Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.06.2004., 18:49   #1
deepFRY
Registered User

Datum registracije: Jun 2004
Creative Labs Live! 5.1 - digital out

SPDIF. Dali je SPDIF = coaxial ili postoji razlika?

HELP!
-->
Imam Creative Labs Live! 5.1 Player.
Kartica ima digitalni izlaz DIN (ili tako nešto). Htio bi ju spojiti sa reciverom digitalnom vezom, ali na reciveru imam optički i coaxialni digitalni ulaz.
Da li postoji kabel koji pretvara DIN izlaz u coaxialni ulaz??? (optički sigurno nema)
Na CD-u s driverima našao sam neki manual (uputstva) u kojima sam našao sliku kabela DIN-->SPDIF. Dali je SPDIF = coaxial ili postoji razlika?

HELP!
deepFRY je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2004., 09:29   #2
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Re: Creative Labs Live! 5.1 - digital out

SPDIF. Dali je SPDIF = coaxial ili postoji razlika?
Toe S/PDIF. Nadji nekog da ti zalemi mono bananu na RCA (cinc), a izmedju njih X metara koaksijalnog kabla (sto deblji, to bolje, al' pazi da stane u konektore).

Na mono konektoru odrezi onaj "rep", tako da ti stane sto deblji kabl. Ja sam si slozio takav, a i 10orici frendova, super radi sve do 15m. Duze od toga nikome nije trebalo, al' vjerojatno ide.

Dijelove imas u cipoteki, trazi mono bananu i neki pozlaceni cinc + koaksijalni kabl.

Ja tako hranim svog Marantza SR4300 sa zvukom
-->
Citiraj:
Originally posted by deepFRY
Imam Creative Labs Live! 5.1 Player.
Kartica ima digitalni izlaz DIN (ili tako nešto). Htio bi ju spojiti sa reciverom digitalnom vezom, ali na reciveru imam optički i coaxialni digitalni ulaz.
Da li postoji kabel koji pretvara DIN izlaz u coaxialni ulaz??? (optički sigurno nema)
Na CD-u s driverima našao sam neki manual (uputstva) u kojima sam našao sliku kabela DIN-->SPDIF. Dali je SPDIF = coaxial ili postoji razlika?
Toe S/PDIF. Nadji nekog da ti zalemi mono bananu na RCA (cinc), a izmedju njih X metara koaksijalnog kabla (sto deblji, to bolje, al' pazi da stane u konektore).

Na mono konektoru odrezi onaj "rep", tako da ti stane sto deblji kabl. Ja sam si slozio takav, a i 10orici frendova, super radi sve do 15m. Duze od toga nikome nije trebalo, al' vjerojatno ide.

Dijelove imas u cipoteki, trazi mono bananu i neki pozlaceni cinc + koaksijalni kabl.

Ja tako hranim svog Marantza SR4300 sa zvukom

Oglas
Oglasni prostor

Staro 21.06.2004., 18:06   #3
deepFRY
Registered User

za zwera!

Hvala zwer. Kabel šljaka, ali ima još nešto.
Kako da mi komp baca zvuk (mp3) na sve zvučnike (recimo ako stavim na 5.1 da mi baca na svik 6 zvučnika) preko digitalne veze?
Kako god da namjestim neće. Samo kad ubacim DVD on šalje 5.1 zvuk, al MP3 neće!

Zadnje izmijenjeno od: deepFRY. 22.06.2004. u 00:43.
Staro 22.06.2004., 19:22   #4
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Re: za zwera!

Citiraj:
Hvala zwer. Kabel šljaka, ali ima još nešto.
Kako da mi komp baca zvuk (mp3) na sve zvučnike (recimo ako stavim na 5.1 da mi baca na svik 6 zvučnika) preko digitalne veze?
Kako god da namjestim neće. Samo kad ubacim DVD on šalje 5.1 zvuk, al MP3 neće!
Ne kuzim koja je to fora s glazbom na svih 6 zvucnika... God dammit, glazba je masterirana, radjena i kodirana za 2 kanala, dakle STEREO, te kao takva moze samo LOSIJE zvucat na svih 5+1 zvucnika. Eventualno prednja 2 + woofer jos prolazi....

Ako bas zelis zvuk na svih 6 zvucnika, upali na pojacalu dolby prologic 2 ili multi-channel stereo... Bolje M-C Stereo.
Staro 23.06.2004., 10:54   #5
deepFRY
Registered User

S PL2 nisam bas zadovoljan, pa sam konto da mozda komp preradi stereo na vise kanala i da ga tako posalje pojacalu.
Al hvala ti svejedno za kabel!
Staro 23.06.2004., 19:15   #6
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
S PL2 nisam bas zadovoljan, pa sam konto da mozda komp preradi stereo na vise kanala i da ga tako posalje pojacalu.
Al hvala ti svejedno za kabel!
Read your manual. Dolby PL2 radi UPRAVO to sto si rekao, preradi stereo na vise kanala. Anyway, ne kompliciraj, mjuza - 2 zvucnika, filmovi - 5.1 zvucnika. Amen.

Moj receiver ima i PL2 Music mode koji zvuci nesto malo drukcije od obicnog PL2 Movie moda, no svejedno obicni stereo jedini zvuci kako spada... Ne pada mi napamet kvarit glazbu s up-mixingom na 5 kanala.. bljak.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno