|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ati hd2600,hd3650...
Imam karticu koja je pasivno hlađena i grije se do boli i diže mi temperaturu u cijelom kompu. Zamjenio bih ju nekom Ati HDxxxx karticom pa me zanima par stvari: -uzeti neku sa ventom a da je tiha (koju?) ili neku sa pasivcem (kakve su njihove teperature, da ne dobim opet isto, koju?) -kakva im je potrošnja (komp je pun komponenti) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Uzmi bilo koju navedenu u naslovu svoje teme i bit ćeš zadovoljan. Bitno je da grafa ima bar DDR3 memoriju. Možda mala prednost 3650 obzirom da je novija i manje se grije. Ako se misliš igrati, zaobiđi grafe sa pasivnim hlađenjem.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ima koja od ovih sa ventom kontrolu vrtnje koja se da podešavati ili su sve sa autoregulacijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Autoregulacija, ali vjerojatno možeš i softverski putem Rive ili ATT-a. Dobro pogledaj slike nanetu i ako ima više od 2 žice, onda ima autoregulaciju.
![]() |
#5 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Zašto? ja imam Sapphire 3870 Ultimate i igram se sasvim OK, a kartica se grije manje nego ove sa ventilatorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Dobivam li sa Arctic Cooling Accelero S1 rev.2 VGA hladnjakom na grafi (ako ga stavim umjesto orginal ventilatora) niže ili bar iste temperature ko sa ventilatorom ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Frend je nedavno kupio baš tu i nakon par sati online igranja cod4 komp mu se zablesirao i nije ga mogao uključiti dok se grafa nije ohladila. Nakon par blesiranja, odlučio je zamijeniti grafu sa Toxic verzijom i sada nema nikakvih problema. Po meni, pasivnjače (bez dodatnih ventova koji pušu po njima!) mogu poslužiti za office/net konfe, ali nisu za hardcore igranje.
![]() |
#8 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Ja imam Antec Sonata kućište sa jednim 120mm ventom sprijeda i jednim 120mm pozadi, nikakav vent ne puše direkt po kartici. Imam i BE2350 AMD proc OC-an na 2.5GHz i oboje je pasivno hlađeno (na procesoru je Arctic Cooling Freezer 64 sa ištekanim ventilatorom) GPU mi je na 42C idle, 60-65 na loadu. Eto, isplati se uložiti u dobro kućište ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Jel ima neko ovu karticu: VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD2600 XT ULTIMATE, 256MB, DDR3 Interesira me kakvo je to hlađenje, kakve su temperature i stane li na matičnu Gigabyte P35C DS3R (da ne smeta možda hladnjak za NB koji je blizu i dosta je veliki) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Kolike su normalne temperature za ATI HDxxxx kartice i kolika je buka od venta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|