|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Konfiguracija do 100.000 kn :-)
Nisam ovdje često, ali volim ovaj forum jer predstavlja vjerojatno najveću bazu ekspertnog znanja o PC hardveraju u nas. Mnogo toga korisnog pročitam i saznam, a pogotovo kada se radi o DIY modifikacijama u kojima i sam uživam. ![]() Evo sada prilike da se odužim svima koji su meni pomogli - imao sam sreće dobiti na test ludu konfiguraciju, pa sam napisao jedan ležeran, nadam se ne i dosadan, blagdanski prikaz stroja kod kojeg se nije štedjelo! Neka vas ne odbije to što se radi o Macu, jer danas je Mac hardverski tek malo probranija PC konfiguracija. I nemojte me flejmati s "da, ali ja mogu složiti daleko bolji odnos snage/novca" - naravno da se to može, to uopće nije upitno! Ovdje se radi o luksuzu i o skupom brand-name stroju, ali i mene je iznenadilo da bi sličan Dell bio skuplji od ovog Maca! Evo, tko ima višak vremena neka pročita... http://www.jabucnjak.hr/hardver/hard...urcielago.html P.S. Tekst nije pisan za PC eksperte, već za Mac "ja nisam nikada digao haubu" korisnike koji često o hardveru ne znaju baš ništa - niti ih to zanima, pa se nemojte iznervirati kada pričam o očiglednim stvarima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Predobro izgleda a tek reza ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
samo da si stavio vishe slika unutrashnjosti :P tako je uredno |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
No to na stranu, za istu cijenu (manje od 100.000kn) mozes nabaviti 4 x Opteron 8378 (quad core, 4x 512 L2 + 6MB L3 cachea), 64GB RAM-a, SLI plocu i sve ostalo ekvivalentno tom Macu. Hej, nemas PresvetiOS (http://blogs.adobe.com/jnack/2008/04...hop_lr_64.html - no ne znam je li se stogod promijenilo u medjuvremenu po pitanju 64 bitnih aplikacija na OSX-u), ali hardverski je PC te cijene kud i kamo razorniji od Mac (da ne pricam o "serverskom svijetu" koji je nekoliko puta spominjan, a u tom kontekstu spominjati Apple je... deplasirano, da budem *iznimno* blag). Jasno, nerealno je ocekivati od Jabucnjaka i druga Pasarica ovakve (pro PC-aske) opaske u recenziji najjaceg Jabucnog pulena, ali hej... ![]() ![]() No jedno je sigurno, na stranu objektivnost - mislim da bi ga rijetko tko odbio na stolu unatoc svemu. Stvarno je oku ugodan; doduse, ne bas kao, recimo, Tezro, ali osobno bih se zrtvovao da ga moram imati. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
bolesno ![]() i zelim to ![]() kupit ce tatica ![]() NOT :P ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
po naslovu sam mislio da je vec pala bananica i lock.rekel necu ni gledati. lijepo,nema sta.za pozeljeti, |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
za 100 k se da daleko bolja konfa sloziti od ovoga tu :S. Inace fx5300 20k kuna je moguce samo u Mac svijetu di obicni kablic od 5 kn kosta 250 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Sam nekako mi je hard pre mal.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
i lambordinija napere mozda neki jugic od 500KS... ALi lambo je lambo, sta god vi pricali ![]() Konfiguracija je perverzija i sigurno nema osobe koja to ne bi zeljela na stolu. Pa cak i geek bubba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Da vidimo... Kaze, 8 procesora. Ja vidim 2 cetverojezgrena. Kaze, "Ovakva Mac Pro konfiguracija ostaje rezervirana samo za elitne hard-core igrače koji moraju imati baš sve maksimalno" S cim, 8800GT na tu rezu?! (uz traljavo objasnjenje da ne mozes utrpati 4 8800GT unutra) I onda jos pokaze WoW koji leti prakticki na bilo cemu. U pocetku teksta brije na profice koji obradjuju video, a nije se udostojio stopati ni najobicnije rekodiranje videa. RAM i "server" ( ![]() Svrsavanje u prosjeku svake trece recenice valjda ne moram spominjati. Prelose. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ovakvo cudo ima smisla jedino u video obradi i u nicem drugom. Za rendering ionako postoje isplativija rjesenja (vise slabijih strojeva, tj. farma), za DTP pak ne treba bas 8-core stroj, i stari 2x2 bi odradio posao uz dovoljno RAM-a. Ovakav stroj itekako ima smisla i isplatit ce se jedino nekome tko radi recimo sa RED-om (gdje je Mac platforma prakticki ekskluziva, a ovakav stroj prakticki must-have) ili kao nekakva color grading stanica (sa Quadro FX5600 SDI karticom npr.). Ostalo sve je manje vise k*rchenje ili bacanje love (a pogotovo u ovo vrijeme kad je kupnja ovakvog stroja najlosije tempirana moguca).
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
iskreno jedino sto mi je ljepo je tipkovnica. nastranu to sto za tu lovu dobijes duplo jaci stroj od doticnog....
![]() |
#20 |
Prečupavi mod
|
Tipkovnica je zakon, da se razumijemo ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
prcknedl
|
Citiraj:
Jedino mislim da workstation ima biti tih da te ne ometa u radu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
prcknedl
|
Citiraj:
![]() Ja sam jos nedavno gledao koji ce Q SU-u toliko diskova, dok se nisam primio najobicnijeg presnimavanja s VHS na DVD. I nakon 2 dana intenzivnijeg rada dosao na zapunjenih cca 800GB. A radilo se zbilja o smijesnim rezolucijama... Onda mi je ovih njegovih 9 diskova od 1.5TB pocelo imati itekakvog smisla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prečupavi mod
|
Inace, MacPro kante su vrlo tihe, a to sto je nVidijina kartica glasna je propust nVidije ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Nadam se iskreno da mi takvo nešto neće nikad istinski zatrebati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
prcknedl
|
Citiraj:
![]() EDIT: LOL@Dizel ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prečupavi mod
|
Top stvari su uvijek brutalno skupe, a ovo jest top ponuda Apple-a. No recimo, mrvicu slabiji stroj se moze sloziti za dosta manje para, npr. sam Mac, dakle osnovnu konfiguraciju mozes kupiti vec za 16,600kn+PDV (2xQuad-Core Intel Xeon 2.8GHz/2GB/320GB/SuperDrive/ATI2600XT/tipkovnica, u Filexu), 32GB 800 MHz FBDIMM-a dobijes za nekih 9000kn+PDV (Lab2k), 2 Cineme 30" za 28000+PDV (Filex), 4TB diskova je oko 3000kn+PDV, 8800GT oko 1000+PDV i to sve skupa te ispadne malo vise od 50.000kn, dakle gotovo duplo manje od njihovih 100.000.
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#30 |
Prečupavi mod
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|