|
![]() |
#1 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
frontpanel lcd
Ajde ovako mislim si samogradnjom staviti lcd zaslon (neki iz chipoteke) na kučište kompa sada me zanima ima li kakva shema na netu i gdje pa da to mogu napraviti (koliko znam on se spaja preko paralelnog porta).:confused: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
evo ti neka shema koju sam nasao. strmx ti je moze objasniti
![]() Zadnje izmijenjeno od: Psycho. 10.10.2006. u 01:11. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
hmhm...zzz svima...
Datum registracije: Mar 2004
|
da to će ti strmx najbolje objasniti, a i ova shema jedobra
![]() |
#4 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
http://www.heatseekerz.net/forum/viewtopic.php?t=14 BTW pričao sam sa strmixom prije par dana, i kaže da je njegov isto takav, s tim HD44780 čipom. ja isto mislim pravit. Tu ti je sve super objašnjeno, a lcd ima u chipoteci, gledo sam prije dva dana. Tip mi kaže 140kn, ali taj je 2x20. trenutno nemaju 4x20, ali bit će. Bar u Osijeku. EDIT: to je ista ta shema kaju je postao Psycho |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
samo spoji po toj shemi i trebalo bi raditi raspitivao sam se za lcd 4x20 i lik mi je rekao da bih dosao oko 250kn jel ga nisu imali i to trebaju narucivat iz conrada....
![]() |
#8 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
A jel zna tko gdje nabavvit shemu za grafički? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Man
|
Ma samo moras paziti da je sa HD44780 čipom ili kompatibilnim i ista je shema i za njega (koliko sam skužio) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
hmhm...zzz svima...
|
naravno da ima sa,o neznn koji su linkovi da ih downloadaš
![]() |
#13 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Citiraj:
PS. znam da puno trazim, ali šta ces ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
We called it "The Sin."
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: In your head, in your head, Zombie, Zombie, Zombie, eh, eh
|
evo baš sam kupio novi bug i kad u njemu savjet o tome kako napraviti fronpanel lcd....
![]() |
#15 |
hmhm...zzz svima...
|
a ako je to u bug-u iden ga i ja kupiti ![]() ima li šta dobra na cd????
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
u novom Bugu imas na 3 stranice opis kako napraviti lcd (ima i shema) i opis 3 programa za rad s lcd ekranom. A od pametnog imas nagradnu igru za laptop. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
hmhm...zzz svima...
|
dakle ide se u šoping ![]()
![]() |
#18 |
We called it "The Sin."
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: In your head, in your head, Zombie, Zombie, Zombie, eh, eh
|
ima ti od dobrog nagradnu igru (joj da mi je osvojit ta hp) i ima na cd jedno desetak p2p alata
![]() |
#19 |
Premium
|
Primamljiv je taj hp. A bio je i igri i lcd 19 " prije par mjeseci.Btw jel ima negdje lcd s plavim osvjetljenjem. Pretpostavljam da ima i da su graficki. Ovaj u chopteki graficki kosta 280 kunica. mnogo je kume |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ex-Gastarbajter
|
Rastaviš LCD i zamijeniš ledice od pozadinskog, strma je to radio na svom (bio zelen sad je narančasti, vidi sig) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
vidio sam sig. pretpostavljao sam da je takva akcija u pitanju, nesto slično je rađeno i s mobitelima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
nepoznata životinja
Datum registracije: Dec 2002
|
Može li mi neko pomoć? Nigdje na lcdu nisam našao SMD diode, ima iluminaciju kao kaj je casio imao na GSHOCK satovima. Jeli to moguće ili me treba : sniper : Napravio sam po onoj shemi iz buga (advance) i zahebava me svjetlo. Kada upalim softversku kontrolu pali se i gasi ekran, a ne svjetlo. Jedino što mogu pretpostaviti je da sam krivo zalemio tranzistor jer se bas ne sjecam elektrotehnike. Kako su na shemi a kako na tranzistoru oznaceni baza kolektor i emiter? dajte da to rješim pa spakiram više u komop ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
ajd posalji shemu ni ja nemogu ugasiti osvetljenje softwerski koji prog koristis
![]() |
#24 |
nepoznata životinja
|
dioda --->R150---> srednja tranzistora -->
ljevu i desnu tranzistora sam spojio jednu na pot. drugu na minus Znam da se tranzistor može samo na jedan način točno spojiti pa mislim da sam fulao, vjeraovatno i ti. Trebali bi metodom pokušaja i pogreške, samo kaj je meni crkao potenciometar za svjetlo pa oće ne radi..... a subota popodne ![]() Nisi mi rekao kaj je s ledicama? Di su kod tebe na LCDu? JaLCDs koristim.
Shema je iz BUGa, skenirao bi ti ali doma imam samo all in one pa nemogu provuc kroz scanner. Sklop za softwaresko paljenje i gasenje sam spojio ovako: pin17 paralelnog ---> dioda --->R150---> srednja tranzistora ljevu i desnu tranzistora sam spojio jednu na pot. drugu na minus Znam da se tranzistor može samo na jedan način točno spojiti pa mislim da sam fulao, vjeraovatno i ti. Trebali bi metodom pokušaja i pogreške, samo kaj je meni crkao potenciometar za svjetlo pa oće ne radi..... a subota popodne ![]() Nisi mi rekao kaj je s ledicama? Di su kod tebe na LCDu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
nepoznata životinja
|
e ovako, malo sam knjige stare pogledao i po netu prošvrljao: Na shemi spajanja za tranzistor: di ti je strelica je emiter tranzistora, baza je u sredini uvjek. ovo ti je shema tranzistora. http://www.chipoteka.hr/www/pics/0450013502.jpg pazi s lemilicom. za diodu pazi kako lemish jer ako je naopako zalemis ne propusta signal pa ti ne radi spoj. Nadam se da ce sve biti : goood : Meni sljaka sve osim kontrole jacine pozadinskog svjetla (riknuo potenciometar : hitthewa Daj mi reci s cim si rezao plastike od 5.25 jer sam ja vec 2 upropastio. Ok je ispalo donekle ali ja bi da nema opce lufta vec da sjeda na milimetar (perfekcionist ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
izvadim plastiku s lemilicom na grubo, i onda turpijam dok ne sjedne lcd a da nemoze bas lako ispast.
![]() |
#27 |
Registered User
Datum registracije: May 2004
|
izrezi ih sa pilicom za tehnicki. onom za koju su te davili u osnovnoj skoli ![]() kosta oko 30-ak krznenih u svakoj knjizari
![]() |
#28 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
A gdje kupit dodatnih 5.25 plastika? Ja bi trebo dva kamiona? ![]() Ne stvarno, gdje tog ima za kupit. Svoju sam zeznio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
hmhm...zzz svima...
|
također malo san ukrivo izbušija rube tribale bi i meni 5.25 par komada
![]() |
#30 |
nepoznata životinja
|
Pa ono, ne postoji industrijski standard za 5.25'' plastike ![]() Ja imam aopen H600B pa ako ima tko s istim kućištem da ima koju viška? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|