|
![]() |
#841 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
#842 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Točno što si rekao,jel smisao preticanja čekati 10 minuta da se cesta oslobodi ili uloviti priliku,i to napraviti brzo,spretno i sretno. Mogu ja sa didovom ladom od 55ks čekati do preksutra nije bed,ima i imitaciju kože crvene unutra,amfiteatar ambijent,nigdje mi se ne žuri. E da,netko je opet umjesto u WC,opalio po meni. Pa neću ostati dužan,ne,nije tatica kupio auto,dream ga je kupio polovnog i još ga otplaćuje. Normalno da se sve može,ali držimo se teme a ne vlastitih frustracija? Šta ne. Ma kakvi frendovima,pa oni su ljubomorni na moj znakić olimipijade ko mačići. Još kad zalijepim S3 naljepnicu iza,pa di ćeš. ![]() ![]() Ja kažem na temelju 2g vožnje ovog auta da nema smisla nabijati gaščinu do prednjeg fara nogom,da uspiješ preteći,i da,prolio sam se,sa 90ks ne pretječem previše,ali da imam 110 ili 130 motor unutra..kad bi,da bi..ako bi.. vozio sam takvog Golfa 4,i to je avion,kao i passata 130tku. Ispod 100ks je veći problem pretjecati,to je sve.Uf,sad sam nadrljao od nekog Golf 1 tuning kluba iz orašja ili ogulina. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#843 | |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
#844 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Koja je razlika s Mazdom od 70 ks i BMWom od 150 preteć šleper iza tunela uz klis.. I naravno, puno sigurnije..Inače mi je po gradu mazga sasvim dovoljna ![]()
#845 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() Auto od 70 KS ima sasvim dovoljno snage, sad što vi hočete imati 120 KS pa da u četvrtoj povuče kao i u drugoj to je druga stvar. Možda je ugodnije kad ne moraš šaltati usred preticanja ali da je to sad neko mučenje ili da trebaš čekati ravninu od pola kilometra baš i nije.
![]() |
#846 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() I pretjecanje nije najopasnija radnja u voznji . To je element voznje kao i svaki drugi , jedino je problem koliko sigurno ga netko izvede . Kao sto ima pametnih koji pretjecu na potpuno nepreglednim dijelovima i tako ugrozavaju sebe i druge , tako isto i ljudi koji ne znaju drzati pravac u zavoju pa malo zakvace i drugu traku . Zadnje izmijenjeno od: Router. 21.11.2008. u 22:04. |
|
![]() |
![]() |
#847 | |
Banned
|
Citiraj:
Swift,eh,da..1.3 100ks,GTi,nemam fobiju,nego beskrajno čuđenje popularnosti tih mrtvačkih kolica na našim cestama,kao i Honde CRX. Ma joj router,nemoj s pranjem.Otići će tema brzo u 3pm,a dosta je zanimljiva. @ Bladerunner,ma daj reci da se šališ,tu ćeš mazde od 70 i BMWe od 150ks uspoređivati. @ Thor, naravno da bi da auto povuče gasom,a ne prebacivanjem u višu brzinu makar je to prirodna stvar,iz niže u višu..Nije mi jasna jedna stvar,mi ovdje dokazujemo šta? Da je bolje imati 70ks u autu nego 100,120? Hahaha. A dobro. Swift GTi je jako startan auto u balkan izdanju,šta se krpa u garažama i nabrijava,najviše šta sam vidio je 1.3 120ks,ja ono wtf,nema stražnje klupe,ničega,samo volan,dva polovna recara naprijed i ajmo,kroza zid. To je smisao vožnje? Da se recimo takva budaletina dokazuje kome,i usput te pokupi pretičući neki BMW ili slično. Svega sam se nagledao u 4g vjeruj mi,ne bi pričao da nije iz iskustva,od toga da ne znam,turira 645 BMW-u na semaforu,do toga da ulazi u škare sa jedno 3 dostavna auta,iz čista mira,a crveno ga čeka tako i tako na semaforu,ali ne,mora on. To je kompleksaški auto od 1000 eura,sorry.Mogu imati svoje mišljenje.Kad ga vidim otpadne mi i ovo malo kose na glavi,isto kao i Corrado tj. široko ![]() Meni je prijatelj poginuo,evo treća godina,na istarskom ipsilonu u jednoj takvoj ragi,i imam pravo osjećati odbojnost.Žao mi je. Nemoj molim te o elementima vožnje kao svima drugima,parkanje u rikverc i pretjecanje u balkan stilu preko pune i po mogućnosti 3x jačih auta iz čistog qurčenja nije jednaka kategorija,pa da se na glavu postaviš. No..vratimo se na temu.Šta sad,svi će dokazivati kako je njihov auto najbolji i najsuper najdobriji..ma dajte,ljudi dragi..kasno je..ajmo leć. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#848 |
Yugokiller
|
Ne mješajte konje i moment. Ovo s pretjecanjem u 2 ili 4 je stvar benzinac ili dizelaš, a ne stvar konja. I da bolje imat više i brže obavit pretjecanje u tome se slažem. I opet dizelaš će prije preteč ukoliko su iste snage.
#849 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovisi u kojoj brzini voziš, ako imaju isto konja a dzel je u 4. a benzinac u trečoj, benzinac će prije preteć, dok ako su oba u 4. onda dizel, tj turbo dizel, dok kod turbo benzinca i turbo dizela mislim da bi bilo jako gusto.
#850 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Tu su negdje ![]() Dizelašu ćeš samo stisnit gas i to bi trebalo bit to, dok ćeš benzinca vratit u 2,3 brzinu i dat mu gas do poda. Mislim ako i ima razlike onda je neznatna... Nego čitam malo, čitam... i nije mi jasno koji k se svađate ![]()
#851 | |
its slightly turbocharged
|
Citiraj:
![]() Osim što je jeftinije i manje troši. Da je bolje imati manje konja - nije, ali da je nužno... opet nije. Samo sam aludirao na neke insinuacije kako auto od ~70 KS ne može pretjecati, i da mu treba prazna ravnina dužine piste da bi obavio isto ![]() Imam Mazdu 323F iz 98' godine, 88 KS, naravno osjetim da u trečoj pri brzini od 50 ne mogu baš "samo tako" prestiči nekoga al zato i služi mjenač. ![]()
![]() |
#852 |
Yugokiller
|
Ako ćemo s fizike, nije bitno koji je nego je bitna snaga, tj. moment. TB i TD iste snage opet je za nijansu bolji dizelaš, jer opet ima više momenta zbog same konstrukcije motora. I da jedna jako jako bitna stavka, TERET. Ajde baš probajte natovarit i jednog i drugog s 4 osobe pa vidite kako se ponaša, tu Turbo motori imaju značajnu prednost(opet govorimo o istoj snazi), jer je za to bitan isključivo moment.
#853 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#854 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() Šleper pol km? Koj ti je vrag. Recimo šleper je na 80 i ides ga preticat. Spustis u 3 i do 130 odma. Autu nece biti nista ako ga presaltas prije crvenog. Mislim da svaki benzinac ide 130 u tom stupnju prijenosa, tak da... Vec sam ti rekao sa jacim autom nije nista puno sigurnije. Stvar je samo i jedino dobre procjene. Preticao sam u svakakvim autima od običnih do sportskih rasnih jurilica i mogu ti reci da vozacu kao ti i vecini ovih sto ovdje piskaraju i misle da su nepogrjesivi to samo i jedino daje laznu sigurnost. Previse je mladih i balavih vozaca SA KOMPLEKSOM (ne svi) i zato ima mrtvih po cesti. Cesta nije za lijeciti komplekse. Vec sam to napisao. mislim da mi je Tor pobrisao taj post jer sam napisao u njemu da mislim da su svi vozacai koji sjedaju pijani za volan idioti i da ih treba kaznjavati kastracijom, ali tako nebitno.... |
|
![]() |
![]() |
#855 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Pišete bajke. Velika većina koja zagovara aute jače od 100 ks ionako se vozi cijelu godinu po gradu. Sve skupa odu 15 puta kod rodbine negdje izvan Zagreba ili jednom godišnje na more. Većinom se vozite po autocesti gdje je jačina auta nebitna, a i ako idete po staroj D1 na more ograničenje brzine je od 50 do 80 km/h, a danas se svaki šleper ili autobus vozi brže od toga. I koga će te onda preticati?
#856 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
#857 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Konji su u izravnoj vezi s momentom samo je stvar da dizel ima velik moment na malim rpm pa i njubovi mogu preticat dok za pravi benzinski motor koji vuce iznad 5000rpm treba neko iskustvo. nece, dizel je losiji od benzinca kao sto je i TD losiji od turbo benzinca, stvar je da su benzinci tezi za vozit pogotovo u kriticnim situacijama, "turbo" je zajebana stvar i dieselov motor bez turba je kur** od ovce dok atmosferski benzinac radi sasvim fino, turbo benzinski motori su bez konkurencije po kicku(od motora s unutarnjim izgaranjem ofc). Diesel jos jedino na zivotu drzi vidno manja potrosnja goriva u gardskim uvjetima(u leru prakticno radi na zrak) dok je po cijeni, masi, kompliciranosti pogotovo i ucestalosi i tezini kvarovima daleko inferioran benzincima(sam motor ofc). A sto se tice famoznog Swifta sa 130Ks to je ekvivalent karavanu od 1500kg sa 300KS a i CRXica je fenomenalan autek, di si vidio sa dieselom starim 20g radit takav "show" ko sa njima jos da je koja alfica i sreci nema kraja. ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Banned
|
Ja 130 lovim kad nogom probijem pod u tdi-ju,u 4toj. A 130 valjda ide auto od 220ks,A6 od mog starog,u trećoj brzini,do nekih 230 u petoj. To je taj raspon,od 100km/h u dvije brzine. Koji to benzinac ide,ako mogu pitati haha,do 130 u trećoj? A da ima 88ks? Ili 100.Koji? Ako se treća guši već na 80,90 do 100 i rikava auto i sve po spisku. Previše znalaca,vidim ja. Ništa,dajem si zadatak da ulovim 130 u trećoj brzini sa svojim autom ![]() Kakve gluposti,ali ajde,sve za mlade vozače i forsere stoji,to sam i napisao od swiftovaca iz Kašine,golf 1 kluba iz recimo orašja..ček,e da..fiat bravo hgt ono,300ks..iz ogulina..i tako te bjesnoće made in garaža moje babe. Jedno je biti entuzijast i zaljubljenik u svoja kola,kao router ![]() Zezam ja malo za CRX-a,ali brat bratu..nisam vidio nijednu da nije karambolirana,bar malo,onako,cijeli prednji ili zadnji kraj ![]() ![]() ![]() Evo,dreamova nightmare lista mrtvačkih kolica : Honda CRX Suzuki swift gti 91 Corrado/Scirocco Golf 3 vr6 Kadett GSi kockica BMW 320i BMW 325i 91 Fiat Tipo Granturismo Fiat Bravo HGT 150+ ks Opel Calibra turbo,e to je već komentar za sebe jer sam ju imao tri mjeseca. Ako sam što zaboravio slobodno me nadopunite,ali to je nekako,made for suicide klub kod nas rvata. A svi skupa ne vrijede 20 000 eura,ma kakvih 20,15. ![]() @ AMD : Reci da nisi rekao da na autocesti jačina auta nije bitna.Nije tebi ništa bitno kad imaš Tica ili Matiza od 55ks.Meni isto nije ništa bitno kad imam 90ks. Ali onda dođe neka pica u automatik a4 ili a6 i sa 50% težim autom se okrene oko mene šest puta na autocesti,zato šta ima 130 ili 150+ ks,i samo gas gas i tako ugrožava i mene,i moju obitelj,i prasce koje prevozim na klanje recimo,za pršut. Turbo je sezona,kako kaže ona fufa. Ništa ti nije bitno kad voziš 80 u desnoj traci,šta? Ne kažem ja da je glava kroz zid rješenje,ali ispod 100ks više ne bi auto kupovao,ovo je bilo jer sam bio studoš,auto ne troši ništa,bio mi je prvi pravi auto,od učenja vožnje,do vožnje za istać haha. Ali idući će isto biti tdi,ali bar 130ks. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 22.11.2008. u 10:14. |
![]() |
![]() |
#859 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Ja vozim Peugeota i pretičem kad sam siguran da ću preteč, a pogotovo kad nas se natrpa 4 u njega onda jako rijetko. Vidio sam puno vozača kako sa jačim autima ulaze u škarice i drugi koče. Obično ljudi sa jačim autima su puno "sigurniji" da će preteč a kad ga vozi neki tko karatko ima vozačku onda mu nema ravna na cesti. Zato je najbolje primjenit ovu strau poslovicu - Bolje triput mjerit, a jednom rezat nego jednom mjerit a triput rezat, jer jedno ćeš previše odrezat.
![]() Zadnje izmijenjeno od: pinkskin. 22.11.2008. u 11:10. |
|
![]() |
![]() |
#860 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
ZASTAVA 128 1.1 100km/h u drugoj. Dovoljno za bilo kakva preticanja, obilaženja, ljubljenje stubova pored puta...
#861 |
Moderator
|
Da, rekao sam da je na autocesti jačina auta nebitna. Vozio sam 3 godine jurilicu nad jurilicama. Daihatsu Charade 1.0 TD (tisuću kubika turbo diesel) sa punih 48 KS, a povremeno sam svojevremeno vozio i Daewo Tico. S tim autima sam išao i na more. Putna brzina im je 100 km/h. Po staroj D1 niti me je tko preticao niti sam ja koga preticao. Dođeš na kraj kolone i šta. Koga ćeš preticat kad je ispred tebe 20 auta i svi voze 80 km/h. OK je da poslovni ljudi ili trgovački putnici koji svakodnevno rade velike relacije preko 100-150 km imaju auto jači od 100 ks. Ali šta će vam auto od preko 100 ks, ako idete dva puta na more i deset puta kod dede i bake. Statistički takvi vozači i najčešće stradavaju jer stalno voze kratke relacije po gradu, nisu vični autoputu i brzinama od preko 100 km/h i imaju krive procjene prilikom preticanja. A da bi izbjegli krivicu od krive procjene kod preticanja govore da imaju preslab auto.
#862 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#863 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
"Pravi" trkaci motorici aka jurilice koje idu preko 7k rpm zahtjevaju skill za kvalitetnu sportsku voznju dok sa dizelom svaka baba zna vozit ![]() Cisto teoretska digresija: Ottovi motori imaju najveci stupanj savrsenstva od svih motora s unutarnjim izgaranjem za isti kompresijski omjer, sad je stvar prakse da je kompresijsi omjer kod dizela ogroman pa teorija ne vrjedi vise, ali ako uzmemo turbo benzinca i stavimo iste kopm. omjere diesel nema sta trazit u toj prici. Ja sam pobornik straznjeg pogona i benzinskih ATMOSFERSKIH motora koji se rado vrte na preko 7k rpm. ![]() Diesela necu kupit nikada ne zato sto su manje dobri nego zato sto sam takav(zajeban). Jaci motor u autu u pravilu vuce za sobom bolji ovjes/kocnice/elektroniku pa samim tim cimi preticanje mnogo laksim i "bezbolnijim", za komfornu voznju i grad diesel ne neusporedivo laksi za vozit i trosi puno manje goriva, to su mu po meni jedine dvije pozitivne strane(u autima ofc), e sad da kupujem traktor i da mi treba brdo momenta razmotrio bi dizel ![]() |
|
![]() |
![]() |
#864 | |
Moderator
|
Citiraj:
1 Brzina 60 2 Brzina 100 3 Brzina 140 4 Brzina 180
![]() |
#866 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Toyota Yaris 1,3 VVT-I, 87KS, 2brzina - 117km/h, 3 brzina - 147km/h, 4 brzina - 170km/h, 5 brzina - 197km/h. Ubzanje 0 - 100km/h - 10,7sec. (cajger mjerenje, gps pri 197km/h pokazuje 182). To je moj trenutno/bivši auto. Moj trenutno/budući auto je Subaru Legacy 2,0MT 165KS, i Yaris mu diše za vratom sve do 150. Tako da, nema bitne razlike u startnosti auta, bez obzira na snagu. No ono što je bitno, a to je da u Subaru-u lebdiš po autocesti, ne osjetiš pregibe i prebacivanje težišta kao u Yarisu što direktno utječe na sigurnost i zamaranje vozača. Bez obzira što je Yaris odlična mala gradska Yurilica i vozi se o karting, u neusporedivom je minusu naspram Subarua kad izađe na autoput. I to ne zbog brzine preticanja ili ostalih karakteristika vezanih uz pogonsku grupu, nego zbog ponašanja karoserije i podvozja na autocesti te direktno utječe na zamor vozača i ugodu vožnje na dužem putu. Od Zg do Splita sa Yarisom stignem jednako brzo i jednako brzo pretičem kao i sa Subaruom, no nakon vožnje Yarisom moram odmorit, a nakon vožnje Subaruom sam odmoran kao i kad sam sjeo u auto. Zato i postoje gradski i putnički automobili.
#868 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Gle, imam oba auta i valjda znam što pričam. Ili ti iz prve ruke znaš drugačije? Subaru do 100 ubrzava nešto sitno ispod 10 sec. Yaris pola sekunde iznad. Yaris ima duplo manje snage ali je i duplo lakši, pa ti valjda i logika govori nešto. Odnos snage po jedinici težine je gotovo identičan. Što ti onda nije jasno? Ne diše mu za vrat doslovno, no ni ne ostaje daleko kako bi čovjek inače mislio. Inače, čisto da si možeš i izračunati, Subaru ima 1570kg, Yaris 850. Subaru ima 165KS, Yaris 87. Izračunaj koliko KS tjera 1kg kod kojeg auta i dobit ćeš da 1kg kod Subarua tjera 0,10KS dok kod Yarisa 1kg tjera 0,10KS. Dakle, vidiš li razliku? Inače čisto for the record: nije isto 87KS kod Toyote ili Honde, kao 87ks kod Golfa primjerice. Zašto? Zato što Honda i Toyota deklariraju snagu izmjerenu na kotačima a Volks na diferencijalu. Pa ako uzmete u obzir taj detalj, Golf je na cesti barem 10% ispod deklarirane snage nego kod npr. Civica.
“One morning I shot an elephant in my pajamas. How he got into my pajamas I'll never know.” Zadnje izmijenjeno od: Kristijan_7. 22.11.2008. u 13:41. |
![]() |
![]() |
#870 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Kadett D 80' (~73 konja): 2 - ~80 3 - ~135 Accent 2003 (84 konja) 2 - 87 (testirano ![]() 3 - 115/120 (zato je cetvrta preko 160, malo krivi omjer kod brzina ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|