|
![]() |
#31 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
Evo i primjera: Napajanje CORSAIR 1050W HX - sa 1400 na 1800 kn, CPU I7 3930K - sa 4400 na 5000 kn, HDD WD CAVIAR BLACK 1TB - sa 900 na 1100 kn, Case CORSAIR CARBIDE 500R - sa 900 na 1000 kn itd... ovo su cca razlike u cijeni u Linksu. Vjerovatno su manje razlike kod raznih web shopova, ali ako kupujem računalo za posao na firmu, ipak preferiram sve uzeti na jednom mjestu zbog eventualne reklamacije ako dođe do kvara. ( s obzirom da nisam iz Zagreba) |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
buduci da radim u duckasu, i nemam neke velke marze na računalnu opremu morao sam podici cijene za 1-2%... jer bi mi cak neke stvari bile u minusu da sam ostavio isto a prodao npr za amex na rate. (6,5% ak se ne varam) a dogodilo se i npr situacija da se i kod dobavljaca promjenila cijena, pa je onda to sve skupa otislo u nebesa ali u rijetkim slucajevima, ugl je sve 1-2-3% skuplje... (za veleprodaju nema promjena nikakvih, samo za obicne smrtnike nazalost).... ali dosta stvari koje imaju marzu vecu od 15-20% su cijene ostale iste ili su spustene.. eto.. od mene tolko ![]()
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
ah, Links ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Registered User
|
Možda ja griješim, ali početne cijene sam od nekud izvalčio, a te iste su se poprilično izmijenile čak i kod manjih dućana. (govorim o porastu od 5-10%). Možda je rječ o zakonu ponude/potražnje, odnosno dobavljivosti robe koja je kako svi dobro znamo "rak rana" u Hrvatskoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nisi nas bas uvjerio, nabavna cijena wd diska je prije poskupljenja bila preko 1000kn, grijesis i to debelo. Odnekud si izvlacio cijene bez pdv-a. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Registered User
|
Ma nisam izvlačio cijene bez PDV-a. HDD uopce nije bitna stavka za tu malu razliku. Napajanje, CPU i Case su me iznenadili. Ali kao što sam naveo, možda to nema nikakve veze sa PDV-om. Opčenito me frustrira činjenica da kod nas ne možeš nabaviti pola komponenti bez obzira na to koliko si voljan platiti i činjenica da cijene skaču iz mjeseca u mjesec, kao i dostupnost robe koje danas ima, a sutra nema... Off topic - da li postoji neka firma/shop u Hrvatskoj koja je voljna/moze naruciti neke komponente izvana (bez obzira na cijenu)? |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|