Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.08.2008., 00:44   #811
Darude
DJ_Darude kicks ass...
Moj komp

Darude's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
kako me sad poceo nervirat GRID, svako malo mi izadje iz igre...

nit se šta zagrijava, neg trulo bugovita igra....

stavim v1.2 i od onda nemrem istekat AA...

malo mi fali da je satrem sa harda
Staro 07.08.2008., 14:07   #812
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor lovretta Pregled postova
Evo probao i ja to cudo od uber grafike zvuka i FIZIKE. Nakon godina provedenih sa LFSom, rFactorom, GTRom, GTLom, netKar-om, GPL-om o ostatkom kolekcije nisam nista previse ocekivao, al ipak ni da ce biti onako lose nisam se ni tom nadao.
Ponasanje auta je apsolutno bezveze, sa onim nekakvim GTR mustangom se bez problema ulazi u zavoje sa RUCNOM (LOL). Tocke kocenja su sve na cca 30m i to sa nekih 130-140 MPH, BLAH. Tako ni F1 bolidi ne koce.
Moram priznat da mi je zvuk odlicno odradjen, ostalo je sve bezveze.
Eh da jos jedan plus su sudari i steta na autu. Zbilja su spektakularni.
Grafika mi uopce ne izgleda dobro, sve je spaljeno, bljesti, ja u stvarnosti nikad nisam vidija onakve zute oblake, ili jos bolje pijesak koji svijetli. Doslovno.

Steta je sto za PC vise nema kvalitetnih polu-arkadnih voznji ko sta je bio legendarni NFS Porsche ili Toca 2... Jos kad se sjetim da ce Codemasters radit F1 "simulaciju" na engine-u GRID-a, mogu samo rec - STETA.

Ne kazem da je ovo shit i ne-vrijedno spomena, vjerovatno je neki nalaze zabavnu za igrat, al od Simulacije ni S.
A kako da se to objasni nekim ljudima

Slažem se u potpunosti, i nije mi idalje jasno zašto neki ne shvaćaju ne realnost ove igre
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 22:57   #813
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Opet ti. Ali dugo ti je trebalo ovaj put. Ovako, da ja probam tebi, a i tvom kolegi gradjaninu, ako se javi jos, po ne znam koji put nesto objasnit. TKO KAZE DA JE IGRA REALNA??? NIJE, I TOCKA. Ali dovraga, sto ako igra nije realna, nije za igranje? Fizika nije realna, da, nije ni model ostecenja bas ono sto su pricali, ali igra kao igra je zabavna, i pruza prokleto dobar osjecaj utrkivanja, medju najboljima dapace. I daj vise sjasi s tog covjece, jer se svadjas sam sa sobom. Tema je GRiD, a ne "Je li GRiD realan". Svoje si misljenje rekao, i to je u redu, ali sad onda ako nemas vise nista drugo, ni nemoj i dalje jahati po necemu sto nema veze sa temom, niti sa icim sto netko tvrdi. Ljudi, i ja ukljucen tvrde da je igra DOBRA, ne REALNA!
ABuser je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 23:26   #814
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Darude Pregled postova
kako me sad poceo nervirat GRID, svako malo mi izadje iz igre...

nit se šta zagrijava, neg trulo bugovita igra....

stavim v1.2 i od onda nemrem istekat AA...

malo mi fali da je satrem sa harda
Meni nije nikad GRID izbacio iz igre, radi kak može radit na mojoj grafi ali me ne izbaciva.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2008., 17:25   #815
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pozdrav ekipi.
Imam igru vec nekih 2 tjedna,ali je ne igram puno. Razlog je taj sto mi nikako ne lezi, ne znam je igrat i do jaja sam los te na kraju poludim... Trudim se da prodjem utrke, no uvijek na kraju negdje ili ja zeznem ili me netko od protivnika zezne. Najteze mi polaze za rukom zavoji,tj njihov prolazak. Eto pa ako mi netko moze dati poneki savjet za voznju u ovoj igri bio bi zahvalan, jer mi se igra jako svidja. Inace igram na tipkovnici jer mi volan nije trenutno dostupan,ali mislim da bi mi sa volanom bilo jos teze. i na savjetima ako ih bude.
wireless_os je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2008., 17:51   #816
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

kod mene nikakvih problema... zavisi o modelu auta, al probaj ili pustit gas il prikocit... mada je na nissanu i rucna upotrebljiva!
Staro 11.08.2008., 17:53   #817
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Igra je odlična po meni,super omjer između arkade i simulacije.Vježbaj i naučit ćeš
Kimi je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2008., 18:20   #818
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Citiraj:
Autor wireless_os Pregled postova
Pozdrav ekipi.
Imam igru vec nekih 2 tjedna,ali je ne igram puno. Razlog je taj sto mi nikako ne lezi, ne znam je igrat i do jaja sam los te na kraju poludim... Trudim se da prodjem utrke, no uvijek na kraju negdje ili ja zeznem ili me netko od protivnika zezne. Najteze mi polaze za rukom zavoji,tj njihov prolazak. Eto pa ako mi netko moze dati poneki savjet za voznju u ovoj igri bio bi zahvalan, jer mi se igra jako svidja. Inace igram na tipkovnici jer mi volan nije trenutno dostupan,ali mislim da bi mi sa volanom bilo jos teze. i na savjetima ako ih bude.
Bas suprotno - sa volanom je lakse. Tipkovnica je najgore moguce sredstvo za kontrolu u voznjama, osim eventualno nekih drift utrka, ali inace, bolje nabavi ili volan, ili jeftinije, joypad, vec ce ti bolje ici.
Staro 11.08.2008., 19:41   #819
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ili mišem.
frANZi je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2008., 19:47   #820
srle
Premium
Moj komp

srle's Avatar

Datum registracije: May 2006
D
Staro 11.08.2008., 21:13   #821
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor ABuser Pregled postova
Bas suprotno - sa volanom je lakse. Tipkovnica je najgore moguce sredstvo za kontrolu u voznjama, osim eventualno nekih drift utrka, ali inace, bolje nabavi ili volan, ili jeftinije, joypad, vec ce ti bolje ici.
Imam volan, ali mi je u osijeku (tamo studiram), igrao sam neke stvari na njemu, ne i grid, pa mi je bilo pomalo i teze...stvar je navike i prakse valda. A i volan je neki smartbox, pa i to igra svoje u toj prici. Uzet cu si neki joypad, treba mi sa PES pa cu sa njim probati i grid. Ajde hvala ti na odgovoru, mislim da cu morati ostaviti dobar dio sati na grid-u, a i zivaca ...dok se ne upraksiram.
wireless_os je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2008., 23:55   #822
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

Mama,gle tko je iza mene
Staro 12.08.2008., 22:18   #823
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

bio je i iza mene. al dobra
Staro 12.08.2008., 23:49   #824
KidBoy128
Premium
Moj komp

KidBoy128's Avatar

Citiraj:
Autor Kimi Pregled postova

Mama,gle tko je iza mene
u čemu je fora?

ja sam obično prvi, pa su svi iza mene
KidBoy128 je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2008., 00:04   #825
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

Citiraj:
Autor KidBoy128 Pregled postova
u čemu je fora?

Mah,zanimljivo jer je F1 vozač
Staro 13.08.2008., 00:27   #826
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Citiraj:
Autor KidBoy128 Pregled postova
u čemu je fora?

Ne pratis bas stvarni automobilizam, a?
Staro 14.08.2008., 14:29   #827
KidBoy128
Premium
Moj komp

KidBoy128's Avatar

Citiraj:
Autor ABuser Pregled postova
Ne pratis bas stvarni automobilizam, a?
pa i ne baš
KidBoy128 je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 16:34   #828
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
@wireless_os
Kod zavoja probaj zveknut po kočnici (bez puštanja gasa) - auto počne i klizit i hvatat asfalt. Iskreno ne znam kak je to na tipkovnici al znam da se puno brže prolazi većina zavoja sa volanom. Praksa i ponavljanje budeju ti pokazale (kad kupiš volan i j-pad) kolko smanjiti gasa, kolko jako i kolko dugo držat kočnicu (u djelićima sekunde naravno), kolko okrenut volan za koji zavoj i kad ga ispraviti.
Ručnu koristi ak baš moraš il kad JAKO dobro upoznaš auto. Gubljenje nadzora nad autom je gubljenje stotinki/sekundi u utrki. Opet - praksa.
Sretno.
Staro 14.08.2008., 19:35   #829
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

@wireless_os

Kolege su ti dali korisne savjete, sad ih samo primjeni u voznji...uglavnom trebas imati osjecaj za prostor i brzinu...kak prođeš više takvih igara stekneš više iskustva...
A s druge strane moras voditi racuna i o samom automobilu, odnosno kakav pogon na kotace ima...prednji, zadnji ili 4WD...jer o tome dosta ovisi stil voznje...a naravno i o stazi...
Isto tako, ako imas problema odaberi neku laksu tezinu, u GRIDU ih barem imas dosta...meni je čak i ninja tezina postala prelagana...
Probaj zapamtiti stazu..recimo 2-3 kruga su ti vec dosta za to, a onda samo poboljsavas finese i lovis desetinke i stotinke u pojednim zavojima...prije zavoja su i oznake koliko metara je do zavoja, pa najlakse prema tome upamtis...a i imas onak mini kartu sa strane dolje, pa i nju motris svakih par sekundi da vidis kakav je zavoj dolazi i sl.

Meni je GRID nije bio tezak, samo je trebalo zapamtiti pojedine staze...vecinu staza sam ionak igral u Toca nastavcima, Race driver 1,2,3...itd.

Jako mi se svidjelo sto igra biljezi i uploda najbrza vremena na stazama...prvih par mjeseci sam tako odrzavao nekih 20-tak world recorda, nakon toga mi je postalo zamorno, a i puno ljudi je pocelo varati i raditi nemoguca vremena od par sekundi, ili cak desetinki...

Ovo je s vremeom postao precest prizor...pa sam odustao, sad vec nisam igral GRID neko vrijeme

TheBEaST je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2008., 17:53   #830
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor wireless_os Pregled postova
Pozdrav ekipi.

možda pitam glupost, al za svaki slučaj;

jel držiš upaljene one Drivers Assists? Traction Control, ABS i ostalo?
Za početak vozi sa time upaljenim, pa kad se ispraksaš, gasi jedno po jedno.
Tako sam ja, i sad vozim bez tih asistencija. Samo kod nekih auta ostavim TC upaljen, u američkoj klasi najčešće, jer recimo mustang onaj je praktički neupravljiv bez TC (bar meni). Dobro je u voožnji, i recimo u drugoj brzini pa na više. Čim spusti u prvu, il kad treba krenut, katastrofa. To je isto recimo mana tipkovnice, nemožeš dozirat gas, il do daske, il bez gasa, pa to malo stvara probleme kod stražnjeg pogona.

isto recimo, kod drifta, u početku sam vozio sa TC uključenim jer sam mislio da je lakše, al sam poslje skonto da je puno lakše vozit bez tc-a, lakše je kontrolirat auto, TC i ostale asistencije pokušavaju ispravit putanju, pa se na neki način moraš (uz sve ostalo) borit protiv te "elektronike".
Atrax je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 19:02   #831
baja 002
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Ja mislim da je moj score koji sam napravio na driftu i vise nego dobar pa zato recite slobodno ako imate veci score,....moj je preko 10 milijardi,....(Igram na tipkovnici, koristim TC, a auto je Nissan Silvia).
BTW staza je Okutama Drift Track.
baja 002 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 19:23   #832
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Mali info.

Čime vi uzimate SS, jer mi Print Screen ne radi (isto kao i overlay). ISto tako nemam namjeru instalirat neki 3rd party software, pa me zanima ima li koja caka?!?!
Staro 05.09.2008., 20:48   #833
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Meni Print Screen radi normalno.
Staro 05.09.2008., 23:07   #834
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Mali info.

Čime vi uzimate SS, jer mi Print Screen ne radi (isto kao i overlay). ISto tako nemam namjeru instalirat neki 3rd party software, pa me zanima ima li koja caka?!?!
Pa sto se tice igara koristi Fraps...to je ionak dosta koristan alat zbog mjerenja FPS-a u igri, a i jednostavno je napravit SS pomocu njega...u samom programu si mores odrediti koja tipka da ti ima tu funkciju...a mores i snimati in-game video...odnosno a.k.a replay
A za sve ostalo u 2D radu Print screen i paint su cist dosta ...
TheBEaST je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 23:59   #835
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Probaj alt+printscreen. Inače shortcut za uzimanje ss-a samo otvorenog prozora.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2008., 23:49   #836
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Evo danas ja i prika probamo u LANu bacit. On kreira igru, ja ga ne vidim. Ja kreiram, on me ne vidi. Verzija igre je 1.2 kod mene i njega. u LAN smo spojeni preko 8portnog routera i sve radi osim grida. IP je fiksni 192.168.1.1/2 za nas dvojicu.

Ako neko ima slični problem neka mi ukaže na rješenje jer smo ludi, a treba nam neka LAN klanje trka
Staro 12.09.2008., 00:08   #837
Darude
DJ_Darude kicks ass...
Moj komp

Darude's Avatar

s probajte staviti IP 2/3.... zat jer je kod većine rutera 192.168.1.1 adresa za konfiguriranje...
Staro 12.09.2008., 09:18   #838
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor Darude Pregled postova
s probajte staviti IP 2/3.... zat jer je kod većine rutera 192.168.1.1 adresa za konfiguriranje...
0 bodova, probali smo i sa automatic IPovima i ništa.
Staro 22.09.2008., 12:32   #839
bonovox
Premium
Moj komp

bonovox's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Alo frendovi..može jedna pomoć..?

Kad pokušam pokrenuti igru javlja mi poruku..
"GRID.exe has encountered a problem and needs to close.
We are sorry for the inconvenience"

Što da radim..?
Instalirao sam patch 1.1 i 1.2 i istu mi poruku javlja..

konfa je Win xp sp2..athlon 3200+ 2.2 Ghz 2x512mb RAM a grafička je x1950 pro 512mb..

Thx!!!!
bonovox je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 10:26   #840
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
dragi kolege,
zanima me jel postoji opcija u gridu dizanja lan servera?

koliko sam skuzio jedino je moguce slozit tako da moram uvjek bit na stroju da bi se moglo igrat

naime, htio bi slozit server na nekoj masini , upalit ga,i zaboravit,

svaka pomoc mi je dobrodosla
Cuky je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno