|
![]() |
#631 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Držati RAM na 3V?! Ti se zezaš... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() radije drži cl4 na nekoj hiljadarki,1080,tako....nego da cijepaš cl5 na 1300mhz..razvalit ćeš MBO..prije ili kasnije.....prije ![]() Bez uvrede..ne vjerujem u memoriju koja radi stabilno na 3V i 1300mhz..dok ne vidim,ništa.. Ajde,2.5..rekao bi,imaš sindrom-Razer...ali 3.0V?! Pa nije to SDRAM ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
#635 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
thedream, ako mislis da sam "drzao" rame na 3V onda si 7 puta ludji nego sta san ja bio kad sam im dao tolko napona, to je bilo kratkotrajno testiranje i cinjenica je da je i mene neko vrime drzao "sindrom razer", skupa sa lemljenjima potova po plocama i sl, al me proslo za vazda sta se tice Razera njemu ![]()
#636 | |
Banned
|
Citiraj:
Al nema veze,otvaramo pandorinu kutiju..opet ću pisati svašta..pa pobrati ban,nisam dobre volje za raspravu...čak i konstruktivnu...soryz.. ![]() ![]() Evo i dizel kaže..na 2.2V ide na 1100..ne kužim onda čemu 3V?! za 1300mhz..to se i na 2.5,2.6 postiže..to je poanta.. mogu ja proc staviti na 1.85V..pa će bit sviraj nešto narodno i 4ghz,i reklamacija proca,mbo a i rama lagano..u links.. ![]() Nije stvar muda..nego da se postigne maximum iz najmanje potrošnje..krivo smo se skužili..lijepo je 1300..al to mora ići i sa 2.5,2.6....3 je puno previše.. Kod OC se gleda sve..ne samo brzina..to je za noobiće..nego potrošnja,zagrijavanje,stabilnost..apsolutno sve..onda si tek clocker.. ![]() Svaka budala zna naclockat..nebitno..loše sam volje ![]() |
|
![]() |
![]() |
#637 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
dobro si rekao da se nismo dobro skuzili i to se vidi jer ja pricam o ovom slucaju kao izvlacenja max iz pojedine komponente a ti o stabilnosti sto je sasvim razlicita stvar. Ne pricamo uopce o istoj stvari pa se nemamo ni oko cega svadat... ovaj prepirat ![]() shvacam tebe kad gledas u takvom kontekstu no eto i ti shvati da ja i ti ne pricamo u istome (u ovom slucaju). I ajd Razer ce nas ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
razer i ekipa pomagajte! znaci ploča commando, proc ce bit 8400 ili 8500 i sad je problem memorija, mogu uzet iz ovih trgovina: msan, lost, links, microline, vemil i feniks trebala bi bit do 500kn 2*1gb da moze pratit fsb ploče na 1:1. hvala EDIT: morala bi bit na 800Mhz |
![]() |
![]() |
#639 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
posto vidim da ce se tu (ako Bog da) prelazit 600 FSB-a onda : DDR2 1GB PC7200 (900MHz) OCZ, nVidia XTC X2 dolazi sa GMH ili GKX cipovima... mislim da sam ti dosta rekao, samo je problem sto ju nemaju u zg-u nego negdje vani u jednoj poslovnici. |
![]() |
![]() |
#640 |
Premium
|
jel ce to ic na commanda vidim da tamo pise samo pc6400? |
![]() |
![]() |
#642 |
Premium
|
e hvala onda, znam da ta memorija ima dobre chipove samo sam mislio da nece ici na commanda, bios odma ide taj, hvala na informacijama |
![]() |
![]() |
#643 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
bok uskoro kupujem memoriju na ovu matičnu http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...uID=44&LanID=0 mislio sam Adata 800 1gb x2 jel to dobro?fensi izgleda ![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ti si 1300 ganjao sa koliko CL6? Probaj sa CL5, i onda nadalje na npr. 1350MHz, vjeruj mi ima razlike. Stvar je u tome da Ballistixi do nekih 1200MHz, ovisno o latencijama niti ne trebaju puno voltaže, no kasnije, kad se ide na 1300+, potreba za voltažom je _ogromna_. 1220MHz @ CL4, postignuto jedva sa 3.0v. Misliš da ga ne bih ganjao na 2.6v da je bilo moguće? Isto tako gore spomenutih 1350MHz, više bih volio da ju nisam kurio sa 3.15v, no eto, trebalo je. Usput, ono što vidiš/vidite po XS-u, velike brzine postignuti na nižim voltažama, tu se jednostavno radi o boljim memorijama, boljim primjercima čipova, vrlo često GKX i sl... |
|
![]() |
![]() |
#646 |
3.14zda ®
|
Hm, ja sam recimo veci ljubitelj nizih latencija, sama visoka frekvencija me i ne tangira previse. Evo novi(stari)Traceri sa kopcama i sa cipovim s obje strane veselo rade. Ima tko zainteresiran za nove Tracere bez kopci koji mi ne rade kako spada? |
![]() |
![]() |
#647 |
Premium
|
kaj misliš da će zujat? btw. neznam jer nisam još ugradio ploču jer mi treba grafička.kaj mislite o toj memoriji? |
![]() |
![]() |
#651 |
Premium
|
a jel bi ga mogo zamijenit sa pasivnim HR 05?jel bi on mogo radit pasivno? |
![]() |
![]() |
#652 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ma znam... Al necu to opet uzimat ko Ballistixe. Sa Ballistixima sam imao dost s**nja, imam PC6400 Balistiku, pa me je dosta naživcirala. Ide ona visoko i sve, samo je pitanje vremena kad će odapeti. Znam da ih je dosta vozalo visoko dugo vrijeme, al ja nemam sreće sa njome. S vremenom se je smanjivala i trebala je više volti. Sad ću je prodat (novi moduli, nisu oni stari koji su trebali sve više volti). Konačno sad kad uzimam novu memoriju, želim nešto što je sigurno i po stocku najmanje PC8500. Kad ću imat takvu memu, onda se može OC koliko god želim, pa da je mogu i reklamirat ak mi neće ići na PC8500, na što je stari Ballistix polako posustajao, al ga nisam mogao reklamirat sve dok se ne spusti ispod PC6500. Ipak sam ga reklamirao kad je odapeo. ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
ice jel smijem ja respectfully pitati za koji qurac ti treba PC8500 mema koju ces jos clockati? s cime se ti bavis da je svaki herz toliko bitan? testirao sam kinmaxovu 1066mhz memu i razlika je (u RL usporedbi s mojom 800@921-1.8V) 99% neprimjetna.... cheers |
![]() |
![]() |
#654 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Ja sam dabome osjetio razliku na skoku sa 800Mhz na 1100Mhz... I u igrama i real life. (Balistika) |
|
![]() |
![]() |
#655 |
Premium
|
Osjetio si razliku? Ja recimo u obicnom dekstop radu (bez zahtjevnih programa i igara) nemogu osjetiti razliku izmedju 400 ddr-a i ove moje, a jedina razlika koju sam ja osjetio clockanjem axeram-a s 800 na 1070 je bilo brze podizanje eseta kod bootanja (a i to je mozda stvar percepcije, niceg drugog)... po mojem je ta mema samo za visoke fsb-ove i ako ganjas omjer 1:1, ali ako vec nabavljas nabaci koji review ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
nemoj pricati badave kako ne osjetis razliku. imam mado kingmaxe 800 i balje 1066. mozda u desktop modu (lol on je ionak najmanje na repertoaru) i nema neke razlike, no to kaj digne cijeli sistem brze, ucitava mi igre brze, prije svega ucitavanje mapa i levela je brze, a i nekako sve tecnije radi. no, mozda je to samo "stvar percepcije"..je, percipiram da sada u BFu udem prvi na server, i cekam da pocne partija, dok sa 800kom upasdnem vec kad su svi walkeri zauzeti ![]() ![]() ![]() uglavnom, vec smo prije o tome raspravljali. ako imas love uzmes 8500 ili vise. i rijesio si problem. MORA, ta mema MORA jednostavno raditi na toj brzini i to je to. dok sporije, ok, mozes klokat i dobijes isto samo jeftinije. no, pitas se do kada? i dali je to bas to. ugl, nekako dajem glas za uzeti u startu nekaj brzega, pa si ustediti vrijeme i zivce na oc i postizanje da fico ide ko stojadin hehe ![]() ![]() ![]()
#657 |
3.14zda ®
|
Koji ste vi likovi, ja gotovo da ne osjetim ni razliku izmedju Pentiuma D 945 i ovog Conroe-a 6850, a kamoli neke razlike u DDR2 i 200MHz frekvencije rama. Jedina razlika koja mi je ocigledna je ona u temperaturnim senzorima. Smanjite dozivljaj na sintetiku. |
![]() |
![]() |
#658 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Moram se složiti sa Vinom, ja također ne vidim razliku između 800MHz 4-4-4-12 i 1100MHz 5-5-5-15. U igrama? Cekaj, pa sa 300MHz višom frekvom meme, dobiješ možda 1% više FPS-a. ![]() A kako u real life radu vidiš razliku? Ne kužim....brza mema je samo bacanje novca (imho). |
![]() |
![]() |
#659 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Balo, prestani, lijepo te molim, prestani. To sto ti je super pi za 0.05s brzi neznaci da ti ikako igdje mozes tu razliku vidjeti. Pogotovo ne u windows radu, nesto sitno PSa i napucavanju aliena. Kupnja uberduper brze meme, pogotovo na procu sa visokim mnoziteljem, je bacanje love u vjetar. |
|
![]() |
![]() |
#660 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Dečki, razlike skoro da i nema, osim u benchmarcima, pa ako vam je to bitno... Imao sam neko vrijeme crucial balistix u kompu (na proputovanju do vlasnika sam ga malo razradio ![]() Ako hoćete osjetiti razliku onda staviti veću količinu memorije. Ja sam stavio winxp 64bit i 4 gige jeftinjaka crucial renditiona s akcije u linksu, i to mogu reći da osjetim razliku u odnosu na 2 gige, pogotovo u zahtjevnijim programima. Da ne velim da je cijena bila naprosto smiješna... No samo da upozorim - super pi i većina benchmarkova vam neće poletit s 2 gige extra ![]() Kao što je kolega Fleks rekao, kupnja skupe memorije je uglavnom bedastoća, da ne upotrijebim neku drugu riječ ![]() I jeftinija memorija se da dobro klokat, pa da profitiraju i oni koji imaju proceve s manjim množiteljem, samo treba malo bolje birati pri kupnji ![]()
|
|