PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Antec - Pozitivno iskustvo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111587)

Kreseks 26.06.2008. 12:49

Antec - Pozitivno iskustvo

Kupio sam Antecovo P182 SE kuciste i nisam sa njim dobio opremu koja dolazi (vijci, vodilice za optiku, ...) - izgubila se kod uvoznika.
MSAN - uvoznik mi je rekao da im vratim kuciste jer oni ne mogu nabaviti tu opremu, a i kuciste vise nece dolazit u Hrv, bla, bla, bla,...
Jebiga, nisam htio vratit kuciste (milo mi je srcu), posaljem mail Antec-u, oni meni da im posaljem skenirani racun, ja im posaljem, oni da su poslali svu opremu na njihov trosak.
I tjedan dana poslije kuca postar, ja potpisem, i oprema je moja.

TO JE KAPITALIZAM!

A ne ova nasa govna, ni popust da ponude na 'oštećenu' robu.
Mene je Antec sad kupio zauvijek.

TomRi 26.06.2008. 13:07

Case je mrak, to stoji,
ali čekaj dok upališ ventove ;)

ja sam mijenjao odmah, a i još dosta ljudi na forumu.

ima čak i topic di je neki član snimao tu buku, za takvu cijenu case-a..grozno.

(no povrh buke, navodno i crknu vrlo brzo, i to prvo onaj gornji,
jer je u horizontalnom položaju, pa ulje ne podmazuje osovinu,
nataloži se na onom 'čepu' ispod naljepnice, a ne okolo osovine kao kod ovih koji stoje normalno)

po meni bi bilo bolje da isporučuju case bez tako loših ventova,
možda bi bio jeftiniji nekih 50-100 kn.

SilentException 26.06.2008. 13:34

ti ventovi su za "general population" najbolji izbor. na low su dovoljno tihi, na med i high su preglasni ali ako overclockas bit ce ti drago da ih imas..

evo pogledaj samo koliko odstupa od referentnog nexusa:

http://www.silentpcreview.com/articl...ge2.html#nexus
12v 1080rpm 22dbA

http://www.silentpcreview.com/articl...3.html#tricool
7v 1220rpm 23dbA

na istom rpm.u znaci daju isti rezultat priblizno. subjektivni dojam kvalitete zvuka je sigurno na strani nexusa ali to i nije neka razlika da bi sad trebao obavezno mjenjati sve za nes drugo...

@Kreseks
bas strava, pohvala za antec :)
ja sam imao slicno iskustvo u logitech-u kada mi u ve-mulju nisu htjeli servisirati misa jer kao da sam ga otvarao (a nisam naravno). mail logitechu, sken racuna i stize novi. cak ni starog nisam slao!

NJUNJO_HR 26.06.2008. 14:56

ja imao slično iskustvo sa plextorom. Izgubio sam prednju masku prilikom farbanja
i dobio sam novu. Čak su mi i udovoljili traženoj boji. Crna. Pohvale Antecu.

Crash009 26.06.2008. 15:17

Manje vise sve vece kompanije uvijek drze do svojih kupaca. Primjerice abit mi je 2-3 puta slao zujalicu za staru IS7-E i treci puta mi poslali neki pasivnjak koji je hladio bolje nego zujalica.

Takodjer pohvala i Asrocku koji mi je poslao novu nakon sto mi nisu htjeli uvaziti garanciju jer nisam imao backplate i bundle od ploce. Isto samo sken racuna i to je to.

dh41400 26.06.2008. 19:06

Citiraj:

Autor Kreseks (Post 1068319)
Kupio sam Antecovo P182 SE kuciste i nisam sa njim dobio opremu koja dolazi (vijci, vodilice za optiku, ...) - izgubila se kod uvoznika.
MSAN - uvoznik mi je rekao da im vratim kuciste jer oni ne mogu nabaviti tu opremu, a i kuciste vise nece dolazit u Hrv, bla, bla, bla,...
Jebiga, nisam htio vratit kuciste (milo mi je srcu), posaljem mail Antec-u, oni meni da im posaljem skenirani racun, ja im posaljem, oni da su poslali svu opremu na njihov trosak.
I tjedan dana poslije kuca postar, ja potpisem, i oprema je moja.

TO JE KAPITALIZAM!

A ne ova nasa govna, ni popust da ponude na 'oštećenu' robu.
Mene je Antec sad kupio zauvijek.

Slazem se!

Drago mi je da si i to konacno sredio :beer:

Citiraj:

Autor TomRi (Post 1068337)
Case je mrak, to stoji,
ali čekaj dok upališ ventove ;)

ja sam mijenjao odmah, a i još dosta ljudi na forumu.

ima čak i topic di je neki član snimao tu buku, za takvu cijenu case-a..grozno.

(no povrh buke, navodno i crknu vrlo brzo, i to prvo onaj gornji,
jer je u horizontalnom položaju, pa ulje ne podmazuje osovinu,
nataloži se na onom 'čepu' ispod naljepnice, a ne okolo osovine kao kod ovih koji stoje normalno)

po meni bi bilo bolje da isporučuju case bez tako loših ventova,
možda bi bio jeftiniji nekih 50-100 kn.

Kolega Kreseks je vec zamijenio ventove (samo su ga vodilice sjeb...).

Ali to da su losi je ziva istina (za tu klasu/cijenu), tako da se nadam da na ovo obracaju pozornost ljudi iz Anteca :fiju:

Citiraj:

Autor SilentException (Post 1068364)
ti ventovi su za "general population" najbolji izbor. na low su dovoljno tihi, na med i high su preglasni ali ako overclockas bit ce ti drago da ih imas...

....na istom rpm.u znaci daju isti rezultat priblizno. subjektivni dojam kvalitete zvuka je sigurno na strani nexusa ali to i nije neka razlika da bi sad trebao obavezno mjenjati sve za nes drugo...

Pa ne bi se bas slozio da su u redu (bolje receno katastrofa su) jer:

1.) Onaj u donjoj komori prestane opasno vibrirat po onoj svojoj plastici tek kad ga stavis na najsporiju brzinu + 7V mod.

2.) Za onaj gornji je TomRi dovoljno rekao...

3.) A za usisni sprijeda... on je najblizi korisniku, pa je i samim time relativno najglasniji (ona metalna "mreza" ispred njega je idealan rezonancijski "instrument").

Bilo kakav kvalitetniji (ne nuzno i skuplji) vent je bolja opcija od standardnih, npr. Silent Eagle, Chieftec, Zalman, Xilence, ili Scythe u mom slucaju (ooogromna razlika u omjeru CFM/dBA).
Naravno da ovo nije nuzno (neki imaju i sluske :D), al opet cini rad puno ugodnijim.

Garak 26.06.2008. 19:30

Imam slično iskustvo sa Antec Solo kucistem. Jedan dio plastični se polomio, poslao mail, za tjedan dana stigao novi dio, no charge :)

SilentException 26.06.2008. 19:35

cuj ja znam da ventovi u tom kucistu nisu najtisi na svijetu (hvala bogu, doma imam i prevrtio sam pozamašnu kolekciju nexusa, scythea, noctue, tacensa, xilencea, sharkoona, anteca i drugih)

ti si sad meni nabrojao 3 razloga (bespotrebno) jer ce se iste stvari desavati i sa drugim ventovima koje stavis (tj. si stavio)...

evo ti i (bespotrebno) rjesenja:
1. umjesto plastike montiras ga sa silikonskim drzacima (ili gumenim): http://www.quietpcusa.com/images/afm...gn_580x525.jpg
2. ... zatvori rupu i ne montiraj nista
3. ubodna pila u ruke i rezi!

a ono "ooogromna razlika u omjeru CFM/dbA" tu malo pretjerujes ili zelis opravdati utrosene novce,
jer:
1. cisto sumnjam da doma imas profesionalnu opremu za mjerenje cfm ili dba da bi mogao objektivno izmjeriti

2. na spcr ju imaju i mjerenja su pokazala svoje. obrati pozornost da su mjerenja izvedena u zraku i zaboravi sad na vibracije i curenje ulja (btw to curenje ce se desavati na svakom kojeg stavis u horizontalu a sleeve bearing ventovi popularni po svojem tihom radu inace nevole horizontalu)

btw. dobar izbor scythe (fluid dyn bearing). njih sam i ja drzao unutra :)

TomG 26.06.2008. 19:49

svaka im cast.
gdje vi posaljete mail?
pitam za antec,logi i ostalu kul ekipicu

Garak 26.06.2008. 20:28

Citiraj:

Autor Tomy no.1 (Post 1068730)
svaka im cast.
gdje vi posaljete mail?
pitam za antec,logi i ostalu kul ekipicu

Na webu uvijek ima neki support mail ili link za support form.

dh41400 26.06.2008. 20:30

Citiraj:

Autor SilentException (Post 1068715)
...ti si sad meni nabrojao 3 razloga (bespotrebno) jer ce se iste stvari desavati i sa drugim ventovima koje stavis (tj. si stavio)...

evo ti i (bespotrebno) rjesenja:
1. umjesto plastike montiras ga sa silikonskim drzacima (ili gumenim): http://www.quietpcusa.com/images/afm...gn_580x525.jpg
2. ... zatvori rupu i ne montiraj nista
3. ubodna pila u ruke i rezi!

a ono "ooogromna razlika u omjeru CFM/dbA" tu malo pretjerujes ili zelis opravdati utrosene novce,
jer:
1. cisto sumnjam da doma imas profesionalnu opremu za mjerenje cfm ili dba da bi mogao objektivno izmjeriti

2. na spcr ju imaju i mjerenja su pokazala svoje. obrati pozornost da su mjerenja izvedena u zraku i zaboravi sad na vibracije i curenje ulja (btw to curenje ce se desavati na svakom kojeg stavis u horizontalu a sleeve bearing ventovi popularni po svojem tihom radu inace nevole horizontalu)

btw. dobar izbor scythe (fluid dyn bearing). njih sam i ja drzao unutra :)

Ma ja samo volim potkrijepit svoje tvrdnje argumentima, nista drugo :beer:

1. Samo sam ga stavio na 7V + najmanja brzina na regulatoru (a imam i sklopku na njemu i uglavnom je na off, jer mi je nepotreban za "idle-anje")

2. Za ovaj gornji, imam Mugena tak okrenutog tak da puse prema gore i predaje zrak Minebea-i (ipak po nekoj logici topli zrak ide prema gore)

3. Trebat cu nabavit ubodnu :D

Za CFM/dBA koristim vrlo jednostavnu metodu... temperature u case-u su manje/iste, a ventove ne cujem (prezadovoljan :))

A sto se samog Scytha tice tnx (dugo sam trazio "pravi" case vent, odnosno da ima tisinu u "idle-u" i protok u "load-u") on je preko MFC-1 na ~6V

@mod sorry na OT-u :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:23.