Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.01.2007., 09:29   #1
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Pioneer reciver VSX-916-S

Zanima ne jel neko ima ovaj reciver i kako mu se čini? Zanima me najviše kakav je u stereo modu i jel reproducira dosta niske frekvencije jer mnogi ako slušate glazbu u daju premalo basova i u stereo i surroud modu pa me zanima kako je sa pioneer-om.
Chome je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2007., 10:07   #2
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Chome Pregled postova
jel reproducira dosta niske frekvencije jer mnogi ako slušate glazbu u daju premalo basova i u stereo i surroud modu pa me zanima kako je sa pioneer-om.
Ovo ti nije stvar pojačala koliko zvučnika koje spajaš. Nije kriv Pioneer ako ga okačiš na Spartak zvučnike od 500 kn. I mada Pioneer nije u vrhu kvalitete mislim da daje basa koliko i treba. Stvar je što je većina današnje mladeži (hmm jel' ja još spadam u ovu grupu : sweating ) zatrovana raznim loudnes efektima i pretjeranim basovima pa se ono što spada u vjeran zvuk pakuje u kutije s natpisom "nepoželjno".
Oglas

Oglas
Staro 12.01.2007., 10:26   #3
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Citiraj:
Autor newalss Pregled postova
Ovo ti nije stvar pojačala koliko zvučnika koje spajaš. Nije kriv Pioneer ako ga okačiš na Spartak zvučnike od 500 kn. I mada Pioneer nije u vrhu kvalitete mislim da daje basa koliko i treba. Stvar je što je većina današnje mladeži (hmm jel' ja još spadam u ovu grupu : sweating ) zatrovana raznim loudnes efektima i pretjeranim basovima pa se ono što spada u vjeran zvuk pakuje u kutije s natpisom "nepoželjno".
Ja znam što pričam. Imao sam sony reciver i na istim zvučnicima je davao ništa niskih tonova tako ako ne upalim sub. bassa nema, dok iste zvučnike spojene na staru sony liniju fino zvuči sa dovoljno bassa. Zvučnici su veliki podni i mogu dati niske frekvencije samo ako ih ima šta potjerati. Jasno je da običan reciver 100wx7 nemože na sve kanale dati niske frekve pri toj snazi jer bi to katastrofalno zvučalo pa su zato i tvorniči odrezane niske frekve ali me zato zanima kakav je u stereo modu.
Staro 12.01.2007., 10:29   #4
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
iste zvučnike spojene na staru sony liniju fino zvuči sa dovoljno bassa.
Da probam većim slovima? LOUDNESS I RAZNI BOOST BAS-OVI!
Staro 12.01.2007., 10:42   #5
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Citiraj:
Autor newalss Pregled postova
Da probam većim slovima? LOUDNESS I RAZNI BOOST BAS-OVI!
Ja kažem velikim ZNAM O ČEMU PRIČAM I NE RADI SE U GLUPIM FEATURIMA, nisam od jučer. Ti prvo poslušaj npr sony dg-500,700 ili neku yamahu ili tako nešto pa mi onda pričaj. Činjenica je da novi reciveri su rađeni tako da se podrazumjeva da imaš subwoofer što ja i imam ali bi bar u stereo modu trebalo bi biti nižih tonova. Ja ne tražim da nabija ko blesavo i ne pričam o jačini nabijanja bassa ili šta ja znam šta već o samoj mogučnosti reproduciranja nižih frekvencija.
Staro 12.01.2007., 13:49   #6
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Sve ti je to relativno. Ja imam Marantza SR4600 receiver i Wharfedale Diamond 9.1 zvučnike koji imaju 13cm bas membrane i bas se čuje super za tako male kutije. Nije kao sub u autu al se to ni ne očekuje. Pioneer receiveri imaju dosta dobar zvuk, pogotovo za rock ili techno i razne njegove izvedenice ali opet ti je to kolko para tolko i muzike. To da se podrazumijeva da se receiveri rađeni za sisteme sa subom nije istina, skoro svi receiveri imaju mogučnost podešavanja šta češ sa sub signalom, maknut ga, poslat u sub ili ga poslat u prednje zvučnike. U stereu tak ionak nemaš poseban sub signal pa sve ovisi o pojačalu ugrađenom u receiver, kablovima, zvučnicima i stalcima ako ih ima te o prostoriji i kako su zvučnici smješteni u njoj.
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2007., 14:04   #7
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Sve ti je to relativno. Ja imam Marantza SR4600 receiver i Wharfedale Diamond 9.1 zvučnike koji imaju 13cm bas membrane i bas se čuje super za tako male kutije. Nije kao sub u autu al se to ni ne očekuje. Pioneer receiveri imaju dosta dobar zvuk, pogotovo za rock ili techno i razne njegove izvedenice ali opet ti je to kolko para tolko i muzike. To da se podrazumijeva da se receiveri rađeni za sisteme sa subom nije istina, skoro svi receiveri imaju mogučnost podešavanja šta češ sa sub signalom, maknut ga, poslat u sub ili ga poslat u prednje zvučnike. U stereu tak ionak nemaš poseban sub signal pa sve ovisi o pojačalu ugrađenom u receiver, kablovima, zvučnicima i stalcima ako ih ima te o prostoriji i kako su zvučnici smješteni u njoj.
Poslušao sam danas pioneer-a i u stereo se sasvim dobro čuju i visoki ali i niski tonovi što za sony-a nemogu reći kako got ga se podesilo (sa subobom, bez itd.)
Staro 12.01.2007., 14:45   #8
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Morate podesiti u setupu recivera da su prednji zvucnici veliki, i da nema subwofera inace nece biti basa jer elektronika recivera reze sve ispod 80Hz. i salje na subwofer bez obzira dali ga imate ili ne.
Znaci staviti Speakers size - Large, Subwofer - No naravno samo ako se koristi kao stereo, a ne u sistemu kucnog kina.
Kod mene je isto SR4600 sa B&W DM602 zvucnicima, ako podesim da su prednji mali Subwofer ubi, ali ako ga iskljucim nigdje basa zglave pa moram promjeniti postavke u setupu.
Staro 12.01.2007., 14:58   #9
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Morate podesiti u setupu recivera da su prednji zvucnici veliki, i da nema subwofera inace nece biti basa jer elektronika recivera reze sve ispod 80Hz. i salje na subwofer bez obzira dali ga imate ili ne.
Znaci staviti Speakers size - Large, Subwofer - No naravno samo ako se koristi kao stereo, a ne u sistemu kucnog kina.
Kod mene je isto SR4600 sa B&W DM602 zvucnicima, ako podesim da su prednji mali Subwofer ubi, ali ako ga iskljucim nigdje basa zglave pa moram promjeniti postavke u setupu.
To sve što si napisao već znam i tako sam i podesio ali Sony jednostavno nije zvučao kako treba u stereu dok je pioneer svirao ok tako da ću uzeti 916 model.
Staro 12.01.2007., 15:04   #10
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

To se slazem ima moj kolega nekog sonya ogroman 7 kanala, a svira ko ruski radio. U svakom slucaju posto sam ranije imao pioneer reciver (neznam model bilo je to prije 3-4 godine poslije sam ima jos nekoliko raznih modela tako da se nesjecam) dobar je to izbor samo nabaci neke bar malo bolje zvucnike toga bar vi imate da birate i radice to ko zmaj.
Oglas

Oglas
Staro 12.01.2007., 15:19   #11
BASSFREEK
Banned
Moj komp

BASSFREEK's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
ja imam sony str-de497 i imam monstrumski bass zvuk na pioneer cs-9070 sa 30cmmembranom u stereu.Bok
BASSFREEK je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2007., 15:43   #12
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Ja znam što pričam. Imao sam sony reciver i na istim zvučnicima je davao ništa niskih tonova tako ako ne upalim sub. bassa nema, dok iste zvučnike spojene na staru sony liniju fino zvuči sa dovoljno bassa. Zvučnici su veliki podni i mogu dati niske frekvencije samo ako ih ima šta potjerati. Jasno je da običan reciver 100wx7 nemože na sve kanale dati niske frekve pri toj snazi jer bi to katastrofalno zvučalo pa su zato i tvorniči odrezane niske frekve ali me zato zanima kakav je u stereo modu.
Koje Sony-jeve zvučnike imash?
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2007., 15:50   #13
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Ja imam Jamo, http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=...roductID=17906

ali probao sam i sa Sony SS-MF450H i na njima fali bassa.
Staro 12.01.2007., 16:27   #14
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Citiraj:
Autor BASSFREEK Pregled postova
ja imam sony str-de497 i imam monstrumski bass zvuk na pioneer cs-9070 sa 30cmmembranom u stereu.Bok
Pa bila bi sramota na tolikim lavorima da fali basa.
Staro 13.01.2007., 15:40   #15
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Citiraj:
Ja imam Jamo, http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=...roductID=17906

ali probao sam i sa Sony SS-MF450H i na njima fali bassa.
: nuts :: nuts :

Zaljubljen sam u te.

Koliko koštaju tj koliko si ih ti platio?
Staro 13.01.2007., 20:43   #16
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

pa zapravo imam ovaj cijeli komplet: http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=...roductID=17903
i to je bila neka akcija i jako jeftino sam ga uzeo a bilo je samo u metrou (a tamo je inače tehnička roba jeftinija) i platio sam mislim 1300Kn ali isto tako znam da ih više nemaju a neznam da u hr ima još negdje.
Staro 13.01.2007., 20:50   #17
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Psmtr, to je bilo u Metrou sa Yamahinim recieverom?: hitthewa

: hitthewa : bonker :

Edit: Jel zna tko gdje ih ima još za kupit? : hitthewa
Staro 14.01.2007., 00:46   #18
BASSFREEK
Banned
Moj komp

BASSFREEK's Avatar

Chome ja imam na svom sony str-de497 pojačalu imam neki polovni KODA sw-10 aktivni subwoofer ima 25 cm bass i 22kg danas mi ga buraz posudio super detonira u t3 filmu.
Chome kupi si neki polovni sub za 500-1000kn za partije i za***avanje susjeda danas mi je susjeda kucala na vrata zbog subača.Bok
Staro 14.01.2007., 12:16   #19
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Pa imam ja i sub. Pioneer S-W160S-K
http://www.ronis.hr/default.asp?sifra=S-W160S-K

Cilj mi nije zaj**bavanje susjeda već da sve fino zvuči.. sony sam ionako prodao pa ću najvjerojatnije uzeti ovaj reciver Pioneer 916 i to je to.
Staro 14.01.2007., 15:59   #20
BASSFREEK
Banned
Moj komp

BASSFREEK's Avatar

Chome kako taj pioneer sub udara u tehnu i hip-hopu.Bok
Staro 14.01.2007., 18:43   #21
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Pa reći ću ti sad za koji dan kad uzmem reciver. U filmovima je dobro zvučao a i za glazbu je ok. Dosta ovisi na koji položaj u sobi ga postaviš pa je najbolje da svako procijeni sam kod sebe. Za techno bi trebao biti dobar jer nije trom, brz je dosta.
Staro 14.01.2007., 20:31   #22
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa jel ti stereo primaran? ako je onda uzmi pojačalo i 2 spikera + neki pc 5.1 komplet za surround i to je to.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2007., 00:21   #23
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
To sve što si napisao već znam i tako sam i podesio ali Sony jednostavno nije zvučao kako treba u stereu dok je pioneer svirao ok tako da ću uzeti 916 model.
isti takav problem sam imal i ja sa yamahom rx 559. srecom, prodah je.
NE MOŽE se nikako namjestiti, kuzim se u namjestavanje i nikako nisam mogao dobiti bass-a na 16cm zvucnicima...a kad ih spojim na liniju, bass razvaljuje.
eto, chome nisi jedini!
takoder namjeravam ubost onaj 406 paket a i razmisljam o pioneeru vsx 916.

pozz
gamer je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2007., 10:36   #24
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Evo ja sam uzeo pred neki dan VSX-916 i sa ovim mojim zvučnicima se stvarno super čuje, imam i Pioneer subwofer onaj model 160 a bez njega se fino čuje al kad još sub uključim dobijem još onih skroz niskih frekvencija i stvarno sam zadovoljan.
Jedino mi se na sony-u sviđalo šta sam mogao preimenovati izvore pa da nešto drugo piše na display-u umjesto npr. AUX. dok na ovom to nema pa recimo kad PC spojim piše DVR/VCR a valjalo bi preimenovat u PC.
Staro 26.01.2007., 12:07   #25
BASSFREEK
Banned
Moj komp

BASSFREEK's Avatar

Ja kod sonya str-de497 mogu preimenovati izvore ulaza ali je taj, pioneer vsx-916 je bolji od bilo kojeg sonya.
Staro 29.01.2007., 12:51   #26
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Bolji od bilo kojeg sony-a? Dečko nemoj pričat gluposti! I već si dosadan sa tim svojim reciverom, u svakom ga postu spominješ. NHF
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno