![]() |
Ati hd2600,hd3650...
Imam karticu koja je pasivno hlađena i grije se do boli i diže mi temperaturu u cijelom kompu.
Zamjenio bih ju nekom Ati HDxxxx karticom pa me zanima par stvari: -uzeti neku sa ventom a da je tiha (koju?) ili neku sa pasivcem (kakve su njihove teperature, da ne dobim opet isto, koju?) -kakva im je potrošnja (komp je pun komponenti) |
Uzmi bilo koju navedenu u naslovu svoje teme i bit ćeš zadovoljan. Bitno je da grafa ima bar DDR3 memoriju. Možda mala prednost 3650 obzirom da je novija i manje se grije.
Ako se misliš igrati, zaobiđi grafe sa pasivnim hlađenjem. |
Ima koja od ovih sa ventom kontrolu vrtnje koja se da podešavati ili su sve sa autoregulacijom.
|
Autoregulacija, ali vjerojatno možeš i softverski putem Rive ili ATT-a. Dobro pogledaj slike nanetu i ako ima više od 2 žice, onda ima autoregulaciju.
|
Citiraj:
|
Dobivam li sa Arctic Cooling Accelero S1 rev.2 VGA hladnjakom na grafi (ako ga stavim umjesto orginal ventilatora) niže ili bar iste temperature ko sa ventilatorom ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja imam Antec Sonata kućište sa jednim 120mm ventom sprijeda i jednim 120mm pozadi, nikakav vent ne puše direkt po kartici. Imam i BE2350 AMD proc OC-an na 2.5GHz i oboje je pasivno hlađeno (na procesoru je Arctic Cooling Freezer 64 sa ištekanim ventilatorom) GPU mi je na 42C idle, 60-65 na loadu. Eto, isplati se uložiti u dobro kućište :chears: (i kablaža mi je valjda prvi put otkad imam PC vrlo uredna, vjerojatno zato što je sve SATA i nemam floppy) |
Jel ima neko ovu karticu:
VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD2600 XT ULTIMATE, 256MB, DDR3 Interesira me kakvo je to hlađenje, kakve su temperature i stane li na matičnu Gigabyte P35C DS3R (da ne smeta možda hladnjak za NB koji je blizu i dosta je veliki) |
Kolike su normalne temperature za ATI HDxxxx kartice i kolika je buka od venta.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:56. |