|
![]() |
#1891 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Dali se i vama "winsxs" folder konstantno povečava do nenormalnih veličina meni u jednom danu naraste za 2 GB, idiotski folder, brijem da cu ga izbrisati, mada nije preporučljivo ![]() Koji im je qurac, sa 6 GB slobodnog prostora na 100 MB ![]()
![]() |
#1892 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1893 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1896 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Tražio sam na ovoj temi pomoć, no našao sam samo upite za isti problem koji ja imam. Sa Kasda routerom problemi na Visti x64 sa spajanjem na net. Krene učitavati stranice i samo stane odjednom. Google otvori i radi search na njemu, al čim se treba otvorit neka stranica nađena na searchu, neće da otvori. Danc00 (onaj sa henryem ![]() Radilo je dok nisam rušio Vistu i ponovo je stavljao, no tad ništa nije pomoglo, nikakve postavke u routeru, više nisam mogao na net. Zvao sam t-com podršku i oni su mi davali samo neke IP adrese, i ništa nije pomoglo.... Čitao sam na 16-toj stanici ove teme da je netko imao isti problem, pa me zanima dal je netko našao rješenje za ovo???? Negdje sam čitao da zna biti problem nforce chipset, a ja imam stari nf4 ultra za sc.939...... .. ... ..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1897 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ne bih ga baš brisao s obzirom na to da u sebi čuva milijun dllova potrebnih za rad programa (zbog kompatibilnosti). Ako ga obrišeš postoji velika vjerojatnost da nekaj zezneš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1898 | |
Why so serious
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1899 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
Ja bi da se sam mogu uključivat na net kad god hoću, znači sa konekcjiom, i uvijek isključim IPv6 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1900 |
Why so serious
|
Možeš i tak, da sam se konektaš! Al kad si inst vistu i kad stavljaš drivere nemoj inst LAN drivere nek pusti kak jesu od viste i sve ostalo napravi ko na XP-u i isključi IPv6, i mora radit, jer meni je, a čim sam stavil drivere od lana više neželi otvarat stranice a konektano je....neznam drugo rješenje a tražil sam puno po netu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1901 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
![]() Al mene isto muči što sam uspio srediti da mi radi, onda kad sam prvi put stavio vistu, sve dok je nisam rušio...no neznam što se onda desilo da je proradilo.... .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1902 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ne znam jeste li znali, ali ako se ne mislite nakon instalacije SP1 više vraćati na prvobitnu Vistu možete obrisati fajlove koji vam bespotrebno zauzimaju prostor. U komandnoj liniji upišite vsp1cln.exe (upišite bilo gdje), potvrdite i Vista bi trebalo osloboditi dosta prostora iz famoznog winsxs foldera. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1903 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Već sam imal 3-4 BSOD-a u pol sata a kolko sam videl vista veli da je o ovom riječ,Realtek 8101/8168/8169 PCI/PCIe Adapter Driver (RTLH86.SYS) Dali ste imali s tim problema?Sad sam povukel drivere s ploče pa bumo vidli.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1904 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1905 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
prebacih system restore i onu virtual memory na drugi disk. od 20gb sad imam samo 4.37 free i imam osjecaj kao da je svakom minutom sve manje... Jel ima neki nacin da se oslobodi prostor na disku? i onaj winsxs mi zauzima 9.10GB a tek je proslo tjedan dana od instalacije windowsa. UZAS jel ima nacin da se taj folder nekako smanji? 42.742 fajla i 10.784foldera KOMA!!!! Ziher nije sve "potrebno" kaj stoji unutra... Stavrno mi se svidja vista(zasad) i nebi htio nazad na xp(zasad) Ovo je jedini problem kaj me muci i volio bi ga rijesiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#1906 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja bih molio iskusne u ovom podrucju na malu pomoc, naime konacno poslije dugog skepticizma instaliro sam na posebni disk vistu ultimate X64 SP1 za probu i iskreno ostao pomalo iznenadjen, za sad mi sve radi, cak i neke stare igre koje su znale zezati sa XP-om. Nisam isao gasiti nikakve pocese niti se nisam previse upoznao sa svime time (malo sam lijen, a malo i nemam trenutno vremena), naime guta mi oko 1,2-1,4 GB rama, ali niti ne prelazi previse tu brojku kad upalim autocad ili photshop, ali mi je cudno sto mi sa officom i nekoliko malih progica uzme 40 GB na toj particiji (prije su na njoj bili XP, a nisam mogao formatirati tu particiju, vec je on taj XP pospremio u neki folder koji sam poslije pobrisao), pa i kada sve oznacim na C particiji sa svim hidden folderima izadje oko 25 GB, pa ne znam gdje je zauzeto tih 40 GB i da li je 40 GB dovoljno velika particija za sistem kod Viste utimate SP1 X64, jer mi se ne da bas druge diskove cijele ponovo formatirati ako se odlucim na potpuni prijelazak. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1907 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Vjerojatno je ovdje riječ o "shadow copies" koje Vista radi za svrhu system restore-a i backup-a. I ja sam imao takav problem prije par mjeseci, te sam našao ovu stranicu: http://technet.microsoft.com/en-us/m.../cc137798.aspx. Jednostavno trebaš otići u command prompt kao administrator te upisati: VSSAdmin list ShadowStorage A ako hoćeš podesiti koliko prostora Vista koristi za shadow copies: VSSAdmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /MaxSize=15GB Meni je 32-bitna Vista na particiji od 60 GB sa dosta programa, te mi je 50 % diska popunjeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1909 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Pitanje: kupio novi komp, bez windowsa, planiram instalirat Vistu 64 bitnu, da li trebam nešto mjenjati u biosu prije instaliranja ili samo ubacim dvd, boot from dvd etc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1911 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Dosta sam guglao, ali bez nekih rezultata, samo informativne prirode. "winsxs" folder na Visti se konstantno povećava, to je bez sumnje. Pitanja su : 1. Ima li to granicu ? 2. Čisti li to Vista sama (ako deinstaliramo određen software), jerbo sam čuo da ne. 3. Postoji li neki tool koji provjerava i čisti nepotrebne fajlove kojih navodno ima.
![]() |
#1912 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Iz onoga što sam vidio, čini se da je najbolje winsxs folder ostaviti na miru. Sadržaj tog foldera se povećava instaliranjem programa, Windows featuresa, itd. Deinstalacijom programa bi se folder trebao smanjivati, no to se često ne događa, već postoji servis koji s vremena na vrijeme čisti nekorištene dll-ove i druge stvari u winsxs-u. Kod mene je taj folder 7 GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1913 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
evo ja sada isto baš gledam, na C particiji (35GB) na kojoj je Vista imam još 4GB prazno, a od tih 35GB, Vista zauzima 17GB od toga winsxs 9GB, od 35GB, programi zauzimanju nešto manje od 10GB... Stvarno ždere prostor, izgleda da ću opet morati proširivati particiju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1914 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
ne isplati se dirat tu particiju ja sam povećao na 40gb pa mi opet svejedno ostaje 5-6gb
![]() |
#1916 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako nekog zanima što je i čemu služi winsxs folder nije loše ukucati nešto kao What is the winsxs folder in Vista. Iz mnoštva ponuđenih odgovora izdvojio bih ovaj dio: The Winsxs folder, stores multiple copies of dll's in order to let multiple applications run in Windows without any compatibility problem. Ostatak pogledajte ovdje. Dakle može se reći da je Windows Side By Side brute force rješenje problema različitih verzija istog dll-a tzv. dll hell. Apsurdno je što su dll-ovi zamišljeni da se dijele među aplikacijama i da svaka nova verzija bude unazad kompatibilna no kao što većina zna u praksi to nije baš tako. Još apsurdnije je da je jedan od razloga bila ušteda prostora na disku. Vjerojatno se svima dogodilo da instalacija jedne aplikacije omete nesmetan rad druge jer je promijenila zajednički dll u system32 folderu.
![]() |
#1917 |
Does youer dewg byte?
|
Sve je to ok, ali to nisu odgovori na moja pitanja. Svatko tko želi saznati o tome folderu, google je pun toga. Ali nema ništa što se tiče rješenja. Jerbo, da taj folder bude velik, pa i veći od same instalacije... Nije neka fora...
![]() |
#1918 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ipak slažem se sa tobom da je prevelik, meni je na WinServer 2k8 preko 4GB sa 8870 foldera! A nemam skoro ništa instalirano (Office, FF, UT3, VPC...) Čini se da po je defaultno odmah velik sa pun k. foldera.
![]() |
![]() |
#1920 |
Does youer dewg byte?
|
Ma baš je u tome stvar,što taj folder stalno raste. Osobno nemam toliki folder kao kolega yedwy ("samo" 5.5 GB ). Ja se slažem da taj folder treba imati toliko fajlova zbog kompatibilnosti, ali čisti li Vista kada maknemo neke programe taj folder, i ako ne čisti, zašto ne postoje third utility? Ili je to stvarno kritična točka Viste koja se ne dira ? ![]()
![]() |
|
|