|
![]() |
#1173 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Da. Ne znam dal sam jedini na svijetu koji to vidi ili jedan od rijetkih, ali to mi je u 99% slučajeva dealbreaker. Čak i na 1080p ekranu kad ga usporedim sa RGB je katastrofa. Kao da ima dvaput manji PPI. To je prilično važno kad imaš ovako loše renderiranje weba u Chromeu gdje je font apsolutno presitan u usporedbi sa Safarijem - meni PCE forum nečitljiv bez zumiranja, dok sam na iPhoneu mogao fino čitati bez da se mučim namjestiti tekst iako je ekran 1.2" manji i PPI niži. Razmišljao sam o Xperiji Z3 i Z3 Compact kojeg sam odbio radi plastike. Z3 nisam uzeo jer još nema Android L. Sviđa mi se gotovo stock Android na Moto X. Android L je fluidan i minimalno kašljuca... KitKat bi mi bio graničan za vraćanje na iOS. Ako mi se svidi uzet ću 32GB, ovih 16GB je premalo - zasad gotovo nigdje nema 32GB. Sa iOS-a mi fali AirPlay i Touch ID te syncanje fotki. Čak ne koristim previše appova i ne igram igrice, a našo sam kvalitetne appove za ovo kaj koristim. Od hardvera, 5S ima bolju kameru, bolji zvučnik (dublji tonovi, ovom fale niže frekvencije) i kvalitetniji ekran. Fora je ovaj bambus i radi njega i Moto dimplea mi je čak i polu-ugodno držati mob - a rekao sam da nikad neću iznad 4-4.5 inča... Htio sam kvalitetan mob, a ovaj je i kvalitetan i drugačiji od svih ostalih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1174 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Premium
|
Ne znam kak da vam objasnim... Jednostavno vidim i u tom pogledu je inferioran RGB rasporedu. Imam kraj sebe i HTC One koji mi je za istu sliku puno oštriji i ne vidim te crne točkice po njemu... Jedino objašnjenje je da vidim jako dobro na blizinu... Skužio sam ga iste sekunde na mobitelima za koje nisam unaprijed znao da imaju PenTile. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@Icy, dobrodošao nazad u svijet androida ![]() Ovaj tvoj Epl te je pravo upropastio, počeo si vidjet stvari koji mi obični ljudi ne vidimo ![]() Ova Motorola je ok, al batka je koma, bolje da si Z3 uzel, lagg na Z3 je sveden na minimum, nekaj ala stock android na N5 4.4.4.. Mada kaj je da je i dalje mi je ova motorola lijep uređaj bez obzira na lošu bateriju, a kolko čitam ni kamera nije za pohvalu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
Premium
|
Vidjet ćemo kako će se baterija držati u mojem načinu korištenja tokom dana. iPhone mi se nikad nije ispraznio do kraja dana pa vjerujem da će i ovaj izdržati. Naravno, nakon što prođe ovo razdoblje kad želim svakih par sekundi provjeriti kaj ima novog. Okinut ću par fotki danas pa da usporedimo. Uzet ću i iPhone za usporedbu. Ah, ako je kamera loša, više ću nosit Sony RX100M2 sa sobom da ga barem iskoristim - stoji na polici od zadnjeg putovanja... Na veličinu moba sam se naviko dosta brzo - mislim da većinom zbog toga što je zakrivljen i ima ovaj dimple. Da nije zakrivljen ne bi ga mogao držati da mi rub ekrana bude na kraju dlana gdje počinju prsti, a da mi ne padne - zato mi se ne sviđa novi iPhone. 5S držim tako da ga uglavim na sredini dlana, a ovaj je prevelik za to. ![]() ![]() ![]() Ne mogu prestat gledat ovaj bambus. ![]() ![]() Prvi dojmovi - i iOS i Android imaju svaki svojih prednosti. Multitasking je vrh na Androidu - skačem iz appa u app brže nego što mogu trepnuti, na iOS-u dok ti dvaput klikneš home button, dok se izvrti animacija, dok odscrollas do appa i dok se on pojavi traje predugo. Pogasio sam sve dodatke na tipkovnicu i predictive stvari, no Facebook Messenger na primjer mi još uvijek doda nešto na vrh - prazan spot, !, ?, ,, : i slične znakove. Može li se to ikako izgasiti da mi tipkovnica ne uzima većinu ekrana? Primjer: ![]() ![]() Ako netko zna - nije mi jasno zašto prva poruka koja dođe ima prigušen zvuk notifikacije. Gotovo ga i ne čujem. Mob se poglasni tek kad dođe druga poruka. Ako nema druge, niti ne skužim da mi je došo mail ili nešto slično. Je li to bug ili neki feature? Isto tako poziv - mob se poglasni tek dvije sekunde nakon početka zvonjave. Da postoji neki browser sličan Safariju sve bi bilo puno bolje... Prilično mi je smiješno kako Chrome renderira dekstop sajtove - pogotovo forume. Također, zna li itko gdje nabaviti Motorola Turbo Charger? EDIT: stopsu sam odgovorio preko PM. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 25.11.2014. u 12:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
I probaj Swiftkey definitivno ![]() ![]() Sto se tice ovog poglasnivanja, za drugi message ne znam, za zvonjavu mi negdje "zvoni" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1183 |
Fresh Juice
|
I Moto G first generation će dobiti Lollipop ubrzo. http://www.gsmarena.com/moto_g_first...news-10384.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#1184 | |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1185 |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1186 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Ja sam updateao Moto G na 5.0.1 Google play edition putem ovog tutoriala i sve je prošlo bez problema. Pa eto ako vam se ne da čekati možete probat ako vam se igra sa tim ![]() Napomena: sa ovim tutorialom mobitel se prebaci na Google play edition tako da na njemu više nema ničega što se tiče motorole, ali to su ionako bile samo one aplikacije koje ja osobno nisam nikad ni koristio. Zadnje izmijenjeno od: n30n. 14.12.2014. u 23:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1189 |
Premium
|
Zasad što sam uspio skupit dojmova je ok. Čini mi se da mobitel sveukupno malo glađe radi, kretanje po izbornicima, multitasking i ostalo. Nije to nikakva velika razlika, ali malo se dobije dojam da se mobitel "ubrzao". Material design, animacije, tranzicije i svi ti sitni detalji koji dosta pridonose ukupnom izgledu mi se jako sviđaju. To je to zasad, nemam ga dugo pa ne mogu reć puno više od toga. Sveukupno ja sam zadovoljan, a sad vidit ćemo sa vremenom oće li se išta promjeniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Creeper
|
![]() |
#1193 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
I za vas s gen2, da li su i kod vas power i vol+/- tipke nekako jadne, gnjecave? Na jedinici su bile super, na trenutnom kinezu isto, ali ove su baš loše. Na jedinici su bolje radile s hard caseom koje je bilo bar milimetar debelo.
što vole strance da nas vozaju u autu i kupuju skupe lance Zadnje izmijenjeno od: Srdan. 17.12.2014. u 09:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Creeper
|
![]() |
#1195 | |
tiki
|
Na Lollipopu još nema stabilnog roota na žalost. Ali na KK-u sam rootan bio i sa otključanim bootloaderom. Na L-u je stanje što se tiče free rama odlično: uz dosta programa u pozadini (nisam čistio recents par dana) imam 437MB rama. Citiraj:
Ja sam instalirao ovu verziju za XT69, radi bez problema: http://forum.xda-developers.com/moto...ackup-t2964330 Što se tipki tiče, meni su sasvim ok ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1196 |
Premium
|
Evo nakon nekog vremena koristenja Moto G na Lollipopu mou reci samo jedno - katastrofa. Mobitel je skoro neupotrebljiv, ne znam je li to do lollipopa ili do motorole ali to dvoje u kombinaciji trenutno ne funkcionira. Skoro svaka aplikacija se crasha kad tad. Cak se i tipkovnica srusi dosta puta, a na slusanje glazbe i istovremeno koristenja bilo cega drugog ne mogu ni pomislit. Svaki put kad izadjem iz neke aplikacije koja je malo zahtjevnija od kalkulatora launcher se ponovo pokrece i to traje par sekundi sto je jako frustrirajuce. Uglavnom, jako lose zasad, nadam se da ce to ubrzo ispravit |
![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
5.1 je već u najavi. Izgleda da je Lollipop isforsiran. Meni je Nexus 7 u banani od kad je na Lollipopu ali samo u jednom. Bateriju je gotovo nemoguće napuniti dok je tablet ukljuen. Moram ga ugasiti da bi ga napunio.
![]() |
#1200 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|