|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Ja sam nov u overclockingu pa bi vas molio za malu pomoć . Ovo je moja konfa : P4 2.4C GHz Zalman 7000A Cu ( sa Artic Silver 5 ) MSI 865PE NEO2 LS 2 X 512 Mb Kingmax Superram 433 MHz Codegen 480W Želio bi dignuti procesor na 3 GHz bez dizanja napona . Kakav bi trebao staviti omjer memorije 5:4 ILI koji već ? Sabirnicu bi trebao staviti na 250 Mhz je tako ? ************************************************** Može li mi neko napisati DETALJNE UPUTE kako da ga dignem na 3 GHz jer kao što sam već rekao ja sam nov u overclockingu !!! PLIZZZ... ************************************************** :confused: |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
nek me neko ispravi ak sam u krivu ali čini mi se da se na MSI baš i nemreš overklokirati , tj. dal u biosu uopče imaš za mjenjanje FSB-a , ili imaš kakve jumpere na matičnoj ?
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Premium
|
Evo sad sam vidio i imaš 2 načina : možeš klokat iz BIOSA ili s njihovim programom Core Center . Želio bih DETALJNE upute jer mi je ovo PRVI put da clockam !!! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Nakon šta utakmica završi odi u bios i stavi fsb na 250, memoriju na omjer 5:4 i ako boota( a trebao bi) pokreni super pi ili tako nešto (pokreni 2 puta super pi, tako da mu osiguraš 100% zauzeće procesora),i mbm5 ili tako nešto da mu provjeravaš temperaturu, i ako 1h bude bez grešaka na max temperaturi onda ti je stabilan i imaš 3ghz procesor. Još onda za svaki slučaj poigraj par sati ut2k4 @ice Sad misliš kad si nabavio abiticu da nijedna druga nemre clockati aaa? Nisu ti sve kao Matsonic. Msi neo serije su jako dobre matične za clockanje, ali naravno nisu abit ili asus. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
ma ne , mislil sam da MSI se neda baš overklokirati jer kad sam bil gledal njihove matične baš se nigde nisu falili ![]()
|
|
|
|
#7 |
|
Premium
|
ali
Negdje sam pročitao da treba zaključati pci / agp ? Je to istina ? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Imaš na MSI matičnima puno postavka za clockanje. AGP/PCI uvijek neka ti je namješteno na 66.67/33.33(tako uglavnom piše) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Premium
|
pomoć
Zna li netko kako se na msi 865 Neo2 LS namjesta 5:4 za fsb:ram. |