Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.05.2008., 23:04   #1
Zyklon
Premium

Zyklon's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Komp se gasi

MB chaintec Kt 333
CPU athlon xp 2100+ thougbred

Evo ovako, kad upalim komp radi 3 sekunde i ugasi se, onda se uopće više neće upaliti. Nakon minutu dvije pokušam ponovno i opet se upali na 5 sek i ugasi se...

Probao sam drugim procesorom (barton) i s njim se računalo upali, uđem u bios i pri izlazu iz biosa se opet ugasi... Pri paljenju javlja grešku da se u biosu mora podesit CPU što mi je i logično jer ploča vjerojatno ne prihvaća bartona bez flasha biosa, ali to mi ipak ne objašnjava gašenje...

Napajanje sam isključio kao razlog....

Može pomoć?
Zyklon je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2008., 23:09   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Da ploča ne prihvaća Bartona onda bi gladao mrak na ekranu...

Ako je napajanje isključeno probaj počupati sve ne nužne periferije sa kante, povadit sve nepotrebne kartice i otpojiti sve gumbe i ledice s frontlpanela i onda šarafcigerom kresni ploču (da se isključi kvar u prekidaču) ako i onda bude isto radila - ploča je RIP...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.05.2008., 23:22   #3
Zyklon
Premium

Zyklon's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Da ploča ne prihvaća Bartona onda bi gladao mrak na ekranu...

Ako je napajanje isključeno probaj počupati sve ne nužne periferije sa kante, povadit sve nepotrebne kartice i otpojiti sve gumbe i ledice s frontlpanela i onda šarafcigerom kresni ploču (da se isključi kvar u prekidaču) ako i onda bude isto radila - ploča je RIP...
Ali zašto s bartonom radi minutu, a s origigi procom samo 5 sec?

Probao palit na sarafciger, clear cmos, i sve izvadio van, spajao postepeno redom i uvijek ista stvar...

I da znam da proc ne radi, jer ga probao na drugoj ploči...
Staro 07.05.2008., 23:46   #4
Func
Premium
Moj komp

Func's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ostaje ti ploča ili rami još za eliminirati.
Staro 08.05.2008., 07:24   #5
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Zyklon Pregled postova
Ali zašto s bartonom radi minutu, a s origigi procom samo 5 sec?

Probao palit na sarafciger, clear cmos, i sve izvadio van, spajao postepeno redom i uvijek ista stvar...

I da znam da proc ne radi, jer ga probao na drugoj ploči...
Ploča je RIP nema druge...
Staro 08.05.2008., 09:36   #6
mef
Premium

ne znam kako si probao napajanje , ali moj savjet ti je da posudis drugo napajanje i probas s njim , iako je najvjerojatnije problem u ploci
mef je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 01:53   #7
Zyklon
Premium

Zyklon's Avatar

Citiraj:
Autor mef Pregled postova
ne znam kako si probao napajanje , ali moj savjet ti je da posudis drugo napajanje i probas s njim , iako je najvjerojatnije problem u ploci
Pa tak sam i probao s drugim ispravnim napajanjem... Ali kažem nije mi jasno zašto s bartonom radi par min a s ovim par sec... Ak ploča rikne onda ne bi ni do biosa mogo doć... Neki polukvar nemam pojma...
Staro 09.05.2008., 06:54   #8
mef
Premium

Citiraj:
Probao sam drugim procesorom (barton) i s njim se računalo upali, uđem u bios i pri izlazu iz biosa se opet ugasi... Pri paljenju javlja grešku da se u biosu podesit CPU što mi je i logično jer ploča vjerojatno ne prihvaća bartona bez flasha biosa
nije stvar u flashu , nego kod svake promjene cpu te trazi da podesis brzinu cpu ,
ako ne podrzava bartona , sve radi , ali ne na nazivnoj brzini

Citiraj:
Pa tak sam i probao s drugim ispravnim napajanjem... Ali kažem nije mi jasno zašto s bartonom radi par min a s ovim par sec... Ak ploča rikne onda ne bi ni do biosa mogo doć... Neki polukvar nemam pojma...
mislio sam da je stvar u napajanju upravo zbog toga sto kad se zgasi , ne mozes ga odmah upaliti , to mi lici na problem s strujom

nisi napisao koja je tocno ploca , da nije problem u jumperima , mozda jumperima reguliras brzinu , a ne iz biosa
vidio sam i par ploca koji imaju glupa rijesenja , tipa , ti u biosu podesis brzinu , ali ima i jumper

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 09.05.2008. u 11:15.
mef je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 22:42   #9
Zyklon
Premium

Zyklon's Avatar

Citiraj:
Autor mef Pregled postova
nije stvar u flashu , nego kod svake promjene cpu te trazi da podesis brzinu cpu ,
ako ne podrzava bartona , sve radi , ali ne na nazivnoj brzini

mislio sam da je stvar u napajanju upravo zbog toga sto kad se zgasi , ne mozes ga odmah upaliti , to mi lici na problem s strujom

nisi napisao koja je tocno ploca , da nije problem u jumperima , mozda jumperima reguliras brzinu , a ne iz biosa
vidio sam i par ploca koji imaju glupa rijesenja , tipa , ti u biosu podesis brzinu , ali ima i jumper
jumperless ploča, za točan model javim još... Ak netko ima kakvu ideju neka slobodno javi...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno