Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.04.2014., 18:56   #1291
brandon
azriel

brandon's Avatar

Datum registracije: May 2008
Moje Takstar HI-2050 rade i dalje odlično, neke od najbolje uloženih 220kn.

Nego, vidio sam da dosta ekipe na Head-Fi masivno odvaljuje na Xiaomi Pistons slušalice.

Kreću se oko $25 sa dostavom od pouzdanih retailera merimobiles, beexz, ibuygou i sl. ima popis u threadu tamo. Još jedan od giant slayera.

Ako ćete uzimati mali info:

Postoje 4 verzije ovih slušalica kolko sam skužio:

- Verzija 1, koje su bile samo metalik i koštaju oko $15, navodno osjetno slabije
- Verzija 2, smeđe, nema LR oznaka, nema SML oznaka na tipovima, nema shirt clipa
- Verzija 2.1 (ne zove se službeno 2.1) ima LR oznake, ima oznake veličina tipova, ima shirt clip
- Verzija iF bijelo pakiranje, boja slušalica je srebrna, ima LR oznake, ima oznake veličina tipova, ima shirt clip sa IF oznakom

Ove zadnje 3 verzije jako slično zvuče i razlike su estetske.

Ima puno (loše zvučećih) klonova ovih slušalica pa nebih preporučio buy sa ebaya ili aliexpressa jer ćete baciti novac a slušalice zbilja nisu skupe (taman da ne platite slavka), ima u threadu lista pouzdanih prodavača pa bacite oko.

Direktni linkovi: xiaomiworld (if), beexz (2.1), beexz (if), merimobiles (2)

Javim dojmove kad dođu.

Zadnje izmijenjeno od: brandon. 15.04.2014. u 19:12.
brandon je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2014., 21:55   #1292
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor brandon Pregled postova
Moje Takstar HI-2050 rade i dalje odlično, neke od najbolje uloženih 220kn.

Nego, vidio sam da dosta ekipe na Head-Fi masivno odvaljuje na Xiaomi Pistons slušalice.
Daj javi svakako dojmove kad stignu, te također jel dodir kabla prenosi zvuk. Tipa ove kaj imam, kak diram kabel tak mi udara.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2014., 15:30   #1293
nikidr
Registered User

nikidr's Avatar

Datum registracije: Dec 2012
Jedno malo upozorenje svima koji nabavljaju ili imaju superlux hd 660. Nemojte uzimati velur ili pleather(razlicite velicine od orginala) jastucice jer degradiraju zvuk slusalica. Testirao ovih dana sa vise razlicitih jastucica i sa svim jastucicima osim orginalnih zvuk supalj, ostriji na visokim tonovima i ukupno losiji.

Ocito da su jastucici orginalni napravljeni plici i manjeg unutarnjeg promjera s ciljem postizanja odredjenog zvuka tako da se na manju udobnost treba naviknuti. Nakon nekog vremena navikne se na orginalne jastucice, a mogu se i vilice malo saviti (sto sam napravio ali vrlo malo i oprezno).

Nisam jedini koji tako misli potrazite na head-fi ima dosta komentara na istom tragu. Mislim da je bilo na par supelux hd 660 tema govora o tome i da je s beyerdinamic jastucicima isto lose, kao jedino akg pleather valja. Pretrazite head-fi teme negdje se to spominje.
Pozdrav

Zadnje izmijenjeno od: nikidr. 16.04.2014. u 15:37.
nikidr je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2014., 23:11   #1294
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Preporuka do 50-100kn za slusalice, neka jeftinjara a da nije baš šrot za mobitel?
rodriguez je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2014., 23:15   #1295
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2014., 23:35   #1296
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Imam ih ja.

Dobre su sluske. Zvuk je super, za te pare best buy definitivno. A i godinama su vec best buy
Mana im je sto kabel prenosi "zvuk", tj. tipa kad dirate kabel cujete to. Osim toga sve super.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2014., 23:53   #1297
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor nikidr Pregled postova
Jedno malo upozorenje svima koji nabavljaju ili imaju superlux hd 660. Nemojte uzimati velur ili pleather(razlicite velicine od orginala) jastucice jer degradiraju zvuk slusalica. Testirao ovih dana sa vise razlicitih jastucica i sa svim jastucicima osim orginalnih zvuk supalj, ostriji na visokim tonovima i ukupno losiji.
Ja sam mislio uzeti jastučiće od Beyera DT880 pošto svi uzimaju te jer, realno, slušalice su kopija njih.

Koje si ti uzeo kad kažeš da ne valjaju?
Staro 21.04.2014., 13:51   #1298
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Je li netko uzimao relativno nedavno Superlux slušalice u HR?
Vidim nekoliko stranica prije da su linkani dućani, ali više nijedan nema Superlux velike slušalice na lageru (recimo HD 668B), osim Combo, neke i to rijetke modele.
Hvala!
Staro 21.04.2014., 19:15   #1299
nikidr
Registered User

nikidr's Avatar

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Ja sam mislio uzeti jastučiće od Beyera DT880 pošto svi uzimaju te jer, realno, slušalice su kopija njih.

Koje si ti uzeo kad kažeš da ne valjaju?
Ma nisam uzimao orginalne jer mi je zao dati toliki novac samo za jastucice uzevsi u obzir cijenu slusalica.
Bolje eksperimentiram i kupim neki novi jeftiniji model koji se spominje kao vrhunski za novac. Naravno ako hoces samo jedan par slusalica isplati se uloziti u udobnost. Sebi sam uzeo zamjenske kineske s ebaya izgledaju slicno ili isto (dubinom i promjerom unutrasnjim mozda su malo plici) orginalnim beyardinamic jastucicima.

Upisi dt 880 ili dt 770 itd.. earpads u ebay i ima brdo ponudjaca iz kine. Probao sam i jednu kemiju sa pleather hm5 jastucicima koji su orginalno ovalni i ekstra udobni tj medju najudobnijim uopce po pricama s head fi-a. Uz malo muke oni nasjednu i postanu okrugli, jer jedino sto ih cini ovalnim je onaj mrezasti materijal elasticni. Kad se taj materijal rastegne jastucici postanu okrugli i cvrsce sjede zatim bolje izoliraju nego orginalni te su neizmjerno udobniji, samo da zvuk stima bili bi savrseni.

Sto se tice beyerdinamic earpadova osobno neznam ali evo jedan link ispod di lik prica iskustva sa razlicitim jastucicima. Znam da je to subjektivno, ali slicna su nam misljenja o promjeni zvuka mjenjanjem dubine i unutarnjeg promjera jastucica. Tema je o hd 330 ali javilo se i par njih s hd 660. Ima i vrhunski frequency response graph nekoliko postova ispod gdje su hd440, hd330 i hd660 usporedjeni s hd 800 i to je jedini graph koji sam nasao za njih.

http://www.head-fi.org/t/684424/supe...and-discussion

At Botlorn
Ja sam svoje hd660 uzeo u muzickom kutku iz koprivnice, sad neznam jel ima superlux modela jos uvijek u ponudi posto nije izlistano. Uvoznik za hr music metropolis mislim da je bilo napisano( nemam kartonsku kutiju od njih vise) probaj pronaci i raspitati se.

Zadnje izmijenjeno od: nikidr. 21.04.2014. u 19:55.
nikidr je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2014., 20:21   #1300
zackoj
Premium
Moj komp

zackoj's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Moze preporuka slusalica. Moze ebay. Obicne, ne in ear. Do 100 kn.
Da nisu one za 1$, a opet ne treba biti cudo.
Staro 21.04.2014., 21:21   #1301
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Moj bed, nisam skužio da trebaš obične.
Do 100kn i nije baš neka sreća, mislim da koje god uzmeš da je to većinom sve isti dr.k!
Radije si malo uštedi pa kupi nekaj kaj vrijedi nego uzimati obične do te cifre, ali zato za tu lovu možeš dobiti solidne in ear!

RedGreenBlue

Zadnje izmijenjeno od: 2 die 4. 21.04.2014. u 21:46.
Staro 22.04.2014., 21:39   #1302
zackoj
Premium
Moj komp

zackoj's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Bit ce onda one iz kine za dolar ili neki sony iz plodina za 29,99 kn. Nema smisla neku lova dat kada niti cu cuti razliku ili ih negdje zdrobiti.
Hvala
Staro 29.04.2014., 10:42   #1303
Princ288
Premium
Moj komp

Princ288's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:

Postoje 4 verzije ovih slušalica kolko sam skužio:

- Verzija 1, koje su bile samo metalik i koštaju oko $15, navodno osjetno slabije
- Verzija 2, smeđe, nema LR oznaka, nema SML oznaka na tipovima, nema shirt clipa
- Verzija 2.1 (ne zove se službeno 2.1) ima LR oznake, ima oznake veličina tipova, ima shirt clip
- Verzija iF bijelo pakiranje, boja slušalica je srebrna, ima LR oznake, ima oznake veličina tipova, ima shirt clip sa IF oznakom

Direktni linkovi: xiaomiworld (if), beexz (2.1), beexz (if), merimobiles (2)
.
Pozdrav, ako možeš objasniti samo za ovu if verziju, htio bi tu naruciti i kazes da su silver a ovi linkovi bacaju na zlatne? jesu tebi stigle i od kud si ti narucio?
Princ288 je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2014., 15:58   #1304
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Ljudovi, planiram si kupiti ove sluške kod nas.
E sada imam samo jedno pitanjce.
Dali itko od vas zna kada će kod nas stupiti na snagu zakon o zaštiti potrošača, konkretno ona stavka o prava na povratu robe unutar 14dana od kupnje?
Jer nažalost ovaj par sluški nemogu poslušati prije kupovine jer ih nabavljaju isključivo po narudžbi (nije do dućana već do samog Sennheiser-a Austria, jer su ove kakti u profi seriji i nedaju ih na lager).
Nebi htio dati toliko love za nešto što mi se potencijalno nebude svidjelo uhu, a onda samo gubim.
Hvala.

RedGreenBlue
Staro 29.04.2014., 16:22   #1305
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
a zašto moraju bit baš te koje kod nas nema za probat u nekoj trgovini (sonus, NBZ)

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2014., 16:40   #1306
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Zar je to bitno?

RedGreenBlue
Staro 29.04.2014., 18:36   #1307
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
pitaš za sluške koje nema kod nas.
nisi sigruan oće li zvuk bit dobar.
misliš da je zvuk bolji nego kod HD serije?
zanima te povrat i peripetije oko toga...

mislim da je bitno zašto si zapeo baš za njih kad ima i drugih proizvođača "DJ" slušalica koje možeš probati i kupiti kod nas.

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2014., 20:07   #1308
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Sve što si ti naveo je totalno nebitno za moje pitanje, ako neznaš odgovor onda radije nemoj ništa ni pisati.
Da ti utažim žeđ.
"zapeo" sam za ove jer su ono što tražim od sluški koliko sam mogao pročitati i pogledati od raznih recenzija i mišljenja vlasnika koji su probali i HD7DJ i HD8DJ.
JEdino nisam siguran u zatvoreni tip slušalica jer do sada sam imao prilike slušati samo na otvorenom tipu i to je jedina opaska na koju sam se ustvari uhvatio kada sam napisao:
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Nebi htio dati toliko love za nešto što mi se potencijalno nebude svidjelo uhu

RedGreenBlue
Staro 30.04.2014., 11:43   #1309
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Sve što si ti naveo je totalno nebitno za moje pitanje, ako neznaš odgovor onda radije nemoj ništa ni pisati.
Da ti utažim žeđ.
"zapeo" sam za ove jer su ono što tražim od sluški koliko sam mogao pročitati i pogledati od raznih recenzija i mišljenja vlasnika koji su probali i HD7DJ i HD8DJ.
JEdino nisam siguran u zatvoreni tip slušalica jer do sada sam imao prilike slušati samo na otvorenom tipu i to je jedina opaska na koju sam se ustvari uhvatio kada sam napisao:
Znaci tocno taj model je ono sto trazis iako uopce nisi siguran da li ti pase zatvoreni tip slusalica?
skitnica je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2014., 21:33   #1310
brandon
azriel

brandon's Avatar

Citiraj:
Autor Princ288 Pregled postova
Pozdrav, ako možeš objasniti samo za ovu if verziju, htio bi tu naruciti i kazes da su silver a ovi linkovi bacaju na zlatne? jesu tebi stigle i od kud si ti narucio?
Moje Xiaomi Pistons sluške su došle jučer. 2 tjedna je trebalo za dostavu.
Ja sam uzeo IF verziju odavdje: beexz.com/p/655-xiaomi-earphone-new-edition

Slušalice su srebrne, kabel i tipovi su smeđi a zakačka za majicu je srebrna.

U ova 2 dana slušanja mogu samo reći da su slušalice za ove novce vrhunske.

Kvaliteta izrade je odlična, seal je odličan, bass-middle-treble odličan, dio kabla do mikrofona je gumen, ostatak je presvučen u nekakav materinal (slično vezicama za tenisice), nema mikrofonije.

Ja slušam dosta multilayered i jako dinamične glazbe i u tom okruženju imaju dobar soundstage, mogu bez problema pratiti i izdvojiti zasebne instrumente.

Jesam li spomenuo da su prelijepe?

Uglavnom, za 150kn sa dostavom, majko-mila-puno-glazbe!

Malo sam hot-headed jer sam ih tek dobio pa sam pun hvale (zato me nemojte shvaćati doslovno), moći ću objektivnije reći tek za mjesec dana slušanja što stvarno mislim.

Jedna bitna napomena, ove slušalice kao i većina novih koristi TRRS CTIA standard za 3.5mm jack. To znači da će na novijim uređajima raditi OK, dok za starima nikako ili šugavo bez adaptera.

Zadnje izmijenjeno od: brandon. 30.04.2014. u 22:39.
brandon je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2014., 21:48   #1311
Princ288
Premium
Moj komp

Princ288's Avatar

Datum registracije: May 2012
E to je odlično onda hvala na infu, samo link popravi jer ne radi :/ pa da mogu narucit.
Princ288 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2014., 16:40   #1312
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
@brandon, stigle i moje danas, ista stranica, isti model. Za sad sam oduševljen, pakiranje i dizajn je stvarno premium, jebote čak i ova guma u kojoj stoje slušalice miriši predobro Prvom prilikom naručujem još jedne, ako ne i dvoje. Za ove novce koliko sam do sada isprobao nema bolje nikako. Što se tiče poštarine trebalo oko 2 tjedna, ako i toliko, i došlo zapakirano u dvije one koverte sa pucketavim balonima, pa još neki pouch, pa tek onda kutija,a tako da je savršeno zaštićeno u transportu. Hvala za preporuku
Staro 10.05.2014., 18:28   #1313
brandon
azriel

brandon's Avatar

Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova
@brandon, stigle i moje danas, ista stranica, isti model. Za sad sam oduševljen, pakiranje i dizajn je stvarno premium, jebote čak i ova guma u kojoj stoje slušalice miriši predobro Prvom prilikom naručujem još jedne, ako ne i dvoje. Za ove novce koliko sam do sada isprobao nema bolje nikako. Što se tiče poštarine trebalo oko 2 tjedna, ako i toliko, i došlo zapakirano u dvije one koverte sa pucketavim balonima, pa još neki pouch, pa tek onda kutija,a tako da je savršeno zaštićeno u transportu. Hvala za preporuku
Zakon! Jako mi je drago da ti se dopadaju, ja ću isto uzeti još par parova. Evo taman gledam da su $20 (~115kn) sa slanjem na merimobiles. Nije IF edicija (2.1 valjda, ne piše), ali samo je pakiranje malo drugačije, zvuk je isti.
Staro 10.05.2014., 19:13   #1314
bor1s
Premium

bor1s's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ako tko bude naručivao još slušalica ovih if verzije nek mi šibne PM da se dogovorimo da i meni uzme jedne .
Usput koliko je dugačko kablo jer mi trebaju neke ok slusalice za komp tu i tamo?
bor1s je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2014., 19:47   #1315
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Dali netko od vas ima možda usporedbu sa ovima?
http://www.ebay.com/itm/130937992526...%3AMEBIDX%3AIT

RedGreenBlue
Staro 10.05.2014., 19:52   #1316
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ima li tko od vlasnika tih Pistonsa WP8 mobitel? Zanima me radi li volume control i mikrofon.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2014., 19:56   #1317
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Citiraj:
Jedna bitna napomena, ove slušalice kao i većina novih koristi TRRS CTIA standard za 3.5mm jack. To znači da će na novijim uređajima raditi OK, dok za starima nikako ili šugavo bez adaptera.
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ima li tko od vlasnika tih Pistonsa WP8 mobitel? Zanima me radi li volume control i mikrofon.

Misli da ti je ovo bitnije od OS-a jer baš sam maloprije probao ove MEElectronics na MOTO G i rade sve njegove kontrole kao podmazane!

RedGreenBlue
Staro 10.05.2014., 20:13   #1318
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

WP8 je specifičan. Jedine slušalice za koje ja znam da podržavaju WP8 su a-Jays Five
http://www.jays.se/a-jays-five
Čak ni Nokia nije izbacila model s volume controlom.

Ako ima netko u ZG Pistonse i ima par minuta vremena za isprobati, nek se javi.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2014., 12:08   #1319
brandon
azriel

brandon's Avatar

Citiraj:
Dali netko od vas ima možda usporedbu sa ovima?
http://www.ebay.com/itm/130937992526...%3AMEBIDX%3AIT
Ja imam (3B3) MEElectronics M9 već par godina. Zvuk je too bassy za moje uši, najgori dio je prokleti kabel i mikrofonija. Moj dojam se baš ne poklapa sa ljokerl-ovim.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ako ima netko u ZG Pistonse i ima par minuta vremena za isprobati, nek se javi.
Ako ti se da dokotrljati do centra nema problema, baci mi PM pa ćemo se dogovoriti.
Staro 12.05.2014., 14:46   #1320
Poggiali
Rocker
Moj komp

Poggiali's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
moze preporuka nekih slusalica koje idu preko uha u rangu do 100kn? Jedini je zahtjev da budu bolje od laptop zvucnika
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno