|
![]() |
#13142 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
jelc - kakvi aditivi? mislis u kruhu ili kaj?
![]() |
#13144 |
mrzi zimu
|
zaista ne znam kakve veze imaju aditivi u kruhu s ljigavim šampinjonima iz konzerve ali nema veze ![]() enivej, danas sam za dorucak maznula dvije snite kruha i gore mortadele s maslinama danas jedan kolega broji zadnji radni dan kod nas i vodi nas na gablec ![]()
![]() |
#13145 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#13146 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
e da takav kruh je ko slama izgleda velik i fin a nemos se najest podjes pola kile onda te napiri i bude zla u zelucu... odkad znam za to presao sam na kukuruzni u njemu nema takvih gluposti i najedes se od 2 postene snite sa 20dag salame i sira.... danas krofna ponovo i naravno hrenovka u dizanom tjestu iz lokalne pekare i 2 case cokoladnog mlijeka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13147 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
heh ljudi moji mislite da jedete crni kruh iz pekare..to je bijeli samo je pobojan industrijskom prehrambenom bojom ![]() ili doma ili neki "brand" kruh tipa klara, mavrović, kalnički itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13148 |
mrzi zimu
|
ja ne volim takav kruh...najvise volim onaj domaci kaj se kupi kod bakica na trešnjevačkom placu...mislim da je to mješavina kukuruznog i raženog brašna a od ovih iz trgovine volim sa suncokretom kruh i kukuruzni ![]() ![]()
![]() |
#13149 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
OSim kad se ne stigne ispeći kupi se neki sličan kruh, ali i to se vidi da nije to to. Razlika između domaćeg i kupovnog kukuruznog je nebo i zemlja. Tko zna gdje ima za nabaviti domaćeg kukuruza, ali ne ovog hibridnog. Nego one starinske sorte iz kojih su nekad naši stari radili kukuruzni kruh. Jer bih volio samljeti takve kuruze kod ujne u kamenom žrvnju i napraviti kruh.
![]() |
![]() |
#13150 | |
Moderator
|
Citiraj:
U njega se stavlja tamno (ne bijelo) pšenično brašno. Najbolje paše integralno. Meni je najbolja kombinacija kukuruzno i integralno pšenično (brašno od cijelog zrna, mekinje se ne bacaju). Prije pečenja se premaže sa taekom kao za palačinke napravljenog od raženog brašna i vode.
![]() |
![]() |
#13152 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
zadnji pravi pravi kuruzni kruh sam jeo prije možda koju godinu sa dolca je stara uzimala ako se ne varam. ovo što se prodaje pod bio-organsko-vražja-mater je vidlo pet zrna kuruze po štruci. ja volim kad jedem stvari koje ne zahtjevaju kruh tipa krumpir i oblici, pasta, hladan grah iz frižidera i slično jer se tad mogu najest ko prase pošto imam više mjesta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13157 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13158 |
prcknedl
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13160 |
mrzi zimu
|
meni isto ide na živce to preseravanje s kruhom i općenito s tim kaj je zdravo kaj nije pogotovo od ekipe koja (kako je Beren rekao) jede mast na žlicu enivej, za gablec sam klopala musaku i miješanu salatu...bilo je fino ![]()
![]() |
#13161 | |
Moderator
|
Citiraj:
Primjer: Svinjska mast za razliku od ulja ne zagori (pocrni) niti se po rubu tavice prilikom pečenja napravi nešto tipa žvakače koja se poslje niti pranjem neda skinuti. Svaka čast domaćem maslinovom i bučinom ulju. Ako i nije zdravija svinjska mast ima barem bolji okus od industrijskog ulja. A kaj se tiče sadnje koruze ja sijem koruzu i imao sam je prošle godine 12 metara kubičnih. Pečem domaći kruh bez aditiva. Imam i vrt na kojemu raste domaće povrće. Svinje se hrane domaćom koruzom isto kao i piceki, kokice i pureki.
![]() |
![]() |
#13164 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13166 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Narucio maloprije bosanski lonac iz www.plavilicitar.hr i dobio u hrani JEBENOG CRVA! Nakon sto sam puko skoro, zvao sam ih i doso je lik, vratio pare i uzeo sa sobom crva jer kuharice ne vjeruju da se crv nasao u hrani! Pas mater....
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13167 |
Super Moderators
|
Onaj restač (Licitarsko srce) u Ilici je prije imao mrak pečenu teletinu...njam... ![]()
![]() |
#13169 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
|
|