|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
izrada wireless antene
pozdrav! zanima me da li netko ima iskustva u izradi Wireless antene od obične kučne televizijske antene? dali netko zna neki dobar link o izradi takvih antene bio sam na ZGwireless forumu ali nisam ništa nisam našo slično tome.
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Ako si želiš izradit vrhunsku antenu... http://martybugs.net/wireless/biquad/double.cgi Nije teško, ali treba truda Ove antene su strašne i ako se stvarno potrudiš... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
lkw_pkw
znči koristim bakrenu tiskanu plčicu formata A4 dal treba biti obostrana ili sam sa jedne strane bakar? a kako da zaštitim bakar da mi ne oksidira protiv vremenskih prilika podrazumjeva se da ce antene biti vani dal smeta signalu ta oksidacija?
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne mora biti s obje strane, čak ne mora biti ni bakar, ali najbolje da je. Za oksidaciju budi maštovit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
lkw_pkw
ja namjeravam svoju lokalnu mrežu sa mrežom od frenda spojiti prek Wireless antene jako smo blizu ali nam smetaju dve nove kuče koje su nedavno izgrađene ![]() ali ako antenu dosta visoko dignem nekih 2,5-3m iznad krova sigurno bih uhvato od frenda signal ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
lkw_pkw
brijem napravit od satelitskog tanjura imam jedan doma koji mi u garaži stoji pa sam ga mislio iskoristit ima li netko slučajno iskustva u izradi antene od satelitskog tanjura?
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Možeš napraviti biquad, pogledaj na onoj stranici i nju stavit na satelitsku, to je već za dopucavat se na 10-ak kilometara. Ta antena se se spaja na kabal koji najčešće ima konektore standardne za wlan, stoga se može spojit na većinu access pointova i wireless adaptera koji imaju odvojivu antenu ili priključak za vanjsku antenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ja imam na laptopu njegov wireless i gledo sam za kupit vanjski wireless i naso sam samo one kao stick i sa onom antenicom kao olovkom, znaci nema prikljucak za vanjsku antenu. Moze kakav link na wireless koji ima odvojivu antenu pa do pokusam nacin za kupit i jos jedna stvar, dal bi mi da kupim kakav vanjski wireless lovio vise od ovoga na laptopu?
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Sumnjam da bi lovio išta više, vjerojatno čak i slabije. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Mihael, ne bi se složio sa tobom... Ja u svom stanu se jedino i spajam na wireless... Imam biquad stavljen na satelitsku antenu (po mogućnosti okrenutu naopačke,te da gleda prema podu...) Tu antenu imam spojenu na AirLive-ov Wlan USB adapter http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1507051 i odlično funkcionira! Naravno ako kupiš ovu antenu ("olovka", odnosno OMNICA) jačina signala će ti biti sl. onoj od laptopa, no ako kupiš neku antenu koja je usmjerenija kao biquad i sl. biti će vrlo jača... Npr. snaga antene kod laptopa je do nekih 6dB-a, dok je kod biquada i sl. antena od 25dB-a pa nadalje, 43dB-a... Onda ti svakako ovisi debljina pigtail kabla, dali je 90, 120 ili veće, što deblji i što kraći to bolje! Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
lkw----------------------------------------------lkw
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Naravno da postoji... Evo http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=14337 :P Zašto se zaje*** sa rastvaranjem sticka, kada sto puta bolje stvari postoje za dobru cijenu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
e pa tako vec da kupit onu ''olovku'' i napravim onu antenu izn prvog posta, imam bas tako neku doma bakrenu ploce sto mi ostalo kada sam u srednjoj radio pojacao e sada samo jos jedno pitanje kako tu antenu spojim na onu olovku, antena ima coax kabel i njega moram zalemit na olovku nekako, sto ne? ikw_pkw malo je mutna slika, mozes ponovno malo bolje slikat da vidim kako si tocno zalemio antenu na stick???
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
![]() |
#19 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
ja znam da primam nekih 10 wirelessa koji su zasticeni i njihovim je signal 2/5 crtica i uhvatio sam dva puta nezasticeni wireless i signal mu je bio na jednoj crtici i odmah sam ga izgubio zato i pokusavam ovako nesto da napravim pa mozda ulovim taj nezasticeni!
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
tocne cifre na homemade antenama? nisam toliko vidovit. kod biquada se recimo vrti oko 11 ali previse je tu faktora za zajebat, pogotovo kad ju netko radi prvi put. Citiraj:
kada, gdje, u kojim uvjetima.....ne mozes takve stvari lupati iz glave. Ne s SNRom. A uostalom pogledaj opet sto si napisao....hint - snaga antene ![]() @overload flat nikada nije bio jeftiniji ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
@seranius - ako nemaš pojima, odnosno znaš nešto što si načuo od nekog nemoj se mješati u raprave, jer će netko pomisliti da stvarno znaš pa te poslušat... ![]() 1.) Nauči se multi quote-at 2.) OMG koje cifre.... Inače... : Biquad - 9 - 10dB 4Quad - 12 -14dB kantena - 10dB 90cm tanjur + kantena / biquad - 24dB realnih 24dB grid 24dB - teoretskih 24dB antena u laptopu ~ 2 - 3dB obična mala omnica 2dB ![]() IMHO najisplativije je napraviti 4Quad i to radijator na PCB-u, znači u nekom od programa ( Protel, Eagle, itd... ) za tu namjenu. Višak pertinaksa / vitroplasta odstraniti i nalemiti PCB radijator gore ![]() Za 4quad ti treba reflektor dimenzija 250 x 120 x 2 ( jednostran kaširani, dvostrano kaširani, svejedno, dvostrani je skuplji, pa ti vidi...) Najpraktičniji je, a ima dobar omjer uloženog / dobivenog... @autor - imas fine želje, pazi da ne dojde čika torže s lokotom i ključem ![]() Zadnje izmijenjeno od: Juggernaut. 10.12.2008. u 21:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Jel se tko susreo s ovom antenom: http://www.airlive.com/product/produ...D1217398947821 Košta 90kn u H2 Shopu, ako sam dobro skužio ona se prišarafi na mjesto originalne jel tako? Imam U.S. Robotics Wireless MAXg Access Point (USR5451) pa bih htio malo pojačati signal. Wlan: http://www.directron.com/usr5451.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da, zavidaš jednu umjesto druge, isti: reverse polarity SMA connector. Usporedbom deklariranih specifikacija: origigi - 2 dBi swivel dipole removable antenna with reverse polarity SMA connector vs AirLive - 2.4GHz 10 dBi Indoor Omni Antenna, Reverse SMA Male ispadne da bi svakako trebao očekivat poboljšanja u jačini / stabilnosti signala. Jedino je možda upitno tj. dali lažu za dobit (dBi) antene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Nemam u stanu problema s signalom, a u stanu ispod također surfaju na 3/5 crtica. Htio bih malo pojačati signal, iskreno me zanima jel valja to kaj tako da ću uzet antenu čisto da probam. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|