|
![]() |
#871 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Škoda Felcia 1.3 '98 70ks u 2. 85 i u crvenom je Fiat Punto 1.2 '01 60KS u 2. 105 -blokada Inaće da, ništa više od Puntovih 60KS po gradu NE treba, em troši benzin na kapaljku kad se normalno vozi, a tek Tico.
#872 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
OMG,šta vi brijete,kakav auto "za po gradu"??Pa nismo ameri da imamo 5 auta pa uzmem auto po potrebi.Večina ljudi ima jedan auto a ne neki za po gradi i neki za izvan grada.A ove priče o Matizima i Tikijima su mi smiješne,baš me zanima mentalni profil čovjeka kojemu je Tico dobar auto?Em si mrtav u njemu nakon sudara s obzirom na to koliko je "velik" i "kvalitetan",em se unutra gužvaš em izazivaš podsmjeh građanstva ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 | |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Sada vozim Daciu Logan 1.4 koja je tromo smeće, ali na 120 u trećoj dođeš na oko 5500 rpm, a nevjerojatno, ne guši se.
![]() |
#874 |
Premium
|
Ja nisam spominjal sigurnos Tikaća nego samo njegovu potrošnju. Mentalni profil čovjeka koji vozi Tica? Žena u 30-im godinama koja auto koristi da bi svaki dan išla na posao udaljen 9km od doma. Sigurnost u Ticu? http://upload.facelessone.com/images...jkjqntejfk.jpg http://upload.facelessone.com/images...k6r8mljfyj.jpg
#875 |
Premium
|
To je samo okretanje na krov...Zamisli kako bi prošao u frontalnom sudaru sa nekim autom od tonu i pol..A što se tiče potrošnje,moj TDI 90Ks troši po gradu 5,5-6 a na otvorenom 4,5-5,a ima 90ks i 1200kg i karavan je,znači ne moraš imati Tica i benzinca od 45ks kojem treba 5000okr da se pokrene jer ima 50Nm nego možeš imati i normalni auto koji malo troši. |
![]() |
![]() |
#876 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Bog s tobom. Pa di ću u ZG na zelenom valu imati frontalni sudar. Većina ulica je jednosmjerna. Ne razvijaš brzinu veću od 70 km/h. A s autićem se parkiraš di hočeš i još k tome troši 4 litre benzina. A ako će netko i ići 10 puta godišnje negdje van ZG bez veze je kupovati veći auto, a i nije isplativo jer većinom se voziš po gradu. Tico je gradski auto za male pare koji malo troši i služi za ići na posao i s posla, na tržnicu i u dućan.
#877 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
u frontalci te nece spasiti nista. znam jer sam vidio bmw 7 vs jaca octavia (bmw presao na drugu traku), 100km/h protiv 100+. a inace sto se tice teze da je tico los u sudarima...... pa ok, to je istina kad se zaleti auto od tone i pol u auto od 600 kila (i sad sam mozda pretjerao, nemam pojma koliko je tico tezak). ali zamisli da se u jednog c4, astru, golfa, grande punta zaleti frontalno jedna mrcina od dvije tone, cak i vise? tipa mercedesa, bmw-a, veceg audija, superb, volvo? da ne nabrajam terence koji su taman kad usporedis tica i jednu normalnu limuzinu.. autici tipa tico, matiz, spark, seicento..., pa cak i 1001 i c1 su autici po gradu. gdje ako se i spucas sa nekim, to nece biti velika brzina, pa ni posljedice. cinjenica jest da su kod nas masovno pokupovani jer su jeftini, ali auto kao auto nije nimalo los. ali na otvorenoj cesti nema divljanja sa takvom igrackicom, oprez na sve strane, i to je to. mislim, imam par frendova koji imaju tico (imalo itd ![]() i onda se budala zaleti 80-100 i pobere nesto tvrdo, staticno (ili jos gore - nestaticno), i razleti se. nista cudno kad se vozis u kutiji sibica sto ljudi zaboravljaju.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#879 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
tico ima limariju od papira. trener mi je autolimar i vidio sam sto se desilo autu nakon sto je odsklizao na ledu dok je žena izlazila iz dvorišta i pogodila zid na drugoj strani ceste... |
![]() |
![]() |
#880 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#881 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Nema teoretske šanse da s pumpe-duse TDI-em imaš takvu potrošnju. Stari mi je 5 godina vozio Golf 3 1.9 TDI, troja vrata, sportski ovjes i recaro sicevi, dakle još lakši od standardnog i potrošnja po gradu nije padala ispod 7-8, a na otvorenoj minimalno 6 litara. Potrošnju od 4.5 litre u praksi nije u stanju ostvariti nijedan auto niže srednje klase s pumpe duse motorom. Common rail je već bliže tome.
#882 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
A jesam vas povukao za jezik ![]() ![]() ![]() Evo zadnji primjer,stvarno svježe,benzin vs. diesel, ja sa svojim 1.9tdi imam 90ks jel tako,a cura mi ima 2005 yarisa vvti sa 87ks,1.3 i auto em je lakši 300 kila valjda,em je benzinac,manji obujam,i stvarno je razlika voziti benzinca i dizela. Preticao sam s njenim evo,primjer,i svojim. Moram priznati i dalje stojim pri tome,na moj obujam 1.9 fali mi 20ks. Neka sam subjektivan,ispričavam se. Nemojte se odmah ljutiti,volim raspravljati. ![]() ![]() ![]() E,da..wolverine,susjed mi je imao tempru,ajde nije baš takva raketa s tih 75ks. Inače da zaključim kod sebe,u drugoj ne idem preko 50,jer to jednostavno motor osjeti,idemo treća,do 80 max,i onda četvrta. I to još puno govorim. Max brzina auta mi je 186km/h,5 dolje gore,ovisi. I sad da kažem da mi u trećoj već ide do 130,lagao bi. Čemu onda četvrta i peta,za šta,50km/h?! Razumijem,peta je nekako štedna brzina,ali svejedno. Najbolji je stvarno primjer benzinac moje cure sa 1.3 87 ks i moj dizel sa 1.9 i 90. Od starta,međuubrzanja,svega. Perce i traktorijada,s druge strane. @ AMD S golfom 1 60ks si u drugoj išao 100?! Joj odo pljuvati nekog klinca tamo šta oće stavit AGP karticu u PCIE utor,ovo je već tumač postalo. Sretno ti bilo,sigurno tico i matiz idu i oko 190 sa tih 55ks.Ako imaš laganu curu ko ja od 45 kila i preko 200. Majko draga. @ Mile Oću đir po banja luci cijeloj u toj zastavi! 1.1 sam vidio yugića i to valjda u četvrtoj trokira na 120,ako. To sam pretjerao. Ali svašta čujem,pa đirnite vi mene u tim raketama,a ja ću vas malo u traktoru. |
![]() |
![]() |
#883 |
Premium
|
Thedream, golf 1 ide u drugoj do 100, punto u drugoj 105, tico mođže potegnut 160..... al tko pametan će se tak stalno vozit. To je jednom natjerano da se isproba kolko auto može i gotovo.
#884 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Samo po gradu,kreni stani,pa gaščina 2-3 brzina,pa kreni stani. Neloše. TDI ![]() ![]() Moram ja vidjeti taj golf 1 šta u drugoj ide 100,baš ću probat auto od stare, ona ima Fiata,1.6 100ks,mareu. I drugu ću drukat dok se ne razleti ![]() Hvala na infu. |
|
![]() |
![]() |
#885 | |
Premium
|
Citiraj:
A očito tvoj stari ne zna voziti diesela ili divlja čim je stavio "sportski ovjes",BTW što ti ovo predstavlja,kraće opruge,gewinde,ovjes od VR6 ili što? |
|
![]() |
![]() |
#886 | |
Banned
|
Citiraj:
Preoptimistično mi je postaviti da troši 5,6 litara,ili ga ja jednostavno ne znam voziti. TDi je inače obični,2001 g,90ks. Ne vjerujem,evo frendica od male je kupila golfa V 1.9 105ks i njezin prije,nego moj,da ima tako dobru potrošnju. |
|
![]() |
![]() |
#887 | |
Moderator
|
Citiraj:
Tu treba sad uzeti u obzir kad su na kojemu autu promjenjeni filteri za zrak, kakva je kvaliteta ulja, u kolikoj je mjeri zaštopan auspuh, dimenzije i istrošenost guma. I na kraju ti je to tu negdje. ![]()
![]() |
#888 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Koliko sam ja upoznat, bili su samo ugrađeni bolji amortizeri s par cm kraćim oprugama, dakle ništa pretjerano. Inače, auto je onda kupljen od čovjeka koji se bavio relijem ( valjda se još bavi ). Za one koji su upoznati u našu reli scenu, zove se Dražen Belohradski. 95' godište je bio auto, dakle godinu stariji od tvog i to su bili identični motori. Ne znam točno otkad se upotrebljava pumpe duse, ali mislim da su TDI motori rađeni na tom principu.
