|
![]() |
#241 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Vidim da voliš švapska kola. ![]() Nakon jednodnevne vožnje über auta VW Passata vozi se po jedan dan u Renault Laguni, Peugeotu 407 Subaru Legacy, Alfa 159, Citroen C5, Honda Acord, Mazda 6, Ford Mondeo, Opel Vectra ili Signum, Volvo S40 ili Toyoti Avensis. (Jesam ih nabrojao ![]() Baš me interesira kao bi prošao über auto. Octavia i Passat kao i Golf su mi pretvrdi auti, a cijenovno precjenjeni za opremu i kvalitetu koju nude.
#242 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
#243 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Kada gledam auto gledam 1. izgled 2. motor |
|
![]() |
![]() |
#244 | |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Stvarno nisi mogao nać dvije nevažne stvari.... ![]()
![]() |
#245 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
#246 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
A motor: idealan. Predstavlja Mercedesov motor ili slične, znači glavne značajke, V8/V12, puno kubika i na to relativno malo konja (za japance), znači puno okretnog momenta (Nm) na relativno malo okretaja ~1500RPM -> max Nm. |
|
![]() |
![]() |
#247 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() Da je baš tako jako dobar i nije. Vjeruj mi da znam jer mi je na terenu jedan od većih VW dilera i dobar sam si sa gazdom i radnicima pa znam. Ali da imam love za novog passata sigurno ga nebih kupio. Uzeo bih Subaru Legacy, Renault Laguna, Peugeot 407 ili Toyota Avensis. Ta 4 auta bih vagao. Prema njima je Passat sve samo ne auto. ![]() Izgledom je Peugeot 407 daleko ispred Passata, a motor i podvozje neće biti za 100 godina kao od Subarua.
![]() |
#248 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Nego kaj je onda sa ovim zakonom poslije 11? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#249 | |
JDM
|
Citiraj:
Ovaj tvoj tekst me podsjetio na jedan genijalan clanak u jednim jos genijalnijim novinama. Uglavnom za umrijet od smija. Recimo ekvivalent tomice u auto novinarstvu... Uglavnom: na testu 4 auta. Megane F1, mazda 3 msp, 130 i ta octavia RS. Zakljucak testa: Svi auti su dobri, ali pobjedu moramo dati skodi zbog velkog gepeka. I onda jos 5 redova o genijalnom gepeku. Mislim da kupujem auto u toj kompaktGT klasi onda ga sigurno nebi kupio zbog gepeka. Isto tako je cijela VW gama vozila losa i konkurencija je bolja tri puta. Sva konkurencija. Gledati nove aute po kolicini kvarova je u najmanju ruku debilno. Mislim tako gledaju na aute bas oni priglupi ljudi kojima se svaki dan smijem. Par puta na dan. Novi auto ima garanciju i u tom periodu ti puca ona stvar, nakon toga je pitanje srece i tvog ponasanja prema autu. Kupio ti kiu, renaulta, BMWa, isti ti je vrag. Znam ljudi koji nisu imali jednog kvara na 400 000km u pugu 406, a znam za covjeka koji je pred salonom zapalio novog BMWa jer nije mogao izac na kraj sa njim i poludio je. To kad vozac VWa kaze da je VW super auto jer se ne kvari mi je isto ko kad mi neko kaze da diesel tenesice najdulje traju ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: jednu stvar sam zaboravio. Jedna prednost golfa. Starijih modela, dakle mk 1 i 2. Pa cak i 3. Dostupnost djelova. To je valjda najjeftiniji auto za odrzavat. Bas pravi auto za ''škrce'' ![]() |
|
![]() |
![]() |
#250 | |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Vjeruj mi da ne uče bezveze u školi s dvije ruke držati volan.
![]() |
#251 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne bi nitko. Ali kaj. Taj članak su vjerovatno pisali ljudi od iskustva, ne nužno sa automobilima. Auto se, osim za vožnju može koristiti i za prakticiranje nekih aktivnosti u stacionarnom stanju, mahom na na zadnjem sjedištu istoga. No, s vremenom se, zakonom velikih brojeva, dogodi kakova vulkanizacijska katastrofa, a devet mjeseci nakon toga, jedino što želiš od svog automobila je veliki gepek.
#252 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() ![]() Uglavnom misljenja sam da octavia RS je dobar auto, al da je najbolji u klasi - nije. Da je moj izbor - nije. Da je najbolji izbor za seoskog vetirinara na interveniciji - je ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#253 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A sad dosta o autima jerbo će tema bit zaključana, naslov je amd i zakoni pa se toga držite. fleks ak nastaviš sa svojom idologijom o autima i dalje sise ćemo ti odrezat. ![]() Nego jel netko zna na koliko su i kako podešeni radari na cestama? Ako je ograničenje 60 na koliko ih stavljaju najčešće. Frend kaže (plavi frend a nije amd) da je na branimirovoj stavljeno na 86...
#254 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
a mene isto zanima, dal mogu sa pištoljima hvatat motor? |
![]() |
![]() |
#255 | |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
da se mozes vozit 20 iznad ogranicenja. 10 je tolerancija (bar mislim....ipak, "laze" malo vozilo malo radar) i za 10 drugih te kod nas nece zafrkavat, a i ako bi lako se izvuces... i onih 6 ti je taman za sigurnos da si presao brznu ![]() @Renesis ako otraga imas tablicu, ne vidim razloga zasto te ne bi mogli uhvatit. samo sto pistoljcek ima manji domet od ostalih... |
|
![]() |
![]() |
#256 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Mogu motor,a mogu i bickil ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#259 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
a eto, bio nešto načuo da nemože naciljat motor sa radarom. |
![]() |
![]() |
#260 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
A di si isčupao ovaj post? No ne vozim stalno sa jednom rukom nego često. Samo po gradu jer je tamo reakcija na sranja daleko bolja. Po bilo kojoj brzoj cesti na kojoj se razvijaju veće brzine imam dvije ruke na volanu. Jednostavno zbog tog razloga što si naveo. Uglavnom, kada dosegnem brzinu kojom se želim voziti, nema više potrebe za mjenjačem, vozim s obije ruke. U Vukovarskoj sa prosječnom brzinom 26km/h to nije baš previše važno. A po toj Vukovarskoj se i najviše vozim. I ne radim prestrojavanja sa jednom rukom ili skretanja u zavoju. I definitivno ne vozim sa dlanom nego volan čvrsto stisnem kada skrećem. Da nije tako, da nemam ruku na mjenjaču, sada bi još čekao na nekom križanju ili čekao na fizikalnu terapiju u nekom lječilištu (u boljem slučaju). Mjenjač je jako važna stvar u autu. Važno je kako povečavaš brzine i jednako je važno kako ih spuštaš. U gradu je za to potrebna brzina.
#261 | |
JDM
|
Citiraj:
Iznad 100kmh = +10%. Znaci 130, mozes komotono vozit 143kmh. Tako je kod nas i u masi drugih zemalja. To je vise zbog (ne)preciznosti mjeren opreme, nego zbog toga da mozes malo ipak brze vozit, no uglavnom nemoze ti nitko nista. Cak mislim da ti to i u kazni pise kad ju dobis. |
|
![]() |
![]() |
#263 | |
JDM
|
Citiraj:
I sad si ja nemogu shvatit kako moji prijatelji uspjevaju doma na friziderima imati po 40ak kazni svaki... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#264 |
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
ajd da se vratimo na 23h sata zakon...... ocel to jel se zna kaj?organ? hica je,za 2 tj imam vozacku....
#265 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
Nego kad već diskutiramo o zakonima,zanima me ako netko zna Evo preko ljeta idem polagati za A1 kat(dakle motori do 125 ccm),u isto vrijeme ću raditi na fuš po bauštelama ići u metlice,štedjeti itd...i sve bi to trebalo uroditi plodom za neakvu apriliu 125(polovnu,oko '01,i nije da se nadam čudu već štedim dugo vremena,fuš poslovi su samo šlag na torti) i sad...zna se nać neki malo "veći" motor za neakve jeftinije pare.Što me brine,recimo da vozim motor od,150,180,250 max(ne kanim ić iznad jer nisam jedan od glupih klinaca koji uzmu gixxera od soma iz 90ih za jeftine pare i spljošte se po cesti)s kolko me mogu kaznit?! Iako kanim kupiti punu opremu tako da neću izgledati pre sumnjivo...jednostavno nije vrijedno gluposti...ne rizika...gluposti!(pod tim mislim na moje tjelesne djelove,ne globe) |
![]() |
![]() |
#266 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
a male su sanse da te zaustave.ako si "cist" i ne ludas po cesti.kazna ti je kao da nemas vozacku i to je provjereno sto posto da ti nece oprostiti (za vecu kubikazu),ili pak zavisi na kakvog naletis... eo mene nocas u 4 zaustavili,sprdao se s frendovima.terali me da pirim,0 00.kaze vozi polako i oprezno... ![]() sad jel to meni slucajno oprosteno ili se moze voziti u nocnim satima...? |
![]() |
![]() |
#267 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Evo jedan link na visine novih kazni. http://www.net.hr/crnakronika/page/2...9/0492006.html
#268 |
user na kvadrat
|
jel izaša novi zakon? ima li di u potpunosti da ga proucim?
#269 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Trebalo bi sad izac u narodnim novinama, a onda proc 8 dana da postane vazeci |
![]() |
![]() |
#270 |
user na kvadrat
|
hvala na info VGA, nek neko javi kada ga ugleda