Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.10.2008., 21:35   #1
Skorn
Premium
Moj komp

Skorn's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Hazro profesionalni monitori; who wants?

zanima me da li ima zainteresiranih za ponudu profesionalnih monitora vrhunske izrade i kvalitete prikaza britanskog branda HAZRO?

http://www.hazro.co.uk/

radi se uglavnom o visokokvalitetnim S-IPS displejevima koji dolaze bez nepotrebnim gadgeta tipa zvučnici, usb portovi, hdmi portovi etc ali zato svi imaju metalno (aluminijsko) kućište koje jedino ACD još nudi koliko je meni poznato i kvalitetne S-IPS matrice u rangu 23"-30" te dual-link DVI sa podrškom za HDCP. monitori su dosta jeftiniji od ostatka preofesionalne game (da, čak i 30" model HZ30W) a krajnja cijena će biti formirana prema odazivu upravo VAS, potencijalnih korisnika

Hazro HZ23W Widescreen Monitor

Hazro HZ24Wi Widescreen Monitor

Hazro HZ26W Widescreen Monitor

Hazro HZ30W 30” Widescreen Professional Monitor

igre za PS ONE / PS2 koje me zanimaju
Skorn je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2008., 22:01   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Malo su u koliziji sami sebi:
Rapid Response Time

The rapid response time naturally provides for a seamless viewing experience of high-definition media. This helps to redefine ghosting and streaking as historical problems, also allowing transitions between grey scales to be handled with razor-sharp precision.

Response time 10ms
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.10.2008., 22:09   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Skorn Pregled postova
zanima me da li ima zainteresiranih za ponudu profesionalnih monitora vrhunske izrade i kvalitete prikaza britanskog branda HAZRO?

/snip

a krajnja cijena će biti formirana prema odazivu upravo VAS, potencijalnih korisnika
Bla kenj drk ser...

I, koliko ce na kraju biti cijena, barem okvirno? Rok isporuke? Garancija? Mrtvi pixeli? Dodatna oprema (kalibratori i slicno)? Podrska (ICC/ICM profili i slicno)?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2008., 22:24   #4
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Malo su u koliziji sami sebi:
Rapid Response Time

The rapid response time naturally provides for a seamless viewing experience of high-definition media. This helps to redefine ghosting and streaking as historical problems, also allowing transitions between grey scales to be handled with razor-sharp precision.

Response time 10ms
Ako aludiras na 10ms kao veliku cifru (a odmah mozes i na samo 1000:1 contrast ratio) jer TN Samsung ima 2ms i 5000:1........naravno imaginarnih da privuku slikare naivce(1500:1 je trenutni max), jer IPS je jedno sedam klasa ispred TNa.

Mene zanima cijena ovog 30" "lepotana", pa ako neko zna nek veli.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2008., 22:39   #5
Skorn
Premium
Moj komp

Skorn's Avatar

hej don't shoot the messenger

moj zadatak je da pitam i ja pitam. firmu neću reklamirati iz očitih razloga
bubba ako misliš da ćeš dobiti spyder3pro uz njega džabe, think again

rok isporuke manji nego što misliš (oko dva tjedna rekao bih ali možda griješim) ali prvo ih treba uvesti, što će se desiti upravo onda kada profinjeni plebs željan S-IPSa jevtinog kao prhkog rahat lokuma izrazi dovoljno zanimanja. garancija 3 godine ako je suditi po službenom webu, mrtvi pixeli standardno za tu vrstu monitora (mislim da je tri po panelu ili jedan veći tj jedan do drugoga). naravno uvijek možeš i MORAŠ pri kupnji provjeriti model koji nosiš doma. oprema je spartanska kao što sam rekao. jebački panel, dva dvi-ja, dva kabela i to je to. poželjno ga je kalibrirati jer iz tvornice dolazi sa oscilacijama tipičnim za ne-prekalibrirane LCDe
što se tiče podrške, rekao bih da je slična onoj koju dobivaš ovdje od M-Sana i sličnih, tj daš im na servis i moliš boga da bude gotovo što prije

što se tiče cijene, ako ne bude pristojan razmak manja od najpovoljnijeg HP-a sa IPSom u rangu (aludiram na HZ30W kao direktnu opoziciju LP3065) ja prvi neću ni pomišljati na kupnju

Staro 21.10.2008., 22:55   #6
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Vec sam ga spomenuo u drugoj temi: Hazroi nisu bez mane. 2 modela cekaju revizije i daleko da su bez manjkavosti. Imas cak i razocaranih vlasnika koji ordiniraju u onoj HP temi, svima nam znanog monitora na cekanju. Razocaranih u smislu da su ga frknuli. Model HZ23W koji vidjeh u Bavariji, dapace, prilicno me razocarao. Boje pristojne, ali nista posebno!

Bolje se drzi svog prvobitnog plana za NEC/Eizo/HP. Nesto si poceo skakati na previse modela Barem dok se skroz ne srede. Osim ako te ne veseli reklamacijsko (moguce) druzenje.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2008., 23:28   #7
Skorn
Premium
Moj komp

Skorn's Avatar

NEC, moja tiha patnja

Staro 21.10.2008., 23:35   #8
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
NEC, moja tiha patnja
Pogledaj samo kritike na totalnu nezainteresiranost Hazro podrske! Nisam mogao mjesec dana dobiti obican podatak gdje ih mogu vidjeti. Pogledaj komentare vlasnika na "ljubaznost" samog Hazroa. Njih samo zanima prodaja. Ne svidja mi se Hazro dok se ne uozbilje. Bolje dati vise novaca i imati miran san.
Staro 22.10.2008., 07:58   #9
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
hej don't shoot the messenger
Ja sam mislio da tvoja firma to dila, jer je tako izgledao originalni post...

Ha nista, kad saznas tocne informacije i detalje, javi.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 21:55   #10
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
hazro pati od puno dječjih bolesti, a uspjeli su i uništiti 24" model jer su mu stavili glossy ekran u novoj reviziji nije da je samo to u pitanju, ima i problema s bandingom, gašenjem, backlight mu se regulira panel blockingom umjesto backlightom (nevjerojatan debilizam), itd...

nabavi 24" NEC-ove ako si faca
pingmachine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.10.2008., 00:30   #11
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor pingmachine Pregled postova
nabavi 24" NEC-ove ako si faca
to je daleko od neizvedivog, ali je pitanje koliko bi ljudi bilo spremno to kupiti kod nas. cijena, odokativno, prava sitnica, 7-8tkn

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2008., 22:40   #12
Skorn
Premium
Moj komp

Skorn's Avatar

ja sam više gledao 30" NEC, cijena sa PDVom malo iznad 18000. može nabaviti Melcomp

sa druge strane to su dva LP3065

Staro 25.10.2008., 14:33   #13
kawasaki3p
Premium

kawasaki3p's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
rok isporuke manji nego što misliš (oko dva tjedna rekao bih ali možda griješim) ali prvo ih treba uvesti, što će se desiti upravo onda kada profinjeni plebs željan S-IPSa jevtinog kao prhkog rahat lokuma izrazi dovoljno zanimanja. garancija 3 godine ako je suditi po službenom webu, mrtvi pixeli standardno za tu vrstu monitora (mislim da je tri po panelu ili jedan veći tj jedan do drugoga). naravno uvijek možeš i MORAŠ pri kupnji provjeriti model koji nosiš doma. oprema je spartanska kao što sam rekao. jebački panel, dva dvi-ja, dva kabela i to je to. poželjno ga je kalibrirati jer iz tvornice dolazi sa oscilacijama tipičnim za ne-prekalibrirane LCDe
što se tiče podrške,

dijelim takodjer misljenje kolege pogotovo onog dijela sa prhkim rahat lokumom i garancijom doticnog monitora

There are shallow rollers, and there are deep rollers. You can't breed two deep rollers…
or their young, their offspring, will roll all the way down…hit and die.

Zadnje izmijenjeno od: kawasaki3p. 26.10.2008. u 10:50. Razlog: nepismen :)
kawasaki3p je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2011., 23:00   #14
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Andymur Pregled postova
ima mada ne znam gdje ima kod nas. Za cca 499eura se da nabavit hazro 27wc koji po rejtinzima je vrlo dobar što se tiče ips displeja, ali mu se predbacuje jeftinoća kučišta mada za tu cijenu ne može bolje. Uspoređuje se sa dellovim 2711 i sa appleovim 27inchnim modelom.
...iz HP teme

Da, ponuda se stisla na 2-3 modela i nekadasnji naglasak na PRO je sad postao univerzaniji dozivanjem kupaca. Prvobitna razina je trazila ime i reputaciju, za koju je Hazro jednostavno premalena firma, a za sticanje sumnjam da bi omasovili prodaju previse skupih modela, uz cementirana imena top kategorije. No dobro, zato stednja ostaje, koliko vidim od korisnika, vise na maskama i kozmetici, a manje na rezultatima slike koju daju. To je u svakom slucaju dobro.

Jedino, ne bih se volio baviti mogucom potrebom reklamacije u sadasnjem stanju ostvarivanja narudjbe. Ali, uz dobar ducan, HZ27WB i HZ27WC nisu za odmahnuti rukom!

Uz zalosni naglasak da WB jedini cini glossy odmak iz ponude

Dodatna, po meni neoprostiva gluparija je WB/WC ponuda ulaza! Sto me odmah sjeti na Apple mazohizam i vjerojatno identicni stariji ADB. Jedan ulaz je cisti mazohizam, no, Hazro barem cijenom moze ponuditi ispriku, dok Apple... zali boze rijeci.

FRC-anje na 10-bit (HZ27WB & HZ27WD) je lijepo iz prve naci u specifikacijama, bez ronjenja u PDF-ovima.

WC kaze da LED-ira na cistoj 8-bit?

Kad se sva tri protresu, HZ27WB ostaje najveca atrakcija u ponudi. Nedostatak (promaknulo mi u prvom pisanju) OSD-a i jedan ulaz je odvratno losa stimulacija, no, kome treba za jedan jedini posao/namjenu i gledana cijenu/rezultat... i dalje ostaje interesantan izbor.

Jedina stvar koje me zbunjuje u trenutnoj ponudi je cijena! Ne kudim cijene, vec nelogicnost pozicioniranja modela, ali upravo po cijeni! Ako pogledate razliku u cijeni modela... cini se kako Hazro sam sebi konkurira! Otocki kupci, istina, jesu poznato fanaticni po gledanju na ustedi, ali US i kupci ostatka svijeta, micro razlike u cijeni modela bas i nece dozivljatati na isti nacin. Ne znam, ali nema mi bas smisla i kao da se sam potkopava.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 18.11.2011. u 21:43. Razlog: link na HP temu
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja