Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.05.2008., 18:31   #1891
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Dali se i vama "winsxs" folder konstantno povečava do nenormalnih veličina

meni u jednom danu naraste za 2 GB, idiotski folder, brijem da cu ga izbrisati, mada nije preporučljivo
Koji im je qurac, sa 6 GB slobodnog prostora na 100 MB
Staro 27.05.2008., 19:09   #1892
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
jel probao tko u Visti napraviti onaj Bitlocker and EFS enhancement update?

jel vam na visti x64 radi driver cleaner? kad stavim da čisti ATI jednostavno pobriše neke fileove i onda stoji 10min i ne mrda više, dok recimo CCC najnormalnije obriše u roku od 1-2s, probao sam u normal modu i u safe modu

jel vam na visti x64 radi Ati Tray Tools, postoji li kakav .reg file kao kod rivatunera da se zaobiđu potpisani driveri?
nije valjda da nitko ne koristi driver cleaner na Visti?
Buger je online   Reply With Quote
Staro 27.05.2008., 19:32   #1893
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
nije valjda da nitko ne koristi driver cleaner na Visti?
Mogu ti samo reći da mom frendu isto neželi obrisati drivere sa DC-om, isto zablokira kad stavi da pobriše i u safe modu i u normalnom...al neznamo to riješit! Ima x64 Vistu!
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2008., 20:30   #1894
Buger
Premium
Moj komp

ček, jel tebi radi, vidim da i ti imaš Vistu x64?

Koju grafu ti frend ima?
Staro 27.05.2008., 21:34   #1895
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Meni radi, frend ima Sapphire 3850, i sve je ostalo isto ko kod mene!! I stavio je ponovno Vistu i opet mu neče...mislim neznamo više kaj da napravimo!
Staro 01.06.2008., 11:04   #1896
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Tražio sam na ovoj temi pomoć, no našao sam samo upite za isti problem koji ja imam. Sa Kasda routerom problemi na Visti x64 sa spajanjem na net. Krene učitavati stranice i samo stane odjednom. Google otvori i radi search na njemu, al čim se treba otvorit neka stranica nađena na searchu, neće da otvori.
Danc00 (onaj sa henryem ) mi je rekao da treba u postavkama routera stavit onaj PPoE il tako nešto i sve sam to bio napravio no opet nije radilo...sve dok sam nisam čačkao po postavkama i uključio neki IGMP multicast il tako nešto, i odjednom je net proradio, sve je bilo ok. Čak ne mora biti da je do tog IGMP-a, al tad je net proradio....
Radilo je dok nisam rušio Vistu i ponovo je stavljao, no tad ništa nije pomoglo, nikakve postavke u routeru, više nisam mogao na net. Zvao sam t-com podršku i oni su mi davali samo neke IP adrese, i ništa nije pomoglo....
Čitao sam na 16-toj stanici ove teme da je netko imao isti problem, pa me zanima dal je netko našao rješenje za ovo???? Negdje sam čitao da zna biti problem nforce chipset, a ja imam stari nf4 ultra za sc.939...... .. ... .....
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2008., 11:16   #1897
Fadolf
Premium

Fadolf's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Dali se i vama "winsxs" folder konstantno povečava do nenormalnih veličina

meni u jednom danu naraste za 2 GB, idiotski folder, brijem da cu ga izbrisati, mada nije preporučljivo
Koji im je qurac, sa 6 GB slobodnog prostora na 100 MB
Ne bih ga baš brisao s obzirom na to da u sebi čuva milijun dllova potrebnih za rad programa (zbog kompatibilnosti). Ako ga obrišeš postoji velika vjerojatnost da nekaj zezneš...
Fadolf je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2008., 11:33   #1898
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
Tražio sam na ovoj temi pomoć, no našao sam samo upite za isti problem koji ja imam. Sa Kasda routerom problemi na Visti x64 sa spajanjem na net. Krene učitavati stranice i samo stane odjednom. Google otvori i radi search na njemu, al čim se treba otvorit neka stranica nađena na searchu, neće da otvori.
Danc00 (onaj sa henryem ) mi je rekao da treba u postavkama routera stavit onaj PPoE il tako nešto i sve sam to bio napravio no opet nije radilo...sve dok sam nisam čačkao po postavkama i uključio neki IGMP multicast il tako nešto, i odjednom je net proradio, sve je bilo ok. Čak ne mora biti da je do tog IGMP-a, al tad je net proradio....
Radilo je dok nisam rušio Vistu i ponovo je stavljao, no tad ništa nije pomoglo, nikakve postavke u routeru, više nisam mogao na net. Zvao sam t-com podršku i oni su mi davali samo neke IP adrese, i ništa nije pomoglo....
Čitao sam na 16-toj stanici ove teme da je netko imao isti problem, pa me zanima dal je netko našao rješenje za ovo???? Negdje sam čitao da zna biti problem nforce chipset, a ja imam stari nf4 ultra za sc.939...... .. ... .....
Da nForce zeza tj driveri za LAN, probaj njih ne instalirati i onda probaj na net, i išlo bude, a kad instaliraš te drivere više neče! Mora raditi ovak kad u ruteru podesiš i da ti automatski se uključuje na net...i isključi onaj IPv6(mada mislim da nemoraš jer meni nije isklj.)
Staro 01.06.2008., 15:05   #1899
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Da nForce zeza tj driveri za LAN, probaj njih ne instalirati i onda probaj na net, i išlo bude, a kad instaliraš te drivere više neče! Mora raditi ovak kad u ruteru podesiš i da ti automatski se uključuje na net...i isključi onaj IPv6(mada mislim da nemoraš jer meni nije isklj.)
To misliš da odem u Control Panel pa da mi Vista sama svoje drivere instalira ili?
Ja bi da se sam mogu uključivat na net kad god hoću, znači sa konekcjiom, i uvijek isključim IPv6
Staro 02.06.2008., 01:00   #1900
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
To misliš da odem u Control Panel pa da mi Vista sama svoje drivere instalira ili?
Ja bi da se sam mogu uključivat na net kad god hoću, znači sa konekcjiom, i uvijek isključim IPv6
Možeš i tak, da sam se konektaš! Al kad si inst vistu i kad stavljaš drivere nemoj inst LAN drivere nek pusti kak jesu od viste i sve ostalo napravi ko na XP-u i isključi IPv6, i mora radit, jer meni je, a čim sam stavil drivere od lana više neželi otvarat stranice a konektano je....neznam drugo rješenje a tražil sam puno po netu!
Staro 02.06.2008., 10:08   #1901
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Možeš i tak, da sam se konektaš! Al kad si inst vistu i kad stavljaš drivere nemoj inst LAN drivere nek pusti kak jesu od viste i sve ostalo napravi ko na XP-u i isključi IPv6, i mora radit, jer meni je, a čim sam stavil drivere od lana više neželi otvarat stranice a konektano je....neznam drugo rješenje a tražil sam puno po netu!
Ok, probat ću tako...thx na tome

Al mene isto muči što sam uspio srediti da mi radi, onda kad sam prvi put stavio vistu, sve dok je nisam rušio...no neznam što se onda desilo da je proradilo.... ..
Staro 02.06.2008., 10:16   #1902
Fadolf
Premium

Fadolf's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Ne znam jeste li znali, ali ako se ne mislite nakon instalacije SP1 više vraćati na prvobitnu Vistu možete obrisati fajlove koji vam bespotrebno zauzimaju prostor.

U komandnoj liniji upišite vsp1cln.exe (upišite bilo gdje), potvrdite i Vista bi trebalo osloboditi dosta prostora iz famoznog winsxs foldera.
Fadolf je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2008., 18:33   #1903
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Već sam imal 3-4 BSOD-a u pol sata a kolko sam videl vista veli da je o ovom riječ,Realtek 8101/8168/8169 PCI/PCIe Adapter Driver (RTLH86.SYS)

Dali ste imali s tim problema?Sad sam povukel drivere s ploče pa bumo vidli..
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2008., 18:47   #1904
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Već sam imal 3-4 BSOD-a u pol sata a kolko sam videl vista veli da je o ovom riječ,Realtek 8101/8168/8169 PCI/PCIe Adapter Driver (RTLH86.SYS)

Dali ste imali s tim problema?Sad sam povukel drivere s ploče pa bumo vidli..
Da, Realtek ima problema s driverima za mrežnu.
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2008., 19:37   #1905
tocka
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
prebacih system restore i onu virtual memory na drugi disk.
od 20gb sad imam samo 4.37 free i imam osjecaj kao da je svakom minutom sve manje...
Jel ima neki nacin da se oslobodi prostor na disku?
i onaj winsxs mi zauzima 9.10GB a tek je proslo tjedan dana od instalacije windowsa.
UZAS jel ima nacin da se taj folder nekako smanji?
42.742 fajla i 10.784foldera KOMA!!!!
Ziher nije sve "potrebno" kaj stoji unutra...
Stavrno mi se svidja vista(zasad) i nebi htio nazad na xp(zasad)
Ovo je jedini problem kaj me muci i volio bi ga rijesiti
tocka je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 15:02   #1906
Solberg
Premium
Moj komp

Solberg's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja bih molio iskusne u ovom podrucju na malu pomoc, naime konacno poslije dugog skepticizma instaliro sam na posebni disk vistu ultimate X64 SP1 za probu i iskreno ostao pomalo iznenadjen, za sad mi sve radi, cak i neke stare igre koje su znale zezati sa XP-om. Nisam isao gasiti nikakve pocese niti se nisam previse upoznao sa svime time (malo sam lijen, a malo i nemam trenutno vremena), naime guta mi oko 1,2-1,4 GB rama, ali niti ne prelazi previse tu brojku kad upalim autocad ili photshop, ali mi je cudno sto mi sa officom i nekoliko malih progica uzme 40 GB na toj particiji (prije su na njoj bili XP, a nisam mogao formatirati tu particiju, vec je on taj XP pospremio u neki folder koji sam poslije pobrisao), pa i kada sve oznacim na C particiji sa svim hidden folderima izadje oko 25 GB, pa ne znam gdje je zauzeto tih 40 GB i da li je 40 GB dovoljno velika particija za sistem kod Viste utimate SP1 X64, jer mi se ne da bas druge diskove cijele ponovo formatirati ako se odlucim na potpuni prijelazak. Hvala
Solberg je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 15:47   #1907
Dodos
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Vjerojatno je ovdje riječ o "shadow copies" koje Vista radi za svrhu system restore-a i backup-a. I ja sam imao takav problem prije par mjeseci, te sam našao ovu stranicu: http://technet.microsoft.com/en-us/m.../cc137798.aspx. Jednostavno trebaš otići u command prompt kao administrator te upisati:
VSSAdmin list ShadowStorage

A ako hoćeš podesiti koliko prostora Vista koristi za shadow copies:

VSSAdmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /MaxSize=15GB

Meni je 32-bitna Vista na particiji od 60 GB sa dosta programa, te mi je 50 % diska popunjeno.
Dodos je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 21:13   #1908
Solberg
Premium
Moj komp

Solberg's Avatar

Dodos puno hvala, cim stignem budem se malo poigrao sa time pa vam javim stanje.
Solberg je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2008., 00:08   #1909
cartman682
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
Pitanje: kupio novi komp, bez windowsa, planiram instalirat Vistu 64 bitnu, da li trebam nešto mjenjati u biosu prije instaliranja ili samo ubacim dvd, boot from dvd etc?
cartman682 je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2008., 00:16   #1910
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
baš tako
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2008., 01:18   #1911
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Dosta sam guglao, ali bez nekih rezultata, samo informativne prirode. "winsxs" folder na Visti se konstantno povećava, to je bez sumnje. Pitanja su :
1. Ima li to granicu ?
2. Čisti li to Vista sama (ako deinstaliramo određen software), jerbo sam čuo da ne.
3. Postoji li neki tool koji provjerava i čisti nepotrebne fajlove kojih navodno ima.
Staro 26.07.2008., 15:02   #1912
Dodos
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Iz onoga što sam vidio, čini se da je najbolje winsxs folder ostaviti na miru. Sadržaj tog foldera se povećava instaliranjem programa, Windows featuresa, itd. Deinstalacijom programa bi se folder trebao smanjivati, no to se često ne događa, već postoji servis koji s vremena na vrijeme čisti nekorištene dll-ove i druge stvari u winsxs-u. Kod mene je taj folder 7 GB.
Dodos je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2008., 16:23   #1913
Buger
Premium
Moj komp

evo ja sada isto baš gledam, na C particiji (35GB) na kojoj je Vista imam još 4GB prazno, a od tih 35GB, Vista zauzima 17GB od toga winsxs 9GB, od 35GB, programi zauzimanju nešto manje od 10GB...

Stvarno ždere prostor, izgleda da ću opet morati proširivati particiju...
Staro 26.07.2008., 16:28   #1914
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
ne isplati se dirat tu particiju ja sam povećao na 40gb pa mi opet svejedno ostaje 5-6gb
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2008., 17:12   #1915
Buger
Premium
Moj komp

pa jel probao tko obrisati sve što se nalazi u tom folderu?
Staro 26.07.2008., 17:26   #1916
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
pa jel probao tko obrisati sve što se nalazi u tom folderu?
Ako nekog zanima što je i čemu služi winsxs folder nije loše ukucati nešto kao What is the winsxs folder in Vista. Iz mnoštva ponuđenih odgovora izdvojio bih ovaj dio:

The Winsxs folder, stores multiple copies of dll's in order to let multiple applications run in Windows without any compatibility problem.

Ostatak pogledajte ovdje.

Dakle može se reći da je Windows Side By Side brute force rješenje problema različitih verzija istog dll-a tzv. dll hell. Apsurdno je što su dll-ovi zamišljeni da se dijele među aplikacijama i da svaka nova verzija bude unazad kompatibilna no kao što većina zna u praksi to nije baš tako. Još apsurdnije je da je jedan od razloga bila ušteda prostora na disku. Vjerojatno se svima dogodilo da instalacija jedne aplikacije omete nesmetan rad druge jer je promijenila zajednički dll u system32 folderu.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je online   Reply With Quote
Staro 26.07.2008., 19:45   #1917
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Sve je to ok, ali to nisu odgovori na moja pitanja. Svatko tko želi saznati o tome folderu, google je pun toga. Ali nema ništa što se tiče rješenja. Jerbo, da taj folder bude velik, pa i veći od same instalacije... Nije neka fora...
Staro 26.07.2008., 20:39   #1918
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor m4dm4n Pregled postova
Sve je to ok, ali to nisu odgovori na moja pitanja. Svatko tko želi saznati o tome folderu, google je pun toga. Ali nema ništa što se tiče rješenja. Jerbo, da taj folder bude velik, pa i veći od same instalacije... Nije neka fora...
Kad uhvatim vremena potražiti ću konkretne odgovore na tvoja pitanja. A to što nije neka fora njegova veličina je kao što napisah brute force rješenje, vjerojatno su mogli to drugačije i bolje riješiti no nisu (recimo trpanje u neku bazu, kompresija). I ovakvo rješenje je bolje od mučenja sa aplikacijama koje ne žele raditi zajedno zbog dijeljenog dll-a. Iako sumnjam da se i sad ne može tako što dogoditi, mada nisam dugo čuo da se netko žalio.

Ipak slažem se sa tobom da je prevelik, meni je na WinServer 2k8 preko 4GB sa 8870 foldera! A nemam skoro ništa instalirano (Office, FF, UT3, VPC...) Čini se da po je defaultno odmah velik sa pun k. foldera.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je online   Reply With Quote
Staro 26.07.2008., 21:00   #1919
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Kod mene 11.2GB sa nešto malo softa i par igara...
Staro 26.07.2008., 22:50   #1920
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Ma baš je u tome stvar,što taj folder stalno raste. Osobno nemam toliki folder kao kolega yedwy ("samo" 5.5 GB ). Ja se slažem da taj folder treba imati toliko fajlova zbog kompatibilnosti, ali čisti li Vista kada maknemo neke programe taj folder, i ako ne čisti, zašto ne postoje third utility? Ili je to stvarno kritična točka Viste koja se ne dira ?

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na