|
![]() |
#151 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#152 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ah... pretjerali ste malo... pa pustite čovjeka da kupi što želi, na kraju krajeva, nije to stvar samo sa grafičkim karticama, čak nije niti sa računalima općenito. Mali milijun stvari košta i nekoliko puta više od nečega što je tek nešto slabije ili manje vrijednije od te skupe stvari. To nije novost, no sa druge strane nije niti bezvezna ona "sve ima svojeg kupca". Tako će imati i sve grafičke na svijetu, ja sam prije kakvih pola godine kupio 8800gt za 2150 kn (čini mi se), iako je i bilo možda jeftinijih modela i do 150kn, ništa slabijih. Ova moja je jedino na defaultu malo ockana (20 mhz) što je naravno ništa i na osnovu toga se digla cijena potpuno istoj kartici kao što su i sve ostale iz te serije. Ali boljela me ona stvar za 150 kn jer mi se recimo nije čekalo xy dana da dođu u dućane jeftinije. (znate koja je navala bila) Ako netko želi raditi tjedan dana da ima 5% bržu stvar - neka mu je. Pogledajte sada recimo aute, došao je novi zakon sa vrlo strogim kaznama, za koji ku*ac ljudi kupuju jurilice, 250+konja kada vrlo vjerojatno neće iskorištavat niti približnu snagu motora, ali će zato auto gutati i gutati gorivo... da ne pričamo da je taj auto koštao 4-5 puta više od nekog iz iste klase koji nije "divljak". I možeš ti tom čovjeku reći što god želiš, ali on zna da "pod haubom" ima 300 konja i sretan je. Tako i ovdje, zna da ima 9800gtx, trenutno jednu od najbržih kartica i sretan je. Voila. Zašto ja imam Thermalright Ultra 120 Extreme, a ne neki hladnjak koji je 200 kn jeftiniji, a hladi tek nešto lošije od TR-a? Zbog onog "nešto lošije", a ne zbog 200 kn. |
![]() |
![]() |
#153 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
citam ovo i ne vjerujem. zajebancija neka? tihi, volis sado-mazo ili ti to ovak, iz razbibrige? 9xxx serija nije nista nego nova nomenklatura 8xxx serije s g92 chipom. i to je sva mudrost. da ne dolazi do zabune na trzistu, jednostavno su morali staviti 9 umjesto 8, prepakirati, malo podesiti i preprodati. kao i sve na trzistu. g90 je donio revoluciju, g92 je samo malo kozmeticki uredeniji chip. i tocka. isplativost, ili ne, ko ce znati. no ako je chip g92, a razlika je samo u 9xxx ili 8xxx, a ta razlika kosta skoro pa duplo manje, onda je fakat sve jasno. prejasno...no nekima ne. o kakvoj bi isplativosti ja pricao sa sli 8800gtx karticama sa vodenim hladenjem? lol...ispao bi totalni luzer...kao i svi koji su si priustili jos dan danas najbolju grafu na trzistu...khm...malo si ispirem gorcinu hehe...uglavnom je tema podosta smijesna. 4%brzine vs 50%cijene...i nekome nije jasno kaj je isplativije. samo cu rec, smijurija ![]()
#154 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Porez na budale
Ovako gospodo,čitao sam malo vaše rasprave u vezi 8800 i 9800 kartica. svatko od vas svog konja hvali,no činjenica je da je serija 9 porez na budale, jer ako pogledamo malo serija 8 je u odnosu na seriju 7 donijela veliku razliku... dok je serija 9 zapravo smicalica nvidije da ulovi one koji vole imat najbolje i najnovije da se polakome i brzo kupe novu igračku.. performanse u odnosu na seriju 8 su bolje,al ništa značajno...barem ne dostojno nove serije grafičkih... e sad,GX200 čip je ono što bi zapravo trebalo ić iza 8 serije jer se vidi veća razlika u arhitekturi i brzini samog čipa... znači, oni koji su kupili nešto od serije 9,popušili su foru i nekima će to vjerojatno teško past al to je činjenica i oni to sami znaju al se tješe... ![]() PS. ja nemam ništa od navedenog tako da mogu bit objektivan |
![]() |
![]() |
#155 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#156 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
@Ekve...nemoj brijati..9600GT nije loš kartica s obzirom da sam je platio 1000kn što je u tom trenutku bilo cca 200-250kn jeftinija od 8800GT tako nemoj mi cijelu 9 seriju pljuvati ![]() A 9600GT ne odstupa puno od 8800GT..doduše čak je i u nekim stvarima bolja ali opet mi nije baš stalo do toga ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
#158 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
evo nesto zanimljivo za vlasnike 9800gtx i tihog..... http://www.itx.ba/index.php?option=c...=6532&Itemid=1 |
![]() |
![]() |
#160 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
jedino ako ne ogranice samo na gtx...
![]() |
#161 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
driveri djeluju s obzirom na GPU a ne s obzirom na device string u biosu dakle ako se radi na poboljšanju performansi kartica baziranih na G92 čipu onda će se ono odnositi na sve kartice bazirane na tom čipu a driveri su ionako isti
#162 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
se može na 8800gts promijeniti device string tako da ga očitava ko 9800gtx? to sam ja bio napravio na svojoj 9800pro ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Iako bi se moglo napraviti da rade obzirom na device string. No srećom to do sada nije slučaj jer sam sinoć vrlo uspješno instalirao drivere 177.35 (naravno uz modifikaciju nv_disp.inf) iako su kao samo za G200 seriju. Citiraj:
![]()
![]() |
#164 |
Moderator
|
možeš ti sredit da ti javlja da imaš ATI Rage ak hoćeš odeš u nibitor i promjeniš string u 9800GTX samo ćeš onda morat forsat flash sličnu stvar sam radio prije par godina na Leadtek 7900GT koju sam flashao editiranim biosom od eVGA 7900GT KO Superclocked Također tako je hrpa ljudi preflashavala biose na 6800 seriji
#170 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
#171 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#172 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
|
![]() |
![]() |
#173 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
sad ste tihog ubili u pojam u totalu zamislite sada da svi 8800GTS imaju 9800GTX za 30% manje novaca a on jadan platio punu cjenu.. e decki jos trebate nabavit neku ljepu naljepnicu za 9800GTX npr BFG ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
vidjet cemo vidjet cemo, 8800GTS 512 su potpuno povukli iz prodaje, uskoro izlazi 9800GTX+ u 55nm, za slicnu cifru novaca i jos sa novim driverima, pa nudi podrsku za Physx, ma samo su docekali ATi na noz ![]() iako, sada bi je mogli nazvati recimo, 9850 GT(se)X |
![]() |
![]() |
#175 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
ma te grafe izlaze brže nego kaj nam raste cijena benzina ![]() sad su izbacili novu 200GTX seriju (260 i 280) koje su po nekim testovima skoro duplo brže (u većini slučajeva radi se o 15-25%) od 9800GTX/8800GTX... ali su zato i 3x skuplje od 1 9800GTX...
#176 |
Moderator
|
pa 8800GTS je već dulje vremena eol kao i većina kartica serije 8 a i najavom 9800GTX+ stara se 9800GTX više ne proizvodi IMHO nVidia samo pretače iz šupljeg u prazno
#177 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
tak se najlakse dolazi do para mislim da po pitanju grafi da cemo se jos normalno moc igrat neko vrijeme i sa 8800GT jer ovo nije nista toliko revolucionarno da trebamo kupovat a i igre su malo usporile po zahtjevima bar za sada do nove sezone igara se treba strpit i vidjet njihovu zahtjevnost pa onda odlucivat sto kupit |
![]() |
![]() |
#178 | |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() A ljeta su bome vruca ![]() Evo tako se ja vec vozim lagano dvije godine, jest da sam masnu lovu platio za nekada 7900GTX ali otisla pa dobio 7950GX2 (pa je i ta propistala) nakon nje 8800GTX.... a kako je ovo ljeto krenulo sa vrucinama bas me zanima koliko moze ova 8800GTX izdrzati ![]() Tako da postoji i druga strana medalje o bacanju love za High end kartice ![]()
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
|
![]() |
![]() |
#179 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Ovaj primjer optimiziranja drivera za 9800GTX nije docekivanje atija na noz nego postojecih korisnika. Ovo je pravi primjer kako je Nvidia jedna neozbiljna firma, covjek kupi karticu ima minimalni dobitak u odnosu na prijasnju generacije, i sad kad konkurencija je stisnula oni su se sjetili da ce optimizirati drivere. Sramota kao i njihova kampanja sa igrama gdje namjerno optimiziraju igre za nvidiu. Sto se mene tice ja vise necu kupovati Nvidiu upravo zbog ovakvih nemoralnih poteza kao sto sam prestao kupovati Creative (Ne radi na masinama preko 4gb, nakon 2 godine i dalje nisu rjesili, ne izdaju nove drivere za starije zvucne nego ih ubijaju) A ova analogija sa jakim autima je cista glupost, ne da mi se traziti ko je to postao ali ako je auto jaci ne mora znaciti da trosi vise nego neki srednji auto, vecina autiju nema odgovarajuci motor i mora se naprezati vise da bi isao normalno. |
![]() |
![]() |
#180 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|