|
![]() |
#1 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
Instalacija windowsa
Računalo na koje pokušavam instalirati windowse je malo starije (duron 1,3, 512 sd rama, 80gb, riva tnt2....) pokrenuo sam instalaciju, i ona je krenula i još na početku, kod kopiranja, javila se greška could not copy system.sys (nsiam baš siguran za naziv) i od tad uopće ne želi pokrenuti instalaciju sa cd, slika: ![]() prijedlozi? od čega da počnem? EDIT: sad sam postavio u biosu da su svi boot uređaji postavljeni na cd, i uspio sam nakon toga pokrenuti acronis boot cd za postavljanje particija i restartam komp, i ista priča nakon toga, ne prepoznaje win instalacijske cde a isprobao sam ih više (različitih sp2, sp3, (NE)slipstreamano...) sljedeće mijenjam kablove. Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 19.05.2008. u 10:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za početak, drugog cd-a.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
4K FTW
|
oba su mi nekako sumnjiva. dvd je stariji lg, i cd je lg isto. prije sam isprobavao i stavio pioneer 111d dvd rw, ali problem je bio u kopiranju fajlova sa instalacije, pa sam izvadio 20gb stari disk koji je imao bad sektor. opet ću umetnuti pioneera, ali sumnjam da je do toga |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Onda probaj sa drugog cd-a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
greska koja ti se dogada , moze biti zbog win medija , cd-dvd roma , ali moze biti i zbog neispravnosti bilo kojeg dijela hardvera , tako da ti je moj savjet da prvo testiras sustav s nekog boot cd-a , pa ces vidjeti |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Just don't give a fuck
|
99% je optika.
![]() |
#9 |
Premium
|
pa iskreno , nagledao sam se ovakvih gresaka, i moje iskustvo je obrnuto, razlozi su bili ram , ploca , dosta cesto hdd , a i mene je iznenadilo kad se to dogodilo zbog cpu-a , iako sam godinama tvrdio, kao i vecina ljudi ,da cpu radi ili ne radi naravno , ako se izuzme pod optikom , krivo postavljeni jumperi , neispravni kablovi itd |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Just don't give a fuck
|
I ja sam se susreo više puta sa identičnim problemom, i u svim slučajevima bilo je do optike ili kabela. Lako moguće da je nešto drugo, no po svojem iskustvu - išao bih prvo sa kablovima i optikom, a onda dalje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
4K FTW
|
prvo je bio u kompu 20gb seagate hdd, sad je 80gb hitachi optički uređaji, kao što piše u cijelom topiku su bili: lg cd-rw, lg dvd-rom, pioneer 111d, i sad samsung sh202h sa svim tim anvedenim dijelovima su bile iste greške i na više windows instalacijskih cd-a gore navedeni hddovi i optika radi u mojem kompu bez problema, znači počet ću isprobavati kablove i druge komponente. koje programe za dijagostiku da pokrenem prvo? imam hirensboot cd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ako si eliminirao sam instalacijski cd , cd-dvd , jumperi cd-dvd-hdd , kablovinje , postavke biosa , znaci cmos , prvo probaj ram , znaci neki memtest ili slicno , ako to prode , znaci barem jedan ciklus , onda klasican prime95 , na kraju ti se to svodi na izmjenu komponente po komponente , dok ne skuzis sta je .... kazes da hdd rade na drugom kompu, to ti ne znaci da su 100% ispravni , eventualno ako na drugom kompu prolazi instalacija win na njih , ako su samo spojeni ne znaci 100% ispravnost , probaj neki hdd test izvrtit ,imas ih na hirensboot cd-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Just don't give a fuck
|
Ma ne vjerujem da bi se takav problem onda pojavljivao. Ak nije optika, trebalo bi biti kablovinje ili ram. U krajnjoj liniji ploča. Čudno mi je da nisi kablove prvo probao, pa lakše ih je promjenit neko cijelu optiku? ![]()
![]() |
#14 |
4K FTW
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Izgleda da imas misterioznih problema ko ja koji nisu rijeseni. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=76821 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
4K FTW
|
Citiraj:
danas ću se baviti s njim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Proc ti je u banani...kao i kod onog dr. dečka kojeg si linkao. Oboica imate stare AMD procove i nekaj nije uredu s njihovim driverima na sp-ovima...ako si čitao temu cijelu od drugog dečka(nisam mu nick zapamtio) vidio si da mu je bsod javio machine_.... error a to javlja samo za procove..obično amd jer je kod njih jedino moguč i driverski problem... No ako je tako to bi se dalo srediti tako da instaliraš sp2 kroz safe mod tamo nema loadanih drivera....no nisam ziher da se da to u safeu napraviti.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
probaj kod nekog naci takav slican komp, posudis, drugi cd wina, i mijenjaj dio po dio. pocnes s optikom i cd-om. i vidis sta nevalja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Bill Gates
|
Imas ti pravo. Kada sam instalirao jedini XP koji mi radi, bez SP, i onda na taj SP2, kod welcome screena restarta. A kad uđem u safe mode, onda radi normalno. Prije nekih 3g. SP1 je radio bez problema, ne vidim onda razlog zasto sada ne radi. 99.9% nije proc kriv, mozda je neki softwerski konflikt? Ima li neki patch za te stare AMD-ove proceve? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne treba nikakav patch, neki dan sam instalirao XP SP2 na još slabiju Duron konfiguraciju i sve radi normalno.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Bill Gates
|
Ma, znam. Instalirao sam ja i na P3 555mhz, ali na ovoj nikako nece. Nije hardverski konflikt, softwerski je. Vec sam lud. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Bill Gates
|
Prolazi sve testove, kao sto i vrti Xp bez sp, Linux, Win 2000 rock-solid. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Mene je yebala maticna,matsonic,kupio neku polovnu skupa sa procom da jednom klincu sastavim komp,na kraju sam morao kod sebe doma instalirat na njegov hdd xp-sp2 i onda to ponovo sve spojio na matsonica i sad eto vec 6 mjeseci radi bez ikakvih problema. Sve moguce testove vrtio,mijenjao sve kablove i 5 optika i nikako nije htjelo dovrsit instalaciju,a sad radi bez problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Uđi u system32 u win folderu (kroz safe mod) pa unutra folder drivers i nutra pogledaj dal ima file s intel***.sys nazivom ako ima zbriši ga i probaj ući normalno u win. Možda prođe...a čas posla. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|