Staro 28.12.2008., 23:28   #67
Paso
Registered User

Paso's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
@Bubba: "Bilo bi izvrsno da je tako, ali na zalost, (D)RAM niti zna niti moze sam korigirati greske - to radi chipset, tj. memorijski kontroler."

Da bi to bilo moguće stroj mora imati ECC RAM, a naravno da samu provjeru ne radi konkretni RAM "keks". :-)

"Iskreno se nadam da je ovo samo pokusaj kvazi humora."

Nije humor! :-) Dio ECC priče dolazi iz Apple dokumentacije, a dio se može čitati po netu. Ne mislim na nečije blogove, nego na reference poput IBM-a i slično.

"Apple hardver sa 3/3/3 jamstvom u Hrvatskoj (da ne pocinjemo sada o podrsci opcenito)."

Što jest - jest, priznajem, Apple u maloj Hrvatskoj nema takvu uslugu i ne puca na takve klijente.

"No to na stranu, za istu cijenu (manje od 100.000kn) mozes nabaviti 4 x Opteron 8378 (quad core, 4x 512 L2 + 6MB L3 cachea), 64GB RAM-a, SLI plocu i sve ostalo ekvivalentno tom Macu."

Vjerojatno, ali koliko ljudi znaš s Opteron strojem u toj klasi? Ja niti jednog - čak niti u našem DIR-u. OK, moguće da se krećem u krivim krugovima. S druge strane, poznajem pun autobus korisnika s ne puno slabijim Mac Pro strojevima od testiranog. I kada kupuju idući stroj nikada ne kupe Opteron, nego opet Mac. Većina takvih korisnika ga otplati s jednim ili dva posla, pa im cijena i nije presudan faktor. Trik kod ovog stroja je što je odlično i kvalitetno složen za razmažene ljude koje hardver zapravo ne zanima. Takav korisnik ima novac, želi jednostavan, brz i pouzadan komp - i to je to. I tu je Mac Pro ponajbolji izbor. Ako želi Windowse na njemu, neka vrti Windowse...

"Hej, nemas PresvetiOS, ali hardverski je PC te cijene kud i kamo razorniji od Mac (da ne pricam o "serverskom svijetu" koji je nekoliko puta spominjan, a u tom kontekstu spominjati Apple je... deplasirano, da budem *iznimno* blag)."

Čuj, to je ipak stvar ukusa i potreba. Za mene je baš to - "PresvetiOS" - iako ću ja prvi priznati da je trenutačni Mac OS X daleko od savršenog i da je još uvijek pun mušica i nedovršenosti. Opet, u poslu koji ja radim, Windowsi su tek nužno zlo s vremena na vrijeme. Ne vidim zašto bi Apple bio "deplasiran" u serverskom svijetu, ali svatko ima pravo na izbor.

"Jasno, nerealno je ocekivati od Jabucnjaka i druga Pasarica ovakve (pro PC-aske) opaske u recenziji najjaceg Jabucnog pulena, ali hej..."

Hvala na razumijevanju! :-)

@ostali: što se tiče grafičkih kartica, da, sramota je da Apple trenutačno ne nudi nekakvu jaču gamersku karticu, ali objektivno - čemu? Tko će raditi 3D kupiti će onu mrcinu s 1.5 GB, a kome za igre pod Macom nije dosta 8800 GT, lako unutra stavi PC karticu i digne Windowse. No, u praksi tipični razmaženi Mac korisnici pored Maca imaju i PS3 i Wii, pa ih igre ne brinu. Zapravo, zanimljivo je koliko malo korisnika tih strojeva ima Windowse na njima.
Paso je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2008., 23:35   #68
Paso
Registered User

Paso's Avatar

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Meni je najveća pogreška usporedba sa Lamborghiniom koji uopće u ponudi nema V8 biturbo, nego samo V10/V12
Hej, pa znam to! Nije greška - stvar je bila referenca na 8 jezgri - 8 cilindara, dvije sabirnice, dva turbo punjača! Misliš da bih kao petrolhead to samo tako fulao?
Staro 29.12.2008., 00:15   #69
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor Paso Pregled postova
Hej, pa znam to! Nije greška - stvar je bila referenca na 8 jezgri - 8 cilindara, dvije sabirnice, dva turbo punjača! Misliš da bih kao petrolhead to samo tako fulao?
Onda si mogao uzet CCXa ili CLK63 oni su sa V8icama
Citiraj:
Ne vidim zašto bi Apple bio "deplasiran" u serverskom svijetu, ali svatko ima pravo na izbor.
Mislim da je prvenstveno mislio na razne Unix sisteme \{Mac OS}
Staro 29.12.2008., 00:17   #70
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Da bi to bilo moguće stroj mora imati ECC RAM, a naravno da samu provjeru ne radi konkretni RAM "keks". :-)
Pa ta konstrukcija i jeste pogresna. ECC je svojstvo memorijskog kontrolera a ne RAM modula. Modul mora imati samo dodatni/e bit/bitove (obicno implementirane u vidu memorisjkog modula) - hoce li kontroler koristiti neki oblik ECC-a, paritet ili nesto deseto ne ovisi o memorijskom modulu.

Citiraj:
Nije humor! :-) Dio ECC priče dolazi iz Apple dokumentacije, a dio se može čitati po netu. Ne mislim na nečije blogove, nego na reference poput IBM-a i slično.
Sada me vec polako plasis plasis. A kozmicke zrake i ECC se sigurno ne spominju niti u jednom IBM dokumentu. Naravno, slobodno me (nas) razuvijeri linkom...

Citiraj:
Vjerojatno, ali koliko ljudi znaš s Opteron strojem u toj klasi? Ja niti jednog - čak niti u našem DIR-u. OK, moguće da se krećem u krivim krugovima.
Izgleda.

Novi 6 jezgreni Dunningtoni idu ko alva, a dobar dio ih zavrsi u produkcijskim racunalima.

Citiraj:
Trik kod ovog stroja je što je odlično i kvalitetno složen za razmažene ljude koje hardver zapravo ne zanima.
E, ovo je prekrasno receno i mislim da je tu svaki dodatni komentar suvisan. U potpunosti se slazem!

Konsternacija je zavladala kada je bilo objelodanjeno da sam "presao" na AMD. Zapravo sam presao na nesto jako lijepo slozeno cudo za "razmazene" i unatoc tome sto ponesto i znam te me donekle hardver zanima, BMK sto je unutra (ok, lazem, upravo trazim low profile bracket za SCSI karticu da utrpam unutra normalan disk, a onboard grafika se mijenja s Quadro NVS-om, ali generalno je princip priblizno slican... ), dok god je kuciste malo, seksi, tiho i sve radi kako spada.

Citiraj:
Ne vidim zašto bi Apple bio "deplasiran" u serverskom svijetu, ali svatko ima pravo na izbor.
Support, cijena, hardver/softver, trzisni udio. Ne nuzno po tom redosljedu, ali je svaki segment jednako za qurac.

Kad smo vec kod Apple servera, baci oko ovdje sto uradih od dvije vintage Mac masine...

Citiraj:
Hvala na razumijevanju! :-)
Takodjer.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2008., 02:56   #71
Paso
Registered User

Paso's Avatar

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Sada me vec polako plasis plasis. A kozmicke zrake i ECC se sigurno ne spominju niti u jednom IBM dokumentu. Naravno, slobodno me (nas) razuvijeri linkom...
http://www.research.ibm.com/journal/rd/523/heidel.html

Gle, IBM, alpha čestice, ECC, problemi s time i sve to u "jednom IBM dokumentu".
Čovjek uvijek nauči nešto novo... Ili IBM voli humor?

No, ovo mi je sada samo Google prvo puknuo - nisam ovaj dokument prije vidio, ali zgodan je jer priča baš o tome. Kada sam jednom davno čitao na tu temu, bila je hrpa druge dokumentacije na koju sam naletio i mislim da sam prilično dobro zapamtio poantu. BTW pola te tehnologije je razvijeno baš zbog problema koje su imali u svemiru. Prvo su ih rješavali kompletnim redundantnim sustavima, ali kasnije su se dosjetili inteligentnijih rješenja...

Citiraj:
Novi 6 jezgreni Dunningtoni idu ko alva, a dobar dio ih zavrsi u produkcijskim racunalima.
Booo. Još mi se nitko nije pohvalio. Ljudi su samozatajni.

Citiraj:
Kad smo vec kod Apple servera, baci oko ovdje sto uradih od dvije vintage Mac masine...
Imao manje-više sve to... 8500 je bio recimo moj favorit (slično kućište kao 8100), ali s Nitro pločom, totalno ispred svega u svoje vrijeme... strašan stroj. Većinu toga držimo u PEEK&POKE-u. Da li si nas kada posjetio?
Staro 29.12.2008., 09:51   #72
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
BTW pola te tehnologije je razvijeno baš zbog problema koje su imali u svemiru. Prvo su ih rješavali kompletnim redundantnim sustavima, ali kasnije su se dosjetili inteligentnijih rješenja...
Obrati paznju na lokaciju gdje se problemi javljaju.

BTW, mjerenja na podrucju RH (a u kojim sam osobno sudjelovao) pokazuju da takve stvari ne predstavljaju realan problem s kojim treba racunati (cak ni kod FT sustava), posebno ne u sistem salama i koliko - toliko kontroliranim prostorima.
Staro 29.12.2008., 12:27   #73
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor rivaldo10 Pregled postova
uhh,koja zvijer,a čuj za te pare si kupiš možda i bolji komp ali si nigdje ne možeš kupiti 8 jezgreni procesor i 8 utora za RAM.
pa nije bas TAKO tesko, sve workstation i/li server ploce imaju po 2 ili 4 utora, za procesore, tako da slozit 8/16 core stroj nije nista pretjerano tesko

jos kad se pojave i7 xeoni uskoro..

@konfa.. sve mi je to super i razumljivo, ali nikako nemogu probavit 4x 1tb sata 7200 hdd-ove. Ako se vec ide na nesto toliko high end, nekakav mega workstation kako u njemu nisu onda sas diskovi? Ok, memorije ima u pristojnoj kolicini, ali 8 u osnovi core2 jezgri moze iskoristit i vise vjerujem, a onda diskovlje postaje usko grlo.

mah, preserancija generalno bez stvarne potrebe, a jos k tome i nije bas zaokruzena konfa imho (bas zbog diskova, za neku 3d obradu grafike je tu quadro kartica pa ok, igre nisu ni bitne za takve strojeve)

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2008., 00:26   #74
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
prvo kaj vam je dfp ? drugo ja da imam para na bacanje kupio bi ga, ko nebi...
blozer je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2008., 01:00   #75
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor blozer Pregled postova
prvo kaj vam je dfp ? drugo ja da imam para na bacanje kupio bi ga, ko nebi...
Designed For Preseravanje
Staro 31.12.2008., 01:49   #76
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor blozer Pregled postova
ko nebi...
Ja, a vjerujem da bi se našlo još pojedinaca.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2008., 02:39   #77
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Zasigurno, kada se te pare sigurno mogu bolje uložiti.
Staro 31.12.2008., 02:46   #78
McG
-------

Pa da sam stvarno u poziciji da me čisto boli briga na kaj budem potrošil 100.000 kn, garant ne bi kupil Mac mašinu niti bilo kakav hardver, već bi se za te novce "ušlagiral" enormnom količinom metala, rocka, elektronike i brineta. Ali kad bi moral ili htel potrošiti 100.000 kn na nekaj kolko-tolko korisno, opet to ne bi bila Mac mašina, jer ja jednostavno ne znam kaj bi s tim radil. Raspakiral bi sve, spojil, rekel kak je lepo i to je to. Gledal bi masu komponenti i glavom udaral o zid, jer pojma nemam na tome raditi. Kad se već ima 100.000 kn na bacanje ima mali milijun boljih razloga na koje baciti te novce, a da opet to bacanje ima više smisla nego kupnja Maca, samo zato jer je to Mac ili samo zato jer se to može u takvoj situaciji. Ali opet, ja imam syeban način razmišljanja i pogleda na svijet, pa nekome ovaj post izgleda lud i nenormalan u svakom pogledu.
Staro 31.12.2008., 04:04   #79
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
da imam za za BACIT 100 000kn na komp koji mi ne da netreba, nego ono, morao bi biti teski multimiljunas i to u eurima.

A onda bi mi pucao quratz za komp jer bi zivio negdje na otoku u tropima okruzen palmama, kokosima u drvenoj kuci daleko od civilizacije.

Jednom tjednom bi mi dosao brodic sa pljugama, hranom, kujom za pesa i nesto tipa ovo za mene:

+

poanta 1.) bolio bi me quratz za sve
poanta 2.) to cudo nema razloga za kupnju, jedino u DFP svrhe

Tak da...
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2008., 04:09   #80
McG
-------

To je to, svako bi si našel neki svoj porok, a Mac bi dobroj većini bil zadnja stvar na pameti.
Staro 31.12.2008., 05:42   #81
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
To je to, svako bi si našel neki svoj porok, a Mac bi dobroj većini bil zadnja stvar na pameti.
Još najbolje mislit na Mac uz toliku lovu
Koliko poznati šeici imaju Macova, a koliko žena
Staro 31.12.2008., 17:58   #82
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Pokraj onoga harema šeicima nije na kraj pameti se za*ebavati s jednim macom
potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2008., 18:41   #83
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Da se opet ponovim, ima ovakav Mac itekako i ciljanu publiku i ciljanu namjenu i na onim mjestima za kakve je napravljen je cesti gost, ma sto sacica overkloukera, gamera i Fleks mislili o tome, jer za njih takav stroj niti nije (naravno uz ogradu da mislim da je konkretno ovaj Mac s jabucnjaka slozen za neki tip preseravanja)

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.10.3
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2008., 18:55   #84
McG
-------

Ma jasno je sve oko ljudi kojima je namijenjen i koji kupuju takve mašine, bez da zastanu i pregledaju ostatak slične Apple ponude, mada (a to se vidi i na ovoj temi) ima i onih koji bi bez obzira kaj znaju iskoristiti ili već koriste u/na poslu takve strojeve ipak kupili malo isplativiji dual-quad Mac i zadržali koju tisuću kuna u džepu. Ali kad se već kroz zadnjih par postova proteže kaj bi se kupilo da se ima 100.000 kn na bacanje i kad se već ide za tim da bi "sigurno svi" kupili takav Mac, pa se i to malo prokomentiralo.
Staro 31.12.2008., 18:59   #85
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Ma kuzim, ali morao sam reagirat na Fleksovu notornu idiotariju "to cudo nema razloga za kupnju, jedino u DFP svrhe"

Btw, ne kuzim ovaj dio o dual-quad Macu, pa ovaj i jest dual-quad Mac

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.12.3

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
Geforce GTX 970 4 GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.10.3

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
Geforce GTX 660 2GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
* Listening to:
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
Staro 31.12.2008., 19:03   #86
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
zar nije tesla bolje rješenje?
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2008., 19:04   #87
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Rjesenja za sto konkretno? Za neke stvari, jest, za neke naravno nije. Kruske i Trule jabuke

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.12.3

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
Geforce GTX 970 4 GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.10.3

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
Geforce GTX 660 2GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
* Listening to:
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II

Staro 31.12.2008., 19:05   #88
McG
-------

Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Ma kuzim, ali morao sam reagirat na Fleksovu notornu idiotariju "to cudo nema razloga za kupnju, jedino u DFP svrhe"
Pa nije ni daleko od istine, ako gledamo korisnike ovog foruma. Iskreno ko zna raditi s tim Macom, ti, čovek koji je napisal recenziju i još par pojedinaca i sve skupa ako vas ima 10 još sam puno rekel. Slično kak ima pravih clockera i gamera na forumu; ako ih je 10 - puno ih je. Svi ostali (pogotovo vandali i maloljetni dotepenci s mračnih net prostranstava) se tak i samo isfuravaju i glume nekaj kaj nisu, čisto da se uklope u cijelo društvo. Tak da u njihovom slučaju ovo je Fleks rekel stoji, a znaš i sam da bi prvo kupili taj Mac, a onda nakon dva-tri dana prenemaganja kak je uber-cool, počeli otvarati teme kak se ne clocka, kak frendu GTA4 dela bolje, kak nemre nutra napucati 5 plavih neonki i tak dalje. Čisti šou bi ispal.
Citiraj:
Btw, ne kuzim ovaj dio o dual-quad Macu, pa ovaj i jest dual-quad Mac
Znam, ali mislil sam na to da se ne mora nužno kupovati quad procesore zadnje generacije.
Staro 31.12.2008., 19:11   #89
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Rjesenja za sto konkretno? Za neke stvari, jest, za neke naravno nije. Kruske i Trule jabuke
ne kužim se previše u to ali konkretno; ne postoji li nekakav softver koji bi iskoristio teslu? kao radnu stanicu za rendering bla bla.

ne može se staviti u kategoriju sa tim macom? nema praktičnu upotrebljivost kao i taj mac?
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2008., 19:16   #90
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Ma sve to stoji kaj si napisal, al to ne mijenja cinjenicu da je rec da taj stroj nema razloga za kupnju jednostavno uber kretenarija Inace, nije "raditi s Mac-om" nikakva nuklearna fizika, naprotiv, jednostavnije je neg Windowsi, no nebitno sad za pricu, naravno ovisi u cemu se radi, za nekog tko radi recimo u 3D Max-u je ovaj stroj definitivno bacanje para, bez obzira kaj idu gore Windoze. Kaj se tice quad-ova, da, slazem se, 3.2 su pretjerano skupi i ovi na 2.8 budu obavili posel, a za razliku u cijeni dokupis vise ili boljih diskova ili nesto na cemu ces osjetiti razliku. Da ne pricam o opcenito ciganskim cijenama recimo Apple RAM-a, koji dodje otprilike duplo vise nego prakticki identican Transcendov FBDIMM na 800 MHz (bez loga jabucice).

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.12.3

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
Geforce GTX 970 4 GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.10.3

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
Geforce GTX 660 2GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
* Listening to:
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na