Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.09.2009., 19:48   #421
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Sjajno,jednu scenu rendaju tri monitora istovremeno. I projektori bi radili isto sa filmovima,super,tnx pskin.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2009., 19:55   #422
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor ShebY Pregled postova
Ima negdje slika 5870 sa 6 display portova
Pa to sam mislio pod posebnom verzijom HD5870, ove obicne mogu na max 3 bacat sliku, od cega jedan monitor MORA biti na spojen na DP, druga dva mogu na dvi i dvi ili dvi i hdmi

Doduse, valjda ce biti i jeftinih (a mozda i u paketu s grafama) adaptera DP na dvi ili hdmi

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 24.09.2009. u 20:32.
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2009., 23:35   #423
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
bas da ce bit narocito jeftini adapteri dp -> dvi sumnjam, ali su i sada prihvatljive cijene, za prosirivanje mogucnosti na dodatni monitor/projektor, sasvim razumna cifra s obzirom na sam izlazni uredaj.

@flmic na prosloj strani, hebenica, uopce mi nije jasno zasto su isli prezentirat taj feature s monitorima kad s projektorima jednostavno izgleda beskonacno bolje. extra naprosto no iskreno osobno mi to za igranje nista ne znaci jer igre dobiju tipa ako 10% vremena sto provedem za kompom, a u blizoj buducnosti ce se to jos dodatno smanjit i to drasticno. Svejedno, palci gore

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 01:06   #424
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
I onda izmisliše ... CrossFireXtreme ...

Staro 25.09.2009., 07:29   #425
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Da,tako je i kod nas u bircu sa 4 displaya,samo ipak,oko ne mogu naviknuti na crni obrub na svakom ekranu,i koliko god se zagledam u sliku smeta mi. Zato sam i pitao za projektor,da li bi taj prijelaz bio bezbolniji kad bi se dva stavila jedan do drugog.

Ma ovo je samo za tech demo vjerujem i mogućnost tehnologije,tj. demonstraciju moći. Ja ovako ne vidim ništa,hexagrid neki .
Staro 25.09.2009., 08:42   #426
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Da,tako je i kod nas u bircu sa 4 displaya,samo ipak,oko ne mogu naviknuti na crni obrub na svakom ekranu,i koliko god se zagledam u sliku smeta mi. Zato sam i pitao za projektor,da li bi taj prijelaz bio bezbolniji kad bi se dva stavila jedan do drugog.

Ma ovo je samo za tech demo vjerujem i mogućnost tehnologije,tj. demonstraciju moći. Ja ovako ne vidim ništa,hexagrid neki .
Nisi jedini. Super za rad nekakav u OS-u i programima (ne bas sa toliko displaya ) ali za igranje ili gledanje filmova fuj. Meni se povraca kada vidim tak nes.

A za projektor. Teško ćeš naći dva koja doslovno isto svijetle, ali ako bi našao, da moglo bi se napraviti.
  Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 08:54   #427
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Slazem se, ali niste skuzili bit ... frajer vrti simulaciju na ukupnoj rezoluciji od 12270 x 5160 pixela ... malkoc vise od onih 7k nesto sto AMD/ATI navodi

Osobno imam nekakvih drugih ideja, ali necemo sad u detalje ...
Staro 25.09.2009., 09:41   #428
Pizz
Registered Abuser
Moj komp

Pizz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
sad još samo nek naprave monitore bez margina
jer mi se neda gledat tu rešetku.... lik ima raster setup
Pizz je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 09:58   #429
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Vidio sam sličan setup sa bijelim Grundig televizorima..malo je bolje priznajem ali nikad se za takvo što ne bi odlučio,oči mi se ionako muče. Za mac ja mislim da postoje monitori sa znatno tanjim obrubom,morao bi koji je monitor najtanji što se toga tiče. Ne izgleda baš efektno,a i perverzno je skupo.

Kao i projektori,čisto me zanimalo jel se može,većina ih je kod nas na tržištu 800x600 ili 1024x768 reze,to su oni low segmenta,ima Canon FullHD modele sa HDMI-jem,samo što valjda 15-20k kuna koštaju. S tehničke strane bilo bi briljantno pogledati koju tekmu kako je antrax napisao ili neki dobar film,na dva,tri projektora sa paralelnom izvedbom scene.

Mislim da bi se prijelaz s jednom na drugi minimalno osjetio.

Nema sumnje da će Eyefinity naći svoje korisnike i među profesionalcima,na sajmovima,konvencijama,izložbama,fakultete da ne spominjem,labose, institute,u medicini i općenito znanosti. Mogućnosti su goleme. Mi se odmah tekme dotakli,joj Balkan. dobro da nisi reko mogu gledat Grand paradu u prirodnoj veličini.
Staro 25.09.2009., 10:28   #430
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
ljudi, matrox je to imao odavno, samo nije bilo upotrebljivo za igre. sve ove spike s gledanjem TV-a, sajmovi, izložbe, qrac-palac, sve to može matrox već godinama. ako nije onda zaživjelo, neće ni sada.
pingmachine je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 10:31   #431
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor pingmachine Pregled postova
ljudi, matrox je to imao odavno, samo nije bilo upotrebljivo za igre. sve ove spike s gledanjem TV-a, sajmovi, izložbe, qrac-palac, sve to može matrox već godinama. ako nije onda zaživjelo, neće ni sada.
Mislim da ce glavna prepreka biti u dogledno vrijeme display port. Pošto koliko znam nije electrically compatible sa HDMI/DVI-om.

A usporedba sa Matroxom od prije nekoliko godina nije u redu jer su tada vecinom cijene monitora ~20-22 incha bile puno puno veće, a da ne spominjem da je većina ljudi koristila CRT-e.
  Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 10:39   #432
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
Autor pingmachine Pregled postova
Ma otkud ti to molim te? A Frankfurt Messe to koristi otkad je izašlo..

Plus to što Matroxica MMS sa 4+ izlaza košta koliko konfa cijela.

http://www.matrox.com/graphics/en/pr...ards/parhelia/

to je parhelia,ovo je MMS:

http://www.matrox.com/graphics/en/pr...ies/g450x4mms/

Radi se o starom PCI slotu,starom,pod navodnike.

Pogledaj cijenu,i to vani :

http://www.arp.com/b2c_arp/b2c/mainF...20&language=de

550 eura sa Mwst. 800 dolara.

http://www.arp.com/medias/pdf/MIME004816.pdf

Ako to može izvesti i 5850..za 249 eura,ne vidim neki smisao,a i 5870,za 339 eura,vani. Plus što možeš sve igrati iduće 3g najmanje na ultra detaljima. S tim da se kladim da je QID jeftiniji nego ovaj MMSx4 gore,to je pri vrhu već ponude,svaki monitor može prikazati 2048 sa 1536 rezu, tu negdje.

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 25.09.2009. u 12:04.
Staro 25.09.2009., 10:56   #433
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Staro 25.09.2009., 11:44   #434
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Skoro 5 000kn,omfg. Za to stvarno moraš biti - pacijent.
Staro 25.09.2009., 11:55   #435
ZOX
Premium
Moj komp

ZOX's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Smiješno,nešto mi je palo na pamet gledajući praznu sobu sa povećim bočnim zidom. Sjetim se Eyefinitiya i do 6DP-ova, vrijedi li to i za projektore,i za monitore,sve manje više - što možeš u DVI-D uštekati?

Znači plan je ovakav,za složiti vlastito kino u kući treba mi neki C2D u vrh glave,i 5850 - da li je moguće spojiti dva projektora na njega preko DVI-D-a? I to na način,jedan pored drugoga,da jedan prikazuje lijevi dio scene,u filmu, a drugi - desni dio scene.

Jasno,i na plafon se oba mogu montirati,nebitno. Ali da li je to mogućnost koju nudi Eyefinitiy? Da dva projektora mogu rendati film na taj način, da na kraju - platno zapravo predstavlja - ili zid, ili zaista profesionalno platno, nebitno sad.

Jel to izvedivo,baš mi je sinulo,nadam se da se nećete smijat,buljio sam u zid.
Da, vrijedi za sve. Samom uređaju koj reproducira sliku je tak svejedno što prikazuje, a i grafi je svejedno što ti spajaš. Grafa s tri izlaza je (za mene) totalno pogođena stvar.
Stvar je samo u tome da Eyefin OS -u predstavlja virtualni ekran pa će horizontalna rezolucija biti velika, ali vertikalna će biti mala. 16:9 film neće puno profitirati, ali igre i aplikacije hoće.

Što se projektora tiče, namjeravam ubosti dva komada sa 1280x800 rezolucijom. Uz malo igre i podešavanja, moglo bi se dobiti da se totalno preklapaju na spoju, a tad bi (sa nekim polukružnim platnom) to dušu dalo za rad/igre.

Sad malo o samom čipu: ako izostavimo samu optimizaciju arhitekture (cache i sl.) i DX 11 ekstenzije, jel se još nekome čini da je ovo dvojezgreni RV770? :-)

Imaju thread dispatcher koji pokriva dva grozda od 800 jedinica. Ne vidim zašto ne bi jednostavno stavili još jedan blok od 1600 jedinica i digli pristup memoriji na 512 bita. Dal je već potvrđeno da Hemlock ima interni CF ili još ima nade za pametnije rješenje?

Edit:
Tek sam sad vidio http://techpowerup.com/104586/AMD_Ra..._Pictured.html
Izgleda da su ipak dva čipa ...
ZOX je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 11:59   #436
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Dobra je ideja priznaj,za projektore.Samo malo preskup sport ako ti treba za rad u OS-u i igrama. Mislim da bi takva investicija trebala sama sebe isplatiti,u nekom proizvodnom pogonu,ili velikim marketing tvrtkama,ovako za razonodu,ma kako da ne .
Staro 25.09.2009., 12:04   #437
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:

To je sad samo tako dok ne dodu novi monitori. Inace odlicna strategija jedva smo dosli na 1920 rezoluciju, a ovi vec krecu sa 5xxx rezolucijama za koje ti trebaju par kartica. Nikad na zelenu granu, a nekad sam bio sretan sto mi se lijepo vrti na 640x480.

Citiraj:
According to AMD, they have been working closely with Samsung Electronics in order to introduce monitors that will be specially designed for ATI's Eyefinity technology.

The key with these monitors is that the bezel needs to be ultra-thin in order to minimize the area between two monitors and a special stand that should allow easy tilt for, what AMD calls, "immersive and virtually seamless" ATI Eyefinity experience.
Staro 25.09.2009., 12:13   #438
Mad_Duke
Guest

Konačno nešto što otprilike dugačko kao moja nekadašnja bebica
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Vo...5500-photo.jpg
:P

slikana sa idiotom nekad davno (iliti nisam mogao vidjeti kako ce ispast slika)
http://www.best.hr/share/privatno/Borna/IMG0010.JPG
  Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 12:30   #439
ZOX
Premium
Moj komp

ZOX's Avatar

Citiraj:
Dobra je ideja priznaj,za projektore.Samo malo preskup sport ako ti treba za rad u OS-u i igrama. Mislim da bi takva investicija trebala sama sebe isplatiti,u nekom proizvodnom pogonu,ili velikim marketing tvrtkama,ovako za razonodu,ma kako da ne .
Ne slažem se. Treba paziti na komociju u radu: npr. imaš otvoren AutoCAD, vadiš količine u Excel, pišeš troškovnik u Word -u, otvoren Internet browser i kalkulator, a još ne moraš naprezati oči. Mislim da to vrijedi 10k kn jer će produktivnost porasti. Kod nas u uredu većina ima dva monitora i još fali mjesta pa moraš skakati kroz programe.
Staro 25.09.2009., 12:41   #440
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

U svakom slučaju dobar potez ATi-ja,šamar Matroxu,i bezbroj mogućnosti kako za kućnu multimediju tako i za povećanje produktivnosti u firmama,kako si sam naveo.

To sam i napisao,mislim da kod nas neće baš zaživjeti da će netko 6 monitora spojiti na 5870 i isključivo se igrati,ne znam imamo li takvih ovdje. Ako da, nek ustanu i predstave se,ja čuo nisam za njih.

Dalo mi je i ideju primjerice,za security softver u skladištima,otvara mogućnost prikaza svake pojedine kamere,na zasebnom ekranu,umjesto omalenog grida na jednom. Ma ima mogućnosti,ATi je s tim računao,ne moramo i osobno,tu otkrivati toplu vodu.

Za medicinu i operacije da ne spominjem,kemiju,farmaciju. Dušu dalo.
Staro 25.09.2009., 13:12   #441
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
U svakom slučaju dobar potez ATi-ja,šamar Matroxu,i bezbroj mogućnosti kako za kućnu multimediju tako i za povećanje produktivnosti u firmama,kako si sam naveo.

To sam i napisao,mislim da kod nas neće baš zaživjeti da će netko 6 monitora spojiti na 5870 i isključivo se igrati,ne znam imamo li takvih ovdje. Ako da, nek ustanu i predstave se,ja čuo nisam za njih.

Dalo mi je i ideju primjerice,za security softver u skladištima,otvara mogućnost prikaza svake pojedine kamere,na zasebnom ekranu,umjesto omalenog grida na jednom. Ma ima mogućnosti,ATi je s tim računao,ne moramo i osobno,tu otkrivati toplu vodu.

Za medicinu i operacije da ne spominjem,kemiju,farmaciju. Dušu dalo.
Mislim da bi prava kartulja za tak neš bila "5670". Ne treba ti jednostavno tolike 3D mogucnosti etc. za desktop rad i takve stvari.

A vezano za medicinu i slično. Kakav ATi, nVidia. Imaš takve stvari već odavno.
  Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 13:22   #442
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Znam,nije sad možda najbolji primjer,ali vidio sam nešto slično u jednoj boljoj biljnoj ljekarni,sa nekoliko LCD-ova spojenih na komp,nije me tad zanimalo koja je kartica unutra.

Opet ovisi,ne možeš to tako gledati,izvodiš li simultano nekoliko projekcija u Autodesk programima,pogotovo Civil 3D verziji Autocada,za inženjering itd,mislim da ti treba dosta sirove 3D snage,neću sad reći da - 5870,ali nije naodmet. Ili 3DS max isto tako. Pitaj zox-a, njemu piše 3D modeling,pa nek ti kaže koliko stvari grafa radi u isto vrijeme. Mora postojati profesionalna 3D aplikacija koja bi iskoristila ovakve kartice,a da nije igra,mislim,neozbiljno je samo o igrama pričati. Toliko nisam upućen pa eto zox,ako znaš koja bi 3D aplikacija pojela grafe,shoot. Jesu li igre stvarno najzahtjevniji 3D softver? Isprike ako je pitanje glupo,potaklo me na razmišljanje koji SW može opteretiti ovakve grafe ovakve snage i sa 2gb memorije primjerice.

Ne znam jel techpowerup napravio review Eyefinitiya,rekli su da hoće. Živo me zanima enviroment u kojem će testirati,upucat ću se ako će vrtiti krizu i vantage,ako je to smisao ove tehnologije onda kvragu.

Zadnje izmijenjeno od: thedream. 25.09.2009. u 13:38.
Staro 25.09.2009., 14:05   #443
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Pa smisao Eyefinity-a je izlaz za 6 monitora/tv-a/projektora itd. Sad, sto ce se prikazivati na njima to sasvim ovisi o vlasniku.. Ako ces vrtizi krizu ili A-cad, tvoja stvar - zar ne?
Staro 25.09.2009., 14:09   #444
McT.
Premium
Moj komp

McT.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2008

McT. je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 14:21   #445
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
barem sam od xfx-a ocekivao neki lud hladnjak...
bluefluid je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 14:32   #446
ZOX
Premium
Moj komp

ZOX's Avatar

Citiraj:
Opet ovisi,ne možeš to tako gledati,izvodiš li simultano nekoliko projekcija u Autodesk programima,pogotovo Civil 3D verziji Autocada,za inženjering itd,mislim da ti treba dosta sirove 3D snage,neću sad reći da - 5870,ali nije naodmet. Ili 3DS max isto tako. Pitaj zox-a, njemu piše 3D modeling,pa nek ti kaže koliko stvari grafa radi u isto vrijeme. Mora postojati profesionalna 3D aplikacija koja bi iskoristila ovakve kartice,a da nije igra,mislim,neozbiljno je samo o igrama pričati. Toliko nisam upućen pa eto zox,ako znaš koja bi 3D aplikacija pojela grafe,shoot. Jesu li igre stvarno najzahtjevniji 3D softver? Isprike ako je pitanje glupo,potaklo me na razmišljanje koji SW može opteretiti ovakve grafe ovakve snage i sa 2gb memorije primjerice.
Gamerske kartice su CPU limitirane u programima tipa ACAD ili Cinema, itd. Pro varijante otključavaju dodatne mogućnosti u driverima pa FPS naraste, al opet je CPU limit. Mora biti stvarno kompleksan model u viewportu da se vidi razlika u brzini između 8800 ili neke profi varijante iste.

U svakom slučaju, ACAD sa quadom na 3.2 GHz ne može opteretiti HD3850 više od 40% - neovisno dal je D3D ili OGL. Cinema 4D isto tak. Da bi 3850 imal pune ruke posla sa ovim programima treba i7 barem na 4 - 4.2 GHz, tak da je 5870 definitivno overkill. Neka slabija varijanta tipa 5670 sa 3 ili 6 izlaza bi bila sasvim zadovoljavajuća za ACAD ili C4D.

Što se tiče najzahtjevnijeg sofvera za grafe - mislim da je to ipak Furmark :-)

Šteta jedino što se ne rade igre više usmjerene za PC pa da se opterete grafe kak spada. Svi ovi portovi s konzola se vrte na 100+ FPS -a, a izgledaju IMHO - crappy ...
Staro 25.09.2009., 14:32   #447
Sonic1984
Premium
Moj komp

Sonic1984's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Po malo....svi u pocetku izbace ove referentna hladjena.....pa tek malo kasnije ona ''otvorena'' rjesenja ili sta vec....
Kad ja budem uzimao ovu karticu karticu hladjenje ce bit rijeseno da nece moc bolje (cca 1god)
Sonic1984 je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 15:39   #448
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Ma kakvi stock hladnjaci ...

Uzeo jednog Thermalrighta HR-03 prije 2 godine ...

Prvo je bio na 2900 Pro, a sad je na 4850 ... imam filing da ce i na 5850/70 ici

Najbolja investicija u zadnjih nekoliko godina.
Staro 25.09.2009., 16:00   #449
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Ma kakvi stock hladnjaci ...

Uzeo jednog Thermalrighta HR-03 prije 2 godine ...

Prvo je bio na 2900 Pro, a sad je na 4850 ... imam filing da ce i na 5850/70 ici

Najbolja investicija u zadnjih nekoliko godina.
Definitivno, nadam se da ces moci i na novu grafu nakeljit to, samo pitanje je koliko ce dobro hladiti 5870 ako i uspijes to sredit...

Evo jedna usporedba 5870 vs 4890 sa TweakTown-a
bluefluid je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 18:04   #450
h3ll5cr3am
Premium
Moj komp

h3ll5cr3am's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
ljudi neznam jel tko ovo vec postao al ovo mora da je zajeb http://www.diskont24.com/product.php...cat=390&page=1
h3ll5cr3am je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno