Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 21.11.2008., 16:57   #841
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
zakon? Ne trabunjajte da ne bi bili presretni da vam auto ima prek 100 konja
Grijesis, ovdje je auto iz snova Passat sa 35 KS
morph je offline  
Staro 21.11.2008., 17:44   #842
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Kae ovo? Skup vozaca koji nikad nisu prekrsili zakon? Ne trabunjajte da ne bi bili presretni da vam auto ima prek 100 konja i da nikad niste napravili ni jedan prekrsaj. Dnevno ih napravite bar 100 tak da...

Niko nije reko da se sa slabijim autom nemre preticat. Vozil sam duze vrijeme i Berlinga sa 75 konja i staru Cromu sa 86 konja i da se preticat, al brate traje pol godine i to sa klanje motora i zaletavanjem i treba cekat pol kilometra prazne ceste. E pa radije da je auto jaci pa kad se ide u preticanje preskocis taj auto ili ne do bog šleper i sto prije se vratim u svoju traku i mir bozji.
Dobro jutro netko normalan i priseban,preticao sam ja i sa golfom sdi sa 65ks ili koliko već,70..i mogu reć da je motor trash za taj auto. S punim pravom to izjavljujem.

Točno što si rekao,jel smisao preticanja čekati 10 minuta da se cesta oslobodi ili uloviti priliku,i to napraviti brzo,spretno i sretno.

Mogu ja sa didovom ladom od 55ks čekati do preksutra nije bed,ima i imitaciju kože crvene unutra,amfiteatar ambijent,nigdje mi se ne žuri.

E da,netko je opet umjesto u WC,opalio po meni. Pa neću ostati dužan,ne,nije tatica kupio auto,dream ga je kupio polovnog i još ga otplaćuje.

Normalno da se sve može,ali držimo se teme a ne vlastitih frustracija? Šta ne.

Ma kakvi frendovima,pa oni su ljubomorni na moj znakić olimipijade ko mačići. Još kad zalijepim S3 naljepnicu iza,pa di ćeš. Ma može i M3.

Ja kažem na temelju 2g vožnje ovog auta da nema smisla nabijati gaščinu do prednjeg fara nogom,da uspiješ preteći,i da,prolio sam se,sa 90ks ne pretječem previše,ali da imam 110 ili 130 motor unutra..kad bi,da bi..ako bi.. vozio sam takvog Golfa 4,i to je avion,kao i passata 130tku.

Ispod 100ks je veći problem pretjecati,to je sve.Uf,sad sam nadrljao od nekog Golf 1 tuning kluba iz orašja ili ogulina.
thedream je offline  
Staro 21.11.2008., 17:55   #843
Zvijerko
Pečurka

Zvijerko's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Niko nije reko da se sa slabijim autom nemre preticat. Vozil sam duze vrijeme i Berlinga sa 75 konja i staru Cromu sa 86 konja i da se preticat, al brate traje pol godine i to sa klanje motora i zaletavanjem i treba cekat pol kilometra prazne ceste. E pa radije da je auto jaci pa kad se ide u preticanje preskocis taj auto ili ne do bog šleper i sto prije se vratim u svoju traku i mir bozji.
Potpisujem
Gainward Phantom GTX760
250 GB Samsung Evo Basic SSD
XFX XTR 650W
Silencio 650
Zvijerko je offline  
Staro 21.11.2008., 20:28   #844
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Koja je razlika s Mazdom od 70 ks i BMWom od 150 preteć šleper iza tunela uz klis.. I naravno, puno sigurnije..Inače mi je po gradu mazga sasvim dovoljna
Staro 21.11.2008., 21:23   #845
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
.

Mhm, šta ti preticanje počinješ u četvrtoj brzini?

Auto od 70 KS ima sasvim dovoljno snage, sad što vi hočete imati 120 KS pa da u četvrtoj povuče kao i u drugoj to je druga stvar. Možda je ugodnije kad ne moraš šaltati usred preticanja ali da je to sad neko mučenje ili da trebaš čekati ravninu od pola kilometra baš i nije.
Staro 21.11.2008., 21:43   #846
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
apsolutno točno,pretjecanje je okvalificirano kao najopasnija radnja u vožnji,sigurno da kad se već dovedeš u tu poziciju,da to želiš obaviti što brže,spretnije i što prije se vratiti u svoju voznu traku.
To sa 75 ili 90ks ne možeš,osim ako nisi budala u Suzuki Swiftu. Onda kako sam vidio,možeš sve. I to u onom starom,iz 1991 gti kao. Moš si mislit.
Ocito su te puno naprali takvi sa Swiftekima pa imas fobiju od njih . Ili si vidio jednog koji divlja , pa sad automatski sve etiketiras prema tom jednom - baš zrelo I da kazem Hvala za ovaj kompliment , jer vozim bas jednog takvog , tocno kao sto si opisao ... I dok drugi placaju rate kredita mjesecno kao sto moj vrijedi ukupno-njihovi se kvare a swift ide , ide i ide ... i tako vec 5 godina mog vozackog staza ... A Swift nije brz auto , to je samo živahan gradski autić .
I pretjecanje nije najopasnija radnja u voznji . To je element voznje kao i svaki drugi , jedino je problem koliko sigurno ga netko izvede . Kao sto ima pametnih koji pretjecu na potpuno nepreglednim dijelovima i tako ugrozavaju sebe i druge , tako isto i ljudi koji ne znaju drzati pravac u zavoju pa malo zakvace i drugu traku .

Zadnje izmijenjeno od: Router. 21.11.2008. u 22:04.
Router je offline  
Staro 21.11.2008., 22:24   #847
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Ocito su te puno naprali takvi sa Swiftekima pa imas fobiju od njih . Ili si vidio jednog koji divlja , pa sad automatski sve etiketiras prema tom jednom - baš zrelo I da kazem Hvala za ovaj kompliment , jer vozim bas jednog takvog , tocno kao sto si opisao ... I dok drugi placaju rate kredita mjesecno kao sto moj vrijedi ukupno-njihovi se kvare a swift ide , ide i ide ... i tako vec 5 godina mog vozackog staza ... A Swift nije brz auto , to je samo živahan gradski autić .
I pretjecanje nije najopasnija radnja u voznji . To je element voznje kao i svaki drugi , jedino je problem koliko sigurno ga netko izvede . Kao sto ima pametnih koji pretjecu na potpuno nepreglednim dijelovima i tako ugrozavaju sebe i druge , tako isto i ljudi koji ne znaju drzati pravac u zavoju pa malo zakvace i drugu traku .
Željko Marušić i još tri prometna eksperta kažu da je pretjecanje najopasnija vozna radnja.Još nešto?

Swift,eh,da..1.3 100ks,GTi,nemam fobiju,nego beskrajno čuđenje popularnosti tih mrtvačkih kolica na našim cestama,kao i Honde CRX.

Ma joj router,nemoj s pranjem.Otići će tema brzo u 3pm,a dosta je zanimljiva.

@ Bladerunner,ma daj reci da se šališ,tu ćeš mazde od 70 i BMWe od 150ks uspoređivati.

@ Thor, naravno da bi da auto povuče gasom,a ne prebacivanjem u višu brzinu makar je to prirodna stvar,iz niže u višu..Nije mi jasna jedna stvar,mi ovdje dokazujemo šta? Da je bolje imati 70ks u autu nego 100,120? Hahaha. A dobro.

Swift GTi je jako startan auto u balkan izdanju,šta se krpa u garažama i nabrijava,najviše šta sam vidio je 1.3 120ks,ja ono wtf,nema stražnje klupe,ničega,samo volan,dva polovna recara naprijed i ajmo,kroza zid.

To je smisao vožnje? Da se recimo takva budaletina dokazuje kome,i usput te pokupi pretičući neki BMW ili slično.

Svega sam se nagledao u 4g vjeruj mi,ne bi pričao da nije iz iskustva,od toga da ne znam,turira 645 BMW-u na semaforu,do toga da ulazi u škare sa jedno 3 dostavna auta,iz čista mira,a crveno ga čeka tako i tako na semaforu,ali ne,mora on.

To je kompleksaški auto od 1000 eura,sorry.Mogu imati svoje mišljenje.Kad ga vidim otpadne mi i ovo malo kose na glavi,isto kao i Corrado tj. široko, isto kao i golf trojku vr6 sa ono 300ks. To su opasni ljudi za volanom,i to je činjenica.

Meni je prijatelj poginuo,evo treća godina,na istarskom ipsilonu u jednoj takvoj ragi,i imam pravo osjećati odbojnost.Žao mi je.

Nemoj molim te o elementima vožnje kao svima drugima,parkanje u rikverc i pretjecanje u balkan stilu preko pune i po mogućnosti 3x jačih auta iz čistog qurčenja nije jednaka kategorija,pa da se na glavu postaviš.

No..vratimo se na temu.Šta sad,svi će dokazivati kako je njihov auto najbolji i najsuper najdobriji..ma dajte,ljudi dragi..kasno je..ajmo leć. ili ajmo pit.
thedream je offline  
Staro 21.11.2008., 22:25   #848
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Ne mješajte konje i moment. Ovo s pretjecanjem u 2 ili 4 je stvar benzinac ili dizelaš, a ne stvar konja. I da bolje imat više i brže obavit pretjecanje u tome se slažem. I opet dizelaš će prije preteč ukoliko su iste snage.

domy1 je offline  
Staro 21.11.2008., 22:49   #849
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Ne mješajte konje i moment. Ovo s pretjecanjem u 2 ili 4 je stvar benzinac ili dizelaš, a ne stvar konja. I da bolje imat više i brže obavit pretjecanje u tome se slažem. I opet dizelaš će prije preteč ukoliko su iste snage.
Ovisi u kojoj brzini voziš, ako imaju isto konja a dzel je u 4. a benzinac u trečoj, benzinac će prije preteć, dok ako su oba u 4. onda dizel, tj turbo dizel, dok kod turbo benzinca i turbo dizela mislim da bi bilo jako gusto.

pinkskin je offline  
Staro 21.11.2008., 22:51   #850
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
I opet dizelaš će prije preteč ukoliko su iste snage.
Tu su negdje
Dizelašu ćeš samo stisnit gas i to bi trebalo bit to, dok ćeš benzinca vratit u 2,3 brzinu i dat mu gas do poda. Mislim ako i ima razlike onda je neznatna...

Nego čitam malo, čitam... i nije mi jasno koji k se svađate

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline  
Staro 21.11.2008., 22:53   #851
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Citiraj:
@ Thor, naravno da bi da auto povuče gasom,a ne prebacivanjem u višu brzinu makar je to prirodna stvar,iz niže u višu..Nije mi jasna jedna stvar,mi ovdje dokazujemo šta? Da je bolje imati 70ks u autu nego 100,120? Hahaha. A dobro.

pit.
Nikako.

Osim što je jeftinije i manje troši.

Da je bolje imati manje konja - nije, ali da je nužno... opet nije.
Samo sam aludirao na neke insinuacije kako auto od ~70 KS ne može pretjecati, i da mu treba prazna ravnina dužine piste da bi obavio isto

Imam Mazdu 323F iz 98' godine, 88 KS, naravno osjetim da u trečoj pri brzini od 50 ne mogu baš "samo tako" prestiči nekoga al zato i služi mjenač.
Staro 21.11.2008., 23:06   #852
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Citiraj:
Autor pinkskin Pregled postova
Ovisi u kojoj brzini voziš, ako imaju isto konja a dzel je u 4. a benzinac u trečoj, benzinac će prije preteć, dok ako su oba u 4. onda dizel, tj turbo dizel, dok kod turbo benzinca i turbo dizela mislim da bi bilo jako gusto.
Ako ćemo s fizike, nije bitno koji je nego je bitna snaga, tj. moment. TB i TD iste snage opet je za nijansu bolji dizelaš, jer opet ima više momenta zbog same konstrukcije motora. I da jedna jako jako bitna stavka, TERET. Ajde baš probajte natovarit i jednog i drugog s 4 osobe pa vidite kako se ponaša, tu Turbo motori imaju značajnu prednost(opet govorimo o istoj snazi), jer je za to bitan isključivo moment.

domy1 je offline  
Staro 21.11.2008., 23:09   #853
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Mhm, šta ti preticanje počinješ u četvrtoj brzini?

Auto od 70 KS ima sasvim dovoljno snage, sad što vi hočete imati 120 KS pa da u četvrtoj povuče kao i u drugoj to je druga stvar. Možda je ugodnije kad ne moraš šaltati usred preticanja ali da je to sad neko mučenje ili da trebaš čekati ravninu od pola kilometra baš i nije.
Joooj, daj procitaj kaj sam napiso. Bez klanja masine i saltanje doslovno u prvu nemres sa 75 konja normalno preticat, pogotovo šlepere. Moze se, al treba pol km i to je to. Ak je to vama gust da ste pol minute u suprotnoj traci onda nek vam bude, ja bi ipak radija da se vratim za 10 sec. sad recite da je ono prvo sigurnije.....makar se ne bi cudio da to i velite, al zaboli me
vga killer je offline  
Staro 21.11.2008., 23:46   #854
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Joooj, daj procitaj kaj sam napiso. Bez klanja masine i saltanje doslovno u prvu nemres sa 75 konja normalno preticat, pogotovo šlepere. Moze se, al treba pol km i to je to. Ak je to vama gust da ste pol minute u suprotnoj traci onda nek vam bude, ja bi ipak radija da se vratim za 10 sec. sad recite da je ono prvo sigurnije.....makar se ne bi cudio da to i velite, al zaboli me
Ti si se vratio napušen sa žderonja?

