|
![]() |
#1 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Audigy2->X-Fi ..isplativo?
Naime imam Audigy2, narucio sam z5500, pa me zanima jel uopće isplativ prelazak s Audigy2 na X-Fi..točnije dal mogućnosti opravdavaju kupovinu točnije prelazak s jedne kartice na drugu?
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Opravdavaju.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..dno
|
Mozes mi navesti malo po cemu su toliko x-fi bolje (nisam imao prilike cuti x-fi) Moja je Audigy2 ZS 7.1..pretpostavljam da je dobra..na x-fi kad se upali EAX dal zvučna troši cpu više ili manje..?
![]() |
#4 |
Banned
|
NHF ali napisao sam,bar ja..bibliju na ovom forumu o X-fi procesorima i karticama,pošto sam imao i music i gamer,razlika je izvedbe..krenimo redom,neke sličnosti i razlike.. X-fi Gamer : low profile nešto skuplja od musica,retail u linksu koristi isti software i ima isti audio procesor znači iste mogućnosti X-fi music : rijetko dolazi kao retail,nekom bitno,većini ne rekli smo isti software ima više izlaza od Gamera,kao i činjenica da dolazi u X-fi Platinum kompletu, opet,nekom bitno..većini ne pa ideš logikom ako ju prodaju sa I/O bayeom pod Platinum oznakom,to nešt i valja specse kao i reviewe potraži na www.creative.com Mogu ti reći da se naspram AudigySE-a i Audigy dvojke osjeti značajnija razlika nego recimo Audigya četvorke..nemam sad direktnu usporedbu Audigy2 i X-fi music/gamer procesora ali tu će i ![]() Mogu ti samo napisati neke subjektivne dojmove.. 1.zvuk je nešto,kako bi rekli u Creativeu,crispier..znači čišći..valjda dijelom i zbog x-fi crystalizera 2. možda je presubjektivno za napisati,ali igre koje koriste EAX 5.0 stvarno zvuče dobro,i na prosječnim X530 zvučnicima pozicioniranje je odlično,Creative navodi rasterećenje od 15% što je malo preoptimistično IMHO,ali i da je 5-10%,to je veliki uspjeh za CPU. 3.čini mi se..ovo nije potvrđeno..da x-fi procesor ima veći frekvencijski raspon,to moram na kutiji pogledati..ali teško ga koji komercijalni zvučnici mogu popratiti 4. potpuna ASIO 2.0 podrška..to ne vjerujem da ima Audigy2 5. 24-bit HW zvuk,soundfont sampling i 3D MIDI,to vjerujem da ima i audigy2 ali x-fi je moćniji proc 6. dobiješ 5.1 Cyberlink powerDVD u bundleu da DTS i Dolby HW podrškom, opet,nekom bitno,većini ne..mene veseli 7. X-fi CMSS 3D - dio softwarea,veoma dobro opet odrađuje pozicioniranje, od igara,DVD-a,pa čak i mp3ca u 5.1 modu 8. za kraj bi ostavio nešto jako dvojbeno..ukoliko si zadovoljan sa Audigy2, ja osobno ne bi išao na X-fi..ukoliko smatraš da ti treba nešto moćnije, razmisli o music izvedbi..jasno,ako imaš i love za to..posjeti svakako creative.com pogledaj modele,i usporedi ih sa svojom.. Audigy2 ZS 7.1 je vrhunski Audigy2 model..al opet,danas je X-fi music dobavljiv,kao i gamer,a procesor je ipak moćniji..svoju prodaš za 300,350,ovu kupiš za 500..i dobro,sve štima.Imaš 2g garancije..i super. Sretno s kupovinom,the dream. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
..dno
|
Puno hvala. Odličan reply..svaka čast! Može lock.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
http://www.hardveraj.hr/shop/index.p...a3508e3e59064f Imaš ovdje kvalitenih zvučnih kartica koje su bolje od Creativea! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
Citiraj:
Ostale koriste C-media 8ch codec za koji ja ne bi dao 300kn,ali nema veze... Nisam čuo dotične,ali ako su se povodili C-media 5.1,6.1 i 7.1 chipovima..jao si ga tim userima..to se ne može mjeriti sa X-fi procesorom..a kamoli cijenom od 770kn... Kad music i gamer postoje do 600kn.. Auzentech su odlične kartice ali jedino ova najskuplja dolazi u obzir..1400kn ipak nema svatko za zvuk..a ta mi je jedino zanimljiva..ostalo je slabije od X-fi musica i gamera..ili podjednako.Plus ne znam kakav im je software..možda netko ima..pa nek napiše review dotične.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Creative uzmi jedino ako igraš puno (mada EAX po meni nije niš ekstra), u svemu ostalom ovaj Auzentech od 600 od kn ga pomete. Znači ak gledaš filmove, srije, slušaš mjuzu kupuj Auzentechicu i nemoj razmišljat uopće
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
Citiraj:
Ovdje vidimo,mnogi su u toj dilemi..X-fi ili Auzentech.. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=205342 BrownA,posjeti i taj site,kao i Auzentechov..sumnjam da ti za tvoje potrebe treba Prelude,kao što ne vjerujem da imaš 1400kn za iskeširati za sound..to rijetko koji user-budget može podnijeti.. Gledamo nekakav okvir 600kn...Auzentech Prelude je vjerojatno najbolja komercijalna zvučna koju možeš kupiti kod nas,koristi dodatno nabrijani X-fi procesor sa tonom izlaza i ulaza..ali opet,ima gadan minus ako si gamer..EAX2.0 te neće zadovoljiti.. to je jako diskutabilno danas..ja znam razliku EAX2.0 i 5.0..jer sam prvi imao na SB Live!-u,a drugi imam na X-fi gameru..i to se osjeti,efekti su nebo i zemlja... Za sve drugo,audio-creation,slušanje mp3ca,divxa,dvd-a..mislim da je prelude bolji izbor..ali teško se odlučiti..1400kn je previše..i x-fi music od 500kn će posao obaviti vrhunski...a 900kn je danas više nego solidan 19 LCD... Zadnje izmijenjeno od: thedream. 16.05.2008. u 14:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
imas odlicnu karticu, i taman da je ova xyzjotkju-Fi duplo bolja na tin zvucnicima nes neke razlike primjetit potrosi novce na nesta korisnije
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Ja sam imao X-Fi i sad imam Auzentech i razlika se osjeti, pogotovo na mojim zvučnicima tako da znam šta pričam, ali ja ne igram igrice nego samo slušam mjuzu na kompu i to ne mp3 crap nego FLAC i ta sranja tako da sam osjetio razliku, što nemora značit da će i on. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Ima li kod nas za kupiti ovoga? http://hr.europe.creative.com/produc...&nav=0&listby= Baš mi treba PCIe 1x |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |