|
![]() |
#31 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Aha dakle problem je da živiš u paničnom strahu da ploča ne odapne iz bilo kojeg razloga a ne samo grijanje... ![]() Vidiš imam za tebe loše vjesti jer bio NB na 20 ili 120 C uvjek može odapet od nečega, a ako je Asus izdao ploču sa WC blokom to ne znači da zračni sistem nije dostatan da je hladi nego da je su (potencijalni) kupci izrazili želju da imaju WC sistem a zbog layouta ploče je teško ili nemoguće naći 3rd party blok (isto kao i 3rd party zzračni cooler jel) te je Asus dao tržištu to što želi... Dakle ili stavi vent ili je pusti kako je ili kupi drugi case (to bi recimo ja napravio, zapravo i jesam kad sam imao sličan problem) ili pikaj po ploči pa tek onda budeš imao šansu da negdje nekaj kvrcneš...
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
http://links.hr/index.php?naziv=Hlad...kl=050.909.094 I da kupil sam ovaj heatsink i zadovoljan sam. Čitao sam po stranim forumima da čak skine temperaturu i do 24°C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
za 57kn se kupi 120mm vent koji ce rashladit cijelu kantu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
a dobro, ali i sa 2x120mm se može kvalitetno ohladit cijela kanta... bez da se išta pregrijava ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
@filipac: Zamjena kucista (obavezno 120mm upuh/ispuh) zvuci najlogicnije, jer ipak su to "jace" komponente (pretpostavljam da je u pitanju OC). U tvojem slucaju ne bi ni kretao u nekakav OC bez kvalitetno rijesenog hladjenja (veci case, vise vecih ventova, kebljaving job...) ![]() EDIT: Skuzio da gledas CM690 (dobra opcija), a sto se tice bocne stranice (diy 2x120mm), mislim da ce ti i standardni ventovi sasvim solidno odradit posao. Eventualno (IMHO nepotrebno) s dremelom mozes sredit rupe na bocnoj stranici (2x120mm) te malo farbe (ako ti se estetski ne svidi vent na fiberglasu)
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 18.06.2008. u 16:47. Razlog: CM690 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
ja sam fino skinuo sa intelovog stock hladnjaka onaj kuler s onim plastikicama sto se provuku kroz sebe ga ucvrstio na stranicu tocno nasuprot NB-a i sad mi je NB oko 30 ak je i toliko ( vent se vrti na nekih 1800 rpm) a i usput mi puse po grafi tako da i nju hladi dodatno...
![]() |
#42 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ako imas dobar usis/ispuh (sprijeda/straga) nema potrebe za nekakvim dodatnim ventovima (a i olaksalo bi ti kupovinu kucista ![]() Meni je npr. usis (2x120) tako slozen da poprilicno "pirka" po svim navedenim komponentama (RAM, VGA, NorthBridge, pa cak i po Mugen-u), pogotovo ako je iznad 5-6V na ventovima... dok ispuh odozgora (2x120) lagano (i tiho ![]() E sad ak ti mislis da ti treba josh dodatnih ventova to je vec do osobnog dojma, premda u velikoj vecini slucajeva 3-4 120-etke mogu posteno "izluftat" case.
![]() |
![]() |
#43 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Potpisujem... ![]() 1x120 upuh (prije nije bio stavio sam ga radi diskova kojih će sad bit više kad kupim storage za kolekciju filmića ![]() ![]()
![]() |
|
|