|
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
ili mozda neko kucno kino da probam spojit s kompom tipa http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=029256 ima li to stvarno 1000W RMS ili je to1000w P.M.P.O |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Gle nemoguce je da daje 1000w, pogotovo zato sto mi ga je frend kupio i reko ponosno da ima 1kw kucno kino. I onda sam cuo tih 1000w i smijao se ![]() ![]() E da. ak mislis dat 3000kn za PC zvucnike, onda nisi pametan. Imas HiFi temu pitaj gore sto da kupis za 3000kn. Iznenadio bi se sto se sve da sloziti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() |
#7 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
znači ovi z5500 su jači od ovog kilovatnog kucnog kina??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
sjecam se vremena kad sam ja gledao audio sustave i rangirao ih po snazi..to je bilo prije jedno 10 godina, tada sam imao 12..Nitko nije postavio pitanje kak to svira nego samo koliko to ima snage? Svi tu pljuju po tom kinu, ali ponavljam da nije nemoguce da imaju 1000w rms. Ali to ne znaci da sviraju dobro, glasno mogu svirati i sustavi od 100 w.. mislim da vecina vas razumije da sutav od 1000 w ne svira duplo jace od istog takvog od 500 w? ili ipak ne? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
JDM
|
Bojim se da ne razumiju, ali to nije sada vazno. Sada je vazno da covjek ne baci 2500 + kn na PC zvucnike. Nadalje je vazno da TO kucno kino NEMA 1kw. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
To si dobro rekao, al kvalitetu treba znat preopoznat. Većina ljudi na ovom svijetu su u razini prosjeka, pa je tako većini ljudi na ovom svijetu kvaliteta zvuka sekundarna, jer slušaju očima , a ne ušima, pa onda kupuju pojačala i zvučnike od 200 000 wata iz Peveca za 200 kuna..... Još će ispast da ljudi u computer shopovima ili Pevecu kupuju vrhunske razglase, a ne plastične kutijice sa smiješno-nerealnim specifikacijama tj. wattažama ![]() Zadnje izmijenjeno od: electric_dreams. 22.04.2008. u 02:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Za tebe digitalno pojacalo ne postoji jer "Zvuk se "pojačava" nakon DA konverteraa, ne prije, tako priča o digitalnom pojačalu je priča za klince". Stvrno sve znas i bas si car..nema sta.. A za ostale evo jedan dio clanka koji je napisao Milan Rupić, ti vjerovatno ne znas tko je on, ali ostali koji nesto znaju o dobroim zvuku, trebali bi znat o kome se radi: "Naime, digitalna pojačala funkcioniraju - digitalno.Informacija se sastoji od 0 (nema signala) i 1 (ima signala) vrijednosti, između kojih nema međuvrijednosti, pa tako ni kašnjenja signala, za razliku od analognih pojačala kod kojih se signal konstantno mijenja između dviju vršnih vrijednosti, što može dovesti do kolebanja i kašnjenja u brzini odziva. Na drugoj strani,u analognim se pojačalima signal pojačava (načelno) bez ikakvih modifikacija, dok se u digitalnim pojačalima analogni ulazni signal, putem niskopropusnog filtra, pretvara u digitalni, i potom opet u analogni da bi mogao biti upućen u zvučnički sustav. To nedvojbeno dovodi do promjene u njegovim osobinama. I dok su donedavno takve promjene bile slušno jako uočljive, pa su se digitalna pojačala koristila uglavnom za amplifikaciju subwoofera, danas su one svedene na minimum, pa je zvuk digitalnih pojačala, kakvo je i Onkyjovo A-9555, vrlo teško tipski razlikovati od onoga analognih pojačala u istom cjenovnom razredu.I na kraju, ali ipak ne i sve - jer razlika ima još - velika razlika između analognih i digitalnih pojačala je u učinkovitosti. Kod analognih pojačala je to najviše do 70 %, pa su potrebni veliki hladnjaci da se generirana topline isija u prostor, dok je kod digitalnih pojačala 90 %, zahvaljujući čemu nema velike disipacije topline, niti potrebe da pojačala budu masivna zbog velikih hladnjaka." Znaci tu je ukratko opisan nacin rada digitalnih pojacala (onih za klince, tj. one koji nemaju pojma o zvuku..) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
baš sve čitam i onak... samo da provjerimo review date jednog vrhunskog tact milleniuma |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|