|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
(riješeno) Crashanje u igrama
Pozz.... Igram Assassins i COD4 i stalno mi se igra crasha.... Kod Assasinsa mi se pojavi onaj red screen of death ( vista) a cod zbloka, monitor pocrni i cujem zblokani zvuk i jedino sto radi je restart.. OS je vista Sp1, grafa 3870x2 sa 8.4 driverima, 2 gige rama kingmax, gb p35 maticna..... Pomoc :-) Unaprijed zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Navedi detaljniju konfiguraciju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
I detaljnije opiši problem... 1. Nakon koliko minuta/sati se blokira? Je li uvijek nakon istog vremena ili nema pravila? 2. Kolike su temperature procesora, grafe, ploče,...? Provjeri i softverski i prstom. 3. Možeš li instalirati XP pa u njemu probati? Možda neka verzija drivera ne odgovara Visti. 4. Jesi li vrtio kakve testove stabilnosti (OCCT, Orthos, memtest86+ i slično)?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
2.. postao sliku... 3. To mi je zadnja opcija... 4... testove stabilnosti nisam vrtio... Od testova jedino 3dMark 06 i proslo bez problema... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
To su temperature u idleu ili loadu? Provrti što više testnih programa...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: bullseye. 13.05.2008. u 16:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Meni se slicno nesto događalo na xp-u. 3dmark sam vrtio bez problema, super pi i konvertiranje videa također no kada sam usao u igricu jednostavno mi se resetira nakon određenoga vremena. Mislio sam da je napajanje, no nakon sto sam ga promijenio problem se i dalje nastavio. Pobrisao sam xp i stavio vistu sp1 i evo vec tjedan dana se nije resetirao. EDIT: Probaj prvo staviti starije drivere za graficku. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 13.05.2008. u 18:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
evo stavio xp, nove drivere skinuo i ista stvar.. samo kaj sad crasha i u windowsima... 2 puta u winampu dok sam slusao mjuzu i jednom u assasins creedu... sad vrtim occt pa postam za 1 h rezultate.... (ovo pisem s drugog kompa ) ..... popiz cu |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ako ti se AC ruši kod Jeruzalema to ti je jer nemaš "odgovarajuću verziju", a kod Crysisa teksture trepere zbog određene nekompatibilnosti ATIjevi kartica, tj. drivere i same "made for nvidia" Crysis igre Temperature procesora su nešto malo iznad preporučenih, ali to ne bi trebalo smetati Probaj cijelo računalo staviti na tvorničke taktove i onda testiraj |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
Probaj u BIOS-u isključiti C1E i EIST, vidim da ti je uključeno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Tu smo znači... Moguće da temperatura ima nekakve veze, a možda i sama ploča. Pipni prstom hladnjak procesora (pažljivo da ne dodirneš neke komponente s ploče) i isto tako poleđinu ploče iza proca ili onaj lim na kojem stoji ploča. Kad ispipaš, javi što je vruće, a što hladno. Koji BIOS imaš na ploči?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
prvo cu probat sa starijim driverima pa ako to ne upali idem otvarat komp i onda postam sto je hladno a sto vruce ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
Mislio sam koja verzija BIOS-a?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
ovako... sve je hladno... coller od proca, lim na kojem stoji maticna.. ali grafa je vruca... ono crno kao oklop iza grafe je na dodir kipuce... a za bios... ekran s verzijom tako brzo preleti da nemogu nikako vidjeti koja je verzija... uspio sam poslikat BSOD.... pa ako mi tko moze reci u cemu je problem puno bi mi pomoglo ![]() napominjem da ne dobijem stalno BSOD... cesto se samo smrzne pa moram na restart.... Zadnje izmijenjeno od: bullseye. 14.05.2008. u 01:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
skini Everest i pročitaj o kojoj verziji BIOSa se radi skini najnovije drivere za sve USB uređaje koje koristiš, jer vjerojatno jedan od njih uzrokuje BSOD Koji modem imaš? btw. http://www.google.hr/search?hl=hr&q=...BEivanje&meta= |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
Datum registracije: Mar 2007
|
Vista + sp1 = rušenje sustava... PRIME95 9 sati radi i radio bi cijeli dan da ga pustim.. reko radi sve.. dobro je.. idem radit nesto ..bilo sto.. npr.. gledam film.. 20min prodje BSOD dalje... 3h prodje BSOD 3Dčmark radi bezprijekorno Svi testovi memorije prolaze,a kurva vista se ruši.. Stavi XP i maknut češ se od problema... Barem ja jesam!!! Ja sam stavljo drugu memoriju,drugu grafu ma joj popizdio sam.. a kupio nove komponente..... I dalje vista sere.. Man fuck vista |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
skinuo drivere,hot fixeve, provrtio testove (occt, memtest, 3dmark) meme premjestio u druge utore i jos nista ne pomaze... lud sam.... ne znam na kaj da sumnjam.... maticna? ram? grafa? everest pokazuje da mi je temp maticne 49 u idleu... uf... sami problemi ![]() BSOD ![]() tjekom instalacije COD4.... evo i najnovijeg... sumnjam na graficku posto skoro sva slova fale ![]() e da bios verzija je Tip Award BIOS-a Award Modular BIOS v6.00PG Zadnje izmijenjeno od: bullseye. 14.05.2008. u 20:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako bas sumnjas u grafu, probaj drugu posudit pa probat. Inace za onaj prvi sshot od everesta, cini mi se nelogicno da je temp. jezgri tolika a cooler proca hladan. Nesto sam sumnjicav i na tipkovnicu, rijetko ali ipak postoji mogucnost da je u banani. Jel tipkovnica usb ili ps2?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
a za temp i mene cudi.. proc tolko hladniji od maticne.. frafa mi je sumljiva jer na ovom zadnjem RSOD nema slova.. pa sam automatski pomislio da je grafa... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Mozda suludo zvuci, ali je jednom pomoglo. Probaj drugi DVI izlaz na grafi. Nis ne kosta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|