|
![]() |
#992 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
liniju prebace u jutarnjim satima, meni su negdje oko 7, i niti ne skužiš da su prebacili, a net naravno ne radi na tcom modemu,pa sam pokušavao i resetirao, i provjerao spojeve, i splitter, pa zvao tehničku (čak su mi došli testirat liniju, zvao sam oko 11-12, a u 1 su već bili tu). i onda sam čist slučajno ištekao žicu iz dlinka i uštekao u linksys (koji je annex a, a koristio sam ga kao AP jer sam imao dlink bez wirelessa), i vidi vraga za 5 sekundi je lampica za dsl zablinkala. a official optima oprema mi je stigla za 2 tjedna, i ničemu ne služi, višak mi je i adsl router i splitter (koristim stari od t-coma). tako da od nekoga posudi annex a router tih tjedan-dva, ili ako imaš wireless na laptopu/kompjteru pokušaj se spojit na nekog susjeda, oko mene ima nekoliko nezaštićenihmreža pa kad optima zašteka samo se prekopčam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Samo jedno pitanje da budem siguran. Želim preci s t-coma na optimu. Uzet cu zicni modem. Mogu li ja na taj zicni spojiti na SE555 tako da imam Wlan i da se mogu spojiti kabelom na se555 i da imam net ko i sada? Ako hocu npr. Prebacit između (kako se to zove na se555) Always on i connect manualy, gdje to radim? Na tom od optime, SE 555 ili na oba. Isto me zanima i za port forwarding. Gdje to radim? na optiminom modemu ili na Se555 ili na oboje? I jos me zanima koji se sada zicni modem dijeli kod optime. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ma daj i tih 109 kn pa uzmi wlan router i miran si. IMO. cisto da si ne kompliciras. A taj 555 mozes utopit za 150-200kn.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
Premium
|
čuo sam svašta za optimin wireless router, većinom da ne radi kako treba. ukoliko ideš na žičnu varijantu, dobiješ edimaxa, i sve podešavaš u njemu, port forwarde (ali ima samo 16 definicija), i ostalo. router po defaultu bude na always on. i samo spojiš se555 na jedan od lan portova na edimaxu i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#998 |
Bill Gates
|
Hm, hvala na odgovorima! Sad ne znam sta mi se isplati vise. Vise kablova, 2 uređaja... Ili 1 uređaj ali kazes da ne radi dobro? A ovaj zicni, pravi on probleme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
Bill Gates
|
Ima optima dynamic IP? I kako ga ostvarujem? Reconnectanjem "Dial-up" konekcije kao i na t-comu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
Premium
|
da, ip adresa se mijenja kao i na t-comu. događa se ponekad da ju zadržiš po 2 dana, ili da nakon disconnecta i ponovnog connecta ostane ista, pa ponekad trebaš pustit modem ugašen 2-3 minute da bi dobio drugu, a ponekad se promijeni odmah. edimaxa možeš stavit u bridge mod pa ga koristit kao modem, a ne kao router, pa onda radiš dial up adsl konekcije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1002 |
Premium
|
adsl radi, telefon ne??? (optima)
adsl kod optime radi (ok, otvaraju se stranice, ali nije baš da radi, uplink je 55 kbps, downlink oko 1 mbit, umjesto 2), ali telefon je mrtav. ništa. uzeo sam unimer, isprobao napon na sve 3 utičnice u stanu, i pokazuje mi 0.15V. standardni napon klasične telefonske linije je oko 50V, kod isdn-a oko 60V, ali sad je 0.15V a adsl radi, telefon neće. prijavio sam kvar, ali ipak je to optima, nije to tkom, pitanje kad će nešto napravit. kako je moguće da adsl radi ? praktički nema napona na liniji. modem se brižan jadan muči, malo prije mi je SNR bio na svega 1 dB, sad se vratilo na 6 (iako je na tkomu bilo oko 29dB), ali brzina je i dalje škifo, ne pomaže niti resetiranje veze na optinet stranicama niti gašenje routera. bojim se da bih pokretanjem torrenta ubio liniju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Moraš čekat da poprave kvar vezan uz običnu telefoniju, adsl nekako jadno radi jer tvoj port na DSLAM - u ubacuje adsl signal (modulira) i odatle taj zanemarivi napon linije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1005 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1006 | |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1007 |
BIND SOFT d.o.o.
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja potpisao sa preprodavacima iz Slavonskog Broda. Lik kaze da cu platit jos iduci mjesec t-comu ali isto tako da oko 20-tog mogu ocekivat da me prebace na Optimu. Na montera cu vjerovatno cekat 2-3 tjedna. Za to vrijeme bi onda trebao nac neki modem. Kako se ponasa AirLive? Jeftiniji je od ostalih ali i jedini ima vise modela sa annex a na nasem trzistu. Znate mozda kakvi jeftin model u vemilu, Hgspotu ili Linksu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1008 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
jel ima tko problema danas? pokušavam igrati cod pa mi nakon 10ak min iskoči connection interupted... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Premium
|
vama barem serucka, meni se samo posro i ne mrda dalje. inače jučer popodne je crknulo do kraja, nit internet nit telefon. par puta do 2 ujutro se modem uspio spojit, ali na vrlo kratko (pored stola mi je pa vidim kad digne liniju), i nakon toga ništa, ne uspijeva uplink dignut (ima signala od dslama prema meni, ali nema u drugom smjeru). sačekajmo da mi se smiluju... što se modema tiče, imam ja ovog edimaxa (kojeg optima daje) viška, pa mogu prodat ako nekom treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
trebam nekoga tko ima bezicni modem EDIMAX..
![]() |
#1014 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Decki Blast je proradio u Đakovu pa evo sličica, slikano je mobitelom jer sam slao kolegi MMS... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Meni puca veza svakih 3-5 minuta..kaj da radim..?? Dok sam imao žičanu vezu sve je bilo ok ali od kad sam prešao na bežičnu (edimax) mrežu..na početku je bilo ok ali sada stalno puca veza i ne ide više od 2mb..(probao preko rapidsharea..imam premium account) a ja imam pretplatu na 4mb..dovraga.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
The Last Akkadian
Datum registracije: Apr 2008
|
nemam pojma kaj se zbiva niti sam u tijeku stvari. ali kad sam vidio ovo, morao sam podijeliti s vama: ![]() Mislim da se komercijalno radi o simetricnom FO linku 3/3 Mbps...zapravo... Samo kaj ovako nesto ne postoji...komercijalno... ![]() Link png-a je na: http://www.speedtest.net/result/313455393.png
![]() |
#1020 |
Premium
|
ja ću se rasplakat, 18 mbit u uplinku??? kako bih ja to koristio za nabijanje ratia na torrent stranicama , lol. evo moje bijede: ![]() potpuno je svejedno dal stavim g.dmt ili adsl2+ u routeru, uplink ostane isti, samo se maximalna brzina linije promijeni, sa 3 na 6 mbita, a ako stavim multimode onda je do prekjučer bilo 12 mbita down i 1 up, ali sad se na multimode ne želi spojit. telefon i dalje ne radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|