Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.02.2025., 11:24   #31
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ne znam jel tko vec naveo, ali i Kleinanzeigen ima nesto slicno kao buyer protect na Njuskalu. Zove se "Direkt kaufen" i kao prodavac moras imati njemacki iban, ali koliko znam kao kupac mozes i paypalom platiti. Placa se nesto sitno po kupnji, ali se prodavcu nece isplatiti novci dok kupac ne potvrdi da je sve ok.
Inace, ja stalno i kupujem i prodajem preko Kleinanzeigen i nikad nisam imao problema. Jednom su me pokusali prevariti sa nekom komunikacijom za kacigu, ali me spasio paypal jer su odbili transakciju pa mi je postalo sumnjivo pa sam odustao. Par dana nakon toga mi se javi pravi vlasnik tog racuna sa upitom da li sam ostecen jer je prijavljivao slucaj policiji.
Ali ja sam u DE, pa nisam mjerodavan
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 11:25   #32
valid_
Premium

Datum registracije: Dec 2020
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Uzeo sam nekoliko (S)VHS i jedan DCC deck na Grincajgenu i sve je proslo iznad ocekivanja, odlicno spakirano, stiglo u .hr bez ostecenja, uz brzi dogovor i naravno - uplata preko PayPal Friends&Family
No ja bih rekao da sam imao srece, sa vise strana sam dobio savjet za povecani oprez, npr. jedna od najjednostavnijih stvari je zamoliti prodavaca da vam slika predmet sa napisanim vasim imenom ili nickom na papiru u istom kadru Ako to odbije ili nema odgovora znate koliko je sati. Zapravo ga koristim ako bas naletim na neke nemoralno jeftine ponude, onda sam spreman i riskirati, sejvao sam mu gomilu kljucnih rijeci u pretrazi i salje obavijesti kad se tako nesto pojavi, ako je cijena ultra niska ulijecem
Jedan od indikatora je i koliko je seller dugo registriran na sajtu, kakve su mu ocjene itd, mada nista ne mora biti garancija da cete ispusiti. Rizik je tu, kao uostalom i kod svih oglasnika

Za obavijestavanje koristis neki njihov vec postojeci sustav ili imas neku aplikaciju, skriptu za nove oglase?
valid_ je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 11:43   #33
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Ne znam jel tko vec naveo, ali i Kleinanzeigen ima nesto slicno kao buyer protect na Njuskalu. Zove se "Direkt kaufen" i kao prodavac moras imati njemacki iban, ali koliko znam kao kupac mozes i paypalom platiti. Placa se nesto sitno po kupnji, ali se prodavcu nece isplatiti novci dok kupac ne potvrdi da je sve ok.
Inace, ja stalno i kupujem i prodajem preko Kleinanzeigen i nikad nisam imao problema. Jednom su me pokusali prevariti sa nekom komunikacijom za kacigu, ali me spasio paypal jer su odbili transakciju pa mi je postalo sumnjivo pa sam odustao. Par dana nakon toga mi se javi pravi vlasnik tog racuna sa upitom da li sam ostecen jer je prijavljivao slucaj policiji.
Ali ja sam u DE, pa nisam mjerodavan
PayPal ne radi, samo kartice i Klarna, s tim da moja nijedna HR kartica ne prolazi. Naime, samo plaćanje se se potvrdi od strane banke ali bude nekakva greška na samom Kleineinzeigen sajtu tako da plaćanje u biti i ne prolazi.
Staro 28.02.2025., 13:55   #34
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Racunajte da mnogo te "ultra jeftine robe" zapravo ni ne postoji. Osobno izbjegavam Kleinenzeigen u sirokom luku jer im je zastita podataka, kupca i prodavaca ravna 0. Prije par tjedana mi je hackiran racun , samo sam dobio mejl da mi je mejl izmjenjen u nesto@gmx.com i sekundu nakon toga da sam stavio neki artikl na prodaju. Njihov 2FA sljaka da samo moras potvrdit novi mejl. To je to. Nadi gresku. Prijavio supportu slucaj isti tren. Iduci dan mi dode na stari mejl poruka da su uocili cudne aktivnosti na racunu i resetirali isti te mi poslali lozinku na mejl. Ok logiram se i imam sto vidjeti. Lik je unutar nekoliko sati uspio namagarciti 6-7 ljudi , svakog po 60 eura za artikl koji ne postoji (neko sranje za miomirise, novo kosta nekih 300 Eura). Svaki pun drugi paypal Account ali uvijek na istu fintu kao sto je moj glavni mejl (npr. prezime@gmx.com). Imao je valjda 30 upita. Screenshotovi, opet posaljem na support - i dalje osim automatiziranog odgovora nista. Reko zajebi to ak nemogu kak spada 2FA na tom govnu imat - brisem Account. Tek iduci dan mi dolazi poruka od supporta da su primjetili cudne aktivnosti ali da posto sam zatrazio brisanje racuna da ce se racun za 60 dana izbrisat. Nit su se dotakli teme 2FA niti kako je bitanga dosla do mog mejla za registraciju niti dali ce korisnici biti obavijesteni da su prevareni iako sam im i to u originalnom mejlu napomenuo. Ok napomenem ponovo + sad mi vec dolaze mejlovi obavijesti na stari E-Mail account sa upitima korisnika kad ce im roba stici. Odgovor supporta: mogu mi aktivirat racun pa ja mogu odgovorit. U ovom trenu sam im spominjao vec hebo sve po spisku al reko pusti nije vrijedno zivaca. Drugi dan - pocele mi dolaziti obavijesti na novi mejl Account koji sam kreirao pred cca 6 mjeseci i koji sam i na kleinanzeigen tad promjenio (onaj koji je provaljen). Ok opet mejl supportu sa upitom kako je moguce da se na zakljucanom accountu izmjenjen mejl i opet pitam za one 3 stavke odprije (2FA, odgovor korisnicima....). Ovaj put isti genericni odgovor dosao od drugog support djelatnika kao i prvi puta, sa ponudom da mi opet aktiviraju racun ako zelim odgovoriti korisnicima i da su oni sad prebacili na stari mejl account. Totalni nesposobnjakovici koje nije briga nit za korisnike nit za prodavace, samo da im se generira lova od sponzora i klikanja. Od 2019-e su u kritici bas zbog ovakvih pizdarija ali se nazalost ne mijenjaju. Tak da vam je moj savjet decki - ili zaobidite platformu i koristite ebay koji ima 2FA ili generirajte neku hebenu i dugu lozinku jer se cini da cuvaju podatke korisnika u plaintext formatu (kod mene je bila 12 znakovna lozinka sa svim mogucim random znakovima, brojkama, slovima). Jos moram policiji sve skupa prijaviti jer ce i ti korisnici trazit lovu natrag pa ce bit veselja
Da se nadovežem na ovo:

- nažalost PRVI put u svom životu sam nasjeo na scam, i to zahvaljujući (svojoj naivnosti, kao prvo) kleianzeigenu. O čemu se radi?
Imam u planu promijeniti komponente u kompu i odlučio si uzeti neke dijelove preko tog sr*nja. Nailazim na dosta prihvatljivu cijenu procesora i gledam - account aktivan od 2013, s jako pozitivnim feedbackom i još nekoliko oglasa.
Javljam se, dogovaram slanje i plaćanje preko njihovog servisa. Korisnik odgovara kako mu bolje odgovara plaćanje paypalom i i snizi mi cijenu za taj fee koji kleinanzeigen uzima. Rekoh dobro, koji je mail za uplatu i ovaj pošalje, sve izgleda ok. Međutim navodi mi ako mogu platit Friends & family opcijom, da je dugo na oglasniku i da je imao probleme oko isplate novca kada se koristio drugi način plaćanja.
(*da samo napomenem - nije prvi put da plaćam PaypalF&F načinom, i sve do sada je prošlo uredno...ali...)
Uglavnom - uplaćujem iznos i nakon uplate izleti mi "pravo" ime na Paypalu, u formatu Gonzales Maria Esmeralda Scamero...
E tad sam vidio - I ate a shit.
Prijavio odmah kleinanzeigenu, i mogu reći da su nakon manje od dana obrisali njegov account.
Prijavio Paypalu, znajući da ništa od novca, ali neka mu bar zatvore račun, i to se otegnulo na 2-3 dana pisanja. Da li je deaktiviran - još uvijek ne znam i nikad neću saznati.

Zato - te "jeftine" stvari izbjegavajte ili dobro provjerite (eto hint gore od @supreunknown - tražiti sliku s nečim). Ovo što kleianzeigen dozvoljava je žalosno, da sam na kraju i ja sam postao žrtva.

Čuvajte se tih prijevara, jer ako nešto izgleda "too good to be true, than - it`s a scam"

Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 28.02.2025. u 14:02.
GreenLife je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2025., 07:51   #35
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
Autor GreenLife Pregled postova
Da se nadovežem na ovo:

- nažalost PRVI put u svom životu sam nasjeo na scam, i to zahvaljujući (svojoj naivnosti, kao prvo) kleianzeigenu. O čemu se radi?
Imam u planu promijeniti komponente u kompu i odlučio si uzeti neke dijelove preko tog sr*nja. Nailazim na dosta prihvatljivu cijenu procesora i gledam - account aktivan od 2013, s jako pozitivnim feedbackom i još nekoliko oglasa.
Javljam se, dogovaram slanje i plaćanje preko njihovog servisa. Korisnik odgovara kako mu bolje odgovara plaćanje paypalom i i snizi mi cijenu za taj fee koji kleinanzeigen uzima. Rekoh dobro, koji je mail za uplatu i ovaj pošalje, sve izgleda ok. Međutim navodi mi ako mogu platit Friends & family opcijom, da je dugo na oglasniku i da je imao probleme oko isplate novca kada se koristio drugi način plaćanja.
(*da samo napomenem - nije prvi put da plaćam PaypalF&F načinom, i sve do sada je prošlo uredno...ali...)
Uglavnom - uplaćujem iznos i nakon uplate izleti mi "pravo" ime na Paypalu, u formatu Gonzales Maria Esmeralda Scamero...
E tad sam vidio - I ate a shit.
Prijavio odmah kleinanzeigenu, i mogu reći da su nakon manje od dana obrisali njegov account.
Prijavio Paypalu, znajući da ništa od novca, ali neka mu bar zatvore račun, i to se otegnulo na 2-3 dana pisanja. Da li je deaktiviran - još uvijek ne znam i nikad neću saznati.

Zato - te "jeftine" stvari izbjegavajte ili dobro provjerite (eto hint gore od @supreunknown - tražiti sliku s nečim). Ovo što kleianzeigen dozvoljava je žalosno, da sam na kraju i ja sam postao žrtva.

Čuvajte se tih prijevara, jer ako nešto izgleda "too good to be true, than - it`s a scam"

Nije Kleineinzeigen kriv.
.
Kriv si ti (i ja) što plaćamo mimo njihovog servisa za plaćanje a očekujemo njihovu zaštitu.
Kada druga strana u porukama napiše svoju PayPal adresu fino ti se pojavi upozorenje (Sicherheit Risiko - Security Risk) i obavijest da uvijek plaćaš preko njih a ne direktno prodavaču. U tom slučaju oni ne mogu ama baš ništa nego bannati taj račun.
Staro 01.03.2025., 08:11   #36
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Nije Kleineinzeigen kriv.
.
Kriv si ti (i ja) što plaćamo mimo njihovog servisa za plaćanje a očekujemo njihovu zaštitu.
Kada druga strana u porukama napiše svoju PayPal adresu fino ti se pojavi upozorenje (Sicherheit Risiko - Security Risk) i obavijest da uvijek plaćaš preko njih a ne direktno prodavaču. U tom slučaju oni ne mogu ama baš ništa nego bannati taj račun.

Mogu preuzeti odgovornost u smislu brze reakcije i obavijestavanja korisnika u takvim slucajevima. To sto korisnici placaju preko paypal friends je njihov problem ali ovaj njihov buyer protect isto nije Bogom dan. U principu ti moras cekat kad posaljes robu da ti ovaj drugi odobri transakciju. Ja sam jednom to cekao tjedan dana nakon sto je roba stigla na lokaciju. Izlika je bila da lik koristi vise racuna na kleinanzeigen pa nije vidio. Je mos mislit.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2025., 09:17   #37
valid_
Premium

Datum registracije: Dec 2020
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Mogu preuzeti odgovornost u smislu brze reakcije i obavijestavanja korisnika u takvim slucajevima. To sto korisnici placaju preko paypal friends je njihov problem ali ovaj njihov buyer protect isto nije Bogom dan. U principu ti moras cekat kad posaljes robu da ti ovaj drugi odobri transakciju. Ja sam jednom to cekao tjedan dana nakon sto je roba stigla na lokaciju. Izlika je bila da lik koristi vise racuna na kleinanzeigen pa nije vidio. Je mos mislit.

koliko shvacam taj njihov buyer protect je tzv "escrow" nacin kupovine/prodaje sto je dobro medutim kako su kolege napisali u sustini je nevjerovatno da ti zapravo placas zastitu; lijepo prilikom registracije svoj OIB, mjesto stanovanja, prebivalista pa da te vidim kako ces mi mutikasit. Ako tebi netko moze poslati na kucnu adresu u HR kaznu zbog prebrze voznje u Madarskoj moze se napraviti i dobar site za kupvinu/prodaju ali jbg nebi bilo dodatne zarade za njih, tako da taj KZ.DE maltene lovi u mutnom kao i taj koje kakav olos i naravno odricu se bilo kakve odgovornosti ako nije koristena P&P zastita no kako je i kolega napisao mi ih sami koristimo...
valid_ je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2025., 10:31   #38
G.ost
Premium
Moj komp

G.ost's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
da li je netko probao platiti za keksicom ili aircashom na Kleinanzeigen, da li možda one prolaze ?
G.ost je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2025., 10:41   #39
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
Autor valid_ Pregled postova
koliko shvacam taj njihov buyer protect je tzv "escrow" nacin kupovine/prodaje sto je dobro medutim kako su kolege napisali u sustini je nevjerovatno da ti zapravo placas zastitu; lijepo prilikom registracije svoj OIB, mjesto stanovanja, prebivalista pa da te vidim kako ces mi mutikasit
Što opet ne rješava problem ako netko drpi tuđi račun.
A, osim toga, koji to oglasi imaju obavezu uzimanja podataka od korisnika ?

Citiraj:
Autor G.ost Pregled postova
da li je netko probao platiti za keksicom ili aircashom na Kleinanzeigen, da li možda one prolaze ?
Kartice i/ili Klarna - jedini načini plaćanja.
Staro 01.03.2025., 10:44   #40
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
ti nisi mjerodavan. ti si u švabiji (kao kad mi kupujemo preko njuškala i netko napravi 50-100-150km da preuzme robu)

ovdje se govori o kupovini sa njemačkog malog oglasnika iz zemlje trećeg svijeta.
gdje mi uglavnom nemamo nikakve zaštite kao kupci (doduše nemamo ni preko njuškala)

kadsam kupovao, pogledao koliko je taj član aktivan tamo, recenzije i što ima za prodaju.
kontaktirao da na prevedenom hrvatskom jeziku i vidio dal čeli slat u HR nakon moje uplate.
u svakom trenutku sam bio svjestan da moža izgubim novce jer lik ne pošalje. nisam do sad imao takav slučaj.
ah da
E ali ima sada buyer protect, prodao sam u pon jedan kostim i to je islo direktno preko Hermes dostave, mogu provjeriti funckionira li isto i za druge drzave, pa se javim.

Mozda da koristis paypal onu opciju za kupovinu? Mislim da platis par posto provizije, ali si siguran.
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2025., 10:48   #41
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:
Autor valid_ Pregled postova
lijepo prilikom registracije svoj OIB, mjesto stanovanja, prebivalista pa da te vidim kako ces mi mutikasit.
I šta time dobiješ? Ništa.

Citiraj:
moze se napraviti i dobar site za kupvinu/prodaju
Ne može, uvijek će jedna strana biti u prednosti, npr. kao na ebayu gdje kupac ipak ima veću protekciju.

1. Ti kao prodavač meni pošalješ ispravnu matičnu, dođe kod mene i ja joj savijem pinove i kažem da si takvu poslao.
2. Isto tako ti mogu namjerno poslati pokvaren proizvod i reći da si ga ti pokvario.
3. A može se jednostavno dogoditi da nešto crkne u transportu pa kupac i prodavač krive jedan drugog.

Ajde ti sad reci koji to sustav zaštite, oib, adresa, paypal... može zaštiti obje strane i bilo što dokazati?
Kad dođe do problema, jedna strana će uvijek popušit, i nema te zaštite koja će bilo što jamčiti.

Kad kupuješ/prodaješ polovnu robu budi spreman na rizik i ne očekuj puno.
Ako hoćeš sigurnost, imaš novo u trgovini, jamstvo, povrat, pa uživaj.
Staro 01.03.2025., 11:00   #42
frezer
Premium
Moj komp

frezer's Avatar

Datum registracije: Jan 2018
...a i ne prolazi registracija. Valjda ne nemože sa naše ip adrese. Moglo bi se kemijati sa vpn-om, ali uz sve komplikacije i rizik, mislim da nema smisla.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2025., 08:51   #43
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Citiraj:
PayPal ne radi
Sad nisam 100% siguran, ali mislim da sam i Paypalom placao.
Staro 02.03.2025., 10:18   #44
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:

Dakle, kartice i Klarna.
Staro 02.03.2025., 11:17   #45
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:

