|
![]() |
#1921 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1923 |
Toshiba ko' ludo
Datum registracije: Jun 2006
|
Ja sam prezadovoljan sa Vistom x64Sp1 pa sam se odlucio za kupnju originala i vidio sam na new.ponuda.softver (Robi) da se može dosta jeftinije(u pola cijene skoro nego u ducanu ) kupiti retail verzija pa me interesira da li je neko možda kupovao i da li je sigurno da ne bi bilo poslije ![]() ***** Zvao sam i nažalost sve je prodano a original je sve i to u pola cijene ![]() Zadnje izmijenjeno od: dedal. 01.08.2008. u 10:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1924 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Instalirao vistu x64 ultimate, sve super radi, samo imam jedan problem, subwoofer mi neradi. Odnosno u audio menageru radi, ali dok pleja mp3 ili film neradi. Skinio novi audio driver, opet neradi. Ima tko kakvu ideju? Matična je GB EP35-DS3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1925 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Trazio sam po forumu, ali nisam nista konkretno nasao, naime instalirao sam Vistu ultimate X64 SP1, sve super radi ali mi nero nesto zeza, stavio sam jedno 3 verzije 8-ice, ali desava se da nece prziti on the fly, odnosno pocne, ali zna zezati, pa stane na cca 20% i od tam se ne mice.... molim preporuke ili koja je dobra alternativa neri, a da radi na visti X64 Edit: Imam dvije prze i skuzio sam da jedna ponkead (cesce nego rijedje) nemre kak spada procitati dvd u neri dok druga to radi uredno, tak da sam malo lud... ne znam kak reklamirati, ak je do prze, jer taj isti dvd koji put procita a koji put ne, probah i sa drugim dvd-ima i ista stvar... pa vise ne znam da li je hardwerski ili soft...... jer mi je u xp radila uredno...... Zadnje izmijenjeno od: Solberg. 07.08.2008. u 08:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1929 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Molim pomoc
Evo imam jedan problem... u zadnje vrijeme sam imao malo vremena pa reko da isprobam malo i ja vistu. Instalirao sam Ultimate X64 SP1 i sve super sljaka, ali imam jedan problem koji ne znam kak da rijesim.... komp sve testove prolazi bez beda... i opteretim ga koliko hocu sa occt, orthos i sl i nis se ne rusi (vrtio po 6 sati orthos), ali mi ode u BSOD bar dva puta dnevno u to kad je u idle.... neki put kad surfam, neki put kad ga ostavim prek noci u leru, ujutro me doceka veliko plavetnilo itd..... citam vec 3 dana po netu i ekipa se zali na slicne probleme kod 4 GB rama i da za to ima patch koji ja nemrem instalirati jer je vec u SP1. Jedino sto mi preostane da instaliram vistu sa 2 GB, pa poslije dodam jos druga dva, jer je ekipa po netu rekla da se taj patch (koji je meni u SP1) instalira kad imas manje od 4 GB rama, pa ih poslije dodas... E kad sam vec tu jos par pitanja... da li da instaliram drivere od asusa za chipset ili ne, isto tako da li da instaliram raid drivere jer sve to vista uredno prepoznaje ( da ne bi bilo, sve kombinacije sam probao sa svim driverima iako mi i poslije instalacije matrix storage drivera u manageru jos uvijek pisu za raid da su microsoft driveri) Mali dodatak; memorija nije klokana, prolazi bez beda mem test, komp je bio jako stabilan u xp SP2, bios je updatean, ali mi vrag neda mira s vistom... I jos poslijednje pitanje ![]() Vidio sam da je puno ekipe na netu imalo slican problem, pa vas molim ako ste imali slicnih iskustava da se skupa pojadamo i to rijesimo ak je moguce ![]() jer komp sa samo jedno plocicom rama radi bez beda... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1930 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Pitanje - Problem : Vista Ultimate x64 mi pokazuje krivu brzinu procesora,recimo cpuz 3204mhz,everest 3200,sve ok,i onda Vista Exp bench kaže E6750@2.66ghz , ok to je stock,i doda,2.66ghz..što je netočno jer radi na 3.2 400x8 Postoji li način da se to popravi,iz BIOS-a ili nekim patchem? Mene ne smeta nešto strašno ali zanima me.. Isto tako luda memorija,stavim jučer 8gb Corsaira,nestabilnije radi na cl5 1.8V, nego na cl4 2.1V..žedna struje valjda,4 keksa su unutra,1.8 je izgleda premalo makar je to JEDEC standard. Lijepo je ajd bar,kad pojede 1.25gb u idleu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1931 |
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
i ja se odlucio prebacit na vistu...i iam malo blesav problemcek...reko mozda netko od vas mozhe nanjusit..neznam jel bilo..nisam bas aktivan u zadnje vrijeme.. naime nakon svakog paljenja kompa,datum i godina su razliciti,jucer me bacio u 2002,a danas sam vec bio u 2013..
