|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
AMD 790FX vs. NVIDIA 780a Chipsets
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
lol, kad sam vidio grafikone prvo sam rekao ajmeee a tek onda vidio u kojem su omjeru radjeni...lol, izgleda da ova 780a ploca ima neku ogromnu prednost a ono 1 promil ![]() odmah izgubio volju za ostatkom teksta |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Da, grafikoni su komatozni. Već prvi prikazuje kako će sve ostalo izgledati. ![]() Onak, razlika je 1 bod (na rezultatu od ~7080 !!), a grafikon prikazuje da je skoro pa 2.5x brža nvidia ![]() EDIT: Pročitao review do kraja. Dobar review, a koliko vidim, prvi komentar na njega na njihovim forumima je bio baš na te grafikone i na uzdizanju nvidie (na testu gdje je razlika 0.002% vele da je Nvidia razvalila AMD-ov chipset ![]() Uglavnom, potpuno jednaki chipseti, jedini minus pišu AMD-u jer ima SB600 sa samo 4 SATA (780G donosi SB700 i ima 6SATA konektora).
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Mislio sam na to da postoji NB 780a + nForce200, isti slučaj je kod Intela, ovaj nf200 je recikliran i za AMD. Kod Intela je bio štos da je nF 200 nazivno nudio PCI-E 2.0 kompatibilnost, a sâm se sa NBom vezao PCI-E 1.0 vezom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|