Šleper pol km? Koj ti je vrag. Recimo šleper je na 80 i ides ga preticat. Spustis u 3 i do 130 odma. Autu nece biti nista ako ga presaltas prije crvenog. Mislim da svaki benzinac ide 130 u tom stupnju prijenosa, tak da...

Vec sam ti rekao sa jacim autom nije nista puno sigurnije. Stvar je samo i jedino dobre procjene.

Preticao sam u svakakvim autima od običnih do sportskih rasnih jurilica i mogu ti reci da vozacu kao ti i vecini ovih sto ovdje piskaraju i misle da su nepogrjesivi to samo i jedino daje laznu sigurnost. Previse je mladih i balavih vozaca SA KOMPLEKSOM (ne svi) i zato ima mrtvih po cesti. Cesta nije za lijeciti komplekse.

Vec sam to napisao. mislim da mi je Tor pobrisao taj post jer sam napisao u njemu da mislim da su svi vozacai koji sjedaju pijani za volan idioti i da ih treba kaznjavati kastracijom, ali tako nebitno....
Fleks je offline  
Staro 22.11.2008., 02:09   #855
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Pišete bajke.
Velika većina koja zagovara aute jače od 100 ks ionako se vozi cijelu godinu po gradu.
Sve skupa odu 15 puta kod rodbine negdje izvan Zagreba ili jednom godišnje na more.
Većinom se vozite po autocesti gdje je jačina auta nebitna, a i ako idete po staroj D1 na more ograničenje brzine je od 50 do 80 km/h, a danas se svaki šleper ili autobus vozi brže od toga.
I koga će te onda preticati?

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline  
Staro 22.11.2008., 03:18   #856
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Vidi se da nemaš baš previše iskustva izvan grada. Voziš se većinu vremena u 5. brzini, jel tako. Dođeš do kolone, eventualno spustiš u četvrtu ako su već tako spori da osjetiš preniske okretaje i čekaš priliku da ubaciš u treću, nogu do poda i svako preticanje je obavljeno za par sekundi. Po ovom što si dosad napisao se može samo zaključiti da ti dođeš do kolone i očekuješ da ćeš počet i završit preticanje samim nabijanjem gasa do poda. Umjesto toga što se navije muzika na max, mogao bi se malo i motor počet slušat. Prva stvar koju ekipa napravi kad položi vozački je da natrpa 200 kg audio opreme u auto i pravac cesta. Većinu vremena ne zna ni u kojoj je brzini i krene u preticanje bez da čuje koliko snage motor ima na raspolaganju. Sad furam smarta 0.6 i s njim me lagano strah uletavat u preticanje. Lako je u 2. ili 3. brzini kad ima najviše snage i kad ga turbo najbolje služi, ali u 5. i 6. ić u preticanje, to je ravno samoubojstvu. I da, nikad se ne šalta u lijevoj traci, usred preticanja, nikad, makar došao do blokade, radije ga rastegni nego da ti naleti netko, a ti s rukom na mjenjaču. Provozaj se malo zagorskom magistralom, meni je to najbolja cesta za preticanje jer je užasno pregledna na pravim mjestima.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline  
Staro 22.11.2008., 09:19   #857
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Ne mješajte konje i moment.
Konji su u izravnoj vezi s momentom samo je stvar da dizel ima velik moment na malim rpm pa i njubovi mogu preticat dok za pravi benzinski motor koji vuce iznad 5000rpm treba neko iskustvo.
Citiraj:
I opet dizelaš će prije preteč ukoliko su iste snage.
nece, dizel je losiji od benzinca kao sto je i TD losiji od turbo benzinca, stvar je da su benzinci tezi za vozit pogotovo u kriticnim situacijama, "turbo" je zajebana stvar i dieselov motor bez turba je kur** od ovce dok atmosferski benzinac radi sasvim fino, turbo benzinski motori su bez konkurencije po kicku(od motora s unutarnjim izgaranjem ofc).

Diesel jos jedino na zivotu drzi vidno manja potrosnja goriva u gardskim uvjetima(u leru prakticno radi na zrak) dok je po cijeni, masi, kompliciranosti pogotovo i ucestalosi i tezini kvarovima daleko inferioran benzincima(sam motor ofc).

A sto se tice famoznog Swifta sa 130Ks to je ekvivalent karavanu od 1500kg sa 300KS a i CRXica je fenomenalan autek, di si vidio sa dieselom starim 20g radit takav "show" ko sa njima jos da je koja alfica i sreci nema kraja.
Uber Gosu je offline  
Staro 22.11.2008., 09:54   #858
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Ja 130 lovim kad nogom probijem pod u tdi-ju,u 4toj. A 130 valjda ide auto od 220ks,A6 od mog starog,u trećoj brzini,do nekih 230 u petoj. To je taj raspon,od 100km/h u dvije brzine.

Koji to benzinac ide,ako mogu pitati haha,do 130 u trećoj? A da ima 88ks? Ili 100.Koji? Ako se treća guši već na 80,90 do 100 i rikava auto i sve po spisku.

Previše znalaca,vidim ja. Ništa,dajem si zadatak da ulovim 130 u trećoj brzini sa svojim autom. Ako se netko oće zabit u mene iza,da me pogurne,slobodno.

Kakve gluposti,ali ajde,sve za mlade vozače i forsere stoji,to sam i napisao od swiftovaca iz Kašine,golf 1 kluba iz recimo orašja..ček,e da..fiat bravo hgt ono,300ks..iz ogulina..i tako te bjesnoće made in garaža moje babe.

Jedno je biti entuzijast i zaljubljenik u svoja kola,kao router,a drugo je iskorištavati auto,pa bilo ono i od 1000 eura,za vlastitu samopromociju i liječenje trauma i kompleksa.

Zezam ja malo za CRX-a,ali brat bratu..nisam vidio nijednu da nije karambolirana,bar malo,onako,cijeli prednji ili zadnji kraj.

Evo,dreamova nightmare lista mrtvačkih kolica :

Honda CRX
Suzuki swift gti 91
Corrado/Scirocco
Golf 3 vr6
Kadett GSi
kockica BMW 320i
BMW 325i 91
Fiat Tipo Granturismo
Fiat Bravo HGT 150+ ks
Opel Calibra turbo,e to je već komentar za sebe jer sam ju imao tri mjeseca.

Ako sam što zaboravio slobodno me nadopunite,ali to je nekako,made for suicide klub kod nas rvata. A svi skupa ne vrijede 20 000 eura,ma kakvih 20,15.
Ugodan dan.

@ AMD : Reci da nisi rekao da na autocesti jačina auta nije bitna.Nije tebi ništa bitno kad imaš Tica ili Matiza od 55ks.Meni isto nije ništa bitno kad imam 90ks. Ali onda dođe neka pica u automatik a4 ili a6 i sa 50% težim autom se okrene oko mene šest puta na autocesti,zato šta ima 130 ili 150+ ks,i samo gas gas i tako ugrožava i mene,i moju obitelj,i prasce koje prevozim na klanje recimo,za pršut. Turbo je sezona,kako kaže ona fufa. Ništa ti nije bitno kad voziš 80 u desnoj traci,šta? Ne kažem ja da je glava kroz zid rješenje,ali ispod 100ks više ne bi auto kupovao,ovo je bilo jer sam bio studoš,auto ne troši ništa,bio mi je prvi pravi auto,od učenja vožnje,do vožnje za istać haha. Ali idući će isto biti tdi,ali bar 130ks.

Zadnje izmijenjeno od: thedream. 22.11.2008. u 10:14.
thedream je offline  
Staro 22.11.2008., 10:56   #859
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Ja 130 lovim kad nogom probijem pod u tdi-ju,u 4toj. A 130 valjda ide auto od 220ks,A6 od mog starog,u trećoj brzini,do nekih 230 u petoj. To je taj raspon,od 100km/h u dvije brzine.

Koji to benzinac ide,ako mogu pitati haha,do 130 u trećoj? A da ima 88ks? Ili 100.Koji? Ako se treća guši već na 80,90 do 100 i rikava auto i sve po spisku.
Moj peugeot 106 1.1 60ks 120 u trećoj, honda civic 1.5 90ks 120 u drugoj, swift 1.3 isto tako, evo ti par primjer.

Ja vozim Peugeota i pretičem kad sam siguran da ću preteč, a pogotovo kad nas se natrpa 4 u njega onda jako rijetko. Vidio sam puno vozača kako sa jačim autima ulaze u škarice i drugi koče. Obično ljudi sa jačim autima su puno "sigurniji" da će preteč a kad ga vozi neki tko karatko ima vozačku onda mu nema ravna na cesti.
Zato je najbolje primjenit ovu strau poslovicu - Bolje triput mjerit, a jednom rezat nego jednom mjerit a triput rezat, jer jedno ćeš previše odrezat.

Zadnje izmijenjeno od: pinkskin. 22.11.2008. u 11:10.
pinkskin je offline  
Staro 22.11.2008., 11:02   #860
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
ZASTAVA 128 1.1 100km/h u drugoj. Dovoljno za bilo kakva preticanja, obilaženja, ljubljenje stubova pored puta...
Staro 22.11.2008., 11:11   #861
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Da, rekao sam da je na autocesti jačina auta nebitna.
Vozio sam 3 godine jurilicu nad jurilicama. Daihatsu Charade 1.0 TD (tisuću kubika turbo diesel) sa punih 48 KS, a povremeno sam svojevremeno vozio i Daewo Tico. S tim autima sam išao i na more.
Putna brzina im je 100 km/h. Po staroj D1 niti me je tko preticao niti sam ja koga preticao.
Dođeš na kraj kolone i šta. Koga ćeš preticat kad je ispred tebe 20 auta i svi voze 80 km/h.

OK je da poslovni ljudi ili trgovački putnici koji svakodnevno rade velike relacije preko 100-150 km imaju auto jači od 100 ks.
Ali šta će vam auto od preko 100 ks, ako idete dva puta na more i deset puta kod dede i bake. Statistički takvi vozači i najčešće stradavaju jer stalno voze kratke relacije po gradu, nisu vični autoputu i brzinama od preko 100 km/h i imaju krive procjene prilikom preticanja.
A da bi izbjegli krivicu od krive procjene kod preticanja govore da imaju preslab auto.

Asus N750JK (Upgrade)

Amdejac je offline  
Staro 22.11.2008., 11:16   #862
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Fiat Regata 75S
1.3l, dupli Weber, 75KS
druga brzina 90-95km/h

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 22.11.2008., 11:30   #863
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Koji to benzinac ide,ako mogu pitati haha,do 130 u trećoj? A da ima 88ks? Ili 100.Koji?
Nacin rada benzinca nije da on vuce na 1000-2500rpm kao sto ni diesel nemoze preko 6000rpm, zato opet kazem benzinac je tezi za kriticne situacije jer se rpm mora drzat visoko, diesel gorivo ima vise enegrije(snage) od benzina (15%) pa opet nacin rada diesela to bas i ne pokazuje, vecina "noobova" misli da je recimo benzin od 98 "oktana" jaci od onoga sa 92 "oktana" sto je glupost jer benzin sa 80 "oktana" i sa preko 100 "oktana" ima istu ogjevnu vrjednost(energiju) razlika je u konstrukciji motora koji zahvjevaju minimalan OB da bi radili bez (samo)detonantnog izgaranja, znaci benizin sa oktanskim brojem 100 je samo otporniji samozapaljenju od benge sa 92 oktana i nista vise.
"Pravi" trkaci motorici aka jurilice koje idu preko 7k rpm zahtjevaju skill za kvalitetnu sportsku voznju dok sa dizelom svaka baba zna vozit.
Cisto teoretska digresija:
Ottovi motori imaju najveci stupanj savrsenstva od svih motora s unutarnjim izgaranjem za isti kompresijski omjer, sad je stvar prakse da je kompresijsi omjer kod dizela ogroman pa teorija ne vrjedi vise, ali ako uzmemo turbo benzinca i stavimo iste kopm. omjere diesel nema sta trazit u toj prici.

Ja sam pobornik straznjeg pogona i benzinskih ATMOSFERSKIH motora koji se rado vrte na preko 7k rpm.
Diesela necu kupit nikada ne zato sto su manje dobri nego zato sto sam takav(zajeban).

Jaci motor u autu u pravilu vuce za sobom bolji ovjes/kocnice/elektroniku pa samim tim cimi preticanje mnogo laksim i "bezbolnijim", za komfornu voznju i grad diesel ne neusporedivo laksi za vozit i trosi puno manje goriva, to su mu po meni jedine dvije pozitivne strane(u autima ofc), e sad da kupujem traktor i da mi treba brdo momenta razmotrio bi dizel.
Uber Gosu je offline  
Staro 22.11.2008., 11:40   #864
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Citiraj:
J
Imao sam Golf I 1.3 GLS, 60 KS. Švabo rađen za Talijansko tržište.
1 Brzina 60
2 Brzina 100
3 Brzina 140
4 Brzina 180

Asus N750JK (Upgrade)

Amdejac je offline  
Staro 22.11.2008., 12:07   #865
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Yugo 1.1 weber, 2 105, 3. 145, 4. 160,
5. 150

domy1 je offline  
Staro 22.11.2008., 12:27   #866
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Toyota Yaris 1,3 VVT-I, 87KS, 2brzina - 117km/h, 3 brzina - 147km/h, 4 brzina - 170km/h, 5 brzina - 197km/h. Ubzanje 0 - 100km/h - 10,7sec. (cajger mjerenje, gps pri 197km/h pokazuje 182).

To je moj trenutno/bivši auto.

Moj trenutno/budući auto je Subaru Legacy 2,0MT 165KS, i Yaris mu diše za vratom sve do 150. Tako da, nema bitne razlike u startnosti auta, bez obzira na snagu. No ono što je bitno, a to je da u Subaru-u lebdiš po autocesti, ne osjetiš pregibe i prebacivanje težišta kao u Yarisu što direktno utječe na sigurnost i zamaranje vozača. Bez obzira što je Yaris odlična mala gradska Yurilica i vozi se o karting, u neusporedivom je minusu naspram Subarua kad izađe na autoput. I to ne zbog brzine preticanja ili ostalih karakteristika vezanih uz pogonsku grupu, nego zbog ponašanja karoserije i podvozja na autocesti te direktno utječe na zamor vozača i ugodu vožnje na dužem putu. Od Zg do Splita sa Yarisom stignem jednako brzo i jednako brzo pretičem kao i sa Subaruom, no nakon vožnje Yarisom moram odmorit, a nakon vožnje Subaruom sam odmoran kao i kad sam sjeo u auto. Zato i postoje gradski i putnički automobili.
Staro 22.11.2008., 12:57   #867
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Ovo da mu diše za vrat možeš objesit mačku o rep.

domy1 je offline  
Staro 22.11.2008., 13:24   #868
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Gle, imam oba auta i valjda znam što pričam. Ili ti iz prve ruke znaš drugačije? Subaru do 100 ubrzava nešto sitno ispod 10 sec. Yaris pola sekunde iznad. Yaris ima duplo manje snage ali je i duplo lakši, pa ti valjda i logika govori nešto. Odnos snage po jedinici težine je gotovo identičan. Što ti onda nije jasno? Ne diše mu za vrat doslovno, no ni ne ostaje daleko kako bi čovjek inače mislio.

Inače, čisto da si možeš i izračunati, Subaru ima 1570kg, Yaris 850. Subaru ima 165KS, Yaris 87. Izračunaj koliko KS tjera 1kg kod kojeg auta i dobit ćeš da 1kg kod Subarua tjera 0,10KS dok kod Yarisa 1kg tjera 0,10KS. Dakle, vidiš li razliku?

Inače čisto for the record: nije isto 87KS kod Toyote ili Honde, kao 87ks kod Golfa primjerice. Zašto? Zato što Honda i Toyota deklariraju snagu izmjerenu na kotačima a Volks na diferencijalu. Pa ako uzmete u obzir taj detalj, Golf je na cesti barem 10% ispod deklarirane snage nego kod npr. Civica.

Zadnje izmijenjeno od: Kristijan_7. 22.11.2008. u 13:41.
Kristijan_7 je offline  
Staro 22.11.2008., 13:30   #869
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Mazda 323(88')
1.brzina - 50
2. - 90
3. - ~140

Dalje nisam pokušavao..
Staro 22.11.2008., 13:38   #870
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Kadett D 80' (~73 konja):
2 - ~80
3 - ~135

Accent 2003 (84 konja)
2 - 87 (testirano )
3 - 115/120 (zato je cetvrta preko 160, malo krivi omjer kod brzina )

Burko je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na