![]() |
#1932 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Probaj clear cmos na ploci i onda u biosu namjestiti datu. i Prije toga pogledaj dali ti je u biosu datum dobar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1934 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1937 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1939 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Desni klik na Start---->properties---->tab start menu---->odznači one dvije kvačice tamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1940 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo, ovako, imam jedan sitan, praktički nebitan problem, al svejedno, iritira me. Svaki put kad otvaram neku video datoteku (wmv, avi....nebitno), i to datoteku koja je po defaultu namještena da se otvara u WMP, Vista me svaki put ponovno pita s kojim programom želim otvorit tu datoteku. Dakle nešto očito ne štima sa WMP "file associations thingy", jer ako recimo tu istu datoteku stavim da se otvara u BS Playeru, svaki put će ju automatki pokrenut u njemu. Dakle, problem se javlja samo kada određeni file type "asociram" sa Windows Media Playerom, i onda me svaki put ponovo pita sa čime želim otvorit taj filmić, što me iritira. Podesio sam u Control Panelu u Default Program rubrici sve kak treba, svi ti fajlovi su pod WMP-om, al svejedno, Vista koda to zanemaruje. Počistio sam registry (sa RegCure-riješio me mnogih muka sa XP-om), ali nije pomoglo, skenirao viruse (Nod32), isto štanga, sve čisto. Probao sam skinut s neta WMP, pa ga ponovno instalirat, al iz neobjašnjivih i nepoznatih razloga ( ![]() Mogao bih jednostavno sve stavit pod BS Player (ionak gledam filmove u njemu), al baš me živo sad zanima u čem je caka, i zašto me Vista sad nakon 7 mjeseci ugodnog korištenja počela živcirat. Probo na finjaka, al neće. Ima li neki progy koji forsira te associations? Makar mislim da to nebi pomoglo, jer svugdje fino stoji da su ti fajlovi već po defaultu pod WMP-om. Uopće nemam ideje, googlao sam, al niš korisno pronašao..... Ak neko ima ideju (pametnu il glupu, nebitno, samo da je ideja), nek se javi, ne znam šta bih još probao..... ![]() EDIT: Evo, još nešto sam primjetio; kad desnim klikom na start traci odete na "toolbars", pa ima tamo windows media player, stavim kvačicu pored toga, i kad idem provjerit dal je ostala kvačica, pogodite-NIJE. Ta funkcija pretpostavljam znate šta radi; kad je to upaljeno, i kad spustiš WMP u start traku (minimize), onda bude kao mini player u start traci umjesto samo naziva aplikacije. To ima i PowerDVD i kod njega funkcionira, al WMP kao da "zaboravlja" te postavke. Ebemu, već vidim reinstall Viste. Tak to počinje, od bezazlenih i sitnih problema, pa se samo počne pogoršavat i proširivat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1942 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1945 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#1946 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Koliko vidim na 2. si monitoru stavio kvačicu na "this is my main monitor". Treba staviti kvačicu samo na "exstend the desktop onto this monitor". Na 1. treba staviti kvačicu samo na "this is my main monitor"
![]() |
#1947 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
u nevidia control panelu stavim točkicu "configured independently for each other (dualwiev) i onda pod "select the display you would like to use" stavim ovako...benq FP222WH + compaq 1501 pod slijedecu opciju "select the display you wan windows to use as a primary" stavim benq FP222WH kliknem na apply...i izresetira mi u na prvu opciju mi stavi "only use one display (single)" pod select the display you would like to use" stavi compaq 1501 i pod "select the display you wan windows to use as a primary" stavi compaq 1501 da mu hebeš mater ja ne znam.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1948 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#1950 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
a da kupiš ATI-ja izbjegao bi te probleme,od početka viste sam furao dva ekrana i nikad problema....Probaj posudit od nekog ATI grafu pa vidjet...
![]() |
|
|