|
![]() |
#1591 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Meni je ocito profic bio u kuci, protuprovalna vrata smo nasli otvorena. Nije bilo nasilnog ulaza, nismo izgubili kljuc, nikome dali duplikat, nasli dvije sobe razbacane, pokupio nesto nakita. Preporuke moze u inbox da tu ne spamamo ili imas nesto konkretno za preporuciti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1593 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2015
|
Shelly releji sa led indikatorima na prekidačima
Pozdrav, je li itko uspio ukombinirati da tinjalica za indikaciju na prekidačima svjetli prilikom uključivanja potrošača preko bilo kojeg Shelly releja? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1594 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1595 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2019
|
Netko spajao shelly? Nisam siguran kako spojiti Shelly1 v3 da napravim od ovog prekidanaca "pametni". https://imgur.com/a/LLYXzLP |
![]() |
![]() |
![]() |
#1596 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Pa sa toliko informacija je malo teze dati ispravni odgovor... https://youtu.be/3grw9nNuXn0?si=n-xfCI9d79XnSuyG Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1597 |
Registered User
|
Imam tri žice koje idu iz zida u prekidač. Smeđu (faza), Plava (nula) i Žuto/Zelena (uzemljenje). Ono što bi napravio je baš to što je lik u videu, da mogu upaliti/ugasiti žarulju direktno sa Shelly-a ili sa prekidača. Znači Shelly bi trebao stalno imati napajanje neovisno o tome dali je prekidač upaljen ili ne. Iskreno, gledao sam taj video već i nisam baš shvatio kako je spojio, ali ponašalje bi takvo kakvo je on dobio. Ovo na slici je običan prekidač i spojene su te tri žice u njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1598 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Eh joj joj, nije ti to nula i uzemljenje. To što ti imaš je izmjenični prekidač (to isto svjetlo možeš i paliti/gasiti na još jednom prekidaču, zar ne?). Tu su ti faza koja je ili dolazna ili ide dalje na sijalicu, i dvije veze između prekidača. Uglavnom ništa bez prekopavanja i prespajanja po razvodnim kutijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1599 |
Registered User
|
Da, mogu na još jednom prekidaču koji je na drugoj strani garaže. A ništa onda od toga nažalost, mislio sam da će biti jednostavnije. Bio sam siguran da su to to faza, nula i uzemljenje. Ista ta konfiguracija je i na drugom prekidaču i rade neovisno jedan o drugom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1600 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Na prekidaču nemaju što raditi nula i uzemljenje... Jedino da pozoveš nekog električara pa da ti to pospaja, vjerujem da bi se dalo nešto iskombinirati. Samo kažem, ništa bez kopanja po razvodnim kutijama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1603 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
Šta mislite hoće li ovako nešto odgovarati za kontrolu bojlera? https://a.aliexpress.com/_ExQVDX9 Ima li što pametnije ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1604 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Stigle mi Shelly Duo RGBW zarulje, mogu se naravno mijenjati boje Color/White. Za Color ima par efekata koji se mogu aktivirati kao flash, meteor, lagani prijelazi boja i slicno. Jedino sto nema opciju postavljanja efekta kada se slozi scena. Npr. kad je temperatura prostorije preko 30C RGBW zarulja treba poceti titrati narancasto, jel se moze to nekako zaobici u shelly aplikaciji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1605 |
Premium
Datum registracije: Dec 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1607 |
Premium
Datum registracije: Dec 2014
|
Zigbee stadard cca 50m od uređaja spojen kablom na ruter od pola metra , ide dobro kroz betonske zidove od 50 cm u podrumu Zadnje izmijenjeno od: ICT Avatar. 06.08.2024. u 22:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1612 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() https://www.amazon.it/dp/B0BPSGGY9J?...t_details&th=1 Ovo što OuttaControl piše, baš mi je diglo živac s ovim govancetom. U opisu ovog piše ovako (prevedeno s talijanskog): Potreban je Zigbee gateway: pametna utičnica mora raditi s Zigbee gatewayom. Ne može se izravno povezati s telefonom i uređajima putem WiFi-a. Prvo biste trebali pripremiti Zigbee gateway i povezati gateway s aplikacijom Smart Life ili Tuya Smart. Zatim možete dodati pametnu utičnicu u svoju aplikaciju. Ja imam Aqara hub i njegova aplikacija je skoro identična Tuyinoj, iste kategorije, sličice i ostalo ima, mislio sam da će raditi zajedno jer na amazonu u opisu ne piše da treba imati Tuya Gateway nego Zigbee Gateway. Imam šteker i sad bi kao trebao i gateway kupiti za 1 utičnicu. No F way. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1613 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Odgovaram na prastari post, ali možda nekome pomogne. Citiraj:
Imaš sada i jeftinijih riješenja, hikvision (tvrtka broj 1 ili 2 u svijetu za kamere) ti ima i svoj alarm, ali nije to nešto drastično jeftinije, možda 20-30 %. Iz zaštitarske firme koji su nama radili sve, komentirao mi je čovjek ako se ne može staviti žica, onda Ajax, jer da je najbolji od svih bežičnih, ali žica je jeftinija drastično (najskuplji PIR senzor tipa 30-40 €, magnetski kontakti po 15-20 €, detektori loma stakla do 50 €) i sigurnija po njima. Ajax sustav se može ometati, on ima i neki tamper protection koji bi te trebao upozoriti na tu činjenicu, ali..... Imam žičani alarm, na jednoj kući Visonic (ne preporučujem), i na drugoj Ajax, i moram reći da je app od Ajaxa daleko najbolji, dosta često updejtaju i sami hub i senzore i ostalo. Dakle, nije Ajax loš, ali ne bi ga 100 % mirne duše stavio na neku lokaciju koja zahtjeva veću sigurnost, ili gdje se drže veće vrijednosti, ne bih. Ako ćeš kupiti Ajax, imaš alex shop koji dosta često ima neke akcije, ponude i slično. Citiraj:
Recimo kod nas je bio popularan sistem Securemme, K22 i često je išao na protupravalna vrata. Netko je probio bravu, i napravio master ključ i doslovno sa aluminijskom folijom i tim master ključem si mogao otključati vrata. Dobri cilindri su ti od proizvodača Abus, Assa abloy, Evva ali i koštaju. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1615 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pozdrav svima. Nov sam u smart home svijetu, ali polako ucim... Planiram na stubištu složiti LED noćnu rasvjetu. Od komponenti sam mislio uzeti: - LED COB 12v traku - 2,5 m - napajanje SLIM 12v 3A - aqara p1 senzor - relej shelly plus 1 Na home serveru imam u VM-u (proxmox) Home asisstant. I planiram kupiti SMlight slzb-06 zigbee cordinator. U kutiju utičnice ugradio bi shelly relej i na tu utičnicu spojio napajanje LED trake. shelly relej i aqara senzor dodao bi u home asisstant i podesio automatizaciju.. Npr. od 23.00 do 06.00 ako je osvjetljenje određene razine i ako aqara senzor detektira pokret shelly relej "pušta" napon na utičnicu i automatski se uključuje LED traka. Shelly relej napon na utičnici tj. LED traku isključuje ako nema nove detekcije pokreta na aqara senzoru ili nakon xy vremena. Hoće to raditi ok i jesu li mi komponente ok? Ima li možda neka alternativa shelly releju na zigbee protokolu? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1616 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
trebalo bi raditi bez problema alternativa ti je sonoff zigbee relej, ne znam tocnu oznaku, ali baci oko na njihove stranice, sonoff imas u HGSpotu i jos nekim ducanima ako ti je hitno, ako nije aliexpress |
![]() |
![]() |
![]() |
#1617 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Jel itko koristi neke detektore dima ili sličnoa ; https://www.amazon.de/-/en/Photoelec...0BTPR3ZKD&th=1 gledam ovako nešto za poslovni prostor koji rentamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1618 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Eto i mene sa upitom. Htio bih sloziti monitoring potrosnje struje za par stvari u kuci. Gledao sam Shelly-a sa PM mini za manje stvari po kuci i imaju super kul "coming soon" stvar za trofazno mjerenje (dizalica topline)https://www.shelly.com/en/products/s...XBsemV0H4f6JVr alternativno "stari" PRO 3EM... Postoji li netko drugi tko nudi usporedivo / bolje za te novce? Cilj je sve skupa spojiti na home assistanta kad ga dignem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1619 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1620 | |
Premium