#890 | |
Moderator
|
Citiraj:
Nije imao standardnu getribu, nego su u kučište od 1.3 getribe stavili zupčanike i prijenos od diesela 1.6D. Tako da je taj golf imao 5 KS više od standardnog, fergazer je bio po dimenzijama za 2 mm veći i nisu pasali dihtunzi od standardnog. Frgić je bio štelan na 3000 okretaja pa je na leru malo štucao. Zbog getribe je imao razliku od 2000 okretaja od standardnog golfa. Imao je nestandardne felge i gume 185/55/14, spušten i plinske amortizere. Zbog toga je bila potrošnja od 10 do 13 litara. Generalka se je radila zbog ganjanja svakih 50.000 km. Popucala je šasija kod muldi i između pragova i blatobrana.
![]() |
#891 | |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#892 | |
Just don't give a fuck
|
Citiraj:
![]() Edit: Imao sam negdje i video toga, odoh ga nać.
“One morning I shot an elephant in my pajamas. How he got into my pajamas I'll never know.” Zadnje izmijenjeno od: Kristijan_7. 22.11.2008. u 17:54. |
|
![]() |
![]() |
#893 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Stariji auti koji imaju 4 brzine sigurno mogu bez problema u 3. 130. Moj bratić na 2001 mazdi 323 1.8 ide 160 km/h u 3. a ima 5 brzina i to neznaći da može ići 250 već da je ta brzina produžena radi manje potrošnje, u nju šalta na 50 km/h pa eto nebi moro nikad ni šaltat dalje od 3. ali bi onda buno više trošio.
![]() |
#894 | ||
Banned
|
![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Citiraj:
![]() Još MPi edišn. ![]() Ne znam,dao sam primjer svog turbodizela,nema teorije da to ide preko 60 u drugoj,dam mu i 70 max maxova,jednostavno motor se toliko guši i čuje, da mora ić iznad 2000,2500 rpm,jer bi se razletio. 120 potežem rijetko,di bi to po gradu. Jedino autoput i to u četvrtoj,pa petoj. Ne znam na koju foru bi sa svojim A3 to iz druge napravio,čak i treće,da zabetoniram nogu na gasu,mislim da mi auto ne bi dozvolio. Ima dobrovoljaca? ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#895 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Za većinu (novijih) auta kojima sam gledao manual crveno otprilike dolazi na: 50-55 za prvu; 75-85 za drugu; 125-135 za treću; @Kristijan: Koliko je prošao subaru? edit: Većina auta ima bolje performanse sa 100k nego s 0 km. Zadnje izmijenjeno od: generic. 22.11.2008. u 18:48. |
![]() |
![]() |
#896 |
Just don't give a fuck
|
Eh, poslije Favoritke došla je Felicija 1,3 MPI. Ona ni u trećoj nije htjela 90 povuć. Nijedan auto poslije nije bio kao moja Favoritka. S njom sam se vozio djelić sekunde na samo jednom kotaču i preživio bez ogrebotine (i ja i auto). ![]() ![]() ![]() Al mora se dalje, puno sam na autoputu... A i ne brijem više na brzinu i stajling tolko... Subaru je prošao oko 50000km. Yaris 120000.
#897 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Ima djed Favorita, i to ide ko ludo ![]() Dupli karburator, otvara se kad lupiš gas do poda, lijepo povuče, ide u visoke okretaje ko od šale, samo je problem što su amortizeri samo opruge ![]()
#898 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
#899 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Prvi Yaris 1.3 je stvarno živ auto , i ide po gradu odlicno ak ga se zavrti , isto kao i Jazz , to su auteki kaj ne upadaju u oci ali živahni su za poludit . Steta kaj za svoja mrtvacka kola ne mogu napisati koliko potegne u koju brzini , ne razvlacim ga jer benga bas i nije jeftina ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#900 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|