| 
 | |||||||||||
|  28.08.2008., 01:03 | #61 | |
| ------- Datum registracije: Aug 2005 Lokacija: - 
				 | Citiraj: 
  | |
|   |   | 
|  28.08.2008., 01:07 | #62 | 
| Premium Datum registracije: May 2007 Lokacija: Zagreb 
				 | Oke. Ne radi ni na promisu. Znaci nista od toga da sad radi. Pustit cu. A kvragu, trebao mi je komp. Samo se nadam da proradi na novoj. Hvala svima na brzom odgovoru. | 
|   |   | 
|  28.08.2008., 19:07 | #63 | 
| bycod Datum registracije: May 2004 Lokacija: Zagreb / Dubrava 
				 | hmn raid a nema bekapa ..... cekaj novu plocu jer ces ovako samo jos vise zahebat stvar... 
				__________________ | 
|   |   | 
|  06.09.2008., 15:12 | #64 | |
| Premium Datum registracije: May 2007 Lokacija: Zagreb 
				 | Citiraj: 
 Malo kasnim, a i javljam da ploču još nisu riješili. Ima bekap... Imam 3 diska (ak računaš 2 u raidu kao 1), i na svakom imam backup my documentsa. Al mene muče ostale stvari koje su bile na desktopu u trenutku kad se to desilo... Neki web projekti i tako.  A ovu ploču pak ne mogu dočekat. Evo, čak je i pauk isprepleo mrežu u kompu. | |
|   |   | 
|  06.09.2008., 15:24 | #65 | |
| Guest Datum registracije: Jul 2008 Lokacija: City 
				 | Citiraj: 
 PS -Ne znam dali radi u RAID polju, ali znam da ako imaš više od 3.5GB rama, moraš obavezno izvaditi jedan keks van... (32bit problem) Zadnje izmijenjeno od: Valg. 09.09.2008. u 15:38. | |
|   |   | 
|  09.09.2008., 14:00 | #66 | 
| Type R Datum registracije: Oct 2003 Lokacija: El Segundo School of Finance 
				 | Zašto bi ga morao izvaditi? | 
|   |   | 
|  09.09.2008., 15:37 | #67 | 
| Guest Datum registracije: Jul 2008 Lokacija: City 
				 | |
|   |   | 
|  16.09.2008., 22:31 | #69 | 
| Premium Datum registracije: Feb 2006 Lokacija: Zagreb 
				 | 
				__________________ Igor Batinic | 
|   |   | 
|  17.09.2008., 00:00 | #71 | 
| Prečupavi mod Datum registracije: Mar 2005 Lokacija: Zg 
				 | A sad tatu za ruku i kupiti jedan hard od 500 giga gdje ces si lijepo klonirati taj RAID-ek i mir... 
				__________________ Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 | 
|   |   | 
|  30.09.2008., 13:51 | #72 | 
| Premium Datum registracije: Jan 2008 Lokacija: Šibenska županija 
				 |  Kloniranje sistemske particije s RAID-a na "obican" disk (disk koji nije u raid-u) ? Planiram neke promjene sto se tice "pohrane podataka", pa vas molim info/savjet da nebi bilo iznenadenja :-) Trenutno se sistemska particija (ona na kojoj je OS) nalazi na hdd-ima koji su u RAID-u (raid0). Zanima me hoce li biti ikakvih problema (s driverima itd.) ako cijelu sistemsku particiju kloniram na particiju drugog (tj treceg) diska koji nije u raid-u? Naravno u svakom slucaju cu nakon kloniranja provjeriti dal sve radi kak treba, prije nego raid "ugasim" :-) Hvala!  | 
|   |   | 
|  30.09.2008., 15:57 | #73 | 
				 | Nece, provjereno... ja sam to napravio bezbolno sa Acronisom, bitno je jedino da ti kontroler ostane u RAID modu, odnosno AHCI ako vise ne zelis polje. 
				__________________ Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 | 
|   |   | 
|  30.09.2008., 16:16 | #74 | 
| Feldwebel Datum registracije: Feb 2002 Lokacija: bolnica 
				 | Baš prije par dana sam to radio sa Ghostom. Naravno da radi bez problema. Samo sam ja isključio RAID mod i ostavio ga u IDE modu. Ma i to radi. 
				__________________ Tih kao mačka Brz kao gepard Jak kao lav Elegantan kao leopard Nisam to ja, to je moj komp. | 
|   |   | 
|  30.09.2008., 16:37 | #75 | 
				 | Stavljanjem u IDE mod riskira da Windowsi po*izde   E da, zaboravio sam dodati da radis to sa Acronisom iz Windowsa jer ti Acronisov boot CD mozda ne prepozna diskove (barem meni nije, doduse s nekom starijom verzijom sam jos to radio). 
|   |   | 
|  01.10.2008., 21:54 | #76 | 
| ECC Registered User Datum registracije: Dec 2004 Lokacija: Zagreb 
				 | 

RAID 0+1 prakticna dilema
			 Pozdrav svim storageoljubcima   Imam RAID 0+1 na Intel ICH8R od 4 diska .. Zelim zamijeniti SVE diskove u arrayu sa istim takvim novim, problem je u tome sto NIKAKVO kloniranje i slicno ne dolazi u obzir, array mora prezivjeti! Kako se radi o RAID-u koji je mirror od dva stripe-a ... Mislio sam maknuti jedan stripe jer imam njegov mirror i tako degradirati array i napraviti rebuild na dva nova diska. Nakon toga isti postupak za preostala dva, ali ...... GLUPI !!! Intel Matrix Storage app ... ne pokazuje koji je disk u paru sa kojim, mislim znam koji je koji disk fizicki, ali kako da znam koja 2 moram izshtekat  Da li su 1,2 prvi stripe, a 3,4 drugi? Mislim glupo mi je pretpostavljat  ode sve kvragu  
				__________________ Choob everything. | 
|   |   | 
|  02.10.2008., 10:05 | #77 | |
				 | Citiraj: 
 No, puno bolja, brza i jednostavnija varijanta je image - zamjena diskova - rekreiranje RAID polja - vracanje imagea. Toja varijanta zahtijeva vise vremena, resize particija (ako su diskovi veci nego stari) i dosta gnjavaze. 
				__________________ Igor Batinic | |
|   |   | 
|  02.10.2008., 11:00 | #78 | 
| EMP moderator Datum registracije: Apr 2005 Lokacija: Osijek 
				 | Ti svi podaci o diskovima zajedno sa serijskim brojevima bi trebali biti ispisani prilikom učitavanja RAID BIOS-a pa stisni tipku PAUSE i prouči... 
				__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"   | 
|   |   | 
|  02.10.2008., 22:09 | #79 | 
				 | Da, disk po disk je najprakticnije... 
|   |   | 
|  02.10.2008., 22:28 | #80 | 
				 | @Old Iggy Velim image nikako ne dolazi u obzir pa moram to tako riješiti jerbo je komp server i jedini domain controler ... puno veca komplikacija mi je sa imageom jer onda poludi DNS server i active directory vise ne radi ... kako spada ... @dommy_os mislim da TO sta mene interesira ne pise, ali ajde provjerit cu (moram spojit monitor  ) pise na toj listi koji je hard (model, serijski br., velicina) spojen na koji port, da li je u raid-u i u kojem ... recimo svi hardovi (u win app-u) su mi clanovi arraya 1, zna da su svi u ajmo rec glavnom arrayu ali ne u kojem "pod-arrayu" @^SuperUnknown^  a nista ... morat cu dix po dix ... htio sam malo skratit vrijeme al je*iga  ljudi idem malo probat jos  mozda nekaj pametnije smislim ... 
|   |   | 
|  03.10.2008., 00:24 | #81 | |
				 | Citiraj: 
 Image ne dira ni DC rolu, ni DNS, ni nesto trece. Iskrcavanje na drugu masinu moze biti problem, ali samo ako covjek ne pazi sto radi. 
|   |   | 
|  03.10.2008., 09:40 | #82 | 
| Beskorisna bitanga... Datum registracije: Aug 2004 Lokacija: Sesvete (Zg) 
				 | Harf Harf harf vidi se da si previše visoko pozicioniran na poslu pa si zaboravio kako to ide...   Ako šef u prizvoljnom momentu odluči pristupit firminoj mreži i to nebude moguće ode regres za godišnji, božićnica i uskrsnica...  
				__________________ -- Have a nice day... | 
|   |   | 
|  03.10.2008., 10:09 | #83 | |
				 | Citiraj: 
    Imam ja puno gorih korisnika, ne brinem se ja za takve.  BTW, ne daj se nikad napasti od strane takvih, drzi se PS-a, takvi se uvijek na kraju smire.  
|   |   | 
|  03.10.2008., 14:40 | #84 | 
				 | Hmm... Jednom sam nesto slicno radio pa mi je stvar pukla, problemi sa SID-om, SID je ostao isti, a dns je nekako zakljucio da se radi o drugoj fizickoj masini ... rezultat ... ne radi replikacija na drugi DC (momentalno je offline, i bit ce duze) neznam, mozda pricam gluposti, nisam puno administrirao AD ... silom prilika moram... (radi se o kucnoj radinosti  ) ovo je malo vec izaslo iz storage tematike  ... oke kad bi se upustio u to, sto tocno moram? image, novi array, vracanje imagea ... jos nesto? 
|   |   | 
|  03.10.2008., 15:52 | #85 | |
				 | Citiraj: 

|   |   | 
|  04.10.2008., 18:49 | #86 | |
				 | Citiraj: 
   ma nvm ... bacit cu oko na m$ technet, tamo ima sigurno o tome cijelo brdo. fala jos jednom  
				__________________ Choob everything. | |
|   |   | 
|  17.06.2009., 00:25 | #87 | 
| Premium Datum registracije: Jul 2008 Lokacija: Zagreb 
				 | 

Kako RAID 1 konvertirati u RAID 0?
			 ...bez gubitka podataka... imam Intel Matrix ICH10R controler na ploci koji mi omogucava istovremeno raid 0 i raid 1 polje na 2 WD 640 diska... e sad, ja bi maknuo radi 1 polje i pretvorio ga u raid 0 jer mi je sfalilo mjesta  jel ima nacin da se to napravi a da se sacuvaju podatci, on the fly? tnx | 
|   |   | 
|  17.06.2009., 01:06 | #89 | 
| E Pluribus UNIX Datum registracije: Oct 2002 Lokacija: M82 
				 | 
				__________________ https://2.71828182845904523536028747...966967627.com/ Programer Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest. | 
|   |   | 
|  17.06.2009., 01:08 | #90 | 
				 | 
				__________________ Igor Batinic | 
|   |   | 
|  | 
| Uređivanje | |
| 
 | 
 |