PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Komp se gasi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106950)

Zyklon 07.05.2008. 23:04

Komp se gasi

MB chaintec Kt 333
CPU athlon xp 2100+ thougbred

Evo ovako, kad upalim komp radi 3 sekunde i ugasi se, onda se uopće više neće upaliti. Nakon minutu dvije pokušam ponovno i opet se upali na 5 sek i ugasi se...

Probao sam drugim procesorom (barton) i s njim se računalo upali, uđem u bios i pri izlazu iz biosa se opet ugasi... Pri paljenju javlja grešku da se u biosu mora podesit CPU što mi je i logično jer ploča vjerojatno ne prihvaća bartona bez flasha biosa, ali to mi ipak ne objašnjava gašenje...

Napajanje sam isključio kao razlog....

Može pomoć?

yedwy 07.05.2008. 23:09

Da ploča ne prihvaća Bartona onda bi gladao mrak na ekranu...

Ako je napajanje isključeno probaj počupati sve ne nužne periferije sa kante, povadit sve nepotrebne kartice i otpojiti sve gumbe i ledice s frontlpanela i onda šarafcigerom kresni ploču (da se isključi kvar u prekidaču) ako i onda bude isto radila - ploča je RIP...

Zyklon 07.05.2008. 23:22

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1022895)
Da ploča ne prihvaća Bartona onda bi gladao mrak na ekranu...

Ako je napajanje isključeno probaj počupati sve ne nužne periferije sa kante, povadit sve nepotrebne kartice i otpojiti sve gumbe i ledice s frontlpanela i onda šarafcigerom kresni ploču (da se isključi kvar u prekidaču) ako i onda bude isto radila - ploča je RIP...

Ali zašto s bartonom radi minutu, a s origigi procom samo 5 sec?

Probao palit na sarafciger, clear cmos, i sve izvadio van, spajao postepeno redom i uvijek ista stvar...

I da znam da proc ne radi, jer ga probao na drugoj ploči...

Func 07.05.2008. 23:46

Ostaje ti ploča ili rami još za eliminirati.

yedwy 08.05.2008. 07:24

Citiraj:

Autor Zyklon (Post 1022911)
Ali zašto s bartonom radi minutu, a s origigi procom samo 5 sec?

Probao palit na sarafciger, clear cmos, i sve izvadio van, spajao postepeno redom i uvijek ista stvar...

I da znam da proc ne radi, jer ga probao na drugoj ploči...

Ploča je RIP nema druge...

mef 08.05.2008. 09:36

ne znam kako si probao napajanje , ali moj savjet ti je da posudis drugo napajanje i probas s njim , iako je najvjerojatnije problem u ploci

Zyklon 09.05.2008. 01:53

Citiraj:

Autor mef (Post 1023066)
ne znam kako si probao napajanje , ali moj savjet ti je da posudis drugo napajanje i probas s njim , iako je najvjerojatnije problem u ploci

Pa tak sam i probao s drugim ispravnim napajanjem... Ali kažem nije mi jasno zašto s bartonom radi par min a s ovim par sec... Ak ploča rikne onda ne bi ni do biosa mogo doć... Neki polukvar nemam pojma...

mef 09.05.2008. 06:54

Citiraj:

Autor Zyklon (Post 1023840)
Probao sam drugim procesorom (barton) i s njim se računalo upali, uđem u bios i pri izlazu iz biosa se opet ugasi... Pri paljenju javlja grešku da se u biosu podesit CPU što mi je i logično jer ploča vjerojatno ne prihvaća bartona bez flasha biosa

nije stvar u flashu , nego kod svake promjene cpu te trazi da podesis brzinu cpu ,
ako ne podrzava bartona , sve radi , ali ne na nazivnoj brzini

Citiraj:

Autor Zyklon (Post 1023840)
Pa tak sam i probao s drugim ispravnim napajanjem... Ali kažem nije mi jasno zašto s bartonom radi par min a s ovim par sec... Ak ploča rikne onda ne bi ni do biosa mogo doć... Neki polukvar nemam pojma...

mislio sam da je stvar u napajanju upravo zbog toga sto kad se zgasi , ne mozes ga odmah upaliti , to mi lici na problem s strujom

nisi napisao koja je tocno ploca , da nije problem u jumperima , mozda jumperima reguliras brzinu , a ne iz biosa
vidio sam i par ploca koji imaju glupa rijesenja , tipa , ti u biosu podesis brzinu , ali ima i jumper

Zyklon 13.05.2008. 22:42

Citiraj:

Autor mef (Post 1023863)
nije stvar u flashu , nego kod svake promjene cpu te trazi da podesis brzinu cpu ,
ako ne podrzava bartona , sve radi , ali ne na nazivnoj brzini

mislio sam da je stvar u napajanju upravo zbog toga sto kad se zgasi , ne mozes ga odmah upaliti , to mi lici na problem s strujom

nisi napisao koja je tocno ploca , da nije problem u jumperima , mozda jumperima reguliras brzinu , a ne iz biosa
vidio sam i par ploca koji imaju glupa rijesenja , tipa , ti u biosu podesis brzinu , ali ima i jumper

jumperless ploča, za točan model javim još... Ak netko ima kakvu ideju neka slobodno javi...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:30.