|
![]() |
#181 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma ne bi mu trebalo nista bit (probaj da vidis jel podrzava AAM, nesto je bilo prije spomena da ne podrzava), evo ja sam svog WD od 160GB sad stavio na 254 (do sad je bio na minimum) i sve normalno. Prije sam imao WD300BB od 30GB smanjenog i josh uvijek stoji u radnom stanju u ormaru. Imao je gadan zvuk u idle-u, sto se sa AAM-om ne moze nazalost sredit (samo seek), pa sam ga zamijenio (prvo sa YS serijom, a onda josh i sa FALS i AAKS-om). E da i jedan savjet, cini mi se da je najbolji AAM alat Hitachi Feature Tool (za njega sam ziher da radi kvalitetno), a sa ovim iz HD Tune nemam puno srece (ne podrzava HDD-ove). @mods: Sorry za OT ![]()
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 08.08.2008. u 09:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Zasto mi je na jednom enablean AAM(ovom novijem), a na starom nije enablean? I kad pokusavam promijeniti postojeca stanja u HD Tuneu 3.10 uvijek vrati na isto oba diska, kako su i postavljeni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#186 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
da li se ikako moze natjerati ovaj hard da radi u sata150 modu, bez posebnih pci kontrolera???
![]() |
#187 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
dakle, http://www.protis.hr/ArtiklProzor.aspx?ID=10210 ili http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5916? mislio sam uzet sigejtov al kad sam naletio na ovaj topik malo sam uzdrmao mišljenje. može pomoć? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | ||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#190 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Premium
|
![]() |
#193 |
Premium
|
Prvo ispricavam se sto sam bio tako dosadan i iritantan , ali fakat mi je bilo hitno , ali to nije opravdanje, sorry ekipa. Nasao sam jumpere , treba spojiti 5 i 6 pin, i onda je u sata150 modu,thx hard je zakon.
![]() |
#194 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Danas sam kupio taj disk, za sestru, da ima di držat filmove i muziku. Zanima me nešto: komp je složen na ovu matičnu. Trenutno je na kompu 80 GB PATA Maxtor. Prije je bio spojen sata disk, za kojeg sam trebao instalirat sata drivere sa diskete (F6). Ja namjeravam samo klonirat windowse na novi disk, pa me zanima hoće li to radit pošto nisu stavljeni sata driveri. Je li to moguće sada ubacit kada rade windowsi? Sorry na malomm off topicu, koristio sam search i naiša na različite odgovore i ništa konkretno. Poz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
jel ima sto tise od ovog hdda? ja kontam sutra skoknuti po nesto,a neznam uzeti ovaj ili neki drugi (moze i manji,sam sto tisi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Bill Gates
|
Ovaj dual platter WD 640 bez AAM-a je tisi od Hitachia 160 GB single-platter AAM na najmanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Bill Gates
|
Tako je kod mene. Nisam mogao vjerovati. I jos je skoro duplo brzi od Hitachia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
EDIT: Evo sad sam obavio disk clone, sve radi savršeno, iznenađujuće bez problema. Nisam u biosu minja sata mod jer nema uopće te opcije, a za ovu matičnu se definitivno trebaju instalirat sata driveri kod instalacije windowsa. Tako da sam ugodno iznenađen kako se razvila situacija. A sestra ima valjda sada dovoljno kapaciteta do sljedećeg lita. Pozdrav Zadnje izmijenjeno od: Roso. 14.08.2008. u 12:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
eo ja kupio hdd je tisnjak.predobar za te pare (hg 550 cca) jel se moze jos sa aamom skidat (iako ga nisam bas cuo) imam problemcic i nemogu naspanovati netgear bezicno.jel mogu to kako kopirati sa starog hdda? sam taj programcic |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Evo i ja ga upogonio u svojstvu skladišta. http://img244.imageshack.us/img244/8...7114251eh3.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Da li je netko primjetio neobican zvuk dok je ovaj hard idle? Nekoliko uzastopnih ponavljanja, pa stane na sekundu i onda opet, otprilike svakih desetak minuta? Taj zvuk nije kao onaj "clik, clik, clik" kada disk umire, vise je kao da se muci procitati nesto. Ocito ima veze samo sa diskom jer hdd led ne svijetli za to vrijeme. Slican zvuk se pojavi na sekundu prilikom paljenja. Vidio sam puno mrtvih hardova i ovaj zvuk mi se ne svidja. SMART podaci su svi u redu. Inace SMART automatske offline testove drzim iskljucene... |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
Da se nadovezem na ovo, stavio sam u power options da mi se disk koji nije aktivan vise od 1 sata ugasi.I sad kad pokusam pristupiti podatcima s tog diska koji je ugasen on prvo zastane koju sekundu i onda se cuje clik i tad mu mogu pristupiti.Da li je to normalna pojava i smeta li disku ili je bolje da iskljucim te opcije o gasenju diska.Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Premium
|
Citiraj:
Neće discu bit ništa da radi non-stop, dapače pametnije je. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
The Kwisatz Moderach
|
Prije bih rekao da je u igri nekakva kalibracija glava nego neispravan disk.Skoro pa svaki disk ima taj feature. Konkretno svaki disko u mom kompu ima sebi svojstven zvuk koji proizvodi prilikom iste.Prvi put sam to cuo na Hitachiju kojeg imam i to prije sada vec ima 2+ godine, tako da sumnjam da je ikakav znak umiranja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Bill Gates
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
najvise zbog struje jel za elektroniku su najveci sokovi paljenje.
![]() |
|
|