Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.09.2007., 00:00   #31
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ja ako stavim na subwoofer na nulu, onda sub ne radi...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2007., 00:42   #32
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
sam ti odnesi kutiju od 30kg natrag u dućan i kupi 3 puta jeftinije zvučnike... onda odaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti.

čekaj jel imaš ti ili itko od tvojih prijatelja mp3 player, discman pa i walkman ffs?!?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2007., 12:40   #33
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Cek, meni nije jasna jedna stvar na slici sta je stavio joga bonito.

Zaokruzio sam dio sta mi nije jasno. Koliko sam skuzio, to je LPF i srezao si woofer da ne svira vise od 10Hz?

Probaj iskljuciti taj "Bass redirection" i sve EQ sta imas u driverima i programu u kojem slusas pjesme, pa vidi hoce li se sta popraviti. Isto tako ako imaju kakve opcije za "bass boost" i to izgasi.
Staro 27.09.2007., 16:14   #34
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ajooooj... pa naravno da ti ne radi vufer kad imaš golfa na desktopu.

dobro jesi ti to stvarno odrezao sve iznad 10hz??
Staro 27.09.2007., 21:12   #35
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ajooooj... pa naravno da ti ne radi vufer kad imaš golfa na desktopu.

dobro jesi ti to stvarno odrezao sve iznad 10hz??
Ma nema veze bio sam i probo sa isskljucenim i svakako i uvijek isto i probo sam spojit na integriranu i ista stvar mozda malo jace i danas sam odnio u ve-mil na reklamaciju da oni vide i kaze mi lik kao moze biti tvornicka greska ali kaze da jos od nikog nije cuo da je bass slab da sam ja prvi i da bass udara ko nenormalan!

Reko je da je prije par dana imo neku reklamaciju na njima i kaze kad je odvrnio bass da su decki iz servisa i skladista popizdili koliko udara nisu mogli radit a meni preslabo pa evo cekam reko je da ce sutra probat pa da ce mi javit, bas me zanima sta je u pitanju?

Ja sam probo sve vase savjete i prijedloge i hvala na trudu i svemu ali nikako da ga natjeram da radi kako treba pa cemo cuti sta kazu ovi u servisu!
joga bonito je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2007., 03:01   #36
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
tek sad vidio sliku na kojoj je odrezo frekvu na 10Hz...inace ne otvaram slike, dapace - bojim ih se(65k user, smlc...)
moguce da mu je ta kolicina basa gusila zvucnik...gdje ce logiji za 2,5kkn davat basa na 10Hz i jos k tome da ga cujes(btw, nemoguce).

doduse, procitah sve replaye...pa ako si probao i bez toga...onda valjda imas problem...nadam se da ce ti zamjeniti i da ce sljedeci sub odvaljivat susjedima prozore, zbuku, fasadu itd...(sreca da je moja prva susjeda cca 20m od mene, nesreca jer je bitch!)

javi kaj je bilo!

pozz
gamer je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2007., 06:25   #37
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor joga bonito Pregled postova
Ma nema veze bio sam i probo sa isskljucenim i svakako i uvijek isto i probo sam spojit na integriranu i ista stvar mozda malo jace i danas sam odnio u ve-mil na reklamaciju da oni vide i kaze mi lik kao moze biti tvornicka greska ali kaze da jos od nikog nije cuo da je bass slab da sam ja prvi i da bass udara ko nenormalan!

Reko je da je prije par dana imo neku reklamaciju na njima i kaze kad je odvrnio bass da su decki iz servisa i skladista popizdili koliko udara nisu mogli radit a meni preslabo pa evo cekam reko je da ce sutra probat pa da ce mi javit, bas me zanima sta je u pitanju?

Ja sam probo sve vase savjete i prijedloge i hvala na trudu i svemu ali nikako da ga natjeram da radi kako treba pa cemo cuti sta kazu ovi u servisu!
Jel to servis u ZG? Ak je, onda ovi s reklamacije su možda i moji, jer su mi jučer javili da su gotovi i da si mogu pokupiti robu.... Čini se da su ih ipak popravili, inače, sub se bio razletio, točnije, prema onome šta su mi rekli oni koji se malo bolje razumiju, nešto s membranom je bilo... Baš ću pitati u servisu....
eluminer je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2007., 09:41   #38
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
Autor gamer Pregled postova
tek sad vidio sliku na kojoj je odrezo frekvu na 10Hz...inace ne otvaram slike, dapace - bojim ih se(65k user, smlc...)
moguce da mu je ta kolicina basa gusila zvucnik...gdje ce logiji za 2,5kkn davat basa na 10Hz i jos k tome da ga cujes(btw, nemoguce).

doduse, procitah sve replaye...pa ako si probao i bez toga...onda valjda imas problem...nadam se da ce ti zamjeniti i da ce sljedeci sub odvaljivat susjedima prozore, zbuku, fasadu itd...(sreca da je moja prva susjeda cca 20m od mene, nesreca jer je bitch!)

javi kaj je bilo!

pozz
Pa da pokusavo sam svakako i uvijek je bio jednaki rezultat jednaki bass sta god pojacavao ili smanjivo uvijek jednako!

Hvala i ja se nadam da ce to sredit da bude kako treba ili nek mi daju novi uglavnom hocu da budem kakav treba da odvaljuje crijepove s krova

Cim mi budu javili sta je ja cu vam javit
Staro 28.09.2007., 13:29   #39
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor joga bonito Pregled postova
Pa da pokusavo sam svakako i uvijek je bio jednaki rezultat jednaki bass sta god pojacavao ili smanjivo uvijek jednako!

Hvala i ja se nadam da ce to sredit da bude kako treba ili nek mi daju novi uglavnom hocu da budem kakav treba da odvaljuje crijepove s krova

Cim mi budu javili sta je ja cu vam javit
Čini mi se da sam još prije par mjeseci kad sam ih kupovao čitao na logitechovim forumima nešto o lošim serijama z5500 koje se prepoznaju po PID broju i manjoj kutiji...

http://forums.logitech.com/logitech/....id=4380#M4380

Uglavnom, pročešljaj malo po njihovom forumu i vidjet ćeš da nisi jedini.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2007., 18:34   #40
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Danas su me zvali iz Ve-mil servisa i rekli da radi sve normalno da je sub super da dere i pusto mi lik preko telefona ali nemoze se to tako ocijenit! Kaze da su bili spojeni na neku integriranu i da dere pa cu otic kod njih ali da mi pusti da cujem kako to dere da usporedim pa cemo vidjet bas me zanima jer meni je ono bilo jako slabo! Javim rezultate
Staro 29.09.2007., 14:46   #41
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Jupiiiiiiiiiiiii evo jucer ja oso u Ve-mil po zvucnike i on meni pusti i ono bass roka ko lud i bio ga odvrnio do kraja ono sve se police tresu grafička sa police odskace a glasnoca zvuka na max je jako kvalitetna nema ni tunke zujanja ni nista da se zvuk lomi predobro je.

I doso ja kuci spojio na komp sve lijepo kablove sakrijo raspored i obriso drivere od zvučne i sve lijepo ponovno instaliro i namjestio crossover frequency i odvrnio a ono fino roka milina dere sva mi se soba trese i onako sve vibrira

evo slika pogledajte jel valja ovako

Sad sam stvarno prezadovoljan bas je sistem odlican i ima snage i najbitnije kvalitete.
Kaze meni lik u servisu da bass roka nenormalno on sebi pustio da dere kaze da su ostali popizdili koliko udara nisu mogli radit.

Ali sam jako iznenadjen preciznošću zvuka i kvalitetom. Kaze taj dečko u servisu da je odličan sistem i da vrijede te novce a sad i ja kazem,vidim, i cujem da vrijede te novce kaze da kad je cuo da ima reklamacija na njima da sub ne radi kaze da se iznenadio

Jel valja ono sto sam namjestio crossover frequency ili treba mozda jače ili slabije?
Staro 29.09.2007., 14:59   #42
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Nadam se da su ti naplatili testiranje i laznu reklamaciju , jer nisi ovdje htio poslusati nicije savjete a ljudi su ti dali sva moguca rjesenja . Dakle cista greska ljudskog faktora .... inace , odlicni zvucnici i uzivaj sa njima
Router je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2007., 15:09   #43
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Nadam se da su ti naplatili testiranje i laznu reklamaciju , jer nisi ovdje htio poslusati nicije savjete a ljudi su ti dali sva moguca rjesenja . Dakle cista greska ljudskog faktora .... inace , odlicni zvucnici i uzivaj sa njima
Nisu mi naplatili! a bio sam ja probo sve savjete ali mozda nesto s driverima nije valjalo bio sam pobriso i ponovno instaliro i sad je sve predobro i zvuk i sve svaki ton je onako kako treba predobar i super zvuči bas je ono odlično!

Bas odlično zvuči sve super bas su kvalitetni zvučnici

Živjeli svi
Staro 29.09.2007., 22:35   #44
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
ma znao sam da si ti nest zmrdo...di ces cutoff na 10Hz!?
(neznam kak si kaj sad namjestio, ne vidim nikakvu sliku...fakin 56k, smlc...)

joj e, da bar ja imam tak visoko misljenje o njima...mozda nebi mislio o modanju ili necem drugom...no ok, glavno da si ti zadovoljan. i da, vrijede 2400kn(mozda i neku sicu manje).

pozz
gamer je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2007., 22:43   #45
Pink_Floyd
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2004
to gamer ja ih iman hm jedno 2 ipo godine , super su mi bili 2 miseca , od tada svaki dan sve vece i vece smece !
Pink_Floyd je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 00:30   #46
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Tako će vjerojatno i joga bonito za 2 mjeseca imati u sigu prodajem Z-5500
B-Link je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 00:51   #47
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ja znam da neću... 2 dana sam postavljao vodilice po sobi za kompletan a/v sistem.

pas mater...
Staro 30.09.2007., 12:46   #48
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
Tako će vjerojatno i joga bonito za 2 mjeseca imati u sigu prodajem Z-5500
Necu sigurno! Bio sam zadovoljan jako sa Geniusima ali me ovo povuklo jer su jednostavno bolji kad se odvrne do kraja i dalje je zvuk kvalitetan, super jak i precizan bass, dizajn, kvaliteta pa eto!

Inače stalno slušam glazbu tako da mi je ovo dobro za moje potrebe a kuci sam svega par sati tako da imam Hi-Fi nebi imalo smisla to bi prodo
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno