Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.07.2008., 20:31   #31
ethan
Premium

Datum registracije: Dec 2005
evo, aparatic je stigao

sad slijedi citanje manuala i testiranje na sve moguce nacine
evo jedne od prvih fotki - default mode, nista nisam namjestao (jos ni ne znam kako )
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg‎
Views:	237
Size:	60.1 kB
ID:	8682  
ethan je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2008., 10:56   #32
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor Vin EuroDizel Pregled postova
A njena odluka i nek se slika. Ja imam S5 IS oko 6 mjeseci i stvarno sam prezadovoljan za ulozenih 2500kn za aparat/kartice/baterije...

@gnom; sad vidim da je i taj H50 izasao, meni se vise svidja na Canonu sto ima preklopni LCD i tako je fino zasticen i ne palim ga gotovo uopce vise.
zašto ga ne pališ?
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2008., 12:55   #33
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
zašto ga ne pališ?
A zasto bi ga palio?

Opticko trazilo za slikanje, a slike tak i tak pregledas na kompu...
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2008., 13:00   #34
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Upravo tako, kad naucis na EVF vise ti i ne treba monsturm od LCD-a i posebice zato sto zaboravis na baterije
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2008., 14:15   #35
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Upravo tako, kad naucis na EVF vise ti i ne treba monsturm od LCD-a i posebice zato sto zaboravis na baterije
*balavurdija svepametna i bezobrazna: ignore mod ON*

Dizel:
tnx na infu.....a koliko područje obuhvaćaš time (u odnosu na fotkano područje/kadar koje se nalazi na gotovoj fotki)? jer čuh da LCD pokriva cijeli kadar a viewfinder ne.....btw ja imam klinku koja jako voli gledati fotke na ekranu nakon fotkanja...tak da ga moram paliti

btw, S5 IS ima svoje prednosti nad Sony-em H50 i obrnuto...ono što me zabrinjava kod canona je slijedeće:

Verdict:
The Canon Powershot S5 IS has more features than any similar, super zoom digital camera. It is also one of the more expensive models. On the whole picture quality is very good, but it is a concern that my full zoom test showed a noticeable fall off in sharpness away from the centre of the photo.

http://www.cameras.co.uk/reviews/can...shot-s5-is.cfm

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 03.07.2008. u 14:30.
Staro 03.07.2008., 16:29   #36
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

EVF mislim da nema gubitka kadra naspram LCD-a, a i moj klinac voli gledati slike, ali sam ga uvjerio da je na kompu bolje vidjeti iste .

Pogledaj moje fotke odasiljaca koji je udaljen i vise od 5km od mog stana na brdu iznad Orahovice, imas slike na threadu "Za sve vas fotografe" ili tako nesto. Mislim da je stabilizacija i ostrina na tolikoj udaljenosti jednostavno odlicna + sto Canoni sa Digic III procesorom mogu raditi i RAW fotke s malom modifikacijom i trose superjeftine SD kartice. Kvaliteta videa takodjer odlicna itd itd, mislim da je to best buy za 2000+kn, ali svaki Cigan svoga konja hvali

Reviewi drobe svasta i nije svakome za vjerovati
Staro 03.07.2008., 17:46   #37
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
EVF mislim da nema gubitka kadra naspram LCD-a, a i moj klinac voli gledati slike, ali sam ga uvjerio da je na kompu bolje vidjeti iste .

Pogledaj moje fotke odasiljaca koji je udaljen i vise od 5km od mog stana na brdu iznad Orahovice, imas slike na threadu "Za sve vas fotografe" ili tako nesto. Mislim da je stabilizacija i ostrina na tolikoj udaljenosti jednostavno odlicna + sto Canoni sa Digic III procesorom mogu raditi i RAW fotke s malom modifikacijom i trose superjeftine SD kartice. Kvaliteta videa takodjer odlicna itd itd, mislim da je to best buy za 2000+kn, ali svaki Cigan svoga konja hvali

Reviewi drobe svasta i nije svakome za vjerovati
tnx za info i fotke....nije samo taj test...osim toga priložene su i fotke gdje se lijepo vidi da su slike slabe oštrine (na krajevima) kad se slika na max zoomu...bilo bi super ak bi postao neku takvu fotku (zoom na max) a gdje ima detalja i na krajevima jer onaj toranj nije uzorak za ocjenjivanje

EDIT: sad vidim da Panasonic FZ8 za 700-800 kn manje daje istu stvar kao i Canon...razlike su minimalne a ponegdje su u korist panasonica..

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 04.07.2008. u 11:56.
Staro 04.07.2008., 14:48   #38
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Hm, imaju svaki svoje pluseve i minuse. Meni se generalno Canon vise svidja zbog vulgaris AA baterija i preklopnog LCD-a. A slika je i na Canonu fantasticna, pogotovo kad slikam unutra. Vani gotovo svaki radi dobre fotke.
Staro 04.07.2008., 15:31   #39
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Hm, imaju svaki svoje pluseve i minuse. Meni se generalno Canon vise svidja zbog vulgaris AA baterija i preklopnog LCD-a. A slika je i na Canonu fantasticna, pogotovo kad slikam unutra. Vani gotovo svaki radi dobre fotke.
da, svaki ima svoje prednosti i mane ali razlika u cijeni nije mala...istina, panasonic ima jače izražen noise već kod ISO 200 ali stavljati veći ISO od 100 na prosumer/ultrazoom kompaktima nema smisla jer su to aparati sa malim chipovima i brdo megapixela....uglavnom IMHO Canon je bolji ali nije tolko bolji da se isplati dati +800kn....osim ako ne misliš još pljunuti soma i nešto kuna za drugi blic itd....
Staro 07.07.2008., 15:27   #40
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Ajmo jedno brzopotezno...digitalac do 800kn, da ima sto bolje slike...gledao sam kodaka c813 i Slonya DSC-S730....stvarno nisam pametan što uzeti za male pare..Kakvi su ovi BENQ-u fotici?
Tnx!

LP
tech je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2008., 17:31   #41
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Ajmo jedno brzopotezno...digitalac do 800kn, da ima sto bolje slike...gledao sam kodaka c813 i Slonya DSC-S730....stvarno nisam pametan što uzeti za male pare..Kakvi su ovi BENQ-u fotici?
Tnx!

LP
Kupi cannona do 800kn. od BENQua i Sonya (barem u toj klasi) bjez kolko te noge nose. Kodaka imam i sam i onak dobar fotic za all around fotkanje. Dosta robustan i daje ok fotke, al eto malo mi zao sto nisam uzeo cannona ili lumixa...

Makar u toj idiot klasi je sve vise manje tu negdje - drek.
Staro 07.07.2008., 17:52   #42
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
A izgleda da bum piknuo canona A470, sada se dvoumim il rozi ili zeleni
tech je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2008., 18:05   #43
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
A izgleda da bum piknuo canona A470, sada se dvoumim il rozi ili zeleni
Ak ides opet na paradu onda rozi

ak ides spasavat sume onda zeleni.

Uglavnom zemi si tog canona. Neces pozalit.
Staro 07.07.2008., 18:25   #44
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Hebale vas parade u pak-shu

Za takvu lovu bi moglo i ovo biti ok, mada je sve to, kao što Fleks kaže, drek
Nikon Coolpix L11

S Nikonima sam imao samo dobra iskustva, ima sam 4 fotića iz coolpix serije, svi su bili ok.
Staro 07.07.2008., 18:28   #45
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Hebale vas parade u pak-shu

Za takvu lovu bi moglo i ovo biti ok, mada je sve to, kao što Fleks kaže, drek
Nikon Coolpix L11

S Nikonima sam imao samo dobra iskustva, ima sam 4 fotića iz coolpix serije, svi su bili ok.
Ili taj nikon. To bi isto trebalo bit ok. To bi ovak od oka svrstao tu negdje sa lumixom...
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na