|
![]() |
#541 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
E pa vidis da neznas ubiti kaj hoces. Ako hoces bajk za zahtjevnije skakanje moras se prilagoditi takvoj geometriji bicikla. Ako zelis bicikl za pokoji manji skok ali ugl. za voznju kroz grad, šumu, makadam itd. to bi bio neki XC bicikl.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
gledam ovaj haro, ima 20" model. dakle tako nesto bih ja, da mogu skakat al da nisam skvrcen tolko. onaj norco mi izgleda "tanano" onaj haro mi se cini cisto okej... Ne kuzim se u bicikle na nacin da znam rec ovaj ti je za ovo... zato i pitam.
![]() |
#543 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Haro nije, pogotovo ne 20 za skakanje, odi do tih dučana di ih ima, sjedni na bicikle i pogledaj koji ti paše, imaš razlitih veličina pa pogledaj što se nudi i što ti najviše paše. Bicikl se ne kupuje na temelju slika.
![]() |
#544 | |
Avocado
|
Citiraj:
Zatim odem doma pjeske ![]()
![]() |
![]() |
#545 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
evo ja sutra idem po ovo jel ok za te novce? bio danas sjest na njega i ono odgovara mi, vilica je dosta tvrda (bas kakvu volim ![]() sutra popodne idem u drugu poslovnicu pogledati isti takav pa se nadam da nece raditi to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
pa ja mislim da je normalno da "struze" jer je novo... tak je i meni na focusu northern lite isto bilo cudno cjelo vrijeme dok sam ga do doma vozio al dok sam doso do doma vise nije strugalo (nakon 20km) ![]()
![]() |
#547 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
šlap
|
pa lik je u trgovini 20 min pokušavao namjestiti, na kraju rekao da se treba otići u servis da oni nešt izbruse (??valjda disk), pa rekao idem onda sutra do druge poslovnice, bolje nego da ga kupim i odmah sutra na servis.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
haha izbruse ![]() ne znam, ja bih kod kupnje bajka pokusao izbjeci rog jomu ako ide. ne ulijevaju mi povjerenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
malo citam ovaj topic i nejde mi u glavu kak neko more dati tolke pare za biciklin ![]() Kad su u nasem kraju skupljali krupni otpad, kod bratica sam si uzel staru "specijalku" koju je nekad u mlađim danima vozil njegov deda ( znaci prije cca 50 ako ne i vise godina). Ljepo sam ga samo podmazal i pofarbal u crno (crna ptica ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#552 |
In the ghetto
|
Ako bus bil malo oprezniji i smireniji mozes razmislit i o nekom XC biciklu npr: http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=1710 http://ciklus.hr/katalog/view/880/ http://ciklus.hr/katalog/view/875/ http://ciklus.hr/katalog/view/737/ http://www.studioimago.hr/rogjoma/osobna.asp?sif=845 http://www.studioimago.hr/rogjoma/osobna.asp?sif=661 http://dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=5089
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 | |
šlap
|
Citiraj:
Nakon 10 min pita mene lik što ja čekam, ja reko pa da ga provjeri. Kaže na svim je biciklima napravljen nulti servis i sve valja. Rekao ja ajd dobro i ode se voziti. Kad ono ja ne mogu ubaciti u veću brzinu. na kraju ubacim a lanac počne strugati o prednji mjenjač. I mislim si koji debili. Na kraju otišao u poslovnicu u savskoj objasnio situaciju dečkima i ona porihtali u 3 min i sada sve radi savršeno. Uglavnom rog jomu u vlaskoj izbjegavati u širokom luku. Jedino što u toj vlaškoj valja je što imaju kompresor koji se može koristiti 0-24h s manometrom (viri na ulicu ispod izloga). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Strichek Moderator
|
Destrojer Ja sam još uvijek na svom odabiru bicikla za tebe. ![]() Zašto? Zato jer kod bicikla ti praktički plačaš ramu i vilicu, a sad par riječi o vilicama koje dolaze uz bicikle koje je naveo Elvis Suntour XCM Najveće smeće od vilje koje dolazi uz jeftine bicikle, od tog što ne radi nikak, brzo se nepovratno uništi. RST Gila SL Također loša vilja, radi bolje od XCMa ali nije baš od neke čvrstoće. Fork Rock Shox Judy-J2 Prethodnik Darta, ok vilja, ne radi baš sjajno jer je pretvrda ali je čvršća od ovih iznad. I sad MARZOCCHI DIRT JUMPER 4 Vilja napravljena za skokove, tvrđa ali lijepše radi od svih onih iznad, čvrsta i odličan izbor. E sad, ono što je tebi najvažnije za tvoju vožnju (bar po onome što si napisao) su rama, vilja, pogon, nabe.. Ostali djelovi tipa mjenjači i shifteri nisu skupi ako bi se išli mjenjat ako ne bi bio zadovoljan kak rade, makar sumnjam jer ne mogu biti loši djelovi na bikeu od 4000kn. Moje mišljenje je da je ta Kona i dalje najbolji izbor za tebe, samo naravno veličina veča nego ona sa slike. Nijedan od onih bikeova od Elvisa nije loš, dapače. Ali za tebe bi bio bolji izbor Kona.
![]() |
#555 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Onaj Haro '08 Escape mi cisto OK izgleda. Robusni dijelovi, pristojna vilica... go 4 it. Konja Shred je više za street i/ili dj... ne bavim se s time pa necu pametovati. Kako god, za odlaske do Jaruna definitivno nije... ![]()
![]() |
#556 |
In the ghetto
|
Moze se i iz kone shred napraviti cist solidan allmountain ili freeride bajk samo ako se uzme najveca rama (tj. 17.5"). Rekel bi ipak da prvo se mora ipak malo obrazovati na nekom bajk forumu da bi znao tocno kaj hoce. Jer on bi htel da mu bicikl izgleda ko XC a izdrzava sve ko neki downhill bike -> to tak nejde. Bilo bi savršeeno kad bi mogel nac bicikl za takvu namjenu sa dobrom vilicom i v-brakovima. Mozda da potrazis nekaj polovnoga.
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
In the ghetto
|
Kaj se ide danas u maksi ili ne? V kolko se najdemo ako neko ide? http://www.meteo-info.hr/grad.php?aGrad=zagreb Juce je bila slicna prognoza pa je kisa padala jedno 5-6 sati
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
|
Vjerujem da cu biti tamo na kavi oko 4-5... nevezano uz pcekpert ![]() Dolazim s rigidom jer mi fali prednja bremza za gianta, pa da se ne kamikaziram u bulju :P
![]() |
#560 |
Avocado
|
@buljo i elvis opet: nije meni bitno da ja znam koju vrstu bajka hocu ![]() ![]() pitanjce: ovaj haro ima takoder marzoki vilju al drugi naziv, pa je pitanje kakva je kvaliteta doticne?
![]() |
#561 | |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#562 | |
|
Citiraj:
Vilica je low end, ali u tom rangu vjerujem bolja od Suntoura ili RST-a. Pogledaj si i ovaj susPenzioner: http://dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=5036 Buljo, Elvis i ja smo ti malo razmazeni s biciklima, pa cemo svakom naci zamjerku ![]() Odgulio sam 10k km na biciklu od 1500kn i bio sam super zadovoljan, kud ti ne bi na pili od 4000. Jedino bi promjenio vilice, na bilo kojem od gore navedenih. Kod ostalog je vise razlika u masi nego u funkcionalnosti.
![]() |
![]() |
#563 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Rado bih došao al prehlađen sam. Uvijek me lupi u ovo doba ![]()
![]() |
#565 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() E sad ![]() Do ovog bih se i mogo protegnut, sad je samo pitanje dal ova straznja suspenzija ne umanjuje cvrstocu bajku... (a i inace su mi puno ljepsi bajkovi bez straznjeg amortizera ![]() I kako mi je prednja vilja vaznija, koja je bolja vilja, ona na esacpe sport ili na shift r1 (Suntour XCR-LO 120mm ili Marzocchi MZ Comp 120mm)
![]() |
![]() |
#566 |
|
![]() |
#569 |
|
![]() |