|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Antec - Pozitivno iskustvo
Kupio sam Antecovo P182 SE kuciste i nisam sa njim dobio opremu koja dolazi (vijci, vodilice za optiku, ...) - izgubila se kod uvoznika. MSAN - uvoznik mi je rekao da im vratim kuciste jer oni ne mogu nabaviti tu opremu, a i kuciste vise nece dolazit u Hrv, bla, bla, bla,... Jebiga, nisam htio vratit kuciste (milo mi je srcu), posaljem mail Antec-u, oni meni da im posaljem skenirani racun, ja im posaljem, oni da su poslali svu opremu na njihov trosak. I tjedan dana poslije kuca postar, ja potpisem, i oprema je moja. TO JE KAPITALIZAM! A ne ova nasa govna, ni popust da ponude na 'oštećenu' robu. Mene je Antec sad kupio zauvijek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Case je mrak, to stoji, ali čekaj dok upališ ventove ![]() ja sam mijenjao odmah, a i još dosta ljudi na forumu. ima čak i topic di je neki član snimao tu buku, za takvu cijenu case-a..grozno. (no povrh buke, navodno i crknu vrlo brzo, i to prvo onaj gornji, jer je u horizontalnom položaju, pa ulje ne podmazuje osovinu, nataloži se na onom 'čepu' ispod naljepnice, a ne okolo osovine kao kod ovih koji stoje normalno) po meni bi bilo bolje da isporučuju case bez tako loših ventova, možda bi bio jeftiniji nekih 50-100 kn.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ti ventovi su za "general population" najbolji izbor. na low su dovoljno tihi, na med i high su preglasni ali ako overclockas bit ce ti drago da ih imas.. evo pogledaj samo koliko odstupa od referentnog nexusa: http://www.silentpcreview.com/articl...ge2.html#nexus 12v 1080rpm 22dbA http://www.silentpcreview.com/articl...3.html#tricool 7v 1220rpm 23dbA na istom rpm.u znaci daju isti rezultat priblizno. subjektivni dojam kvalitete zvuka je sigurno na strani nexusa ali to i nije neka razlika da bi sad trebao obavezno mjenjati sve za nes drugo... @Kreseks bas strava, pohvala za antec ![]() ja sam imao slicno iskustvo u logitech-u kada mi u ve-mulju nisu htjeli servisirati misa jer kao da sam ga otvarao (a nisam naravno). mail logitechu, sken racuna i stize novi. cak ni starog nisam slao!
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ja imao slično iskustvo sa plextorom. Izgubio sam prednju masku prilikom farbanja i dobio sam novu. Čak su mi i udovoljili traženoj boji. Crna. Pohvale Antecu.
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Manje vise sve vece kompanije uvijek drze do svojih kupaca. Primjerice abit mi je 2-3 puta slao zujalicu za staru IS7-E i treci puta mi poslali neki pasivnjak koji je hladio bolje nego zujalica. Takodjer pohvala i Asrocku koji mi je poslao novu nakon sto mi nisu htjeli uvaziti garanciju jer nisam imao backplate i bundle od ploce. Isto samo sken racuna i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Drago mi je da si i to konacno sredio ![]() Citiraj:
Ali to da su losi je ziva istina (za tu klasu/cijenu), tako da se nadam da na ovo obracaju pozornost ljudi iz Anteca ![]() Citiraj:
1.) Onaj u donjoj komori prestane opasno vibrirat po onoj svojoj plastici tek kad ga stavis na najsporiju brzinu + 7V mod. 2.) Za onaj gornji je TomRi dovoljno rekao... 3.) A za usisni sprijeda... on je najblizi korisniku, pa je i samim time relativno najglasniji (ona metalna "mreza" ispred njega je idealan rezonancijski "instrument"). Bilo kakav kvalitetniji (ne nuzno i skuplji) vent je bolja opcija od standardnih, npr. Silent Eagle, Chieftec, Zalman, Xilence, ili Scythe u mom slucaju (ooogromna razlika u omjeru CFM/dBA). Naravno da ovo nije nuzno (neki imaju i sluske ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
cuj ja znam da ventovi u tom kucistu nisu najtisi na svijetu (hvala bogu, doma imam i prevrtio sam pozamašnu kolekciju nexusa, scythea, noctue, tacensa, xilencea, sharkoona, anteca i drugih) ti si sad meni nabrojao 3 razloga (bespotrebno) jer ce se iste stvari desavati i sa drugim ventovima koje stavis (tj. si stavio)... evo ti i (bespotrebno) rjesenja: 1. umjesto plastike montiras ga sa silikonskim drzacima (ili gumenim): http://www.quietpcusa.com/images/afm...gn_580x525.jpg 2. ... zatvori rupu i ne montiraj nista 3. ubodna pila u ruke i rezi! a ono "ooogromna razlika u omjeru CFM/dbA" tu malo pretjerujes ili zelis opravdati utrosene novce, jer: 1. cisto sumnjam da doma imas profesionalnu opremu za mjerenje cfm ili dba da bi mogao objektivno izmjeriti 2. na spcr ju imaju i mjerenja su pokazala svoje. obrati pozornost da su mjerenja izvedena u zraku i zaboravi sad na vibracije i curenje ulja (btw to curenje ce se desavati na svakom kojeg stavis u horizontalu a sleeve bearing ventovi popularni po svojem tihom radu inace nevole horizontalu) btw. dobar izbor scythe (fluid dyn bearing). njih sam i ja drzao unutra ![]()
![]() |
#9 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
svaka im cast. gdje vi posaljete mail? pitam za antec,logi i ostalu kul ekipicu |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() 1. Samo sam ga stavio na 7V + najmanja brzina na regulatoru (a imam i sklopku na njemu i uglavnom je na off, jer mi je nepotreban za "idle-anje") 2. Za ovaj gornji, imam Mugena tak okrenutog tak da puse prema gore i predaje zrak Minebea-i (ipak po nekoj logici topli zrak ide prema gore) 3. Trebat cu nabavit ubodnu ![]() Za CFM/dBA koristim vrlo jednostavnu metodu... temperature u case-u su manje/iste, a ventove ne cujem (prezadovoljan ![]() A sto se samog Scytha tice tnx (dugo sam trazio "pravi" case vent, odnosno da ima tisinu u "idle-u" i protok u "load-u") on je preko MFC-1 na ~6V @mod sorry na OT-u ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|