|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Prevoditelj s engleskog na hrvatski
Situacija je sljedeće, trebam prevesti velik tekst s engleskog na hrvatski i zanima me jer postoji program koji mi to može napraviti? Na ovu ideju sam došao jer kad na googleu kliknem da mi stranicu prevede na hrvatski on to jednostavno predobro napravi. Ajde pomozite malo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
http://www.inet.hr/~zcindori/rjecnik/ ovo je meni najdraži rječnik ali nisam ziher može li prevesti baš onako kako bi tebi trebalo jer su meni google prijevodi daleko od predobrih... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ali niti jedan program ti neće prevesti u duhu jezika. On može pokušati, ali baš da će biti predobar to teško... Uostalom, plasiraj stranicu s tekstom na google pa probaj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Nema to veze s duhom jezika, nego sa zdravim mozgom. Ocekivati da ce ti komad koda prevesti nesto makar i priblizno dobro je suludo, kad 80% *prevoditelja* nije u stanju kvalitetno prevesti najobicnije tesktove (to se pogotovo odnosi na engleski; znam ljude koji "prevode" vecinu svojih tekstova Neurotranom i inim softverima - najgore od svega, ti ljudi ekšuli imaju pregrst posla!).
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Upravo takom mislim da još dugo nećemo imati software koji može napravit tako nešto, posebno ne na hrvatski jer je naš jezik kompliciran u 3pm...
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
da ne otvaram novi topic, napisat ću ovdje: Ima li neki software novijeg datuma, ali za njemački jezik i da radi dobro? ili je to još uvijek na istoj točki kao i prije par godina? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Plasticni kirurg
Datum registracije: Mar 2005
|
Još za sada ne postoji program koji može kvalitetno prevoditi. Postoje ljudi prevoditelji a to košta. Ima programa koji olakšavaju prevoditelju prevođenje. Za sada samo to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|