![]() |
AMD 790FX vs. NVIDIA 780a Chipsets
|
lol, kad sam vidio grafikone prvo sam rekao ajmeee a tek onda vidio u kojem su omjeru radjeni...lol, izgleda da ova 780a ploca ima neku ogromnu prednost a ono 1 promil :D
odmah izgubio volju za ostatkom teksta |
Da, grafikoni su komatozni. Već prvi prikazuje kako će sve ostalo izgledati.
http://www.max-save.org/pix/qgkl3no_thumb.gif Onak, razlika je 1 bod (na rezultatu od ~7080 !!), a grafikon prikazuje da je skoro pa 2.5x brža nvidia :D EDIT: Pročitao review do kraja. Dobar review, a koliko vidim, prvi komentar na njega na njihovim forumima je bio baš na te grafikone i na uzdizanju nvidie (na testu gdje je razlika 0.002% vele da je Nvidia razvalila AMD-ov chipset :D). Uglavnom, potpuno jednaki chipseti, jedini minus pišu AMD-u jer ima SB600 sa samo 4 SATA (780G donosi SB700 i ima 6SATA konektora). |
Citiraj:
|
Čipset je sklepan po apsolutno istom principu kao i 780i ;).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne vidim kako bi bili povezani. 780a ima IGP, nema klasični NB (jer je NB i mem. kontroler u procesoru). Jedino kaj ima 2 chipa umjesto jednog sa svime (kako je bilo prije sa 6100/6150 + 410/430 pa su onda to stavili sve pod jedan chipset). |
Mislio sam na to da postoji NB 780a + nForce200, isti slučaj je kod Intela, ovaj nf200 je recikliran i za AMD.
Kod Intela je bio štos da je nF 200 nazivno nudio PCI-E 2.0 kompatibilnost, a sâm se sa NBom vezao PCI-E 1.0 vezom ;). Baš me zanima dal je isti slučaj kod AMDa. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:35. |