Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.05.2008., 12:33   #1
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Audigy2->X-Fi ..isplativo?

Naime imam Audigy2, narucio sam z5500, pa me zanima jel uopće isplativ prelazak s Audigy2 na X-Fi..točnije dal mogućnosti opravdavaju kupovinu točnije prelazak s jedne kartice na drugu?
Staro 16.05.2008., 12:39   #2
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Opravdavaju..,uzmi X-fi music ili Gamer,po 500kn su ti sad nove.
thedream je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.05.2008., 12:59   #3
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Mozes mi navesti malo po cemu su toliko x-fi bolje (nisam imao prilike cuti x-fi)
Moja je Audigy2 ZS 7.1..pretpostavljam da je dobra..na x-fi kad se upali EAX dal zvučna troši cpu više ili manje..?
Staro 16.05.2008., 13:13   #4
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

NHF ali napisao sam,bar ja..bibliju na ovom forumu o X-fi procesorima i karticama,pošto sam imao i music i gamer,razlika je izvedbe..krenimo redom,neke sličnosti i razlike..

X-fi Gamer :
low profile
nešto skuplja od musica,retail u linksu
koristi isti software i ima isti audio procesor
znači iste mogućnosti

X-fi music :
rijetko dolazi kao retail,nekom bitno,većini ne
rekli smo isti software
ima više izlaza od Gamera,kao i činjenica da dolazi u X-fi Platinum kompletu, opet,nekom bitno..većini ne
pa ideš logikom ako ju prodaju sa I/O bayeom pod Platinum oznakom,to nešt i valja

specse kao i reviewe potraži na www.creative.com

Mogu ti reći da se naspram AudigySE-a i Audigy dvojke osjeti značajnija razlika nego recimo Audigya četvorke..nemam sad direktnu usporedbu Audigy2 i X-fi music/gamer procesora ali tu će i dobro doći..

Mogu ti samo napisati neke subjektivne dojmove..

1.zvuk je nešto,kako bi rekli u Creativeu,crispier..znači čišći..valjda dijelom i zbog x-fi crystalizera
2. možda je presubjektivno za napisati,ali igre koje koriste EAX 5.0 stvarno zvuče dobro,i na prosječnim X530 zvučnicima pozicioniranje je odlično,Creative navodi rasterećenje od 15% što je malo preoptimistično IMHO,ali i da je 5-10%,to je veliki uspjeh za CPU.
3.čini mi se..ovo nije potvrđeno..da x-fi procesor ima veći frekvencijski raspon,to moram na kutiji pogledati..ali teško ga koji komercijalni zvučnici mogu popratiti
4. potpuna ASIO 2.0 podrška..to ne vjerujem da ima Audigy2
5. 24-bit HW zvuk,soundfont sampling i 3D MIDI,to vjerujem da ima i audigy2 ali x-fi je moćniji proc
6. dobiješ 5.1 Cyberlink powerDVD u bundleu da DTS i Dolby HW podrškom, opet,nekom bitno,većini ne..mene veseli
7. X-fi CMSS 3D - dio softwarea,veoma dobro opet odrađuje pozicioniranje, od igara,DVD-a,pa čak i mp3ca u 5.1 modu
8. za kraj bi ostavio nešto jako dvojbeno..ukoliko si zadovoljan sa Audigy2, ja osobno ne bi išao na X-fi..ukoliko smatraš da ti treba nešto moćnije, razmisli o music izvedbi..jasno,ako imaš i love za to..posjeti svakako creative.com pogledaj modele,i usporedi ih sa svojom..

Audigy2 ZS 7.1 je vrhunski Audigy2 model..al opet,danas je X-fi music dobavljiv,kao i gamer,a procesor je ipak moćniji..svoju prodaš za 300,350,ovu kupiš za 500..i dobro,sve štima.Imaš 2g garancije..i super.

Sretno s kupovinom,the dream.
Staro 16.05.2008., 13:24   #5
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Puno hvala. Odličan reply..svaka čast!
Može lock.
Staro 16.05.2008., 13:25   #6
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
http://www.hardveraj.hr/shop/index.p...a3508e3e59064f

Imaš ovdje kvalitenih zvučnih kartica koje su bolje od Creativea!
B-Link je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2008., 13:39   #7
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
http://www.hardveraj.hr/shop/index.p...a3508e3e59064f

Imaš ovdje kvalitenih zvučnih kartica koje su bolje od Creativea!
Najjača koristi Creative X-fi procesor,košta u rangu Platinuma,a ta dolazi i sa I/O bayem i daljincem što nije zanemarivo..isto ima 64mb rama..to je X-ram u Creative izvedbi..i u najmanju ruku su podjednake kvalitete...

Ostale koriste C-media 8ch codec za koji ja ne bi dao 300kn,ali nema veze...
Nisam čuo dotične,ali ako su se povodili C-media 5.1,6.1 i 7.1 chipovima..jao si ga tim userima..to se ne može mjeriti sa X-fi procesorom..a kamoli cijenom od 770kn...

Kad music i gamer postoje do 600kn..

Auzentech su odlične kartice ali jedino ova najskuplja dolazi u obzir..1400kn ipak nema svatko za zvuk..a ta mi je jedino zanimljiva..ostalo je slabije od X-fi musica i gamera..ili podjednako.Plus ne znam kakav im je software..možda netko ima..pa nek napiše review dotične..
Staro 16.05.2008., 13:40   #8
subtex
Premium

subtex's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Creative uzmi jedino ako igraš puno (mada EAX po meni nije niš ekstra), u svemu ostalom ovaj Auzentech od 600 od kn ga pomete. Znači ak gledaš filmove, srije, slušaš mjuzu kupuj Auzentechicu i nemoj razmišljat uopće
subtex je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2008., 13:42   #9
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
Autor subtex Pregled postova
Creative uzmi jedino ako igraš puno (mada EAX po meni nije niš ekstra), u svemu ostalom ovaj Auzentech od 600 od kn ga pomete. Znači ak gledaš filmove, srije, slušaš mjuzu kupuj Auzentechicu i nemoj razmišljat uopće
Imaš dotičnu? Može review ovdje,slobodno...inače zaboravi izraze tipa pomete..to je daleko preoptimistično..

Ovdje vidimo,mnogi su u toj dilemi..X-fi ili Auzentech..

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=205342

BrownA,posjeti i taj site,kao i Auzentechov..sumnjam da ti za tvoje potrebe treba Prelude,kao što ne vjerujem da imaš 1400kn za iskeširati za sound..to rijetko koji user-budget može podnijeti..

Gledamo nekakav okvir 600kn...Auzentech Prelude je vjerojatno najbolja komercijalna zvučna koju možeš kupiti kod nas,koristi dodatno nabrijani X-fi procesor sa tonom izlaza i ulaza..ali opet,ima gadan minus ako si gamer..EAX2.0 te neće zadovoljiti..

to je jako diskutabilno danas..ja znam razliku EAX2.0 i 5.0..jer sam prvi imao na SB Live!-u,a drugi imam na X-fi gameru..i to se osjeti,efekti su nebo i zemlja...

Za sve drugo,audio-creation,slušanje mp3ca,divxa,dvd-a..mislim da je prelude bolji izbor..ali teško se odlučiti..1400kn je previše..i x-fi music od 500kn će posao obaviti vrhunski...a 900kn je danas više nego solidan 19 LCD...

Zadnje izmijenjeno od: thedream. 16.05.2008. u 14:00.
Staro 16.05.2008., 13:53   #10
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
imas odlicnu karticu, i taman da je ova xyzjotkju-Fi duplo bolja na tin zvucnicima nes neke razlike primjetit

potrosi novce na nesta korisnije

bobe je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.05.2008., 17:27   #11
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Imaš dotičnu? Može review ovdje,slobodno...inače zaboravi izraze tipa pomete..to je daleko preoptimistično..

Ovdje vidimo,mnogi su u toj dilemi..X-fi ili Auzentech..

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=205342

BrownA,posjeti i taj site,kao i Auzentechov..sumnjam da ti za tvoje potrebe treba Prelude,kao što ne vjerujem da imaš 1400kn za iskeširati za sound..to rijetko koji user-budget može podnijeti..

Gledamo nekakav okvir 600kn...Auzentech Prelude je vjerojatno najbolja komercijalna zvučna koju možeš kupiti kod nas,koristi dodatno nabrijani X-fi procesor sa tonom izlaza i ulaza..ali opet,ima gadan minus ako si gamer..EAX2.0 te neće zadovoljiti..

to je jako diskutabilno danas..ja znam razliku EAX2.0 i 5.0..jer sam prvi imao na SB Live!-u,a drugi imam na X-fi gameru..i to se osjeti,efekti su nebo i zemlja...

Za sve drugo,audio-creation,slušanje mp3ca,divxa,dvd-a..mislim da je prelude bolji izbor..ali teško se odlučiti..1400kn je previše..i x-fi music od 500kn će posao obaviti vrhunski...a 900kn je danas više nego solidan 19 LCD...

Ja sam imao X-Fi i sad imam Auzentech i razlika se osjeti, pogotovo na mojim zvučnicima tako da znam šta pričam, ali ja ne igram igrice nego samo slušam mjuzu na kompu i to ne mp3 crap nego FLAC i ta sranja tako da sam osjetio razliku, što nemora značit da će i on.
B-Link je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2008., 17:40   #12
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ne. Nema potrebe mjenjat zvučnu. Aj da spajas neko pojačalo i zvučnike ali ovako ne.
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2008., 09:47   #13
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
Ja sam imao X-Fi i sad imam Auzentech i razlika se osjeti, pogotovo na mojim zvučnicima tako da znam šta pričam, ali ja ne igram igrice nego samo slušam mjuzu na kompu i to ne mp3 crap nego FLAC i ta sranja tako da sam osjetio razliku, što nemora značit da će i on.
Apsolutno se slažem..
Staro 17.05.2008., 10:48   #14
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Ima li kod nas za kupiti ovoga?

http://hr.europe.creative.com/produc...&nav=0&listby=

Baš mi treba PCIe 1x
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2008., 11:37   #15
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova
Ima li kod nas za kupiti ovoga?

http://hr.europe.creative.com/produc...&nav=0&listby=

Baš mi treba PCIe 1x
Nabava ništa ne izbacuje?
Staro 17.05.2008., 16:44   #16
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Nabava ništa ne izbacuje?
Nope...samo PCI. I to, barem prema slikama, neke jadnije verzije(bez toslink in/out konektora)...
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno