|
![]() |
#1 |
nepoznata životinja
Datum registracije: Dec 2002
|
kvalitetno kurenje napajanja
E ovak, reći ćete da sam pukao : bonker : ALI Skurio bih si napajanje u kompu na poslu pošto su i napajanje i kanta neki žešći noname šit pa bih rado novo i jedno i drugo. Pada mi na pamet kratki spoj na nekom moleksu ali baš i nebih izazvao požar pa ako neko ima kakav hvale vrijedan savjet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
jesi razmislio da od nekoga otkupis skurenu maticnu/napajanje a ovo prodas ili jos bolje zamenis pokvareno za ono sto radi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Već vidim manijaka, kupim novo napajanje i odmah on mora ići nabavit luđe od mog...:clap: Ali dobro pitanje, kako skurit napajanje u nedostatku groma? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
tualatin maniac
Datum registracije: Feb 2004
|
ovako: ako ga očeš kvalitetno skurit onda moraš: 1.kupit plinsku bocu 2.upaljač 3.životno osiguranje 4.stambeno osiguranje 5.gas maska kada si to napravio možemo da krenemo na tutorial ![]() Lagano otvoriš ventil plinske boce i staviš ga pokraj dotičnog napajanja kojeg očeš skurit, postepeno otvaraš ventil do kada ne dostigneš MAKSIMUM i onda čekaš da ti se soba napuni PROPAN BUTANOM ![]() sada si spreman zavapit vatrokres i pomolit jednu majku božiju ako imaš vremena:clap: Uspjeh! 1.dotično napajanje je skureno 2. ti si skuren 3.kuča ti je skurena 4.susjed ti jebe mater jer mu je dimljak pao na auto ![]() :burn:
![]() |
#6 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
ROTFLMAO : lol2 : Jel to iz vlastitog iskustva pa nam se javljaš odozgo i prepričavaš zadnjih 5 minuta života. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
tualatin maniac
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
nepoznata životinja
|
Dajte ljudi malo inspiracije, kratki spoj je fakat nije IN ove sezone ![]() Mislio sam ga preopteretiti ali to nije to! Možda da zblokam vent pa se bu vec sprzilo nekak, ali ipak bih htio eliminirati rizik od požara |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Pa dobro ljudi , ja neznam zakaj vam moram sve obajšnjavati , prvo o hlađenju proca kad je ljeto a sad i ovo. Pa mislim stvarno , ccccccc ![]() Evo ovak da ti prvo objasnim slikama , jer slika govori 1000 rječi. + ![]() = Skureno napajanje !! Dakle , obučeš gumene čižme , gumene rukavice na ruke , provjeriš dal si suh , prejdeš do prvog mesta sa visokim naponom , i sa dve žičice spojiš svoje napajanje sa trafostanicom ili nekakvim drugim vodičem struje kojeg si pronašel. P.S. 100% funkcionira , provjereno ![]()
![]() |
#10 |
tualatin maniac
|
eto! di češ bolje i efikasnije! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
nepoznata životinja
|
upravo sam se sjetio da na poslu imam P4 pazite sheme: iskljuci se dodatno napajanje(onaj molex) i meni ne radi napajanje i problem riješen! btw treba kom noname PSU? neznam koliko W ali ko da je bitno |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
LOLčina... Koji si ti žmukler, ponosan sam na tebe:clap: Koje napajanje pada?(Već vidim, Enermax od minimalno 460W... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Treba kaj skurit??
|
Ener 460W?? To je slabo. Barem Antec 550W. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Zato sam i napisao "minimalno". Poznavajući Nicholasa, sad ide tražiti Enermax/Antec 600W Silver/Black Edition ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Nego, brate, spoji ga na 2 faze (bilo koje ->380V), garant kuri napajanje! Provjereno - nažalost ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
ono ispred konpjuktora
|
da ja vidim to napajanje koje neće riknut od kratkog spoja... samo treba znati. inače... jedan kvalitetan prijedlog: staviš ga u lavor tako da je euro konektor (220V) na vrhu. naravno uključiš ga da radi (kratki spoj pinova za pokretanje) i pustiš vodu da skroz polako teče dok ti PSU radi. na taj način: 1) provjeravaš ima li tvoja voda dovoljno minerala, odnosno kvalitetu vodovodne vode 2) provodiš znanstveno testiranje 3) promatraš kako ti se ventilator na napajanju ponaša dok gleda komponente kako jedna po jedna daju svoje mlade živote 4) testiraš vodljivost svoga lavora 5) testiraš ronjenje na dah svoga napajanja 6) provjeravaš da li je samoubojstvo bacanjem fena u kadu moguće, ili je to samo filmski trik još jedna opcija je nalijevanje destilirane vode. kao što znamo, u tom slučaju ne bi smjelo doći do oštećenja el. komponenti (jer destilirana voda ne sadrži minerale)... u teoriji ![]()
![]() |
#19 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Znam ja tebe, sad ćeš uzet isto napajanje kao i ja, copycatu ![]() ![]() PS. Kompovi će nam uskoro izgledati kao crni i bijeli blizanac, kako je krenulo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
nepoznata životinja
|
Citiraj:
iako su 90% komponenti my first choice nema veze - jer znaš kaj se veli za crnce? IMAJU VEĆE (čitaj: uskoro bi neko mogao H700B pod stolom imati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
Gade ![]() ![]() I sad me tjeraš da kupim novo kućište sad kad sam ovo svoje taman lijepo izmodao... I TO JOŠ CRNO... Pa kako ću ga uvalit u bijelu sobu?:confused: ![]() Ali što je, je, priznajem, Nicholas je moj izvor inspiracije za kupnju komponenti i reality checker. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
zemiš žicu koju gurneš u šteker a drugi karj u 20pinski ATX i bzzp. ili Horzinu metodu sam ja bi to napravio s lijevanjem vode u napajanje.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Treba kaj skurit??
|
LOL. ![]() Ma kakav čekić, zemeš malj od bar pet kila pu udri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |