|
![]() |
#691 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Jos jednom da ponovim, ako imas procesor sa visokim FSB-om, nemas potrebe za nekim high speed ramom. A i Kingmax ce ti bez pol frke raditi na 4-4-4-12, iako te latencije i brzine od svih nas osjeti jedino El Demonko kod loadanja naravno ![]() |
|
![]() |
![]() |
#692 | |
Zlotvor
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Procesor ce biti q6600, ipak sam se malo urazumio. A i ako si provjeravao u zadnje vrijeme q6700 je 1950 kn. Tak da... ![]() A sto se tice memorije, ako zbilja nema razlike izmedu kingmaxa i gore navedenih memorija, ne vidim zasto onda kad pogledas konfiguracije forumasa kingmax ne prevladava? A i sam ne koristis tu memoriju. ![]() Samo pitam za savjet.
![]() |
#693 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() Ali je trenutno u ladici i sluzi mi kao rezerva jer sa Ballistix Tracerima sam imao problema da glava zaboli. A Tracere sam kupio jer sam seljo i volim da mi komp lijepo izgleda ![]() I sad pogledaj kako Kingmax Vulgaris razbija Tracera na 408MHz 5-5-5-18, sto bi rekli default postavkama X38 maticne ![]() Tracer 4-4-4-12@816MHZ ![]() Kingmax 4-4-4-12@752MHz ![]() Kingmax 5-5-5-18@816MHz ![]() Tracer 5-5-5-18@816MHz ![]() |
|
![]() |
![]() |
#694 | |
Zlotvor
|
Citiraj:
Ok ovo izgleda malo spooky. I sto na kraju svega preporucas? Gledajuci da je u kombinaciji GB ploca, q6600 i da se to nece frljit iznad 3.0
![]() |
#695 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() To što korisnik nije u stanju skužit razliku u normalnom radu ne znači da nje nema ili da je to prodavanje muda pod bubrege. Fora je ta da je s višim taktovima razlika među latencijama sve manja... ali ipak postoji... jer nije isto hoće li podatak kružiti 3, 4 ili 5 puta kroz svaki čip. Dalje Intel je još uvijek jako inertan na postavke latencija zato što nema int. mem. kontroler, dok se kod AMD-a ta razlika nešto više vidi ali opet ništa ozbiljnoga. Mislim kad smo kod toga u normalnom radu (dakle surf, office, slušanje muzike i reprodukcija DVD-a) velima većina nebi skužila ni razliku između E1200 i E8500 Citiraj:
ak to nećeš vozit preko 3GHz dakle preko 333MHz FSB... onda ti treba bilo kakav RAM koji je u stanju to postić ako hoćeš nekaj jeftinijeg uzmi Kingmax, ako hoćeš imat skup RAM uzmi Mushkin XP
![]() |
#696 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() I sam kazes da u normalnom radu to ne osjetis i onda ja valjam gluposti ![]() Dobro, nekom komp vrti po cijeli dan bencove pa osjeti, a to je i primarni zadatak prosjecnog kucnog racunala, isn't it? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#697 |
Zlotvor
|
Vidio sam u hg spotu sljedece Gaming Bundle 4GB (2GB + 2GB) DDR 2, PC-6400, 800 MHz, MUSHKIN XP Series Arctic White Limited + HDD WD 500GB SATA II (16MB cache) sad, to mi se isplati zbog diska jer bi mi dobro dosao tak jedan od 500 gb jel to ista memorija kao RAM, 4 GB (2GB + 2GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, MUSHKIN XP Series Jer ako je, isplati mi se ova varijanta s diskom.
#699 |
Zlotvor
|
Mislim da to nece biti problem. Ako je to to, odluka je pala. Pocetkom sljedeceg tjedna to kupujem pa isprobam i javim dojmove. Hvala svima na odgovorima, pomogli su mi u dilemama. Vec sam sav bio zivcan i nesiguran sto da uzmem. Mozda pretjerujem sa ciframa ali sto mogu kad sam takav pa me to veseli. jos jednom, ![]()
#701 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Trenutacno imam u kompu Kingmax 1Gb, 667mhz memu(dvostrani)...e sada ona je kupljena u adm-u prije par mj....zanima me da li da idem na lutriju pa u adm po jos jedan keks ili da ove prodam te uzmem neki DC kit? Zadnje izmijenjeno od: tech. 19.05.2008. u 18:36. |
![]() |
![]() |
#702 |
Zlotvor
|
Mislim da to ne bi trebala biti nikakva lutrija. Kingmax, bar koliko ja imam iskustva s njim nije imao problema u kompatibilnosti. A i koliko sam cuo od drugih sve da i imas i neku drugu memoriju velika vjerojatnost je da ce kingmax pasati. Samo odi na istu frekvenciju i mislim da nemas brige.
#703 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
samo pazi da uzmes isto dvostrani.. ja sam bas danas zamjenio u adm-u jednostrani i dvostrani keks.... kod slaganja konfe mi stavili razlicite... nikako nisu htjeli skupa radit... |
![]() |
![]() |
#704 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Poz. Planiram kupit mbo gigabyte ma78gm-s2h i cpu AMD 4450e i dva keksa od 1gb na 800gb ali neznam koja da uzmem od ove jeftinjave što se nudi. koji je bolji: kingmax, crucial, super talent ili transcend? |
![]() |
![]() |
#706 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
I to razmisli o 1066. Malo je skuplji, nemaš muke i Kingmax ih svrstava u memu za advanced korisnike te obećaje minimalno 10% oc. Razlika je moćnih 11kn.
#707 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
dvoumim se između: http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.206.154 http://www.nabava.net/ocz-4gb-ddr2-2x2gb__19108_p.php i http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1901228 ------------ razlika u cijeni je značajna.. pa me zanima što mi preporučate... također želim da bude 2x2GB KIT da li se isplati dati više love za najskuplju memu... ili? |
![]() |
![]() |
#708 |
Xulos :)
|
KINGSTON HIPER X (pc6400) + mbo DFI LanParty DK P35-T2RS
eo u HG-spotu osvanula ova ponuda ..sad mene najvise zanima dali se ta ponuda stvarno isplati jel po tom nekom cjeniku ta mema sama dodje oko 750 kuna tak da...sto vi mislite ?
#709 |
Premium
|
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4598 kaj mislite o ovom |
![]() |
![]() |
#711 | |
Premium
|
Citiraj:
DDR2 1GB 800MHz KINGSTON, Napajanje 1,8 ± 0,1 V, Latencija CL5 (Protis) Corsair 2GB, 2x1GB, 800 MHz DDR2, TWIN2X2048-6400 XMS2-6400 unbuffered, 5-5-5-12, ili Corsair TWIN2X2048-6400C4, 4-4-4-12, E.P.P. Technolog ili sa nastavcima "c 5dhx" ili "c5" ili "c" ili bez dodatnog slova U cem je razlika ovih corsair-a. i koji je bolji. Neplaniram raditi OC, bitno mi je da je pouzdana, da ima tih svojih 800Mhz. ili su jednostavno bolji ovi kingmaxi i da njih uzmem. hvala |
|
![]() |
![]() |
#713 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
gle, i da jesu srot, nasi preprodavaci daju 3 godine garancije na njih, a sam kingmax daje dozivotno jamstvo...tak da nemas brige ![]() pa sad razmisli dal bus uzel neku memoriju s godinom garancije ili malo sporiju u SINTETICKIM testovima za skoro pa duplo jeftinije i sa 3 god garancije ![]() ocito nisi imal politiku i gospodarstvo u skoli ![]() edit: ove bijesno skupe memorije ti netrebaju osim ako mislis svrsavat na 1000+mhz@cl4 i manje ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Premium
|
joj ljudi pa nisam mislio da ste luzeri ![]() neznam bas previse o memorijama i onda kad citam na forumu masu postova sa preporukama i iskustvima i jedni govore jedno a drugi drugo tako da se totlano izgubim. nije bed, hvala svima. iako nisam saznao koje su te razlike u ovim corsair memama. niti koja je bolja, samo hvalite taj kingmax ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Bio je zeleni smile iza luzera ![]() Za normalan rad su ti svi već preporučili kingmaxa. To nije najbrža memorija ali razlika nije tolika da bi se osjetila a pogotovo da bi opravdala razliku u cijeni. A i kingmax se da malo kloknut. S druge strane postoje kupci svake robe pa i skupe memorije, razlozi mogu biti razni od želje za najbržem, naboljem, najskupljem, rušenje rekorda ili nećim što se kod nas zove qurčenje... Dakle preporuku si tražio i dobio a odluka je naravno tvoja.
#718 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#719 |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008