PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Creative Labs Live! 5.1 - digital out (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10938)

deepFRY 19.06.2004. 18:49

Creative Labs Live! 5.1 - digital out

Imam Creative Labs Live! 5.1 Player.
Kartica ima digitalni izlaz DIN (ili tako nešto). Htio bi ju spojiti sa reciverom digitalnom vezom, ali na reciveru imam optički i coaxialni digitalni ulaz.
Da li postoji kabel koji pretvara DIN izlaz u coaxialni ulaz??? (optički sigurno nema)
Na CD-u s driverima našao sam neki manual (uputstva) u kojima sam našao sliku kabela DIN-->SPDIF. Dali je SPDIF = coaxial ili postoji razlika?

HELP!

zwer 20.06.2004. 09:29

Re: Creative Labs Live! 5.1 - digital out

Citiraj:

Originally posted by deepFRY
Imam Creative Labs Live! 5.1 Player.
Kartica ima digitalni izlaz DIN (ili tako nešto). Htio bi ju spojiti sa reciverom digitalnom vezom, ali na reciveru imam optički i coaxialni digitalni ulaz.
Da li postoji kabel koji pretvara DIN izlaz u coaxialni ulaz??? (optički sigurno nema)
Na CD-u s driverima našao sam neki manual (uputstva) u kojima sam našao sliku kabela DIN-->SPDIF. Dali je SPDIF = coaxial ili postoji razlika?

Toe S/PDIF. Nadji nekog da ti zalemi mono bananu na RCA (cinc), a izmedju njih X metara koaksijalnog kabla (sto deblji, to bolje, al' pazi da stane u konektore).

Na mono konektoru odrezi onaj "rep", tako da ti stane sto deblji kabl. Ja sam si slozio takav, a i 10orici frendova, super radi sve do 15m. Duze od toga nikome nije trebalo, al' vjerojatno ide.

Dijelove imas u cipoteki, trazi mono bananu i neki pozlaceni cinc + koaksijalni kabl.

Ja tako hranim svog Marantza SR4300 sa zvukom :)

deepFRY 21.06.2004. 18:06

za zwera!

Hvala zwer. Kabel šljaka, ali ima još nešto.
Kako da mi komp baca zvuk (mp3) na sve zvučnike (recimo ako stavim na 5.1 da mi baca na svik 6 zvučnika) preko digitalne veze?
Kako god da namjestim neće. Samo kad ubacim DVD on šalje 5.1 zvuk, al MP3 neće!

zwer 22.06.2004. 19:22

Re: za zwera!

Citiraj:

Hvala zwer. Kabel šljaka, ali ima još nešto.
Kako da mi komp baca zvuk (mp3) na sve zvučnike (recimo ako stavim na 5.1 da mi baca na svik 6 zvučnika) preko digitalne veze?
Kako god da namjestim neće. Samo kad ubacim DVD on šalje 5.1 zvuk, al MP3 neće!

Ne kuzim koja je to fora s glazbom na svih 6 zvucnika... God dammit, glazba je masterirana, radjena i kodirana za 2 kanala, dakle STEREO, te kao takva moze samo LOSIJE zvucat na svih 5+1 zvucnika. Eventualno prednja 2 + woofer jos prolazi....

Ako bas zelis zvuk na svih 6 zvucnika, upali na pojacalu dolby prologic 2 ili multi-channel stereo... Bolje M-C Stereo.

deepFRY 23.06.2004. 10:54

S PL2 nisam bas zadovoljan, pa sam konto da mozda komp preradi stereo na vise kanala i da ga tako posalje pojacalu.
Al hvala ti svejedno za kabel!

zwer 23.06.2004. 19:15

Citiraj:

S PL2 nisam bas zadovoljan, pa sam konto da mozda komp preradi stereo na vise kanala i da ga tako posalje pojacalu.
Al hvala ti svejedno za kabel!

Read your manual. Dolby PL2 radi UPRAVO to sto si rekao, preradi stereo na vise kanala. Anyway, ne kompliciraj, mjuza - 2 zvucnika, filmovi - 5.1 zvucnika. Amen.

Moj receiver ima i PL2 Music mode koji zvuci nesto malo drukcije od obicnog PL2 Movie moda, no svejedno obicni stereo jedini zvuci kako spada... Ne pada mi napamet kvarit glazbu s up-mixingom na 5 kanala.. bljak. :rolleyes:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:19.