|
![]() |
#722 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ne razumijem doduše ova "manja mjesta", ali pretpostavljam da ima neke veze s West Gateom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Dobra ![]() Slična priča je bila prilikom uvođenja u jedan ajmo reć poslovni subjekt. Na razne upite o optici t-com je odgovarao negativno dok naravno nije t-com dobio nalog da povuče optiku u taj poslovni subjekt. Onda su odjedanput imali optiku doslovno u bunaru preko ceste. Tak da pretpostavljam da je slična priča sa tim: naručiš i oni vrlo jednostavno povuku optiku ako je moguće. ALI primjeti onaj dio o 250 GB ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Priča frend da su povukli i optiku u njegovu firmu u kerestincu. i to su vukli samo zbog te firme. istina da je to vjerojatno i najveća firma koja se bavi tiskom u hrvatskoj, al opet di je tu računica? |
![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Uvijek postoji računica, a sasvim sigurno je ne bi vukli da im je preskupo, predaleko ili ako nemaju daljnih planova.
![]() |
#730 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Mislim da nije bitno tko financira povlačenje, oni i dalje mogu koristiti optički kabel od šahte najbliže toj firmi za dalje jer kad nekome "povlače optiku" nije to jedna optička nit samo za toga ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
ma sve to stoji. sigurno da bude se mogo iskoristit taj kabel za dalje rute, al gledam to na način da su mogli staviti istu dužinu kabla na neko mjesto di bude se brže i više isplatil. jer oni sad dobivaju 25/25 brzinu, a mjesečna naknada za to je nikakva naspram investicije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Premium
|
Citiraj:
Kerestinec je specifičan jer tamo ima potencijalnih korisnika, no dosta je izvan ruke.
![]() |
![]() |
#733 | |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Jesam ja to corav ili nema flata? mislim ono 250gb malo se zaigras i puf 20kn/gb. bravo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Nema flata, za sad. Ima li netko da je uzeo tu optiku ovdje? Bas me zanimaju iskustva u vezi instalacije i brzina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Premium
|
![]() |
#738 |
DIY DILETANT
|
Fiberland rehabilitiran
http://www.vecernji.hr/biznis/ht-se-...-clanak-590386 " U izvješću se najavljuje još ambiciozniji plan za iduću godinu, kad se HT planira vratiti ulaganjima u optičku mrežu. Navodi se da je u projektu modernizacije mreže HT predao telekomunikacijskom regulatoru Hakomu prijedlog standardne ponude za FTTC, optičku mrežu do stambenih objekata, odnosno ormarića, te da čeka odgovor regulatora. " Meni se čini da ništ od punokrvne optike, to bude FTTC pa bakar do korisnika u obliku VDSL-a. Zadnje izmijenjeno od: kopija. 29.07.2013. u 15:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
prvo ce škrtariti onda ce opljackati onog tko god si to bude uzeo
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Premium
|
![]() |
#741 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
A sto fali FTTC-u? mislim da krajnjem korisniku i nema razlike (ustvari ima, nemora vuc optiku u stan), a brzina bi trebala biti ista... |
![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Sta nije da B.Net ima FTTC? pa onda od tih ormarica vuku koaksijalce do stanova/kuca? Prva ulaganja T-Coma u optiku su bila FTTH. Znam da je i Hakom bio nesto prigovarao nesto u vezi toga pa su se i zbog njih onda odlucili na FTTC. Kod mene u zgradi je FTTH. |
![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
HT i ljudi koji ga vode bi vjerojatno bili svjetski fenomen kapitalizma kad ne bi htjeli svoje novce, po mogućnosti oplođene, nazad. Nešto je tu drugo posrijedi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
DIY DILETANT
|
Citiraj:
"Earlier this month DT announced that it would seek to invest up to EUR6 billion (USD7.9 billion) in developing broadband using fibre-to-the-curb (FTTC) and vectoring in its domestic market to boost maximum VDSL download speeds from 50Mbps to 100Mbps." Ovdje je zgodna prezentacija kak to misle sprovest. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Da li netko radi u T-com-u?
Provjerio sam desetak vrlo urbanih lokacija u Zagrebu i okolici i na jednoj nije dostupan ULTRA MAX(optički internet). Da li ti kreteni ikad namjeravaju proširiti optiku? Jer manje od 1MB upload veza stvarno nije više prihvatljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ima li kakvih saznanja kad će konačno ONT-ove iskonfigurirati da radi VOIP na njima? Da se mogu riješiti SX763 i staviti neki pošteni ruter.
![]() |
#749 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Čudna dostupnost optike
Kako je moguće da je kod mene dostupna ova solucija od maximalnih čak 20Mbps/10Mbps, a kod T-coma je moguća samo brzina od 20Mbps/0.7Mbps? U čemu je tu trik, zar nema T-com svu optiku? |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|