Paypal samo ako se tako sa prodavacem dogovoris ali moras biti svjestan rizika iza toga.
Staro 02.03.2025., 12:24   #46
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Ma da, znam. Koristim bas jako cesto Kleinanzeigen i za kupiti i za prodati, ali sam bio iz nekog razloga uvjeren da ide i Paypal na "Sicher bezahlen". Sad vidim da mi je konto direktno povezan na tu opciju pa sve ide automatski. Valjda sam zato mislio da je Paypal
A Paypalom iskljucivo preko ove "sigurne" opcije. Vecinom onda prodavci traze da se plati dodatno tih par Eura za tu Paypal naknadu, ali radije tako nego da ostanem bez novca i robe.
Staro 12.03.2025., 09:03   #47
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Evo jedan primjer friškog pokušaja scama:
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzei...189575-173-719.
270 EUR za OP13, prava prilika !
Račun je iz 2013. ime i prezime. Dakle, izgleda kao legit jer je ta osoba tu prisutna već 12 godina. Tko bi posumnjao, osim cijene naravno.
Poslao sam upit da želim kupiti i ekspresno sam dobio ljubazni odgovor da mogu kupiti i da mogu platiti sa PP F&F.
Na to sam poslao "super, može! Ali dajte pošaljite sliku cijelog paketa skupa sa mojim nickom i datumo na vrhu".
Nakon toga nema više odgovora.
Letimičnim pregledom ponude dolazimo do ovoga:
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzei...290756-173-695

Naravno, ovo je jadni pokušaj prevare jer svatko sa imalo pameti će znati da OP13 ne može biti 270 eura trenutno. Da je stavio 550 EUR i slično možda bi i prošlo.

EDIT:
Ipak dobivam odgovor:
"Mogu to uraditi, ali zašto bih to uradio" (op a, da uslika sa mojim nickom)
Odgovorio sam mu da se želim uvjeriti da je to ta boja mobitela koja se oglašava.

Sad ćemo vidjeti da li će se čovjek potruditi. Jedanput sam isto ovako trolao jednog tipa koji se na kraju jadan trudio papirić sa mojim nickom nekako Photoshopom nakeljiti na Mikrotik switch ali nikako mu nije uspjevalo postaviti ga na vrh uređaja nego uvijek ispred.

EDIT2:
Nema odgovora. Šteta !
A baš sam se ponadao...

Zadnje izmijenjeno od: Matta. 12.03.2025. u 09:16.
Matta je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2025., 09:25   #48
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ima ih ko suge, jesu to njima provalili u sustav ili kako dodu do usera?
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2025., 10:47   #49
RainZG
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
da, imali su breach prije godinu dana, da li su pokrpali sve, ne vjerujem
RainZG je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2025., 11:12   #50
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor RainZG Pregled postova
da, imali su breach prije godinu dana, da li su pokrpali sve, ne vjerujem

Imali su i nedavno, moj slucaj je sa podacima starim 4 mjeseci. Pa kad idioti nemaju normalan 2FA i ak ti se probije Account mos se hebat, support 0.
Staro 12.03.2025., 13:57   #51
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Na to sam poslao "super, može! Ali dajte pošaljite sliku cijelog paketa skupa sa mojim nickom i datumo na vrhu".
Šekaj da nauče koristiti stable diffusion i in painting, pa bude veselo
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2025., 21:17   #52
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Evo jedan primjer friškog pokušaja scama:
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzei...189575-173-719.
270 EUR za OP13, prava prilika !
Račun je iz 2013. ime i prezime. Dakle, izgleda kao legit jer je ta osoba tu prisutna već 12 godina. Tko bi posumnjao, osim cijene naravno.
Poslao sam upit da želim kupiti i ekspresno sam dobio ljubazni odgovor da mogu kupiti i da mogu platiti sa PP F&F.
Nakon toga nema više odgovora.
Letimičnim pregledom ponude dolazimo do ovoga:
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzei...290756-173-695

Naravno, ovo je jadni pokušaj prevare jer svatko sa imalo pameti će znati da OP13 ne može biti 270 eura trenutno. Da je stavio 550 EUR i slično možda bi i prošlo.

EDIT:
Ipak dobivam odgovor:
"Mogu to uraditi, ali zašto bih to uradio" (op a, da uslika sa mojim nickom)
Odgovorio sam mu da se želim uvjeriti da je to ta boja mobitela koja se oglašava.

Sad ćemo vidjeti da li će se čovjek potruditi. Jedanput sam isto ovako trolao jednog tipa koji se na kraju jadan trudio papirić sa mojim nickom nekako Photoshopom nakeljiti na Mikrotik switch ali nikako mu nije uspjevalo postaviti ga na vrh uređaja nego uvijek ispred.

EDIT2:
Nema odgovora. Šteta !
A baš sam se ponadao...
Oglas, a vjerojatno i account, su obrisani.

Ali da nema nekog normalnog 2FA, to mi i dalje nije jasno

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na